El.kytara na heavy metal do 17 000. Poradíte mi?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
wawelin

El.kytara na heavy metal do 17 000. Poradíte mi?

Příspěvek od wawelin »

Sem trosku pokrocilejsi kytarista, a rad bych si poridil novou el.kytaru, strop 17 000 kc, na heavy metal (mam rad ostry uřvany zvuk) :P . Melo by se jednat spise o solovou kytaru, rad bych tremolo, 24 prazcu. Ve snimacich se moc nevyznam, nevim jestli lepsi single nebo hambucker.
Dival jsem se po tady tehlech;
ESP LTD H 351 FR - http://kytary.cz/esp-ltd-h-351fr/HN113606/
IBANEZ S 570B - http://kytary.cz/ibanez-s-570b/HN110555/
JACKSON DK 2 M - http://kytary.cz/jackson-dk-2-m-sw/HN105027/

Diky za vsechny rady, kazdou uvitam :wink:
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Re: El.kytara na heavy metal do 17 000. Poradíte mi?

Příspěvek od Slimy »

Není to šunko-rušič (hambucker) ale hukot-rušič (humbucker) :)
A určitě koukej po kytarách s těmahle snímačema - na Metlu ;)
A nejlépe aktivní humbuckery.

P.S. Taky bych dokázal tvrdit, že na tento styl hudby je třeba mít i pořádný (např.) kombo.
"Lots of people talk and few of them know..."
wawelin

Příspěvek od wawelin »

jj, to si taky myslim ze je potreba mit i ostatni veci dobry no... jo nekde sem cetl o tech aktivnich a pasivnich ale jak rikam, to je ma znalost jako to ze auto ma 4 kola :) ok, tak diky...
jo a aha, hum hum hum :) budu pamatovat
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ty snímače vůbec nemusí být aktivní a dokonce ani humbuckery to nemusí být. Teď nedávno jsem byl na koncertu, kde hráli i Gate Of Illusions a Marek Opat - jejich zpěvák a nadějnej kytarista - to celé odehrál na mexického strata se třemi továrními singly přes aparát od Fidka (nevím, jestli měl něco před ním) a měl zvuk jak víno. A nutno říct, že nehrají zrovna měkkou muziku. Fakt mě to uzemnilo.

Je ale pravda, že na metal jsou humbuckery určitě lepší - už jen kvůli menšímu množství bordelu, co z nich leze. A mezi aktivy a pasivy bych se být tebou rozhodoval teprve až budeš opravdu vědět, co chceš. Jestli hraješ na tranzistor, tak stejně nejsou silné snímače žádná výhra.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

Jasně máš pravdu, špatně jsem se vyjádřil - nejjednodušší cestou bych bral kytaru s humbuckerama, kdybych chtěl hrát heavy metal. Ty aktivy nejsou takovou podmínkou.
Rozhodně bych ale nedoporučoval singly předně. Určitě to jde hrát takhle s nima, ale jak píšeš - hrál na ně nadějný a zkušený kytarista.

Tak i tak je lepší když si ty kytary zkusí někde v obchodě, protože myslím, že nemá úplně jasno, co chce. Tam se naučí daleko víc než naší teorii, co a jak by mělo hrát, či ještě lépe- co bude pro wawelina lepší...
wawelin

Příspěvek od wawelin »

Diky, asi teda spis ty humbuckery. No v obchode urcite vyzkousim vse co se da; nikdy bych nekoupil kytaru bez vyzkouseni....
jinak shruba vim co chci jen nevim jak se cemu rika, jedine co umim je hrat :D
no rad bych 24 prazcu urcite, tremolo (vim ze to s tim neni tak lehke jak vypada) a taky nakou lehkou kytaru protoze ted mam LP a je dost tezka, mel sem v ruce pak strat a pripadali mi o dost lehci... a odtud ma dalsi otazka; jak jsou na tom vahove ty superstraty?
a do mojeho uzsiho vyberu se dostava ESP a Jackson, ale ani jedno jsem jeste nemel v ruce, nevite neco o rozdilech a + a -? nebo jeste nake dalsi znacky, jak uz jsem psal, moc se v tom neorienuju a nemel jsem jeste moznost si takovehle drazsi kytary osahat :(

