Tak jakožto pro nováček je asi nejlepší místo kde začít tady http://i586.photobucket.com/albums/ss30 ... 270329.jpg
Takže mam Jackson PS-37 Performer a Esp-Ltd MG750- na Jacksonovi snímače Seymour Duncan Distortion Mayhem SH-6 Humbucker,na Ltdčku původní- aparáty Line 6 Pod Studio UX1 a Marshall valvestate vs65r
Trey píše:Tak jakožto pro nováček je asi nejlepší místo kde začít tady http://i586.photobucket.com/albums/ss30 ... 270329.jpg
Takže mam Jackson PS-37 Performer a Esp-Ltd MG750- na Jacksonovi snímače Seymour Duncan Distortion Mayhem SH-6 Humbucker,na Ltdčku původní- aparáty Line 6 Pod Studio UX1 a Marshall valvestate vs65r
SmileCZ píše:spacehans ty si vazne srandista... muzes mi rict proc by mel trpet kdyz naladi do drop D? proc by na ibanez nemoh hrat blues a na LP metal? a odkdy EMG neumi cistej zvuk? achjo...
Řekl jsem snad že se to nedá? Jenom jsem napsal, že na riffy tohoto typu neni LP ideální, od toho jsou Ibanezy a tenhle typ kytar! A asi si nehrál na EMG clean co? Je všeobecně známé že EMG má nic moc clean a pokud se ti zdá dobrý, pojď si poslechnout ke mě jak mi hraje na clean Ibanez GRG 170 s EMG a jak hraje Cort M600 s Duncan Designed
Hoši díky vše že se mi snažíte pomoct, akorát jsem teď docela zmatený. Jelikož SpaceHans píše že LP není na tvrdý styl, s Ibanezem nezahraji měkčí věci atd. a ostatní že to lze.
Jak jste psali o snímačích, chlapy můj rozpočet je cca okolo 6 - 7 tisíc. Určitě si nebudu moct dovolit kytaru za 10K a k tomu za 3ku snímače. Další věc, tvrdé riffy opravdu hrát nebudu, jsem stále začátečník, myslím si že pokud bych vzal to LP nějaký a na ty tvrdší styly k tomu koupil nějaký efekt že by to fungovat mohlo, co myslíte ? Nebo naopak Ibanezku (starší GR270dx sem koukal že jsou za slušnej peníz) a nějaký efekt pro ty jemnější styly, lze to vůbec, je nějaký takový efekt ? Ty Cortky podle mně také nejsou špatné, známí má akustiku, a hraje fakt krásně za ty peníze. S elektrikama jsem se u nich zatím nesetkal (jako že nemam s nimi zkušenost) takže to nevím. Chlapy co by jste vzali vy být na mém místě ? Raději se ptám Vás zkušených, jelikož jak se znám zas bych něco koupil a byl by to klump roku ...
Kytara: Fender Standart Stratocaster - Made in Mexico Aparatura: momentálně žádná Trsátko: George Dennis Sharp 1mm
VFiser píše:Hoši díky vše že se mi snažíte pomoct, akorát jsem teď docela zmatený. Jelikož SpaceHans píše že LP není na tvrdý styl, s Ibanezem nezahraji měkčí věci atd.
Jenže ten celej příspěvek je takovej blud co sem tady dlouho nečetl...
Tak moje skromná výbavička viz můj podpis. Dneska jsem konečně přidal sedmu, zvuk má parádní jsem rád že jsem si koupil Schecter. Už jen ty ruce by to chtělo zlepšit a byla by to paráda
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
VFiser píše:Hoši díky vše že se mi snažíte pomoct, akorát jsem teď docela zmatený. Jelikož SpaceHans píše že LP není na tvrdý styl, s Ibanezem nezahraji měkčí věci atd.
Jenže ten celej příspěvek je takovej blud co sem tady dlouho nečetl...
Já bych to ani nebral moc vážně... Zatím z Hansových příspěvků mi to připadá tak, že internetová anonimita je využívána na maximum...
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Tak já myslim že LP je na všechno možný když na to hraje i tak tvrdá kapela jako je Lamb of God. Jediný na co to moc neni jsou nějaký shredy kde přeci jen je lepší tenčí krk ale i tak se to dá
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
tvrdý styl a metal je rozdíl! na tvrdý styl LP je
Na metal není? ježíši kriste... Takové roky jsem žil v omylu...
V Fiser: Neposlouchej Hanse. Nechci dělat předčasné soudy, ale podle toho co píše ví h***o...
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
u LP záleží spíš na snímačích... (s P90 si metal moc nezahraješ, ale na jazz jsou super, s HB je z toho taková dosti variabilní kytara a s aktivama si na to můžeš hrát i kdejaký prasárny)
VFiser - řeknu it jenom tolik že Les Paul zvukem může být docela univerzální, ale je to neskutečně nepraktická kytara. Na vyšší pražce už se hraje s těží a vůbec je docela těžká.... ale ano metal na to zahraješ
Ovšem nejlepší řešení, je superstrat..
většina znich už máu rozepinatelné snímače takže zvukově naprosto univerzální, kromě toho jsou většinou lehké a mývají 24. lehce přistupných pražců..
No pokud jde o tvrdý metal a sóla mezi 15 - 24 pražcem, tak jednoznačně Včko
Jinak hustodémoskykrutoprýsný metalista má na výběr různé ty patvary jako warlock atd..
Na univerzálnost superstrat, troufnu si říct i PRS
Ale s vím způsobem, John 5, James Root (víc lidí mě zatím nenapadá) hrají metal a né zrovna jemný na telecastera, takže škatulkování kytar dle stylu je scestné
proboha, tenhle topic se taky riti do rite... nejen, ze na radu ohledne novy kytary je tu asi milion topicu a tady to nema co delat, ale este tu kazdej vychvaluje svuj oblibenej typ a pomlouva ostatni, i kdyz je jenom videl na obrazku. kdyz si nedas LPcko jako velkej punkac "pod gule", tak uplne v pohode dosahnes prstenickem na 22. prazec na tlustym ecku (aspon ja jo a to mam docela kratky prsty). a ta vaha taky neni az takovej problem, jak si superstratisti mysli, kdyz si tu kytaru jednou zkusi...
wocass - a zrovna maj takovy typicky telata... jeden se trema humbuckerama, druhej rovnou se dvema EMG
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
Na strata i Les Paula jsem hrál aktivně, takže vím o čem mluvím... nikdy jsem především u Les Paula zkrátka nedosáhl takového komfortu, jako u superstrata...
SmileCZ: No jasný, ale tak já to psál právě kuli tomu co píšeš ty. Že je prostě blbost škatulkovat kytary a říkat co je a co není na tvrdou hudbu atd.. Prostě když chceš mužeš hrát na nějakž Včko blues a na stratocastra death metal. (nadsázka)