Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Flajtr

Re: Pedalboardy

Příspěvek od Flajtr »

TB má podle mě využití na takové to domácí šmrdlání a menší podia, kde jsou natahané desítky metrů kabelů tak tam je spíš problém a je lepší bez TB. ( ale to si myslím jenom já :) )
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

rain píše:Líbí se mi jak mnozí profíci řeší (vlastně neřeší) tuebypass, na rozdíl od českých (a vlastně všech) pokojíčkových hráčů.
No, ono to je dost možná o tom, že když si pokojíčkový hráč kupuje efekt za 2500 korun, tak TB je jistota, že to nebude mršit zvuk, narozdíl od potenciálně "nebezpečného" bypassu s bufferem. Když si člověk kupuje dražší a kvalitní efekty, tak to fakt řešit nemusí...

Ale samozřejmě je nutno uznat, že TB byl (a asi pořád ještě je) jakousi podivnou overhyped módní záležitostí...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Jenže oni mají často ti pokojíčkoví hráči lepší vybavení, než mnozí profíci. Imho je lepší hrát, než o tom jen kecat.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Jako nováček na fóru zdravím všechny zdejší pedalboardisty. Tak mě napadá, když tu řešíte užitečnost TB, že se tu trochu zapomíná na jednu užitečnou funkci, k níž se šikovně navržená TB lišta dá využít, a to je funkce looperu. Já mám na pedalboardu (což takhle zkracovat na PB) škatule rozdělené do sekcí, třeba v sekci drive mám různá kreslítka, v sekci modulace různá mršítka, před songem vyberu ta aktuální a pak jen jednoduše jednou šlápnu na TB lištu (mám tam i master pro 3 loopy) místo tanečků po PB. O Vánocích snad najdu čas to vyfotit a popsat.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

no tak to mi prijde u TB lsity podstatne, kdyby todle neslo tak je to nesmysl porizovat
Kilgore

Příspěvek od Kilgore »

Možnost přepínání efektových sérií je základní vlastnost TB lišty (true bypass loop strip), mnohokrát popsaná a diskutovaná v minulosti - možná proto se teď může někomu jevit jako opomíjená.
Míra

Příspěvek od Míra »

Můj dnešní pokus o pedalbord, celkem ujde ale ještě chybí koberec a něco malo molitanu. :-)
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Rockwell Red Trip Duo 120 W
Home made portovaná 212
Celestion G12H 100 -sériově- Celestion G12V60
Proměnné množství krabiček "co se vejde"
Akustiky, španělky.........
symar

Příspěvek od symar »

Míra píše:Můj dnešní pokus o pedalbord, celkem ujde ale ještě chybí koberec a něco malo molitanu. :-)
Tak teď koukám na ty tvoje fotky a furt mi něco nesedí. A nojo, už mi klaplo, ty dáváš delay před zkreslení? Jak to hraje? A proč obaluješ efekty molitanem? Nějak mi utíká smysl, jak to budeš řešit při (po) nějaké změně?
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Taky mi uniká smysl molitanu... umístění efektů bych neřešil - jak se to komu líbí :) osobně bych hledal problém trochu jinde než v UMÍSTĚNÍ efektů :lol:

ale když už sjme u toho - což takhle ty efekty na pedalboard umístit alespoň trochu rovně? :-D Další věc je, že trestuhodně plýtváš místem - to je ales zase jen tvoje věc - tahle máš zbytečně velký pedalboard s kopou nevyužitého místa :)

edit: být tebou, tak zainvestuju do kabeláže :wink:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

No můj názor na pedalboady je takový, že to musí trošku vypadat, ale hlavní je funkčnost. Kdybych měl na doma 10 efektů, pboard neřeším a přilepím to na nějaký papundekl. Mě jde hlavně o to, před koncertem sebrat celou brašnu, na pódiu si ji hodit před sebe, zapojit 2 kabely + zdroj a dál nic neřešit. Nevím jak to mají ostatní, ale doma nemám zapotřebí zapojovat hlavu+box, pboard a rozmotávat kabely, když mi stačí na hraní nějaká mrdka /multiefekt, guitar rig atd../ přes PC a nemám pocit, že by to něco ubíralo na “kvalitě“ mojí hry. To je jedna z hlavních věcí, čím se liší pokojíčkový hráči.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Tak jasně, na doma mi stačí nějaká RP50ka + Grunge + Marshall akustické kombo. To všechno jsem nějak posbíral na zkušebně, protože se to tam jen válelo a jedu :D
Jinak na pódiu většinou není čas zapojovat kablíky atd. Proto nejlepší vzít kufr a jen zapojit dva kabely jako by to byl jeden efekt.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
symar

