Ideální struny na strata?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
kure221

Ideální struny na strata?

Příspěvek od kure221 »

Ahoj, můžete mi doporučit nějaký slušný struny na strata? Mam rád stratovskej zvuk a nechci ho zabít třeba Elixírama, nebi nečim podobným... díky...
Naposledy upravil(a) Dark Axel dne 26.12.2010 17:38, celkem upraveno 1 x.
Důvod: DA: přesunuto... za těch 9 měsíců, co tu jsi, už by ses tu mohl trochu zorientovat :)
...EDGE...

Re: Ideální struny na strata?

Příspěvek od ...EDGE... »

Proc myslis ze bys ho Elixirama zabil?
kure221

Příspěvek od kure221 »

[quote="...EDGE..."]Proc myslis ze bys ho Elixirama zabil?[/quo

No tak říká to většina lidí, Elixíry jsou výborný struny, ale jsou spíš na dlouhou dobu hraní...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ted teda nevim proc je dlouha vydrz strun nezadouci :) podle me zadny idealni struny na strata neexistujou. me se treba zvukove nejvic libily na stratu trinactky ve standard. ladeni ale to uz je hodne velka makacka na ruce. hrozne spokojeny jsem byl s 10-60 od GHS ale kvuli problemum se slachama jsem presel na 10-52 teze znacky a to taham doted. myslim ze ocelovejma 10-11 nic nezkazis. obecne plati ze cim tlustsi struny, tim vic stredu a min vysek. ty trinactky znely porad stratovsky, ale bylo to takove "solidnejsi".
Richard

Příspěvek od Richard »

Elixírama se zabijí stratovskej zvuk :roll: :roll: :roll: Zas bych nepřeháněl :wink:
iTuneS sAtiSfaC1on rId3 oN------->
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Mám na strátu elixíry, a žádný zabíjení se nekoná pánové, ba naopak, u elixírů moje hledání strun skončilo.
Naposledy upravil(a) JohnyWM dne 8.03.2011 14:49, celkem upraveno 1 x.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

JohnyWM píše: u elixírů moje hledíní strun skončilo.
Taky jsem měl za to, než mě Nero u čaje znejistil :D .
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

Skús D Addario. Tie budú pre teba asi naj. Ja používam Ernie Ball a zvuk strata nezabíjajú, ale zase podieľajú sa na výslednom charaktere zvuku.
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

je to o sobnich preferencich - ernie ball mi prijdou jako tupe blato, d'addaria mi nevysvetlitelne na vsech kytarach praskaji a celkove hrozne brzo odchazeji, jinak nejsou spatne.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Dobré struny jsou Yamahy - dlouho vydrží, ale že by byly nějaké cinkavé, to zas ne. Pak ještě GHS, to jsou taky famózní struny.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

kure221 píše:Ahoj, můžete mi doporučit nějaký slušný struny na strata? Mam rád stratovskej zvuk a nechci ho zabít třeba Elixírama, nebi nečim podobným... díky...

co takhle kupodivu Fender, když se jedná o Strat. Mám ted Fender 10ky a spokojenost po všech stránkách.
Nejčastěji ale kupuju Rotosound - výborně mi zní na Stratu, takový víc Vintage sound
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
jastud

Příspěvek od jastud »

Taky jsme nedávno natáhl 10 Fendery (http://www.audiotek.cz/product-41455-fender-250r) a jsem docela mile překvapenej. Solidní zvuk a navíc jsou pod prstama takový "příjemný". Nevím jak to přesně popsat, ale hraje se mi nějak pohodlněji.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Skoro stejný na stratovi teď mám, ty Fendrácký, akorát to neni poniklovaná ocel ale jen prostě ocel ... Nevím tedy jaký je ve výsledku rozdíl mezi nima, to mi třeba někdo vysvětlí, ale ty kovový byly hrozně supr ze začátku, taky jsem byl překvapenej, akorát poměrně rychle odešly ...

Fajn, čistý nikl, poniklovaná ocel a čistá ocel - rozdíly?

Jestli to je jak u akustickejch kytar - čistý bronz je super, ale rychle odejde ... Takže nikl by měl být nejlepší ? :D
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

jakub.kubaaa píše:Fajn, čistý nikl, poniklovaná ocel a čistá ocel - rozdíly?
Co jsem zatim vypozoroval, tak cista ocel je nejcinkavejsi nejostrejsi zvuk, cisty nikl je kulatejsi, poniklovana ocel neco mezi.
Na "stratovi" mam ted ErnieBall nikl 10-52 a spokojenost. V supliku mam pripraveny DRka na vyzkouseni, jestli budou jeste lepsi (byly drazsi, tak snad nebudou horsi). Zkousel jsem i celoocel DAdarka (co mam na dalsich kytarach), ale na Stratovi to uz byl moc ostry zvuk, hlavne s novejma strunama.
Hraju výhradně na šrot.
piranha90
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha90 »

Struny Elixir jsou v porovnání s ostatními strunami mnohem tišší a ne zas tak dobře rozezní korpus. Měl jsem 0.10 Elixir, u kterých mi po 2 měsících praskla struna, a přešel jsem na obyč. D´addaria stejné tloušťky a bylo to mnohem lepší !

Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
mirko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirko »

Fenderi nie sú zlé, ale sú dosť nevýrazné a pekné sú iba čerstvo natiahnuté a rýchlo odídu. Keď som ich mal, nemal som dôvod ich používať, pretože je množstvo iných značiek, ktoré majú svoj špecifický zvuk a je určite možno vyberať z množstva lepších strún.
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
dusty159
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dusty159 »

co takhle kupodivu Fender, když se jedná o Strat. Mám ted Fender 10ky a spokojenost po všech stránkách.
Ještě že tak.Právě sem si je objednával :) .
Kytara El.: AXL Headliner černá Stratocaster
Kytara Ak: Strunal
Kombo: AXL 22WE tranzistorové

Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Fendery devítky a desítky byly dlouho mé oblíbené struny, ale pak jsem přešel na Elixir Nanoweb 10 a rozhodně si nemyslím, že bych přišel o "zvuk strata".
Edit: A jako nejhorší struny mi přišly Addárka.
Naposledy upravil(a) Prejdák dne 4.01.2011 22:06, celkem upraveno 1 x.
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Koupil jsem asi čtvery fendery (je to tak rok, nepamatuju si tloušťku), všechny sady vydržely asi týden, pak byly jak pilník. Fuj, no more. Po pravdě nejsou nejhorší. Gibsony byly černý jak uhel druhej den :lol: Jak slavný jména, tak strašný struny.

Vybíral bych mezi DR, Elixirama, Ernie Ball, GHS, mě ještě docela sedí Dunlopy, ale spoustě lidí ne, Dadárka já moc nemusím, ale dost lidí je tahá rádo.
Jimator
Bandzone: krbanda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

Hele, zadny struny nezabiji zadnej specifickej zvuk. :roll: Kazdej typ strun se chova na kazdy kejtre jinak. Je to o vyzkouseni. Ja osobne mam Strata Vintage, hraju na Ernie Ball poniklovana ocel, mel sem natazeny Dadarka, Rotosoundy .. dokonce i akusticky 12 elixiry .. charakter zvuku byl pokazdy jinej, ale rozhodne to nezabijelo zvuk strata. Chce to odzkouset si to svoje taky v zavislosti na snimacich a vubec :wink:
BTW: jak se tady ostatni zminili o vydrzi strun - samozrejme vydrz a s tim i vlastnosti zvuku se daji pozitivne ovlivnit peci o ne. Tzn. pred i po hrani vycistit!!
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“