No kovový krabičky odstíní magnetický pole a tím i trochu vibrace, kdyby byly krabičky ze dřeva, tak by ti pedalboard skákal jak ratlík, i když bys měl zvuk jistě famózní...petrvach píše:Twe podle mě je to pí*ovinato by se spíš měli delat efekty ze dřeva né?
dyt krabička neni mechanickej nástroj aby na to mělo vliv dřevo
Pedalboard: Kneekalova evoluce
Pravidla fóra
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pedalboard: Kneekalova evoluce
Ted tě nák nechápumycountry píše:No kovový krabičky odstíní magnetický pole a tím i trochu vibrace, kdyby byly krabičky ze dřeva, tak by ti pedalboard skákal jak ratlík, i když bys měl zvuk jistě famózní...petrvach píše:Twe podle mě je to pí*ovinato by se spíš měli delat efekty ze dřeva né?
dyt krabička neni mechanickej nástroj aby na to mělo vliv dřevo
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jej.....skoda..woro90-1 píše:Dělají si z tebe pozadí
tak mi dejte důkáz že padalboard ovlivní zvuk
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
-
Teorge
A co když budu mít na pedalboardu mikrofonní efekt(nebo jak se nazývá, že to reaguje, když do toho kopnu), pak by rozdíl dřevo vs kov mohl hrát roliMcKozias píše:jej.....skoda..woro90-1 píše:Dělají si z tebe pozadí
Jaj a končím, už jsme to tu zaspamovali dost a myslím si, že nás autor topiku už vyhlíží v hledáčku svého samopalu
-
woro90-1
Stomp pad. Tam se snímá úder do horní desky krabičky pomocí plechu a elmag. snímače, podložka nehraje roli.Teorge píše:A co když budu mít na pedalboardu mikrofonní efekt(nebo jak se nazývá, že to reaguje, když do toho kopnu), pak by rozdíl dřevo vs kov mohl hrát roli
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
já nerad mluvím ke konkrétním lidem a nerad z nich vyvozuju nějaké závěry, ale musím udělat výjimku - ty budeš asi hodně omezený, viď? Přešti si ještě jednou celý topic, důkazů o tom, jak pedál ovlivňuje zvuk tu máš spoustu. (hlavně příspěvky od wora).petrvach píše:tak mi dejte důkáz že padalboard ovlivní zvuk
Čau ted si tady nák nedovedu vyvodit závěr tohodle tématu je toho moc
, ale opravdu pedalbord ovlivní zvuk? 
Cort evlz6 (EMG81,60), Ibanez s420 (SD sh13,sh1) , Squier custom shop stratocaster (RM F1)----> crybaby, MT2, CH1----> Rivera knucklehead KR55, Orange PPC 212
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
to je podle toho jak mas stare struny...a taky ponozky...proboha lidi premyslejte trochu 
Tak ted se můsím přiznat že jsem z toho ještě víc zmatenje
jen mě to zajímá nic jiného.
Cort evlz6 (EMG81,60), Ibanez s420 (SD sh13,sh1) , Squier custom shop stratocaster (RM F1)----> crybaby, MT2, CH1----> Rivera knucklehead KR55, Orange PPC 212
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
ne, neovlivní
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
To je asi jako myslet si, ež metalisti mají tvrdé zkreslení proto, že šlapou na footswitch v kanadách
dost už - věnujme se nadále Kneekalovi
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
hmm takže budu hrát v kanadáchDark Axel píše:To je asi jako myslet si, ež metalisti mají tvrdé zkreslení proto, že šlapou na footswitch v kanadách![]()
![]()
![]()
Přebytek efektů a malý prostor v kufru TKL jsem původně řešil pokládám efektů vedle. Ale byla to skutečně otrava, protože to bylo whammy, expression pedál, ladička a footswitch a než to rozbalíte basák už má nazvučeno.
