Elektretový mikrofon

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Vasil

Elektretový mikrofon

Příspěvek od Vasil »

Čau , snad jsem nezaložil zbytečně téma :oops: , abych někoho neopakoval ... k problému .
Mám k PC připojený elektretový mikrofon , nastavil jsem ho tak , aby mi zesiloval zvuk v reálném čase ... to funguje docela úspěšně , dost dobrý zvuk leze z beden na tak levný mikrofon . (dá se s tím zesilovat kombo)
Ale jak chci nahrát ten slušnej zvuk , tak to je hrůza . Nahraje to určitý signál , ale v nulové kvalitě . Výšky jsou podivné , středů je jenom tak zlehka , a basy projistotu nejsou vůbec . Nechápu co to nahrává , a já jsem si naivně myslel že mi zvukovka (integrovaná) nahraje alespoň z části to , co jde do beden . Co dělám špatně ?. Já si myslím že z toho musí jít dostat trošku slušný zvuk . Jinak zkoušel jsem nahrávat v Audacity a Goldwave a výsledek stejný .
Paris
Rádce

Re: Elektretový mikrofon

Příspěvek od Paris »

zvukovka nahrava to, co mas nastaveny v recording mixeru.
Vasil

Příspěvek od Vasil »

to je pěkný ... mám to nastavené tak aby mi to nahrávalo mikrofon , a co dál ? Ať změním cokoliv pořád to nahrává špatně :(
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

nemas to prebuzeny? nebo naopak nedostatecne vybuzeny? co ukazuje metr, kdyz nahravas?
Vasil

Příspěvek od Vasil »

Ukazatele mám uprostřed , ale ať už to dám na minimum nebo na maximum , ve Windowsech i v Audacity , a když začnu nahrávat tak do toho leze podezřele slabej signál ...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

v audacity se da uplne vpravo volit vstup (a i uroven) ... zkontroluj, co je tam.
Vasil

Příspěvek od Vasil »

vpravo nic nevidím , ale všechny vstupy a úrovně mám na max ... popřípadě na prostředek
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jestli nic nevidis, tak Zobrazit-->Toolbars-->Mixazni Panel (a nemusi byt vlastne vubec vpravo ... muze by kdekoliv, kam si ho posunes)
http://www.logotron.co.uk/notate/hints_ ... _Mixer.gif
Obrázek

pak akorat zapnes monitoring a podle metru nastavis uroven. melo by to byt spolehlive ... pokud nemas nejakou botu v nastaveni zvukovky...
Vasil

Příspěvek od Vasil »

zvláštní , mám tam napsané jenom Master , takže ničím nepohnu .
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jestli mas vistu nebo w7, tak odvol ten mikrofon z poslouchani (poslouchat toto zarizeni), projdi jeste nastaveni nahravani a zkus nahravku znovu.
Vasil

Příspěvek od Vasil »

fakt že jo :D , už to funguje . Akorát je škoda že nemužu poslouchat to co hraju z beden
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

da se zapnout transport / software playthrough, ale budes to mit zpozdeny asi hodne (a s tim se hrat neda). no, zkus. uvidis.
Vasil

Příspěvek od Vasil »

částečně jsem zjistil jak na to ... vypnul jsem hlasité přehrávání , a zapnul jsem ho , a teď to nečekaně jde ... tak díky :)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“