Harley Benton PB

Precission, Jazz, Modern, ...
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Harley Benton PB

Příspěvek od tadeasp »

Chtěl bych se zeptat, zda máte někdo s touto basou zkušenosti. Potřebuju nějákou levnou basu do kapely (hrajem všechno možné, zatím však Horkýže a později i nějáký ten metal).Na bazaru ted jsou v podobne enové relaci jen Cort Action, co bude z těch dvou lepší?
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
whisoure
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
Kontaktovat uživatele:

Re: Harley Benton PB

Příspěvek od whisoure »

Za Corta můžu říct, že to celkem de za ty prachy. Nehraje se na ní špatně a v týhle relaci i zvuk je celkem dobrej, ale nemůžu srovnávat s Harley Benton, na tu sem nehrál. tak nepomůžu.
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? :D
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Harley Benton ne , je to podobný dřevo na zatopení jako Staggy ..
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

Mirus píše:Harley Benton ne , je to podobný dřevo na zatopení jako Staggy ..
Myslel jsem si to, ale pro jistotu jsem se zeptal, zmátlo mě hodnocení na thomannovi.
Uvidím ten Cort, vypadá zatím z bazarových věcí nejlépe co tam teď je.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

tadeasp píše:, zmátlo mě hodnocení na thomannovi..
Hodnocení nehodnocení , oni to chtěj prodat , tady na kytarách je vychválenej jak Stagg , tak i Dimavery , což je fakt smutný :D Jasný , na začátku hraje vše , ale měsíc sem , měsíc tam , a zjistíš , že je to na prd a chceš něco lepšího .. pak je to škoda peněz ..
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
radarESP

Příspěvek od radarESP »

Mirus píše:
Hodnocení nehodnocení , oni to chtěj prodat , tady na kytarách je vychválenej jak Stagg , tak i Dimavery , což je fakt smutný :D Jasný , na začátku hraje vše , ale měsíc sem , měsíc tam , a zjistíš , že je to na prd a chceš něco lepšího .. pak je to škoda peněz ..
přesně tak když basu do začátků tak aspoň squier i ten fokus není špatný ale když víš že se tomu budeš věnovat. Nějaký stagg a jiné radši nebudu jmenovat tak dobrý jako dekorace místo květináče :D
MM stingray hh 4str, FODERA NYC de luxe 4str, Ampeg svt cl ,Ampeg svt810e
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

radarESP píše:
Mirus píše:
přesně tak když basu do začátků tak aspoň squier i ten fokus není špatný ale když víš že se tomu budeš věnovat. Nějaký stagg a jiné radši nebudu jmenovat tak dobrý jako dekorace místo květináče :D
Jasně, v basách se nevyznám moc. A kdyby Squier tak Precision nebo Jazz jaký je v nich rozdíl?
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Ajéje , to je špatný pokud se v tom nevyznáš , protože oba typy jsou rozdílný .. Jazz je víc univerzální , ale podle mě hůř zapadá do kapely , preclík je zase jednoduší , a zvuk víc naprděnej a zapadá do kapely .. Samozřejmě to jsou subjektivní a naprosto jednoduchý popisy. Pokud chceš vědět víc , prolez fórum , byly tady o tom napsány stohy :wink:
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Na druhou stranu v této cenové hladině bude většina nástrojů hrát podobně
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Hele já teď nevím o jaké cenové relaci se bavím. Jestli se ten HB prodává za 3-4 tis. Tak to prostě v této cenové relaci je skoro jedno co koupíš. Většina se bude vyrábět ve velice podobných čínských fabrikách. Z velice podobného dřeva. Zásadní rozdíly bych v tom nehledat. Když pořídíš dobrej kus tak poslouží, neurazí, ale rozhodně neudělá nějaký obrovský dojem.

Pokud řešíš jestli JB nebo PB. TAk JB má dva snímače tzn. větší variabilita zvuku. Je prostě univerzálnější. Což já na začátek velice preferuju. Myslím, že JB je pro začátečníky skoro ideální volba. To že se neprosadí v kapele je velice odvážná a zcestná myšlenka.

Mirus nevím jakého JB jsi poslouchal, ale jestli jsi měl v kapele něco z těchto low end JB tak možná ten pocit mít můžeš, ale jinak je to prostě blbost. Kvalitní basa ať je jakákoliv se vždy prosadí. Není to jenom o nástroji, ale taky o rukách.
Druhá otázka je v jaké muzice použiješ jako basu. Tzn. jakými snímači je osazená. Tam bych potom rozdíly hledal. Ale i tak je JB viděl jak ve folku, jazzu a dechovce tak i v metalu. Takže tvrzení, že se neprosadí v kapele je podle mě úplně mimo mísu. :)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
radarESP

Příspěvek od radarESP »