Dalším řešením bylo pořízení druhého kufru. Volba padla na Kinsman. Bylo to jisté míry lepší, ale zase, spojování a přepojování. Došla mi trpělivost, otveřel jsem ebay a koupil Pedlatrain (cca za 4200,-). Nikoli pekelnou supertěžkou verzi s flight casem, ale soft bag. I tak je to ale dost těžké, konstrukce je to sakra bytelná.
Jinak maximální spokojenost, věřím, že do konce života mám s boardem vystaráno. Jak to dopadlo se můžete mrknout.
Prostoru je tolik, že zbylo i dost volného místa. Proto, pokud máte někdo tipy na efekty, které by se mi mohly líbit a hodit, sem s nimi! Klidně butique USA, prostě cokoli
Tremolo jsem prodal, bylo moc vintage a já mám radši moderní exprerimentální krabky 

Kufr: Pedaltrain Pro
Zdroj: T.Rex Fuel Tank Junior, adaptér na whammy
Efekty:
Vox Wah 847
WMD Geiger Counter (zprasovač
)
Digitech Whammy 4 (prostě whammy octavér)
T.Rex Moller (overdrive)
Boss BF-3 (flanger)
MXR Phase 100 (phaser)
BBE Mind Bender (vibrato, chorus - ten ale nepoužívám)
Boss DD-7 (digitální delay)
footswitch Fender
expression pedál Bespeco
ladička Ibanez LU20
propojky Smrčka
Dalším řešením bylo pořízení druhého kufru. Volba padla na Kinsman. Bylo to jisté míry lepší, ale zase, spojování a přepojování. Došla mi trpělivost, otveřel jsem ebay a koupil Pedlatrain (cca za 4200,-). Nikoli pekelnou supertěžkou verzi s flight casem, ale soft bag. I tak je to ale dost těžké, konstrukce je to sakra bytelná.
Jinak maximální spokojenost, věřím, že do konce života mám s boardem vystaráno. Jak to dopadlo se můžete mrknout.
Prostoru je tolik, že zbylo i dost volného místa. Proto, pokud máte někdo tipy na efekty, které by se mi mohly líbit a hodit, sem s nimi! Klidně butique USA, prostě cokoli

Kufr: Pedaltrain Pro
Zdroj: T.Rex Fuel Tank Junior, adaptér na whammy
Efekty:
Vox Wah 847
WMD Geiger Counter (zprasovač
Digitech Whammy 4 (prostě whammy octavér)
T.Rex Moller (overdrive)
Boss BF-3 (flanger)
MXR Phase 100 (phaser)
BBE Mind Bender (vibrato, chorus - ten ale nepoužívám)
Boss DD-7 (digitální delay)
footswitch Fender
expression pedál Bespeco
ladička Ibanez LU20
propojky Smrčka
kytara: Fender SE TC-90 Thinline
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender
aparát: Fender Hot Rod Deluxe 112
kapela: http://www.fullstop.cz, blog: http://kneekal.blogspot.com/
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Upřímně by mě zajímalo, co tímhle sleduješ. Nic jsi nevymyslel. Tohle můžeš prezentovat v tématu o pedalboardech, jako všichni ostatní.
A co bych měl vymyslet?
Jen mi přišlo zábavné si vysledovat svoji cestu k pedálům. V threadu pedalboardy je to hrozně nepřehledné. A třeba to někomu pomůže a bude se inspirovat. 
kytara: Fender SE TC-90 Thinline
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
souhlasim, docela se mi tendle thread libi, treba mi pomuze se necemu vyhnout nebo neco usnadnitkneekal píše:A co bych měl vymyslet?Jen mi přišlo zábavné si vysledovat svoji cestu k pedálům. V threadu pedalboardy je to hrozně nepřehledné. A třeba to někomu pomůže a bude se inspirovat.
Proč nedáš zdroj a prodlužku zespodu? Ušetříš místo. (předpokládám, že to plánuješ, až to místo budeš potřebovat, ale já su poňťa co to chce mít rovnou tak, jak to bude mět finálně
)