Behringer AB-100 a PB-100 dotaz

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Behringer AB-100 a PB-100 dotaz

Příspěvek od CzechJoker »

Uvažuji o tom, že bych do svého skromného řetězce zařadil tyto dvě krabičky. Cílem je:

AB-100 využít pro přepínání mezi elektroakustickou a elektrickou kytarou (obě jsou zapojeny, přepínačem volím jednu nebo druhou), případně k rozbočení jednoho signálu do dvou efektových cest.

PB-100 k zesílení signálu z elektrické kytary při přechodu z HB na SC /kytara hraje doprovod/

Máte s těmito krabičkami nějakou zkušenost? Na Behringer hraje i James Hetfield, takže zkušenosti typu "neznám, ale určitě to nestojí za nic" prosím nepište ;)

Obrázek
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Re: Behringer AB-100 a PB-100 dotaz

Příspěvek od mycountry »

Raději Line selector a LPB-1 od EHX. Jsou hezčí, menší, kovový, True Bypass a nejsou Behringer. BTW. v tom guitar selectoru už "booster" je...
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Bez urážky, ale EHX nepovažuji za synonymum kvality ani povedeného designu. Víc by mě zajímal názor někoho, kdo tyhle krabky měl či má.
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

CzechJoker píše:Bez urážky, ale EHX nepovažuji za synonymum kvality ani povedeného designu. Víc by mě zajímal názor někoho, kdo tyhle krabky měl či má.
Pro mě je třeba EHX synonymem kvality, sakra lidi, de vám u těch kraboček o design, nebo o to jak to hraje ?

Teoreticky by ti mel stacit ten AB 100, zkousel sem ho, a v podstate na tom neni co zkazit...
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Je to OT, ale kdysi jsem málem koupil MMwH - a asi po deseti minutách v krámě umřel. A pro principiální odpůrce Behringera je dobré přečíst tuto recenzi http://www.cybermuff.cz/2009/07/behringerovy-krabicky/. Pokud ta věc funguje, pak mě v principu nezajímá ani jak vypadá a ani kdo ji vyrobil.

Přečtěte si reakce uživatelů EHX
Přepínač http://www.audiotek.cz/product-29274-el ... witchblade
Booster http://www.audiotek.cz/product-29267-el ... er-booster

Konec OT.
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

CzechJoker píše:Je to OT, ale kdysi jsem málem koupil MMwH - a asi po deseti minutách v krámě umřel. A pro principiální odpůrce Behringera je dobré přečíst tuto recenzi http://www.cybermuff.cz/2009/07/behringerovy-krabicky/. Pokud ta věc funguje, pak mě v principu nezajímá ani jak vypadá a ani kdo ji vyrobil.

Přečtěte si reakce uživatelů EHX
Přepínač http://www.audiotek.cz/product-29274-el ... witchblade
Booster http://www.audiotek.cz/product-29267-el ... er-booster

Konec OT.
Co je MMwH ? pro moji neznalost ? :D metal muff ?
Ja sem psal ze ty behr efekty jsou v podstate kopie slavnych znacek.
ale třeba kombo bych si od nich nekoupil... (ale ani efekty ne )

ale jestli sis všiml jaký sou ty komentáře tak 1ní člověk je wolf, 2hej člověk je :Honza,Kostěj,Fru a MArtin ...

EDIT MMwH je Memory man with hazarai?

S těmahle levnýma řadama EXH nemám zkušenost, pouze s vyššíma, a ty mohu jenom doporučit...
Naposledy upravil(a) JohnyWM dne 28.12.2010 22:33, celkem upraveno 1 x.
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

Tak pane chytrý, zkušenosti s behrigner krabičkami mám. Nehaním je pro značku, dlouho sem měl GDI21 a byl sem s ním náramně spokojenej. Ano, hrají dobře, okopírovat dobrým zvukem profláklý efekt není složité. Mají na h***o bypass, žerou signál a sou plastový, přepínače mají "kloub", kterej se časem vychodí a rozpadne. Oproti tomu EHX jsou kovový, mají solidní přepínače, jsou TB, line selector je pasivní a LPB - 1 je jednoduchej analogovej booster, fajnovej. Pokud něco vybíráš a nenecháš si poradit, tak si ty krabičky kup a pak si je třeba strč do prdele.
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

mycountry píše:Tak pane chytrý, zkušenosti s behrigner krabičkami mám. Nehaním je pro značku, dlouho sem měl GDI21 a byl sem s ním náramně spokojenej. Ano, hrají dobře, okopírovat dobrým zvukem profláklý efekt není složité. Mají na h***o bypass, žerou signál a sou plastový, přepínače mají "kloub", kterej se časem vychodí a rozpadne. Oproti tomu EHX jsou kovový, mají solidní přepínače, jsou TB, line selector je pasivní a LPB - 1 je jednoduchej analogovej booster, fajnovej. Pokud něco vybíráš a nenecháš si poradit, tak si ty krabičky kup a pak si je třeba strč do prdele.
No, líp bych to víceméně neřek, zkoušel jsem to slušnou formou, a bylo mi receno, ze tomu nerozmluvim, cybermuff napsal, vy nemate pravdu, no sak co, my ty prachy nevyhodime ....
symar

Příspěvek od symar »

A je to tu zase. Tady vyřknout slova multiefekt nebo Behringer = sebevražda. Mluvím z vlastní zkušenosti. Řeknu ti jedno, vem rozum do hrsti a pořádně přemýšlej, hledej informace a videa třeba na Youtube. Je tam toho fakt hafo. Ano Behringy jsou plastové, ale ten plast není zase nějak křehký takže něco snese, viz třeba zrovna výše zmíněný web, našel jsem tam nějaká videa kde s tím mlátí o zem o stojany a světe div se, po zapojení to chodí. Na druhou stranu jsem z několika stran slyšel o problémech u EHX s potenciometry, u BOSS zase se spínači. Tak babo raď, jen ne mycountry, ten nás za chvíli pošle do p....e všechny. Sám mám kombo a tři šlapky od Behringa a dosud žádný problém a to i přes to, že to kluk tahá po kámoších a nijak se s tím nemazlí. Tak ještě jednou, rozum do hrsti a šťastnou ruku při výběru.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Ono to poznání možná přichází s věkem, v sedmnácti jsem byl také stoprocentně přesvědčen o své pravdě 8)
MMwH je Memory Man with Hazarai. Problémy s EHX krabičkami byly v minulosti i zde mnohokrát řešeny (spínače, rozdílná intenzita signálu). True bypass ve svém boardu řešit nemusím, navíc je to víc marketingový výraz, než cokoliv jiného. Navíc přepínač EHX je pouze pasivní a já potřebuji nejen přepnout, ale i upravit úroveň signálu.
Jako jedinou rozumnou variantu k AB100 bych viděl Boss LS2, protože Boss AB2 nemá regulaci signálu, případně od Thomanna Nobel AB-V.

Jako variantu k přepínači A/B jsem zvažoval i malý mixážní pult (http://www.audiotek.cz/product-27398-art-powermix-ii), ale je to pouze jednosměrné řešení - nemohl bych to variantně použít k rozbočení do dvou cest.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“