Přesně takWocass píše:VFiser: Než všechny straty zatratíš, zkus nějaký kvalitníTřeba v hudebninách jen si brnknout. Ten stagg ti o tomto legendárním tvaru moc neřekne
Na co hrajete?
Pravidla fóra
- pAdám
- Bandzone: http://bandzone.cz/sorryholka
- Kontaktovat uživatele:
Re: Na co hrajete?
- dusty159
- Kontaktovat uživatele:
Já mám levného strata a nemůžu si na nic stěžovat.Za ty prachy asi 1700,- opravdu bomba
.
Kytara El.: AXL Headliner černá Stratocaster
Kytara Ak: Strunal
Kombo: AXL 22WE tranzistorové
Kytara Ak: Strunal
Kombo: AXL 22WE tranzistorové
Chlapci, psal jsem že nevím zdali je to tím Staggem nebo prostě stratama. Jasně že nezatracuji všechny straty, ale prostě mi to nesedlo a teď nemam "chuť" jít do dalšího strata. Určitě si vyzkouším kytary, až se dostanu do nějakých pořádných hudebnin. 
Kytara: Fender Standart Stratocaster - Made in Mexico
Aparatura: momentálně žádná
Trsátko: George Dennis Sharp 1mm
Tak pokud s tím stratem hraješ metal, tak to se nedivím, že ti nesedl... Pokud s ním hraješ něco měkčího a nesedí ti, tak bude nejspíše problém Staggu, ale nemůžeš srovnávat Stagg a originálního Fendera s AlNiCoVFiser píše:Chlapci, psal jsem že nevím zdali je to tím Staggem nebo prostě stratama. Jasně že nezatracuji všechny straty, ale prostě mi to nesedlo a teď nemam "chuť" jít do dalšího strata. Určitě si vyzkouším kytary, až se dostanu do nějakých pořádných hudebnin.
Chudák ten kreát! To pro něj musí být hrozné táhnout to polenoVFiser píše:Zdravím, vím že je to spíše ostuda ale tak beztak jsem začátečník, co nevidět (leden) koupím LP.
Kytara: Stagg S300-SB (http://kytary.cz/stagg-s300-sb/HN003609/)
Kombo: CRATE FW65 (http://kytary.cz/crate-fw65/HN096533/), STAGG 10 GA (http://kytary.cz/stagg-10-ga/HN089083/ - používám pouze na backingtracks)
Kabely ROCKCABLE BY WARWICK, trsátka George Dennis 1mm, ...
Jen dodatek, nic jsem s originálama nesrovnávala. Jen jsem psal že mi tento Stagg je nepohodlný a odradilo mně to od koupě dalšího strata do 10 tisíc což teď budu kupovat, toť vše. Nikdy jsem Fendera neměl v ruce, takže nic srovnávat nechci, jednoznačně vím že tohle ja tak kytara na přitopení do kotle, ale kupoval jsem si jí za svoje když jsem se rozhodl hrát, to tenkrát stálo 3500,- a já se cítil "tvrdě" jelikož sem si koupil takhle drahou elektriku.
Ale dneska vím že je vše jinak, nevadí mi že jsem začínal na polenu, každý nějak začínal.
Jo Crate je v pohodě, akorát ten čistý kanál se mi nelíbí. Ale extra zkreslení nádhera.
Plánuji new, už dlouho nebude brečet .
Jo Crate je v pohodě, akorát ten čistý kanál se mi nelíbí. Ale extra zkreslení nádhera.
- pAdám
- Kontaktovat uživatele:
Já ted vážně nevím jak to myslíšVFiser píše:Jen dodatek, nic jsem s originálama nesrovnávala. Jen jsem psal že mi tento Stagg je nepohodlný a odradilo mně to od koupě dalšího strata do 10 tisíc což teď budu kupovat, toť vše. Nikdy jsem Fendera neměl v ruce, takže nic srovnávat nechci, jednoznačně vím že tohle ja tak kytara na přitopení do kotle, ale kupoval jsem si jí za svoje když jsem se rozhodl hrát, to tenkrát stálo 3500,- a já se cítil "tvrdě" jelikož sem si koupil takhle drahou elektriku.Ale dneska vím že je vše jinak, nevadí mi že jsem začínal na polenu, každý nějak začínal.