Mirus píše:Ajéje , to je špatný pokud se v tom nevyznáš , protože oba typy jsou rozdílný .. Jazz je víc univerzální , ale podle mě hůř zapadá do kapely , preclík je zase jednoduší , a zvuk víc naprděnej a zapadá do kapely .. Samozřejmě to jsou subjektivní a naprosto jednoduchý popisy. Pokud chceš vědět víc , prolez fórum , byly tady o tom napsány stohy :wink:
Souhlasím že jazzbass je víc univerzální ale to tu všichni víme ale říct o něm že se neprosadí to je odvážný tvrzení!!! Já sem teda majitelem obou verzí a když jdu hrát tak nevím kterou si mám vzít protože obě hrajou skvěle. Ale pokud ti můžu poradit kup fokus a vyměň snímače a bude ti to hrát a dlouho nebudeš nástroj měnit na cort se vyprdni to už radši squier ale můj favorit je mezi nimi ten fokus protože je levnější a když vyměníš snímače dostaneš se na cenu squiera.Hrál na to basak co nám dělaly předkapelu měl to osazený duncany zvuk měl teda luxusní :shock: (hrál na můj apec) tam hraje skoro všechno ale zvuk měl srovnatelný možná i lepší než já.
MM stingray hh 4str, FODERA NYC de luxe 4str, Ampeg svt cl ,Ampeg svt810e
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

pánové a dámy, se Squirem mám bohaté zkušenosti a vybrané kusy prostě hrajou! Co mě ale překvapilo, teď o víkendu jsem viděl Jazz Bass od firmy Aria. Kromě dobrého zpracování, krásného designu taky hrála. To jsem opravdu nečekal, protože to je jedna z těch finančně dostupných. A přesto. Je to těžký, občas se z těch čínských fabrik vyhrabe něco, co i hraje.
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Pánové zajisté jste si přečetli tohle
Mirus píše: .. Samozřejmě to jsou subjektivní ..

Ale jinak jak už tu bylo řečeno , všechno low endy budou podobné ..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Hrál si na to?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

aivn86 píše:Hele já teď nevím o jaké cenové relaci se bavím. Jestli se ten HB prodává za 3-4 tis. Tak to prostě v této cenové relaci je skoro jedno co koupíš. Většina se bude vyrábět ve velice podobných čínských fabrikách. Z velice podobného dřeva. Zásadní rozdíly bych v tom nehledat. Když pořídíš dobrej kus tak poslouží, neurazí, ale rozhodně neudělá nějaký obrovský dojem.

Pokud řešíš jestli JB nebo PB. TAk JB má dva snímače tzn. větší variabilita zvuku. Je prostě univerzálnější. Což já na začátek velice preferuju. Myslím, že JB je pro začátečníky skoro ideální volba. To že se neprosadí v kapele je velice odvážná a zcestná myšlenka.

Mirus nevím jakého JB jsi poslouchal, ale jestli jsi měl v kapele něco z těchto low end JB tak možná ten pocit mít můžeš, ale jinak je to prostě blbost. Kvalitní basa ať je jakákoliv se vždy prosadí. Není to jenom o nástroji, ale taky o rukách.
Druhá otázka je v jaké muzice použiješ jako basu. Tzn. jakými snímači je osazená. Tam bych potom rozdíly hledal. Ale i tak je JB viděl jak ve folku, jazzu a dechovce tak i v metalu. Takže tvrzení, že se neprosadí v kapele je podle mě úplně mimo mísu. :)
HB vyjde asi na 2,5 včetně poštovného.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Pokud aspoň polovina z vás držela nějakýho Harleye v ruce, tak vám koupím pivo....
Tuto basu jsem konkrétně v rukách neměl, ale jinak mám s HB poměrně dost dobré zkušenosti.
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Durin

Příspěvek od Durin »

Jestli uvažuješ o téhle http://www.thomann.de/gb/harley_benton_hbp120bk_ret.htm, tak do toho bych se já osobně dost bál. Kupovat si něco takovýhleho jsou vyhozený peníze.
Celkově za tyhle peníze (do 2000,-) moc dobrá muzika nebude, ale když už, tak bych se sháněl po nějakym squierovi ( http://kytary.cz/squier-affinity-precis ... /HN001128/ ) z bazaru.
V ruce jsem žádnýho Harleye osobně nedržel, ale tváří se to na mě jako další pokus o dostupné basy - "kvalita" za nízkou cenu.
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

Nero píše:
Hrál si na to?
Hrál jsem nedávno na jeden starej a asi nejnižší model , a neuspokojilo .. pravda je , že nevím jak jsou na tom nový nástroje teď ..
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Mirus píše:
Nero píše:
Hrál si na to?
Hrál jsem nedávno na jeden starej a asi nejnižší model , a neuspokojilo .. pravda je , že nevím jak jsou na tom nový nástroje teď ..
Jo, já hrál kdysi na nejnižší model Ibaneze a myslel jsem, že jsem si spletl hudebniny s hračkářstvím. Ale kvůli tomu jsem nezanevřel na celou značku...
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Vzhledem k tomu, že se tu rozběhla debata o base Bach tak jsem jí vytvořil vlastní téma. Další dotazy ohledně této basy směřujte sem: baskytary/bach-bpb-60-sb-t22843.html
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“