BEHRINGER FBQ 1502
Pravidla fóra
BEHRINGER FBQ 1502
Zdravim,
na koncertech hraju na elektriku a elektroakustiku (piezo s preampem),
kdyz si zvuk posteluju tak mi zvuky vyhovujou, ale vite jak je to se zvukarema.
Behem koncertu casto menim kytary, styl hry (neco je potichu prstama, neco
nahlas trsatkem atd) a zvukar vetsinou nestiha reagovat na tyhle zmeny.
Proto sem si rekl, ze co takle zkusit si ten zvuk do detailu nastavit sam. Napadlo
me teda, ze bych si poridil BEHRINGER FBQ 1502, kterej mi dovoli donastavit piezu
to, co mu chybi (signal je ostrej, nema basy a telo). Zapojil bych to za kazdou
kytaru, oba signaly bych spojil volume pedalem (stejne vzdycky hraju jenom na jednu
a volume pedal je stereo - prepajel bych dratky v nem) a navic bych mel moznost
mit pedaly pro kazdou kytaru zvlast (napr distorzi nikdy nepouzivam na akustiku a
je nejlepsi stejne pred EQ).
Muj dotaz tedy zni, jestli si obecne myslite ze to je dobrej napad a pak jestli je ten BEHRINGER FBQ 1502
slusnej, nesumi atd a jestli bude v poradku ze by byl zapojenej prakticky za kytarou (jestli si poradi
s takhle slabym signalem)
Diky moc
na koncertech hraju na elektriku a elektroakustiku (piezo s preampem),
kdyz si zvuk posteluju tak mi zvuky vyhovujou, ale vite jak je to se zvukarema.
Behem koncertu casto menim kytary, styl hry (neco je potichu prstama, neco
nahlas trsatkem atd) a zvukar vetsinou nestiha reagovat na tyhle zmeny.
Proto sem si rekl, ze co takle zkusit si ten zvuk do detailu nastavit sam. Napadlo
me teda, ze bych si poridil BEHRINGER FBQ 1502, kterej mi dovoli donastavit piezu
to, co mu chybi (signal je ostrej, nema basy a telo). Zapojil bych to za kazdou
kytaru, oba signaly bych spojil volume pedalem (stejne vzdycky hraju jenom na jednu
a volume pedal je stereo - prepajel bych dratky v nem) a navic bych mel moznost
mit pedaly pro kazdou kytaru zvlast (napr distorzi nikdy nepouzivam na akustiku a
je nejlepsi stejne pred EQ).
Muj dotaz tedy zni, jestli si obecne myslite ze to je dobrej napad a pak jestli je ten BEHRINGER FBQ 1502
slusnej, nesumi atd a jestli bude v poradku ze by byl zapojenej prakticky za kytarou (jestli si poradi
s takhle slabym signalem)
Diky moc
Re: BEHRINGER FBQ 1502
neporadi. je linkovej a symetrickej. musel bys dat pred nej DI BOX.
A kdybych pred to dal nejakej dvoukanalovej DI box, myslis ze by to melo cenu? A byl by potom problem tahat ten signal pres efekty? tzn kytara - DI - tenhle EQ - ostatni kytarovy efekty?
to asi zalezi na kazdem tom jednotlivem efektu, jak se s tim vyporada.... obecne by asi problem nastat mohl.
ale neni to zbytecne slozity? neudela ti takovou sluzbu nejaka kytarova krabicka? at uz bezny EQ, nebo nejaky akusticky modeler...
ale neni to zbytecne slozity? neudela ti takovou sluzbu nejaka kytarova krabicka? at uz bezny EQ, nebo nejaky akusticky modeler...
No jo, jenze 10-ti pasmovej kytarovej eq stoji kotel penez a GE-7 (kterej mam) konci na 6kHz a ma malo pasem. A akusticky modelej asi nepotrebuju ne? Kdyz mam akustiku
Akorat proste z toho pieza to zni blbe, tim sirokym EQ bych to doladil..
v tom (s tim zvukem pieza) by ti prave mohla pomoct nejaka krabicka pro akustiky. zkus se podivat na Fishman Aura Sixteen nebo na Zoom A2.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ještě k tomu přepínání - spíše než volume pedál bych to řešil AYB boxem s normálním přepínačem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
treba tenhle? http://kytary.cz/electro-harmonix-switc ... /HN096713/
A k tomu fishman simulatoru? Nevite v cem to spociva? Jestli je tam sou proste preddefinovany EQ presety,
nebo to ma nejaky sofistikovanejsi prubeh?
A k tomu fishman simulatoru? Nevite v cem to spociva? Jestli je tam sou proste preddefinovany EQ presety,
nebo to ma nejaky sofistikovanejsi prubeh?
Navic ten aura sixteen stoji silene moc penez.. Jestli to je obycejnej EQ, tak toho samyho muzu dosahnout obycejnym eq. Pouzivam echohead, bluesbreaker, RV-5 a bespeco volume. Nejakej by s timhle setem mohl fungovat? Moznost nastavit si takle detailne eq by mi fakt pomohlo..
