Žádné basy a agresivní výšky. Co s tím ???
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Žádné basy a agresivní výšky. Co s tím ???
Zdravím. Vzhledem k tomu,že zesilovač s reproboxem jsou teprve ve stádiu výroby, tak jsem narychlo předělal docela solidně hrající aktivní repráky k PC ( Encore ) z plastových kastlí do dřevěné bedny, takže to dočasně používám jako kombo a semtam přes to pouštím hudbu. Akorát mě zaráží, že v tech plastových kysňách to hrálo mnohem líp. Zvuk byl plnější, basy pěkné,výšky decentní, prostě zvuk tak akorát. Zato teď to basy nemá skoro vůbec a výšky jsou naopak šíleně agresivní. ( Basy jsou stejně dobré jako ty původní, jenom když jeden ze dvou repráků podržím, aby tolik nerezonoval ).Nevím proč, litráž jsem dodržel, nad každý reprák jsem udělal dvě díry úplně stejně jak to bylo v tych plastových kysnách. Napadlo mě ještě,že jsem to vevnitř jinak netlumil, v původních kysnách byl za každým reprákem pruh neakého molitanu, ale to jsem myslel, že tam je proto, aby se ten reprák nedotýkal trafa ( bylo to tam trochu natěsno´). Tak myslíte, že se zvuk zkepší,když to vevnitř trochu vylepím nějakou vatou, molitanem, nebo něčím takovým ?
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Žádné basy a agresivní výšky. Co s tím ???
A nemáš repra náhodou zapojená do protifáze?
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
určitě ne,zapojení není nijak měněno,prostě jsem to jenom přendal. Ty dvě repra jsem nechal normálně spojené přes cinch,tak jak to bylo původně.
počkej, nějak jsem to nepochopil...
ubyly ti basy nebo ti pouze přibyly výšky?
Někde bude studeňák, nebo zkrat, nebo přežvejkanej káblík. Na vstupu od pc, ale klidně i na výstupu do repra.
Měl jsem rozdělaný nějaký Geniusy za cca 1000,- a čuměl jsem, jak to maj oprcaný (zesilovač hm..,basák full frekvence, piezo výškáč kondík), ale hrálo to docela obstojně
Prostě to uměj slušně ošulit a vyladit, aby to hrálo. Jak se něco změní, tak se to holt musí projevit.
Ponaučení pro všechny: Tunit srágory se nevyplácí
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
ubyly basy ...Pikus píše:počkej, nějak jsem to nepochopil...
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Já taky nečekal nic extra,ale šoklo mě,jak prudce klesla kvalita zvuku. Přitom ty Encory hrály suprově, na to jaké to jsou fórové repráčky. Z elektra jsem fakt nic neměnil,prostě jsem na to akorát udělal dřevěnou kysnu společnou pro zesák i reproduktory ...Lachim píše:Měl jsem rozdělaný nějaký Geniusy za cca 1000,- a čuměl jsem, jak to maj oprcaný (zesilovač hm..,basák full frekvence, piezo výškáč kondík), ale hrálo to docela obstojněProstě to uměj slušně ošulit a vyladit, aby to hrálo. Jak se něco změní, tak se to holt musí projevit.
No píšeš ,,narychlo předělal". Máš tu dřevěnou bednu pořádně utěsněnou(spoje ve dřevě)? A zjak hrubého dřeva ji máš(každej reprák v jiném materiálu má jiný rezonanční kmitočet) to může způsobit ůbytek basů. A molitan ti určitě nepomůže protože ten se dává právě na zatlumení. Ale tady je sto možností co a jak to udělat (basreflex.větší objem bedny,tenčí dřevo, SUPER utěsněná konstrukce uzavřené bedny a já nevím co ještě)
A hlavně, proč jsi to přesouval z plastů do dřeva, když to hrálo dobře? To vrať zpět, ne?
sorry za OT
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
žádný Kočíííš,ale Kočiš,vole.vrablc.v píše:neni Rocky MK nahodou Martin Kočíš?
![]()
sorry za OT
Protože to při větší hlasitosti dost drnčelo.Sadam.S píše:A hlavně, proč jsi to přesouval z plastů do dřeva, když to hrálo dobře? To vrať zpět, ne?
Jo,tam problém nebude.BlinkaP píše:No píšeš ,,narychlo předělal". Máš tu dřevěnou bednu pořádně utěsněnou(spoje ve dřevě)? A zjak hrubého dřeva ji máš(každej reprák v jiném materiálu má jiný rezonanční kmitočet) to může způsobit ůbytek basů. A molitan ti určitě nepomůže protože ten se dává právě na zatlumení. Ale tady je sto možností co a jak to udělat (basreflex.větší objem bedny,tenčí dřevo, SUPER utěsněná konstrukce uzavřené bedny a já nevím co ještě)
Zvětšil jsem díry basreflexů a je to rozdílkmensik píše:Někde bude studeňák, nebo zkrat, nebo přežvejkanej káblík. Na vstupu od pc, ale klidně i na výstupu do repra.