Dík za odpovědi..
Behringer DDX 3216 a PC
Pravidla fóra
Behringer DDX 3216 a PC
Ahoj, můžete mi prosím poradit jak propojit digi. mix Behringer DDX 3216 s PC abych mohl nahrávat? Potřebuju k tomu převodník? Jaký?
Dík za odpovědi..
Dík za odpovědi..
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Behringer DDX 3216
Máš ADAT rozšíření? to by bylo pro tebe to nejlepší. Mohl bys pak využít ADAT propojení (digitál - optika).
Každopádně ještě i myslím (je to dlouho, co jsem ho měl), že má S/PDIF, takže je možno propojit digitálně přes COAX kabel - potřebuješ akorát zvukovku/převodním s S/PDIF vstupem (CINCH konektor). Jinak klasicky analogově, takže z OMNI OUT nebo Insert míst vytáhnout analogový signál a ten přivést na standardní vstupy zvukovky (symetrické nebo nesymetrické kabely).
P.
Každopádně ještě i myslím (je to dlouho, co jsem ho měl), že má S/PDIF, takže je možno propojit digitálně přes COAX kabel - potřebuješ akorát zvukovku/převodním s S/PDIF vstupem (CINCH konektor). Jinak klasicky analogově, takže z OMNI OUT nebo Insert míst vytáhnout analogový signál a ten přivést na standardní vstupy zvukovky (symetrické nebo nesymetrické kabely).
P.
Re: Behringer DDX 3216 a PC
Takže tohle by mi stačilo: ....?
http://www.audiotek.cz/product-37763-sp ... erter-2376
Chci s ním ovládat i DAW. Pujde to, když to takto zapojím?
http://www.audiotek.cz/product-37763-sp ... erter-2376
Chci s ním ovládat i DAW. Pujde to, když to takto zapojím?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To je rozšiřující karta do DDX? Pokud ano, tak minimálně 2 kanály z toho půjdou posílat digitálně směrem do počítače (zvukové karty). K ovládání DAW toto vůbec netřeba, tam se provede propojení po MIDI.
P.
P.
a nemohl bys mně prosim poradit jaký převodník si mam koupit? Jaký jsi měl ty? Potřebuju něco ne moc drahého....
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já pult používal pouze jako DAW kontroler, takže jsem měl využité pouze připojení po MIDI. Jinak mám zvukovku s převodníky viz podpis. Pořiď si (nebo tedy vybírej) z výrobků (zvukovek), které splňují tvoje požadavky a i cenově jsou pro tebe použitelné.
P.
P.
- Jens Ludwig
- Odborník
jelikož se takovýdleho stroje budu zbavovat, pošlu ti PM
jinak k DDX3216 potřebuješ přímo jednu spedcielní kartu, ale o tom víc v PM
stejně tak jako o výbavě PC
jinak k DDX3216 potřebuješ přímo jednu spedcielní kartu, ale o tom víc v PM
stejně tak jako o výbavě PC
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Mohli byste mně ještě vysvětlit, jak vlastně fungují ty efekty v mixu při synchronizaci s PC přes ADAT a MIDI? Asi se nedají použít jako pluginy v DAW, že?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No - de-facto dají. Ale moc možností není (leda ve spojení s ADAT rozšířením), protože DDX3216 má jen myslím 4x OMNI OUT (samostatné výstupy). Nicméně i tak je možno efektovat až 4-mi MONO efekty (comp, EQ apod.) nebo 2-ma STEREO efekty (reverb apod.).
V principu jde o to příslušnou audio stopu z DAW poslat na výstup zvukovky, jež bude propojen s DDX. Tam příslušně efektovat a jedním/dvěma zmíněnými pomocnými výstupy z DDX přivést efektované audio zpět do zvukovky. Jinými slovy je potřeba nejméně jeden (dva pro STEREO stopu) další výstup ze zvukovky a jeden (dva) další vstupy.
P.
V principu jde o to příslušnou audio stopu z DAW poslat na výstup zvukovky, jež bude propojen s DDX. Tam příslušně efektovat a jedním/dvěma zmíněnými pomocnými výstupy z DDX přivést efektované audio zpět do zvukovky. Jinými slovy je potřeba nejméně jeden (dva pro STEREO stopu) další výstup ze zvukovky a jeden (dva) další vstupy.
P.
Nevíte proč mi mix někdy při zapínání nahlásí tyto dva texty: MEMORY TEST ERROR PLEASE CONTACT YOUR DEALER a ještě tento: smpte chip not responding please contact your dealer. ....?
Ještě se stane že se zasekne na úvodním logu. Někdy zase jede uplně normálně, všechno jede jak má. Nechápu to... je to strašně zdržující protože ho musím třeba třikrát po sobě zapínat než se nahodí správně...
Díky moc za rady...
Ještě se stane že se zasekne na úvodním logu. Někdy zase jede uplně normálně, všechno jede jak má. Nechápu to... je to strašně zdržující protože ho musím třeba třikrát po sobě zapínat než se nahodí správně...
Díky moc za rady...
- Jens Ludwig
- Odborník
ad FX - možný to je poměrně jednoduše, ale monohem jednodušší a účelnější to bude přes nějakej VST/RTAS plugin - ty efekty v tom mixu prostě sotjej za houby... takže ač půlt obsahuje 4 jednotky, tak vozím FX vedle (TC, Lex...)
co se týče těch dvou hlášek - to je přesně důvod, proč se DDX3216 přestaly vyrábět - bohuželk zrovna na to DDX zvučím ples, takže ho nemůžu vypnout/zapnout, ale doporučím ti stahnout starší firmware - myslim, že je to verze 1.0.2 - ale fakt nevim - mam zapnuto... ty další verze se pak už docela mrvily....
co se týče těch dvou hlášek - to je přesně důvod, proč se DDX3216 přestaly vyrábět - bohuželk zrovna na to DDX zvučím ples, takže ho nemůžu vypnout/zapnout, ale doporučím ti stahnout starší firmware - myslim, že je to verze 1.0.2 - ale fakt nevim - mam zapnuto... ty další verze se pak už docela mrvily....
Já mám v tom mixu firmware 1.1 - to je hned první co byl. Zkusím ho teda aktualizovat na jiný. Dá se to aktualizvat i přes MIDI?
- Jens Ludwig
- Odborník
přes MIDI určitě ne - jen přes RS232 - je potřeba mít na to tu specielní aplikaci na přenos dat...
ale než to uděláš, pročti si jaký jsou mezi verzema hotfixy - abys zbytečně nenamáhal už tak načatýho švába
ale než to uděláš, pročti si jaký jsou mezi verzema hotfixy - abys zbytečně nenamáhal už tak načatýho švába
Mix jsem dal na bohužel na opravu.. Teď na něj čekám a dívám se po nějaké zvukovce s ADATy... Mám jedno ADAT rozšiření v mixu a chystám se koupit ještě jedno abych mohl posílat všech 32 kanálů. Myslíte že M-AUDIO ProFire Lightbridge ( http://kytary.cz/m-audio-profire-lightbridge/HN095655/ ) bude dobrá volba?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pro tyto účely - proč ne?
P.
P.