Acapella master
Pravidla fóra
-
Jackassaak
Acapella master
Zdravim chtel bych pomoct s masteringem acapelly brouzdal jsem po netu a nic jsem nenasel.Jde o rap.Chtel bych aby to melo lepsi kvalitu,a nejake ty prervane mista vymyzeli.Dekuji 
Re: Acapella master
hoď někam ukázku ať můžem poslechnout o co jde 
první otázka? používáš na nahranou stopu kompresor? Jestli ne tak tím začni
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To je neuvěřitelný, jak některý lidi dokážou cpát chytře znějící termíny skoro kamkoli (mastering). Nechcete mě snad někdo přesvědčovat o tom, že má smysl bavit se třeba o masteringu bicích nebo masteringu kytary nebo čemkoli, co není CELÝ mix hotový....?
Aivn podotkl naprosto správně. Krom toho je taky dobré (což jest ale de-facto suplování funkce kompresoru) naučit se pracovat s mikrofonem nebo se svým hlasem. Ulehčí to hodně potom práci ve studiu při mixu...
P.
Aivn podotkl naprosto správně. Krom toho je taky dobré (což jest ale de-facto suplování funkce kompresoru) naučit se pracovat s mikrofonem nebo se svým hlasem. Ulehčí to hodně potom práci ve studiu při mixu...
P.
-
Jackassaak
jasny jako jo pouzivam ale chtel bych jenom akapelu kdyz tam jsou trosku prervany mista jestli to nejde nejak odstranit.. 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jak psal Aivn - kompresor/limiter.
P.
P.
-
Jackassaak
a do kompresoru jako nahravat nebo az potom??
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No jak se to vezme. Úplně obecně by mohlo platit, že nejlépe nahrávat bez kompresoru a ten použít až potom. Jak jde úroveň člověka nahoru (zkušenosti, znalost techniky apod.), tak se dá říct, že ho lze použít už při nahrávání; případně lze použít předzesilovač s limiterem (ošetření vstupu zvukovky proti přebuzení) - zde je to ovšem o kvalitě, takže třeba z těch, co znám, můžu doporučil P1 od Safe Sound Audio nebo DTL od IGS Audio (což jest dvoukanál, takže i z tohoto pohledu je to de-facto mimo).
Ale aby se nedrobkařilo a vy jste mě tu nepomlouvali, že jsem nějakej fouňa
tak i kompresory třeba od Focusrite nebo Joemeek mohou udělat svou práci, když prostě pro daný účel zvukově vyhovují a člověk je umí správně používat.
Na začátek ale prostě doporučím asi cestu nejmenšiho odporu: nahrávat bez (kompresoru), ohlídat si správné vybuzení A/D převodníku (bacha na clipping!) a kompresor použít až při míchačce.
P.
Ale aby se nedrobkařilo a vy jste mě tu nepomlouvali, že jsem nějakej fouňa
Na začátek ale prostě doporučím asi cestu nejmenšiho odporu: nahrávat bez (kompresoru), ohlídat si správné vybuzení A/D převodníku (bacha na clipping!) a kompresor použít až při míchačce.
P.
-
Jackassaak
Kazdopadne dekuji za odpoved.Ja nahraval ale pres USB mikrofon.A tenhle kompresor atd pouzivam jen softwarove 
V pohodě stačí i softwarový kompresor. I ten udělá spoustu práce. JEště se zeptám používáš pop filter?
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
-
Jackassaak
jo pouzivam.Jako nestezuju si kvalita je vpohode ale kdyz jsem koukal tak kdyz si s tim nekdo pohraje da se s toho vytahnout i vetsi.Akorat kdyz do toho obcas nekdo az moc zarve tak je to prekriceny. 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To je právě to, co vyřeší jen práce s mikrofonem nebo preamp s kompresorem/limiterem (čili limiter ohlídá vstup zvukovky, aby nebyl přebuzen). Ale pokud se nejedná o přebuzení, ale jen o čistě silnější místo (místa) v nahrávce, tak klidně SW kompresor při míchačce.
P.
P.
-
Jackassaak
Oukej Dekuji za rady 
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
Já teda jak to čtu, tak "přeřvaný" místa bych pochopil jako přebuzený, a s tim se už toho později moc dělat nedá. Problém se musí odstranit už na začátku, takže (společně s tim co už tu několikrát padlo) bych doporučoval nahrát znova
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo - ale jde o to, že to nemusí znamenat přebuzený
P.
P.