Jaké používáte trsátko???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Flajtr

Re: Jaké používáte trsátko???

Příspěvek od Flajtr »

Teoreticky jo :lol: Ale tohle je čistě individuální tak ani nevím proč se tomu divím :)
John M. William

Příspěvek od John M. William »

Uncle píše:Jazz III - perfektní trsátka
Souhlas. Dříve jsem hrál s čim se dalo, ale pak mi tyhle trsátka jednou půjčili v hudebninách, když jsem zkoušel mojí seřízenou kytaru a hrálo se mi s nimi skvěle, tak jsem si jich vzal rovnou pět (to bylo asi před půl rokem a zbyly mi z těch 5ti jen 2 :D).
a taky jsem si všiml že nedělají takový kravál jako klasické trsátka
Přesně
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Uncle píše: ¨Tak to teda fakt nechápu jak hobluješ, když to trsátko je ostré a malé, takže teoreticky by mělo být rychlejší, jelikož se díky svým proporcím tka nezasekávají o strunu a taky jsem si všiml že nedělají takový kravál jako klasické trsátka
Což je opravdu jen teorie, protože přesah trsátka do strun není dán ani tak velikostí trsátka jako spíš tím, jak ho člověk drží :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Nero: tyjo jsem koukal na průběh tohodle vlákna a kdesi v dáli za desátou stránkou jsi Jazzy odsuzoval a tvrdil něco ve stylu, půjdu proti proudu a zůstanu u želvy k jazzu se nesnížím a teď koukám a máš Jazza v podpisu :D Je to zajímavý jak člověk pořád mění svoje priority a pořád se "vzdělává" dál.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Flajtr píše:Nero: tyjo jsem koukal na průběh tohodle vlákna a kdesi v dáli za desátou stránkou jsi Jazzy odsuzoval a tvrdil něco ve stylu, půjdu proti proudu a zůstanu u želvy k jazzu se nesnížím a teď koukám a máš Jazza v podpisu :D Je to zajímavý jak člověk pořád mění svoje priority a pořád se "vzdělává" dál.
Jenže to je Tortex Jazz. Já je používám taky. Super trsátka. 8)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Flajtr píše:Nero: tyjo jsem koukal na průběh tohodle vlákna a kdesi v dáli za desátou stránkou jsi Jazzy odsuzoval a tvrdil něco ve stylu, půjdu proti proudu a zůstanu u želvy k jazzu se nesnížím a teď koukám a máš Jazza v podpisu :D Je to zajímavý jak člověk pořád mění svoje priority a pořád se "vzdělává" dál.
No já mám ale jazz s želvou :mrgreen: Obyčejný jazzy mi dost vadí a želvičkám jsem věrný :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Želvičky jsou fajn, ale ještě raději mám nosorožce.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Já teda hraju na zelenou želvu, trsátko vpoho, ale nevím proč poslední dobou mi trochu kloužou. Asi zkusím to ibanezácký se sand gripem.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Mel jsem jedno obycejny ibanezacky... hrat s nim bylo jak jezdit s nim po smirglu :D
Hodně budem někde...
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Hmmm...kurňa na nylony hrát se mi doslova hnusí, nemám to rád, jsem tortexovej, ale chtělo by to vroubkování jak mají brainy, na ty se hraje fakt pěkně, ale sou jenom nylony...asi si budu hrát a vymýšlet. Sand grip je asi přehnanost, ale vyzkouším.
Uncle

Příspěvek od Uncle »

Nero píše:
Uncle píše: ¨Tak to teda fakt nechápu jak hobluješ, když to trsátko je ostré a malé, takže teoreticky by mělo být rychlejší, jelikož se díky svým proporcím tka nezasekávají o strunu a taky jsem si všiml že nedělají takový kravál jako klasické trsátka
Což je opravdu jen teorie, protože přesah trsátka do strun není dán ani tak velikostí trsátka jako spíš tím, jak ho člověk drží :wink:
To máš recht, ale ten Jazz tě vyloženě nutí hrát s opravdu malou špičkou = je to rychlejší.. tohodle jsem nidky u klasického i když ostrého trstáka nedocílil, ale je to možná tím že jsem levý :D
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

On ten sand na sand gripu vydrží pár dní, po chvíli je z toho takový trochu "šoupavější" plast :D
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Snad vás to ještě nenudí, zkuste nejtlustší celuloidové jazzítko od Fenderu, mně je rozhodně symptičtější (pohodlí, zvuk, vzhled) než Dunlop.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Já hrál na tenčího celuloida a oproti klasik nylonu myslím, že docela dobrý a vůbec špatně se mi nehrálo na to Kerry Kingovské obrovské...je fakt, že jsem byl značně společensky unaven a hrál na akustiku, ale asi si ho někde seženu :)

Jo lidi, k čemu se dají přirovnat materiálem Gatory ?
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

U měkčích to na mě působí jako nějaký tužší nylon, jen s tou protiskluzovou vrstvou. Trochu jako ten používaný na Brainy. Ale tvrdé jsou zase jak šutr... Řekl bych, že to bude asi hodně tvrdá sorta nylonu nebo něco podobného. Obrušuje se to do trochu hrubého povrchu, takže tam asi bude ještě nějaký plnič.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Škoda, že se nedá sehnat plato tortexu, ultexu a různých matrošů a pak už jen experimentovat s tvarama :D
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Flajtr píše:Škoda, že se nedá sehnat plato tortexu, ultexu a různých matrošů a pak už jen experimentovat s tvarama :D
Kup si modelovací podložku, odlaď tvar, pak nakup o něco větší normální trsátka z patřičného materiálu a přebrus si je na svůj tvar - nějakou dobu jsem to tak řešil.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Dobrej nápad, asi to zkusím.

Kurňa, nějak to tady spamuju :D
piranha90
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha90 »

Momentálně Dunlop Stubby 3mm nebo Dunlopy Ultex (přirozený zvuk). Konkrétně Jazz III Ultex.

Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
Amid

Příspěvek od Amid »

Posledni dobou jsem si docel oblibil trsatko Ibanez Heavy. V provnani s Dunlopy je sice mensi, ale mne to treba nevadi. Je to opravdu vynikajici vec na ''heavy riffing'', hlavne na basovych strunach. Pekne klouze, nezadrhava se a i velmi kratke tony, hrane rychlym palm mutingem zni konkretne a neslevaji se do sebe. Akorat skoda ze se docela lehce obrusuje a ten grip je taky pekne na prd.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“