Pedalboardy
Pravidla fóra
Re: Pedalboardy
TB má podle mě využití na takové to domácí šmrdlání a menší podia, kde jsou natahané desítky metrů kabelů tak tam je spíš problém a je lepší bez TB. ( ale to si myslím jenom já
)
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
No, ono to je dost možná o tom, že když si pokojíčkový hráč kupuje efekt za 2500 korun, tak TB je jistota, že to nebude mršit zvuk, narozdíl od potenciálně "nebezpečného" bypassu s bufferem. Když si člověk kupuje dražší a kvalitní efekty, tak to fakt řešit nemusí...rain píše:Líbí se mi jak mnozí profíci řeší (vlastně neřeší) tuebypass, na rozdíl od českých (a vlastně všech) pokojíčkových hráčů.
Ale samozřejmě je nutno uznat, že TB byl (a asi pořád ještě je) jakousi podivnou overhyped módní záležitostí...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Jenže oni mají často ti pokojíčkoví hráči lepší vybavení, než mnozí profíci. Imho je lepší hrát, než o tom jen kecat.
Jako nováček na fóru zdravím všechny zdejší pedalboardisty. Tak mě napadá, když tu řešíte užitečnost TB, že se tu trochu zapomíná na jednu užitečnou funkci, k níž se šikovně navržená TB lišta dá využít, a to je funkce looperu. Já mám na pedalboardu (což takhle zkracovat na PB) škatule rozdělené do sekcí, třeba v sekci drive mám různá kreslítka, v sekci modulace různá mršítka, před songem vyberu ta aktuální a pak jen jednoduše jednou šlápnu na TB lištu (mám tam i master pro 3 loopy) místo tanečků po PB. O Vánocích snad najdu čas to vyfotit a popsat.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
no tak to mi prijde u TB lsity podstatne, kdyby todle neslo tak je to nesmysl porizovat
Možnost přepínání efektových sérií je základní vlastnost TB lišty (true bypass loop strip), mnohokrát popsaná a diskutovaná v minulosti - možná proto se teď může někomu jevit jako opomíjená.
Můj dnešní pokus o pedalbord, celkem ujde ale ještě chybí koberec a něco malo molitanu. 
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Rockwell Red Trip Duo 120 W
Home made portovaná 212
Celestion G12H 100 -sériově- Celestion G12V60
Proměnné množství krabiček "co se vejde"
Akustiky, španělky.........
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
Tak teď koukám na ty tvoje fotky a furt mi něco nesedí. A nojo, už mi klaplo, ty dáváš delay před zkreslení? Jak to hraje? A proč obaluješ efekty molitanem? Nějak mi utíká smysl, jak to budeš řešit při (po) nějaké změně?Míra píše:Můj dnešní pokus o pedalbord, celkem ujde ale ještě chybí koberec a něco malo molitanu.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Taky mi uniká smysl molitanu... umístění efektů bych neřešil - jak se to komu líbí
osobně bych hledal problém trochu jinde než v UMÍSTĚNÍ efektů
ale když už sjme u toho - což takhle ty efekty na pedalboard umístit alespoň trochu rovně?
Další věc je, že trestuhodně plýtváš místem - to je ales zase jen tvoje věc - tahle máš zbytečně velký pedalboard s kopou nevyužitého místa 
edit: být tebou, tak zainvestuju do kabeláže
ale když už sjme u toho - což takhle ty efekty na pedalboard umístit alespoň trochu rovně?
edit: být tebou, tak zainvestuju do kabeláže
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
No můj názor na pedalboady je takový, že to musí trošku vypadat, ale hlavní je funkčnost. Kdybych měl na doma 10 efektů, pboard neřeším a přilepím to na nějaký papundekl. Mě jde hlavně o to, před koncertem sebrat celou brašnu, na pódiu si ji hodit před sebe, zapojit 2 kabely + zdroj a dál nic neřešit. Nevím jak to mají ostatní, ale doma nemám zapotřebí zapojovat hlavu+box, pboard a rozmotávat kabely, když mi stačí na hraní nějaká mrdka /multiefekt, guitar rig atd../ přes PC a nemám pocit, že by to něco ubíralo na “kvalitě“ mojí hry. To je jedna z hlavních věcí, čím se liší pokojíčkový hráči.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Tak jasně, na doma mi stačí nějaká RP50ka + Grunge + Marshall akustické kombo. To všechno jsem nějak posbíral na zkušebně, protože se to tam jen válelo a jedu
Jinak na pódiu většinou není čas zapojovat kablíky atd. Proto nejlepší vzít kufr a jen zapojit dva kabely jako by to byl jeden efekt.