![]()
no on ten "dokonalý zvuk" prostě neexistuje.. nikdy jsem neviděl kytaristu, který by byl se svým zvukem úplně spokojený, pořád se to snaží zlepšovat, vyměňuje lampy, snímače, repro a pořád se snaží najít ještě lepší a pak ještě lepší a pořád dokola...pAdám píše:Já ted vážně nevím jak to myslíšVFiser píše:Jen dodatek, nic jsem s originálama nesrovnávala. Jen jsem psal že mi tento Stagg je nepohodlný a odradilo mně to od koupě dalšího strata do 10 tisíc což teď budu kupovat, toť vše. Nikdy jsem Fendera neměl v ruce, takže nic srovnávat nechci, jednoznačně vím že tohle ja tak kytara na přitopení do kotle, ale kupoval jsem si jí za svoje když jsem se rozhodl hrát, to tenkrát stálo 3500,- a já se cítil "tvrdě" jelikož sem si koupil takhle drahou elektriku.Ale dneska vím že je vše jinak, nevadí mi že jsem začínal na polenu, každý nějak začínal.
![]()
Plánuji new, už dlouho nebude brečet .....Jestli je to tím že ti nesedí v ruce a omrzel tě ten zvuk...tak si to vážně ještě rozmysli....jde taky o to co hraješ za styl jak už tady psal Hans...Pokud hraješ nějaký ten rock (spíše zkreslený) tak bude Humbuckerová kytara dobrá volba ale nadruhou stranu pokud používáš čistý zvuk, tak singly např. na těch squierech jsou celkem fajn a znějí pěkně ...(tím samozřejmě nemyslím squier bullet)
....Ale vážně jde o to co se komu líbí ...každý máme jiné představy o dokonalym zvuku
jinak ještě pro kolegu Vfisera, z tvého zájmu o čistý zvuk jsem usoudil, že asi metal nehraješ, proto bych ti radil buď něco singlového (taky souhlasím se Squirem, za ty prachy lepšího strata nenajdeš) a nebo nějaký univerzální hybrid (Cort, Ibanez, Washburn) ale rozhodně nám napiš, co hraješ s tím bych začal!
Já nepsal že využívá především čistý zvuk. Strata nechci a basta.
Chci hrát rock / metal, hodně se mi líbí superstraty (tam je na mně krk v pohodě třeba u Ibanez) právě ty Ibanezky se mi hodně líbí jak zvukově tak designově. Navíc mají ty snímače právě na rock /metal na zkreslení. Že se mi moc nelíbí čistý kanál na Crate neznamená že chci hrát jen právě čistý. Ale popravdě nehraji všechny písničky jen rockové a metalové, líbí se mi i Blues atak, nemám jen vyhraněno že budu hrát od Hárlejů po Megadeth prostě. Co se mi líbí hraji, dáváme s klukama dohromady kapelu, tam bych určitě rád hrál normální rock / metal nějaký, ale jak říkám vyhraněný nejsem. Takže asi tak, proto bych chtěl nějakou univerzálnější kytaru, v úvah beru nějakého LP nebo právě nějakou tu Ibanezku (superstrat). Nevím no, co by jste tedy doporučily. 
- pAdám
- Kontaktovat uživatele:
To že chceš využívat hlavně čistý zvuk tu nikdo netvrdí
...To co si ted napsal sme chtěly slyšet!
...v tom případě nebudu doporučovat nic...ted je to jen na tvém sluchu
...LP (at od bacha nebo epi.) jsem v ruce neměl ale rozdíl mezi bachem LP a SG velký nebude
...za sebe doporučuji . Kamarád má nějakou tu ibanezku myslím grg 170 dx nebo tak nějak se to menuje...a to je fakt docela na tvrdárny...hodně hutný a nagainovaný..podle mě. 
Jasně v pohodě. 
Hele můj kamarád má Ibanez RG170 a docela se mi líbí ten zvuk. Uvidím no, v lednu to chci koupit něco, psal jsem kytaráři (doporučil učitel) tak sem se ho zeptal co by doporučoval, čekám na odpověď tak uvidíme.