Diky moc za vsechny odpovedi :)
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

No váhově - já sem toho svýho superstrata vážil a má 3.53 kila.
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Z tohohle výběru znám moc dobře S sérii od Ibanez. Toto jsou špičkové kytary a když natrefíš ještě na dobrý kus, tak je to opravdu masakr. Mají pěkně barevný zvuk a jsou lehoučké. U téhle série opravdu neplatí, že co neváží, to nehraje. Jinak co se týče tremola, to je taky mazec. Ono v podstatě nejde rozladit když je seřízené. Zkoušel jsem to a nešlo :D U snímačů už je to horší. Ty Infinity jsou nic moc, ale po výměně za nějaké lepší už to jde poznat. Další věc, která se někomu líbí a někomu ne je uzoučký krk. Ruce po tom letí fakt rychle.

Ke snímačům:
Pasivy jsou ve většině barevné, krásně zpívají a mají přirozenější zvuk.
U aktivů je zvuk sterilnější, ale za to čitelnější a mají svůj zvuk. U obou typů snímačů je to o tom, si vyzkoušet kytary, které je mají.
Jackson i LTD, které jsi tady hodil jsou taky moc dobré kytary. Musíš zkoušet a sám uvidíš jak ti která sedne. ;)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jinak na Ibanez stránkách jsem se dozvěděl, že průměrné Sko váží přibližně 5 liber, což je asi 2,26 kg :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Můj hlas jde taky k Ibanez S - tahle řada se jim fakt povedla. Abych se zbytečně nerozepisoval, stačí když odsouhlasím, co napsal Fade :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
wawelin

Příspěvek od wawelin »

áha. Tak ta ibanezka se teda jevi dobre :roll: to si ji asi urcite teda vyzkousim. :)
a 2,26? tak to je parada! ja ted cet ze ta moje vazi 5,5 kg to s tym stojim pul hodiny a boli me zada...
ty snimace uvidim no, a tremolo - prave sem tady nekde uz cet neco o tom ze se to blbe ladi atd nevim no... tak to je fajn teda, urcite se na ni podivam :o
a jeste posledni vec; neznate nejakou prodejnu kytar s opravdu velkym vyberem? ja od zrozeni me kytarove zavislosti nakupuju vse v muzikantovi ( muzikant.cz ) . Bydlim v ostrave, ale pokud mam dat do kytary tolik penez (na me pomery) tak bych byl klidne ochoten si zajet nekam dal (budis i praha kdyz to stoji za to).
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

Tak v Praze toho je opravdu dost: Kytary.cz, Muziker či Audiotek a další...
Myslím, že tyto obchody mají i pobočky v Brně, takže to nebudeš mít tak z ruky. Jen nevím, jak je to s velikostí.
Nicméně stačí jen hledat na http://www.google.com ty 3 uvedené obchody a na jejich webech se dozvíš víc.
wawelin

Příspěvek od wawelin »

jo, jasne, uz sem hledal ale spis prave jak to je s tou velikosti - protoze co chodim do toho muzikanta, prodavaci fajn, mam to blizko, s tim jsem spokojen ale co do tech kytar nad 10 000, je to uz horsi... treba ted sem tam byl a zrovna byl vystaveny ten Jackson, ale ptal jsem se na ESP a to jim tam pry dovazi co pul roku... :roll:
Martol

Příspěvek od Martol »

Ty Ibanez S-ka jsou fakt povedený jak zvukově tak zpracováním, ale mají docela jeden zásadní problém, nevím jestli to je problém jen mého kusu, ale problém je ten, že jsou vybíraví vůči kabelům-některý kabely prostě z ní vyklouzávají :!: Třeba u takových Neutriků stačí jen kytaru malinko pozvednout nahoru a hned uplně celej vyjede, čož je naprostej průser..a dělá to i za chůze nebo pohybu..

