Fender ve špitále

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
banana bonus
Kontaktovat uživatele:

Fender ve špitále

Příspěvek od banana bonus »

Už delší dobu se mi zdálo, že můj nejlepší přítel trochu chrchlá. Zvuk takový nic moc, tam to neladí, tam to neladí, tak jsem si řekl dost a šel jsem ke kytarovému doktorovi. Vybrousil mi pražce, vyměnil ořech naladil kladívka na tremolu a teď to nepoznávám. Nechápu jak jsem celou dobu mohl hrát na takového kripla. Ten zvuk je prostě delikatesa hraju už hodinu na sucho a vůbec mě to nesere prostě paráda. Takže doporučuju, pokud máte ty čínské rychlotovary, zajděte s nimi ke kytaráři a budete čučet co z toho pak poleze za sound

BTW: všechno mě to stálo pětikilo což je přiměřené!
kytara:ESP-LTD MH1000 STB
kytara: Epiphone Les Paul Custom Plus
snímače: EMG 81 bridge, EMG 85 neck
hlava: Orange Dark Terror 15W
box: 2X Krank Rev Jr 1x12
kapela: http://scarlettavenue.eu
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

No jasne ze jo.... Ja to rikam porad. Zadna nova v obchode koupena kytara neni dotazena do konce (mluvim o beznych cenovych relacich) a potrebuje rozebrat a zasah kytarare....
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
impact

Příspěvek od impact »

Není nad to objevit Ameriku. :)
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Peter Láng
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peter Láng »

impact píše:Není nad to objevit Ameriku. :)
Nesmysl, nemyslím, že tohle začátečníci dělaj a je to supr nápad jak udělat ze střepu kytaru za dobrý peníze ;-)
kECuP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kECuP »

začátečnici (patřim mezi ne) tohle myslim opravdu nedelaji.. už delší dobu "návštěvu špitálu" taky zvažuju, ae možná pořidim novou kytaru, tak váhám... i když, než tu starou prodám, bylo by asi lepší ji "vylečit"..
It's only fuckin' rock'n'roll
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

I kdyz si koupis novou, bude taky asi potrebovat "dolecit"...
Nedotazeny srouby, matice ladicich mechanik, hrany prazcu, a to nemluvim a hlavni casti - spoj krku a tela. Chapu ze se dneska ve velkovyrobe s timhle nese*ou, proste vyfrezuji, nahrubo zarovnaji dlatem a zbytek se schova pod 1mm polyuretan/polyester laku, v pripade spatnyho uhlu tam jeste vrznou nejakou podlozku - tuhle prasecinu uz jsem videl na spouste kytar, Epi, Ibanez, apod. Pritom je to ta nejzakladnejsi vec pro prenos rezonanci a vysledny zvuk a sustain...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
kECuP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kECuP »

petrpeter píše:I kdyz si koupis novou, bude taky asi potrebovat "dolecit"...
Nedotazeny srouby, matice ladicich mechanik, hrany prazcu, a to nemluvim a hlavni casti - spoj krku a tela. Chapu ze se dneska ve velkovyrobe s timhle nese*ou, proste vyfrezuji, nahrubo zarovnaji dlatem a zbytek se schova pod 1mm polyuretan/polyester laku, v pripade spatnyho uhlu tam jeste vrznou nejakou podlozku - tuhle prasecinu uz jsem videl na spouste kytar, Epi, Ibanez, apod. Pritom je to ta nejzakladnejsi vec pro prenos rezonanci a vysledny zvuk a sustain...
aji fendráci tohle delaj? ae pokud si koupim novou, téměř určitě ju tam hodim
It's only fuckin' rock'n'roll
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

MNo co jsem sahal na mexicany, tak prazce rezali fest, u dvou byli struny nespravne daleko od kraju hmatniku (cenova relace tusim cca do 15t.), ale predpokladam ze u tech US Fendru co s toji za to, to bude OK...
Ja spis mluvil o te bezne produkci, ktera je dnes prevazne z asie, do tech cca 15t. (at uz je to Cort, Ibanez, Jackson, ESP, apod.....o pseudoznackach SX, Fokus, Stagg, Dimavery a podobnych nemluve)
Proste radeji kazdou novou kytaru zkontrolovat, a nedostatky dotahnout...
vlkodrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodrak »

asi budu za debila, ale chtěl bych se zeptat..
jak to vysvětlit..je tohle "seřízení, seštelování..." takovýho charakteru, že prostě přijdu za kytarářem a řeknu, že mám novou kytaru a že by potřebovala trochu seštelovat a seřídit, a on už si poradí, nebo se mě bude ptát co přesně mám na mysli?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Když si řekneš o komplet poštelování, tak by ti měl říct, co všechno ti udělá a ty se rozhodneš, co všechno je třeba a co ne... Ale většinou jsou to takový obyčejný úkony, takže každej bude vědět, o co jde...

Jinak co se týče nových kytar, z osobních zkušeností mám to, že optimální je kupovat u menších prodejců, kde vám kytaru zadarmo při koupi seštelujou, pak se tim ze začátku nemusíte zaobírat...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
banana bonus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od banana bonus »

Já jsem původně za ním přišel proto, že se mi zdálo, že mám moc vysoko struny. On ji vzal do ruky 2x brnknul a říká: Noo tohle je špatné, tohle by chtělo dotáhnout, tohle povolit, nechápu jak na to přišel, hold rozumí svýmu řemeslu
kytara:ESP-LTD MH1000 STB
kytara: Epiphone Les Paul Custom Plus
snímače: EMG 81 bridge, EMG 85 neck
hlava: Orange Dark Terror 15W
box: 2X Krank Rev Jr 1x12
kapela: http://scarlettavenue.eu
impact