Hele můj kamarád má Ibanez RG170 a docela se mi líbí ten zvuk. Uvidím no, v lednu to chci koupit něco, psal jsem kytaráři (doporučil učitel) tak sem se ho zeptal co by doporučoval, čekám na odpověď tak uvidíme.
- pAdám
- Kontaktovat uživatele:
Dík draku
taky doufám 
- pocatecni sweepy v My Will Be Done od Unearth, už to dávám na 75% rychlosti čistě, tak to ještě vypilovat abych to dával čistě i na 110% rychlosti
- Down From the Sky od Trivium
- Archetype od Fear Factory
- Nerve, Stabbing the Drama, Exile, Rejection Role od Soiwork
jak sou ty prázdniny, tak je trochu víc času...
Borče spletl sis vláknacerfotoc píše:- pocatecni sweepy v My Will Be Done od Unearth, už to dávám na 75% rychlosti čistě, tak to ještě vypilovat abych to dával čistě i na 110% rychlosti![]()
jo k***a, po dlouhý době se tu objevím a něco chci napsat...no jdu radši spát.... 
No jo, kámo, jenže jestli si chceš občas brnknout blues, nebo něco takového, tak si s Ibanezkou neškrtneš! A pokud chceš LP, to na metal taky není zrovna ušité... Leda že bysis tam hodil nové snímače, pro metal asi nějaké aktivní (EMG), jenže ty ze sebe dobrý čistý zvuk nevydají a jsou kosmicky drahé... Na rock je LP určitě nej, ale pokud chceš hrát ty rychlé tvrdé riffy, kdy si podladíš kytaru do D, tak s LP budeš trpět... To už rači tu Ibanezku, ale můj typ je Cort, to ti tady každý doporučí (třeba Zenox nebo M série, i G série ujde). Hlavně zapomeň na Epiny! Ty polena co v poslední době vyrábí... škoda mluvit!VFiser píše:Já nepsal že využívá především čistý zvuk. Strata nechci a basta.Chci hrát rock / metal, hodně se mi líbí superstraty (tam je na mně krk v pohodě třeba u Ibanez) právě ty Ibanezky se mi hodně líbí jak zvukově tak designově. Navíc mají ty snímače právě na rock /metal na zkreslení. Že se mi moc nelíbí čistý kanál na Crate neznamená že chci hrát jen právě čistý. Ale popravdě nehraji všechny písničky jen rockové a metalové, líbí se mi i Blues atak, nemám jen vyhraněno že budu hrát od Hárlejů po Megadeth prostě. Co se mi líbí hraji, dáváme s klukama dohromady kapelu, tam bych určitě rád hrál normální rock / metal nějaký, ale jak říkám vyhraněný nejsem. Takže asi tak, proto bych chtěl nějakou univerzálnější kytaru, v úvah beru nějakého LP nebo právě nějakou tu Ibanezku (superstrat). Nevím no, co by jste tedy doporučily.
spacehans ty si vazne srandista... muzes mi rict proc by mel trpet kdyz naladi do drop D? proc by na ibanez nemoh hrat blues a na LP metal? a odkdy EMG neumi cistej zvuk? achjo...
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
SpaceHans: A SG taky není na metal ušité, že? Poslechni si toto http://www.youtube.com/watch?v=upG3LqVIgvE od 1:05
Metal zahraješ i se stratem co má singly.
Metal zahraješ i se stratem co má singly.
Space Hans - Tvá představa je naprosto milná 
já jsem nedávno koupil toto - http://kytary.cz/cort-kx-custom/HN111089/ a hraju stím od Reinhardta po Dream Theater... s rozepinatelnýma snímačema mi naprosto nic nechybí..
a se singlama zahraješ tak leda něaký nesrozumitelný grind, ty singly na to stavěné opravdu nejsou ...
já jsem nedávno koupil toto - http://kytary.cz/cort-kx-custom/HN111089/ a hraju stím od Reinhardta po Dream Theater... s rozepinatelnýma snímačema mi naprosto nic nechybí..
a se singlama zahraješ tak leda něaký nesrozumitelný grind, ty singly na to stavěné opravdu nejsou ...
Naposledy upravil(a) Uncle dne 27.12.2010 21:57, celkem upraveno 2 x.