Pokud tedy budeš zkoušet Ibanez S série, zkus se s ní i projít za hry po prodejně, nebo ji jen trochu zvednout, nebo si zaskákat :D a taky si vyber vhodnej kabel:
Třeba u Monster Cables, nebo u PW(ta střední série) to nevypadává, všechno drží jak má, ale zato s kabely s Neutrikama nebo PW(ta nejvyšší série) to je hrůza!!!!Možná mám jen blbej kus, ale nevim co by se na tom mohlo poškodit když to je jen obyčejnej vstup...jo a mám vybranej kus z USA Ibanez S7320, takže su zvědavej jestli se majitelé S-ka k tomu to problému taky vyjádří..
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Wawelin: Kdybys chtěl nějak pomoct s výběrem kytary, tak bych mohl pomoct. Bydlím kousek od Ostravy.

Jinak co se týče vypadávání kabelu, to jsem ještě nezažil. S Neutrick jacky to drží jako blázen. Některé kratší jacky dokonce skoro nejdou vytáhnout když máš spocené ruce :D

Tremolo se právě skvěle nastavuje. Je to obrovská inovace a seřízení není na hodinu, ale na dvacet minut i s výměnou strun ;)
wawelin

Příspěvek od wawelin »

Martol:
no s tim kabelem to je asi pak pruser no :D to spis budes mit smulu na kus si myslim, protoze aby byla takovahle zavada u takovych kytar, to snad ne :? no ale kazdopadne diky, to by me nenapadlo zkouset :D

Fade:
S tim tremolem nevim, to az budu mit tak se budu ptat, protoze to sem nikdy v rukach nemel... (hral sem uz s tim ale nenastavoval)...
a kazdopadne diky za nabidku :) no planuju vse resit az po novem roce, takze kdyz tak se ozvu...
Martol

Příspěvek od Martol »

wawelin: to nevim jestli to je vadným kusem když jeden kabel tam drží jak přibitej (občas ho taky nemůžu vytáhnout) a druhej vyklouzává už jen pohledem! :wink: Nebo možná hraju příliš hrubě a dělám u toho blboviny :D Já sem na to přišel z cela náhodou když sem si pořizoval kabely do smyčky a chtěl sem je porovnat se svými Monster kabely(který mimochodem slouží už asi 8 let).

Fade: Ty ty S-ka vždycky tak parádně vychvaluješ :D Není se ale čemu divit, jsou to fakt super kytary!!
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jistě, vychvaluju taky Rockwell, tím jsem známý :) Když tady hodí dvě průměrné kytary a jednu pořádnou, tak není co řešit. Nedoporučoval bych někomu něco, co není dobré a co jsem si neosahal.
wawelin

Příspěvek od wawelin »

Martol;
:D presne tak, privaz si na kazde zapesti jednu cihlu, to te hned zklidni :D no ale ze i mezi snurama jsou takove rozdily to jsem netusil :D no ja mam momentalne 5 m koaxial ke kteremu jsem si jen napajel jacky :D ale tesim se pod vanocni stromecek ze uz tam nejaky ten original najdu :D

Fade:
no na to spoleham :D no ty 3 sem sem hodil protoze; ESP - co sem cet a slysel vyborne metalove kytary - asi je dost proslavil hlavne kirk hammett... a Jackson - teze sem slysel ze se na tohle hodi no a Ibanez - to nevim proc mam nekde v dusi ze to jsou dobre kytary at uz jakekoli na cokoliv a krom toho se mi libi tam ta :D
a jeden dotaz; takova blbost; k cemu je ten ďulek pod tremolem u te ibanezky? :roll:
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosak »

jako to vyvedene Sko jsem mel moznost drzet v ruce to ltd, to ale panove vubec neni spatna kytara, pravdou sice je, ze 81-85 kombinace je trochu na modernu ale zase neverim ze by aktivky nenasly uplatneni i u heavy metalu :)
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“