Příspěvek od impact »

vlkodrak píše:asi budu za debila, ale chtěl bych se zeptat..
jak to vysvětlit..je tohle "seřízení, seštelování..." takovýho charakteru, že prostě přijdu za kytarářem a řeknu, že mám novou kytaru a že by potřebovala trochu seštelovat a seřídit, a on už si poradí, nebo se mě bude ptát co přesně mám na mysli?
Přesně takhle to funguje, řekneš že máš novou kytaru a potřebuješ jí seřídit, a případně doplníš osobní preference (minimálně jakou značku a tloušťku strun budeš chtít).
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
vlkodrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodrak »

dík za vysvětlení, už tomu rozumím. 8)
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

No ono vetsinou nejde jen o to serizeni... Nejlepsi je proste shodit struny, a kytaru rozebrat, "rozpitvat" a pak dokoncit ty urcity mista a nedostatky - kytara je z vyroby opravdu nedotazena, je jen nahrubo dokoncena, ale vse je peclive schovano za lakem, za plasty, za sroubky, atd... takze tohle v obchode nevidite a na usich to nepoznate, pokud nejste fajnsmekri...
Vy si myslite, ze si kupujete super kvalitni hotovy vyrobek, ale to je omyl. Sundejte snimace a kouknete, kolikrat ujela mistru tesarovi ruka s frezou a jsou tam "doury" (nastesti tohle vubec nevadi), sundejte vzadu kryt potaku (nebo pickguard) a kouknete jak pekne to tam je udelany, sundejte krk, z pod desticky na vas vypadaji piliny, na krku budou jeste otrepy po dirach na srouby a to loze krku v tele - heh, no nechte se prekvapit... :wink: A co prazce a intonace celyho nastroje ve vsech polohach, drnceni na kamenech, nultak, atd....
Zeptejte se i Pavla2, tomu pod rukou taky prosla spousta kytar.

Kdyby vsechny kytary, co me prosli rukama a "zasahoval jsem" na nich nemeli logo (a nepoznal bych uz podle tvaru co je to za znacku), tak bych rekl ze je proste vyrobili v jedny jediny fabrice, vsechny dohoromady...
(Fendery a Gibsony za 30is. a vys samozrejme nemam na mysli.)

Takze, vzit novou kytaru ke kytarari, a rict mu "je nova, stala tolik a tolik, rozeberte to, kouknete kde je co potreba dodelat, a zavolejte mi kolik to bude stat i s vyslednym serizenim na moje struny, hraju tenhle a tenhle styl..." (idealni je, pokud u toho muzete byt, abyste to videli, a aby vas nenatahnul na cene...)
vlkodrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodrak »

petrpeter: tak z toho mám hrůzu. a třeba bych to pak dal dohromady ještě hůř... :shock:
DrGeorge

Příspěvek od DrGeorge »

Divili byste se, ale i Gibsona za 32000,- musel můj učitel nechat kytarářem "dodělat". Třeba nultý pražec vypadal hůř než na nějakém Fokusu (bez urážky).
vlkodrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodrak »

tak dneska jsem jí odnesl k našemu houslařovi..na elektriky není specializovanej tak asi nebude zdaleka všechno co je potřeba, ale uvidíme..když to půjde dobře, zítra v jedenáct už jí mám zase doma :D
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Mám kytaru co potřebuje doktora a lmapu co by ho chtěla taky... bohužel tady na severu (Teplicko) je jich jak much, taxe rozhoduju tolik, že nevím kterýho si vybrat... až jsem z toho na nervy a v praze jich je míň jenže se tam kvůli času nedostanu....
A teď vážně... nezná někdo kytaráře a lampáře ze severu? Díky fšem (sry za to F, vím že to je jako od 13tiletý blogačky, ale já tak psal dřív než začla tahat kačera)
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Isachs píše:Mám kytaru co potřebuje doktora a lmapu co by ho chtěla taky... bohužel tady na severu (Teplicko) je jich jak much, taxe rozhoduju tolik, že nevím kterýho si vybrat... až jsem z toho na nervy a v praze jich je míň jenže se tam kvůli času nedostanu....
A teď vážně... nezná někdo kytaráře a lampáře ze severu? Díky fšem (sry za to F, vím že to je jako od 13tiletý blogačky, ale já tak psal dřív než začla tahat kačera)
Mno kytarari v Praze jsou dost vytizeni, muzu doporucit pana Lisku (pokud ovsem budem mit cas), Stehno&Kobrle, atd, je jich tu vic.... ale ta cena no...
Kdybys byl z Prahy, udelal bych ti co je potreba, i na ty hlave, klidne za tvy asistence, aby sis udelal prehled a mohl si do budoucna takovy veci delat sam (neverim, ze vsichni co hrajou na kytaru jsou technicky a manualne-zrucne "antitalenti").
Kdyz nekomu treba upravujes profil krku, je vzdycky lepsi, kdyz si ten clovek muze kazdy den prijit to zkusit, nebo je primo u toho....
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

vlkodrak píše:petrpeter: tak z toho mám hrůzu. a třeba bych to pak dal dohromady ještě hůř... :shock:
Z toho vubec mit hruzu nemusis, kytara nema tolik casti jako svycarsky hodinky :)
A zpatky to das vzdycky minimalne stejne jako to bylo... Jsou tam jen srouby a doury, nic vic... :) ostatni nastavovaci prvky (na tremolu, atd.) se samozrejme nastavuji i na kytare pohromade....

Jak bude chvili cas, asi udelam topic "Jak dofinišovat novou kytaru...", a popisu tam vscehny postupy, tak aby to pochopili i mene zrucni, a navrhy, co si muzou sami postelovat, dodelat... A i postupy pro ty zrucnejsi...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“