El.kytara na heavy metal do 17 000. Poradíte mi?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: El.kytara na heavy metal do 17 000. Poradíte mi?

Příspěvek od Bummer »

Jo počkej až budeš chtít dělat volume swell... To se budeš mlátit do hlavy, že jsi ten poťák na tomhle místě zavrhl. Co bych za něj dal. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
wawelin

Příspěvek od wawelin »

Ale jo, vidis, budis na to jsem zapomel :) Jako ukonceni sola to je dobre. Ja kdyz to potrebuju ted (vlastne to pouzivam jen u zacatku Nothing else matters :D ) tak to delam pedalem :roll: ale asi vim, na podiu to asi neni moc zazivne stat porad na jednom miste u pedalu :D
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No jestli máš pedál, tak je jasný že je ti tam ten poťák k ničemu. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Bummer píše:No jestli máš pedál, tak je jasný že je ti tam ten poťák k ničemu. :)
No, já bych to viděl spíš tak, že když má volume na kytaře tak je mu pedál k ničemu :) je to snazší ovládat rovnou.
wawelin

Příspěvek od wawelin »

No ani ne, uz to tu nekdo psal (a ja uz to vyzkousel) ze kdyz to zeslabujes na kytare tak nezmirnujes jen ciste hlasitost ale taky zkresleni, kdyzto pedalem regulujes jedinou hlasitost, coz je lepsi. A navic, nijak nemusis bloudit malikem po potaku, staci jen nohou pokyvat. - no zalezi samozrejme jesli si nekde v prostoru a si od toho pedalu nekolik metru, to uz asi je lepsi regulovat na kytare :D ale kdyz sedim u toho tak...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

wawelin píše:No ani ne, uz to tu nekdo psal (a ja uz to vyzkousel) ze kdyz to zeslabujes na kytare tak nezmirnujes jen ciste hlasitost ale taky zkresleni, kdyzto pedalem regulujes jedinou hlasitost, coz je lepsi. A navic, nijak nemusis bloudit malikem po potaku, staci jen nohou pokyvat. - no zalezi samozrejme jesli si nekde v prostoru a si od toho pedalu nekolik metru, to uz asi je lepsi regulovat na kytare :D ale kdyz sedim u toho tak...
To není pravda... Záleží na tom, kde máš ten pedál zapojený. Pokud bude zapojený před aparátem (resp. před zkreslením), bude čistit zvuk úplně stejně jako poťák na kytaře. Pokud ve smyčce (resp. za zkreslením), bude regulovat hlasitost.

wawelin

Příspěvek od wawelin »

no tak ja pocitam s multakem, coz je smycka (pokud vim :roll: ) ale i kdybych si moh vybrat tak to dam uplne na konec vseho... ,takhle bych to ukoncil; ten potak je na vsech tech 3 tesne pod snimacem tak si stejne na to musim zvyknout, a za pul roku si snad vzpomenu a napisu jestli ho pouzivam :) (ted co mam kytaru tak to nevyuzivam vubec - no a ty dalsi potaky mam oba na max vysky a hraju z 99% na ten spodni snimac, takze to ani nevypada ze bych mel byt nejak moc aktivní při zmene zvuku v jednem songu :D )
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

parkrat o ten potak skobrtnes kdyz budes ve stoje delat kraviny a pak si zvyknes, nic na tom neni :)
wawelin

Příspěvek od wawelin »

tak to doufam :)
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Ten potenciometr se nepoužívá na hlasitost, ale na sílu zkreslení. Já ho používám neustále. Pořád během hraní automaticky dolaďuju zvuk :) Už jsem si na to nějak zvykl... Na LP když hraju, tak je to pro mě zase moc daleko a nestíhám tak jak bych chtěl. Ale všechno je zvyk.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Já to řeším spíš rozdílnou silou úhozu, ale občas to nestačí. A mám jednokanál, takže jsem rád, že mám volume tak blízko. To je jedna z mála výhrad, které mám proti Telecasteru.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jasně, samozřejmě je ještě lepší to kombinovat. Dosáhneš tak moc zajímavé dynamiky, když to umíš.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
wawelin

Příspěvek od wawelin »

nevim, ja si tam vzdycky hodim jeden zvuk a hraju :D no vsak az budu mit tak budu zkouset az se budu nudit :D
wawelin

Příspěvek od wawelin »

a jeste jsem se chtel na neco zeptat; je nejaky rozdil ve vyslednem zvuku jestli hraju solo trsatkem jakoby ,,na hmatniku,, nebo nad snimacem? :roll: - zkousel jsem, a zadny jsem neslysel - ale taky jestli to neni kytarou (mam LP za 5 000 ) :)
Dekuju za odpoved jo a hezke vanoce :)
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

U kobylky je ten zvuk vyšší x na hmatníku "hlubší".
No a mezi - tedy někde na|mezi snímačema - je někde uprostřed.

Nemusí to být jednoznačné hned, ale ty rozdíly jsou slyšet.
"Lots of people talk and few of them know..."
hokop

Příspěvek od hokop »

sorry ze ti lezu do topicu, ale chci se zeptat co si myslite o http://www.audiotek.cz/product-15332-b- ... rent-black
Ibanez RG 350, Laney LX20
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

O B.C. Rich se říká, že mají nic moc provedení. Nevím jak to je u těchto dražších kytar, ale spíše bych doporučoval poohlédnout se po V od Jacksonu :wink: Za tu cenu myslím seženeš lepší.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
wawelin

Příspěvek od wawelin »

Jo jasne, ja uz v podstate vim co sem chtel, diky vsem :)
No a jen muzu na to BC Rich pridat svuj postreh; tady (na tomhle foru) jsem uz hledal par informaci prave o kytarach kolem 15,17 tis. a par toho jsem nasel a aji tusim nekolikrat tam tyhle kytary nekdo zminoval ale co jsem to cet tak to nikdo dvakrat nevychvaloval. :roll:
dusty159
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dusty159 »

Dobrá značka na metal je B.C. Rich http://kytary.cz/kytary/elektricke-kytary/hard-heavy/ kámoš to má a když se to napojí na klidně obyčejný tranzistorový kombo s drive tak to dokáže nadělat paseku :)
Kytara El.: AXL Headliner černá Stratocaster
Kytara Ak: Strunal
Kombo: AXL 22WE tranzistorové

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

dusty159 píše:Dobrá značka na metal je B.C. Rich http://kytary.cz/kytary/elektricke-kytary/hard-heavy/ kámoš to má a když se to napojí na klidně obyčejný tranzistorový kombo s drive tak to dokáže nadělat paseku :)
Četl jsi předchozí tři příspěvky? :D

Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“