?
?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Třeba tenhle...Andreee píše:treba tenhle? http://kytary.cz/electro-harmonix-switc ... /HN096713/
Nebo Carl Martin dělá verzi, kde je možné i nastavit hlasitostní vyrovnání obou signálů.
http://kytary.cz/carl-martin-kytarovy-e ... /HN106945/
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
/?Neblbnete dyt to stoji 2200,-! Za dva potaky, krabicku a tri jacky. Prosim ale resme uvodni problem s ekvalizerem. Myslite ze nektery z vyse zminenych efektu by mohl mit problem?
http://kytary.cz/behringer-di-20/HN018136/ Tenhle DI box je v poho, nebo bude sumet nebo co ja vim?
Dik moc
EDIT: Proc by melo vadit pripajeni dratku ve volume pedalu? Mohl by mi nekdo dat odkaz nekam kde zjistim vic o tom proc bude kytarovej signal vadit tomuhle EQ? Snazil sem se hledat ale nic moc sem nenasel. Ten behringer DI box mam napajet baterii nebo to lze adapterem?
http://kytary.cz/behringer-di-20/HN018136/ Tenhle DI box je v poho, nebo bude sumet nebo co ja vim?
Dik moc
EDIT: Proc by melo vadit pripajeni dratku ve volume pedalu? Mohl by mi nekdo dat odkaz nekam kde zjistim vic o tom proc bude kytarovej signal vadit tomuhle EQ? Snazil sem se hledat ale nic moc sem nenasel. Ten behringer DI box mam napajet baterii nebo to lze adapterem?
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Teoreticky by ten DI box měl být v pohodě. Volume pedál bych nechal volume pedálem, ale před něho bych zařadil A/B přepínač - mrkni třeba na tento: http://kytary.cz/behringer-ab-200/HN080443/, není zase tak drahý. Ještě mě napadá - na tu akustiku nepoužíváš žádný efekt?
Já to do budoucna budu řešit mini mixem, možná bys mohl zvážit i tuto variantu - http://kytary.cz/behringer-xenyx-502/HN086490/
Já to do budoucna budu řešit mini mixem, možná bys mohl zvážit i tuto variantu - http://kytary.cz/behringer-xenyx-502/HN086490/
Na akustiku taky pouzivam efekty (volume, delay, reverb) (ale zadnej nejspis nebude mezi akustikou a timhle EQ). Prave bych chtel aby nektery efekty byly spolecny a nektery jenom pro jednu kytaru. Myslite teda ze by nejakej efekt mohl mit problem s tim ze to pujde z toho EQ? (RV-5, Echohead)
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
DI box ti upraví signál pro zvukaře, efekty by měly být před ním. Jenže podle mě pak DI box nemá velký smysl.
Takže jinak - máš v kytaře aktivní nebo pasivní elektriku? Pokud je aktivní, podle mě by ti stačil pouze přepínač a výstupní signál bys reguloval přímo na kytaře.
Nebo koupit třeba Zoom A.2, kde bys mohl mít uložené programy na trsátko nebo prsty, včetně efektů (simulaci nemusíš použít).
Takže jinak - máš v kytaře aktivní nebo pasivní elektriku? Pokud je aktivní, podle mě by ti stačil pouze přepínač a výstupní signál bys reguloval přímo na kytaře.
Nebo koupit třeba Zoom A.2, kde bys mohl mít uložené programy na trsátko nebo prsty, včetně efektů (simulaci nemusíš použít).
No ja bych chtel aby z kytar sel signal rovnou do tohohle EQ, z nej potom do efektu. Jediny co potrebuju mit zatim rozdilny je EQ. Reverb a delay pouzivam na obou. Tenhle EQ chci hned za kytary.
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
http://www.audiotek.cz/product-41542-behringer-fbq800 ???
Poslechl jsem si písničky na vašem webu, moc se mi líbí
Neuvažujete do budoucna o nějakém kvokálním procesoru?
Poslechl jsem si písničky na vašem webu, moc se mi líbí
Diky
.
Tenhle mi nepripada spatnej, ale kdyz ho cenove srovnam s tim co sem postoval ja ma o 6 pasem a jeden kanal min a cenovej rozdil neni zas tak velkej. Navic prece jenom vypada trochu umelohmotne, ale to se mi mozna jen zda.
Jezisek uz je za rohem a ja bych fakt potreboval vedet jestli si myslite, ze mi to bude fungovat nak takle

Tenhle mi nepripada spatnej, ale kdyz ho cenove srovnam s tim co sem postoval ja ma o 6 pasem a jeden kanal min a cenovej rozdil neni zas tak velkej. Navic prece jenom vypada trochu umelohmotne, ale to se mi mozna jen zda.