Příspěvek od symar »

Tak šťastné a veselé všem. Poslední dobou přemýšlím o nějakém řešení pro efekty. Jsem sice pokojíčkový příležitostný mastil, ale přeci jen se efekty trochu rozrostly a kluk to občas tahá, tak aby to bylo všecko v kupě a trochu mobilní. Zaujal mě Pedal Bag od EHX http://www.audiotek.cz/product-37148-el ... -pedal-bag. Vím, že někteří tady ho máte, napište prosím své zkušenosti. Jak je to s tou přenositelností, když to nemá pevné dno? Nebo má? To asi musí vždy ležet celou plochou na podlaze? A celkově jak jsou krabky chráněny. Díky všem za pomoc a postřehy.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

pokud tech efektu nemas moc (asi kolem 5) muzes zkusit todle http://www.naradi-alcon.cz/hlinikovy-ku ... fd2e0e7ca6 mam to, je to pevny kufr, oproti tem predrazenym vecem z hudebnin je docela fajn
Míra

Příspěvek od Míra »

Ten morley sem dal za ladičku proto, že když sem měl zaply grung a zapnul sem i morley tak to byla šilena pila.Jo a ten molitan to byl jenom pokus, nebude tam normálně to potáhnu kobercem,jo a dělal sem to věčí zhruba ještě na jednu krabičku + zapojení. A nebo se na to vyseru a koupím normální kufr na efekty. :-D
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Nejde o morley za ladičkou, jde o delay před zkreslením :)

a mezi námi... tys to udělal větší zhruba na tři další efekty - já osobně bych tam těch behringerů bez problému zapojil cca 5-6
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

McKozias píše:pokud tech efektu nemas moc (asi kolem 5) muzes zkusit todle http://www.naradi-alcon.cz/hlinikovy-ku ... fd2e0e7ca6 mam to, je to pevny kufr, oproti tem predrazenym vecem z hudebnin je docela fajn
Docela fajn to je, akorát je to malý a těžký, víko asi nepůjde sundat a krabičky budou utopený tak 5 cm uvnitř.
Míra

Příspěvek od Míra »

Jo tak já nevím ale když sem pustil skreslený signál do spoždění tak to mělo divný zvuk. Více mi to zvukově sedí když to mám naopak. Jo a futrál mám vyhlídlý http://kytary.cz/stagg-upc-688/HN110796/ je to drahší ale je to přesně na efekty a není to velká mrcha. hlavně rozměry a váha.
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Home made portovaná 212
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Míra píše:Jo tak já nevím ale když sem pustil skreslený signál do spoždění tak to mělo divný zvuk. Více mi to zvukově sedí když to mám naopak. Jo a futrál mám vyhlídlý http://kytary.cz/stagg-upc-688/HN110796/ je to drahší ale je to přesně na efekty a není to velká mrcha. hlavně rozměry a váha.
Za tu cenu zbytečně malé, Kinsman KUPB5 je větší a levnější, váha je v pohodě: http://www.muzikant.cz/kytary-6/efekty- ... -73272.php
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

bubucci píše:No můj názor na pedalboady je takový, že to musí trošku vypadat, ale hlavní je funkčnost.
Obrázek

V tomto případě bych pochyboval o obojím ;)
Pedalboard Mika Cafrreye - hrál s ním na turné 44 s Richardem Müllerem. Obsah: Fulltone Fulldrive 2, Fulltone OCD, Dunlop Uni-vibe, Boss CS-3, Envelope Filter, MXR Stereo Chorus, delay T-Rex Replica a ladička Boss TU-2.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

CzechJoker píše:
bubucci píše:No můj názor na pedalboady je takový, že to musí trošku vypadat, ale hlavní je funkčnost.
Obrázek

V tomto případě bych pochyboval o obojím ;)
Pedalboard Mika Cafrreye - hrál s ním na turné 44 s Richardem Müllerem. Obsah: Fulltone Fulldrive 2, Fulltone OCD, Dunlop Uni-vibe, Boss CS-3, Envelope Filter, MXR Stereo Chorus, delay T-Rex Replica a ladička Boss TU-2.
Tak jestli má nějakého pohuňka, který mu to před každým hraním staví, tak ho to trápit nemusí. Další věc je v takovém mrdníku kontrolovat nastavení krabiček a funkčnost propojek. :shock:
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“