Jinak na pódiu většinou není čas zapojovat kablíky atd. Proto nejlepší vzít kufr a jen zapojit dva kabely jako by to byl jeden efekt.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Tak šťastné a veselé všem. Poslední dobou přemýšlím o nějakém řešení pro efekty. Jsem sice pokojíčkový příležitostný mastil, ale přeci jen se efekty trochu rozrostly a kluk to občas tahá, tak aby to bylo všecko v kupě a trochu mobilní. Zaujal mě Pedal Bag od EHX http://www.audiotek.cz/product-37148-el ... -pedal-bag. Vím, že někteří tady ho máte, napište prosím své zkušenosti. Jak je to s tou přenositelností, když to nemá pevné dno? Nebo má? To asi musí vždy ležet celou plochou na podlaze? A celkově jak jsou krabky chráněny. Díky všem za pomoc a postřehy.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
pokud tech efektu nemas moc (asi kolem 5) muzes zkusit todle http://www.naradi-alcon.cz/hlinikovy-ku ... fd2e0e7ca6 mam to, je to pevny kufr, oproti tem predrazenym vecem z hudebnin je docela fajn
Ten morley sem dal za ladičku proto, že když sem měl zaply grung a zapnul sem i morley tak to byla šilena pila.Jo a ten molitan to byl jenom pokus, nebude tam normálně to potáhnu kobercem,jo a dělal sem to věčí zhruba ještě na jednu krabičku + zapojení. A nebo se na to vyseru a koupím normální kufr na efekty. 
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Nejde o morley za ladičkou, jde o delay před zkreslením
a mezi námi... tys to udělal větší zhruba na tři další efekty - já osobně bych tam těch behringerů bez problému zapojil cca 5-6
a mezi námi... tys to udělal větší zhruba na tři další efekty - já osobně bych tam těch behringerů bez problému zapojil cca 5-6
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Docela fajn to je, akorát je to malý a těžký, víko asi nepůjde sundat a krabičky budou utopený tak 5 cm uvnitř.McKozias píše:pokud tech efektu nemas moc (asi kolem 5) muzes zkusit todle http://www.naradi-alcon.cz/hlinikovy-ku ... fd2e0e7ca6 mam to, je to pevny kufr, oproti tem predrazenym vecem z hudebnin je docela fajn
Hraju na kytary a mašinky
Jo tak já nevím ale když sem pustil skreslený signál do spoždění tak to mělo divný zvuk. Více mi to zvukově sedí když to mám naopak. Jo a futrál mám vyhlídlý http://kytary.cz/stagg-upc-688/HN110796/ je to drahší ale je to přesně na efekty a není to velká mrcha. hlavně rozměry a váha.
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Za tu cenu zbytečně malé, Kinsman KUPB5 je větší a levnější, váha je v pohodě: http://www.muzikant.cz/kytary-6/efekty- ... -73272.phpMíra píše:Jo tak já nevím ale když sem pustil skreslený signál do spoždění tak to mělo divný zvuk. Více mi to zvukově sedí když to mám naopak. Jo a futrál mám vyhlídlý http://kytary.cz/stagg-upc-688/HN110796/ je to drahší ale je to přesně na efekty a není to velká mrcha. hlavně rozměry a váha.
Hraju na kytary a mašinky
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
bubucci píše:No můj názor na pedalboady je takový, že to musí trošku vypadat, ale hlavní je funkčnost.

V tomto případě bych pochyboval o obojím
Pedalboard Mika Cafrreye - hrál s ním na turné 44 s Richardem Müllerem. Obsah: Fulltone Fulldrive 2, Fulltone OCD, Dunlop Uni-vibe, Boss CS-3, Envelope Filter, MXR Stereo Chorus, delay T-Rex Replica a ladička Boss TU-2.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Tak jestli má nějakého pohuňka, který mu to před každým hraním staví, tak ho to trápit nemusí. Další věc je v takovém mrdníku kontrolovat nastavení krabiček a funkčnost propojek.CzechJoker píše:bubucci píše:No můj názor na pedalboady je takový, že to musí trošku vypadat, ale hlavní je funkčnost.
V tomto případě bych pochyboval o obojím
Pedalboard Mika Cafrreye - hrál s ním na turné 44 s Richardem Müllerem. Obsah: Fulltone Fulldrive 2, Fulltone OCD, Dunlop Uni-vibe, Boss CS-3, Envelope Filter, MXR Stereo Chorus, delay T-Rex Replica a ladička Boss TU-2.