Efekt lampového čistého kanálu ?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Miloš_P

Re: Efekt lampového čistého kanálu ?

Příspěvek od Miloš_P »

Dobrou službu ti může udělat nějaký multiefekt, třeba Korg AX3G (s tím mám zkušenost). Využívám z něj pouze simulaci zesilovače a bedny s trochou reverbu a zní to dost dobře. Lampa je samozřejmě lampa a žádnej digitál jí nenahradí 8) , ale tohle řešení ti i z levnýho tranďáku vytáhne použitelný zvuk a vyjde to do 2000,-. Je potřeba to zapojit jako poslední krabku před kombem nebo to dát do FX smyčky, pokud používáš zkreslení v kombu. Je to samozřejmě dočasný řešení, protože pro pořádný hrani se bez lampáče neobejdeš :wink: .
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Připojoval jsem Bad Cat 2-Tone do hlavy Marshall Valvestate 100 (přes čistý) ve zkušebně a nelíbilo se mi to (mám jiný vkus).
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Mně osobně aparáty Create nepřijdou kdoví jak zázračné ani v lampovém provedení. Ale chápu, že někomu to holt musí stačit, páč na dražší nemá. Určitě Ti udělá lepší práci jednoduchý lampák typu Fender Pro Junior s polovodičovou krabičkou na zkreslení, než kupovat drahý elektronkový efekt před tenhle stroj, notabene na zlepšení čistého zvuku. Jenže až si pořídíš lampáka a trochu si na něj zvykneš a naučíš hrát, tak zase zjistíš, že Tvá levná kytara nemá tak skvělé vlastnosti, jak se Ti u toho tranzistoráku zdálo a jak píše Nero, je to nekonečný maraton, šetření, shánění a zkoušení.... Osobně bych si dovolil Ti nedoporučit vylepšovat čímkoli tohle kombo, budou to spíš vyhozené peníze, než že by se dostavil kýžený efekt. Na druhou stranu pokud bys do kapsy neměl hluboko, tak Blackstar HT-dual je určitě dobrá věc a pravděpodobně bys ji minimálně pár let spokojeně používal. Na rozdíl od Create, který Tě neuspokojuje už teď.
jastud

Příspěvek od jastud »

jak píše Miloš_P: nemá smysl v tomhle setupu přidávat lampovou krabku za těžký háky. Pokud máš nějaký peníze pořiď si nějakou lampu. Pokud jseš na tom s penězma bídně, tak si kup nějaký multiefekt (použitelný v pohodě pořídíš do dvou litrů) a zkus dobarvit zvuk toho Crate mulťákem. Vzhledem k tomu, že z toho multiefektu nebudeš tahat zkreslení tak to bude docela dobře použitelný. Zkreslení je totiž obvykle na mulťácích nevalný, zato modulační efekty bývají fajn. Pokud přidáš třeba trochu chorusu a reverbu, tak se ti ten čistý zvuk dost změní a třeba se ti to zalíbí.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“