Jezisek uz je za rohem a ja bych fakt potreboval vedet jestli si myslite, ze mi to bude fungovat nak takle

- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Ono to asi nějak fungovat bude, ale přijde mi to zbytečně komplikované. Já bych se za stejné peníze (EQ + DI Box) poohlédnul třeba po Hartke Acoustic Attack AGX (http://www.muzikant.cz/kytary-6/dalsi-p ... -40161.php) nebo jiném preampu (Fishman Aura, Boss AD, Takamine, BBE), případně po multiefektu.
Když se podívám na tvůj první post, tak vidím dva problémy: 1) zvuk pieza, 2) problém s úrovní hlasitosti při přechodu z trsátka na prstíky.
Piezo pod kobylkou můžeš nahradit lepeným na ozvučnou desku, což je asi nejlevnější řešení. Pak budeš snímat přímo chvění ozvučné desky, tón bude kulatější. Od ekvalizéru nečekej od něj zázraky. Já jsem s ním chtěl vyřešit to stejné a nakonec jsem koupil Zoom A.2 a jsem prakticky spokojený, zvuk mám takový, jaký jsem chtěl. Na regulaci hlasitosti můžeš použít buďto volume pedál, nebo booster (v některých multiefektech, např. TC G-Natural). Případně mít uložený preset pro prstovou hru.
V případě multiefektu (pokud bys použil i delay a reverb) pro Hohnera bys mohl každou kytaru mixovat zvlášť a nemusel bys řešit A/B switch nebo přepojovat volume pedál.
Když se podívám na tvůj první post, tak vidím dva problémy: 1) zvuk pieza, 2) problém s úrovní hlasitosti při přechodu z trsátka na prstíky.
Piezo pod kobylkou můžeš nahradit lepeným na ozvučnou desku, což je asi nejlevnější řešení. Pak budeš snímat přímo chvění ozvučné desky, tón bude kulatější. Od ekvalizéru nečekej od něj zázraky. Já jsem s ním chtěl vyřešit to stejné a nakonec jsem koupil Zoom A.2 a jsem prakticky spokojený, zvuk mám takový, jaký jsem chtěl. Na regulaci hlasitosti můžeš použít buďto volume pedál, nebo booster (v některých multiefektech, např. TC G-Natural). Případně mít uložený preset pro prstovou hru.
V případě multiefektu (pokud bys použil i delay a reverb) pro Hohnera bys mohl každou kytaru mixovat zvlášť a nemusel bys řešit A/B switch nebo přepojovat volume pedál.
No nevím, co nakonec ježich hodil pod koule na stromě, nebo jak to bylo v tom seriálu pro tvrdý rockery, nějak jsem v závěru roku nestíhal číst tohle fórum...
FBQ1502 mám v malým racku, funguje, ale nejlíp na něco jinýho. To schéma mi připadá naprosto tragický.
1) Odděl signálovou cestu akustiky od elektriky. Španělku nakonec stejně zvukař dostane lajnou, takhle budeš mít spojený země a pokud použiješ normální combo, tak budeš mít se zvukařem i zemnící smyčky => přesun DI boxu na výstup pro oddělení zemí.
2) Všechno tohle je pekelně složitý, naproti tomu koupit jeden obyčejnej Zoom A2/A2.1u (radši A2.1u) bude za stejný peníze, akustika bude mít nohou ovládaný presety pro prsty, trsátko, sólo, stereo půjde zvukaři a on si mikrákem čapne elektriku tak, jak je zvyklej. Výsledkem bude pro zvukaře samostatná šavle na akustiku i elektriku, což by se mělo líbit. Úspora času a nervů a hromady krámů... k nezaplacení.
FBQ1502 mám v malým racku, funguje, ale nejlíp na něco jinýho. To schéma mi připadá naprosto tragický.
1) Odděl signálovou cestu akustiky od elektriky. Španělku nakonec stejně zvukař dostane lajnou, takhle budeš mít spojený země a pokud použiješ normální combo, tak budeš mít se zvukařem i zemnící smyčky => přesun DI boxu na výstup pro oddělení zemí.
2) Všechno tohle je pekelně složitý, naproti tomu koupit jeden obyčejnej Zoom A2/A2.1u (radši A2.1u) bude za stejný peníze, akustika bude mít nohou ovládaný presety pro prsty, trsátko, sólo, stereo půjde zvukaři a on si mikrákem čapne elektriku tak, jak je zvyklej. Výsledkem bude pro zvukaře samostatná šavle na akustiku i elektriku, což by se mělo líbit. Úspora času a nervů a hromady krámů... k nezaplacení.
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Chtěl bych se zeptat, jaký máš názor na Aphex Acoustic Xciter? Jestli jsem to správně pochopil, tak Andree řeší problém piezo zvuku a toto by to mohlo - alespoň podle YouTube - taky vyřešit.
Sám po něm pokukuji, tak by mě docela zajímal tvůj názor.
Sám po něm pokukuji, tak by mě docela zajímal tvůj názor.