Ibanez nebo Cort?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
dusty159
Kontaktovat uživatele:

Ibanez nebo Cort?

Příspěvek od dusty159 »

Čau chtěl bych si koupit svoji druhou kytaru asi za měsíc.Chtěl bych hrát Hardrock nebo Metal.Finanční stop je 5000.Vybral jsem několik typů.http://kytary.cz/cort-x-5/HN103265/, http://kytary.cz/cort-x-2/HN102525/ , http://kytary.cz/cort-x-1/HN103326/ , http://kytary.cz/ibanez-grx-20/HN106222/ , http://kytary.cz/ibanez-grga-11/HN110546/ . Děkuji za radu.
Naposledy upravil(a) dusty159 dne 30.12.2010 11:07, celkem upraveno 1 x.
Kytara El.: AXL Headliner černá Stratocaster
Kytara Ak: Strunal
Kombo: AXL 22WE tranzistorové

Flajtr

Re: Ibanez nebo Cort?

Příspěvek od Flajtr »

Mám li být upřímný, za ty prachy se na novou kytaru vybodni, oproti té co máš si nijak výrazně nepolepšíš...a když už chceš něco za 5 tisíc, tak se zaměř na kombo, dnes se už dělají parádní levné lampy na doma a hlídej si bazar, tam se dá taky slušně pořídit, ale tu kytaru bych nehrotil.
dusty159
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dusty159 »

Aha.A za kolik bych pořídil nějakého dobrého Superstrata?Tak za 10K už by mohl být dobrý ne?A s tím kombem mělo by to být spíše lampové než tranzistorové, kdybych už tedy měl nějakou tu "lepší kytaru"?

Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Kombo vol lampu, jak jsem psal...ty tranďáky prostě nemají tu šťávu ( sám bohužel ješte mám, ale celkem dobrej ) a já doporučím aspoň v případě kytary bazar, za 10 tisíc už najdeš moc pěkné kousky, já měl štěstí a koupil supr ibanezku s průchozákem za 7500...ještě teď tam 2 jsou a cena nešla pod 11 tisíc, prostě to musíš vyhmátnout ;) Skus našetřit a pak se porozhlédní, to je moje rada...ale ještě se vyjádří i jiní ;)
John M. William

Příspěvek od John M. William »

Za ty peníze rozhodně ne Ibanezku. Ibanezka nová je záležitost okolo 15 000, aby to mělo cenu. Platíš hlavně za značku, proto do 10 000 je nejlepší Cort, ale jak už psal Flajtr, tak se zaměř spíš na kombo, protože to dělá tu větší část zvuku. Jestli tě to fakt baví, tak si kup rovnou lampu - nejlépe z bazaru, protože jestli si koupíš teď tranzistorový, přejdeš na hybrid a pak u tý lampy stejně skončíš. Zvukově je to prostě někde jinde.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Jsem odpůrce zkratek.. LP = Les Paul, Long Play, Linkin Park..?

Tabulatury hudbě škodlivé.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Flajtr píše:Kombo vol lampu, jak jsem psal...ty tranďáky prostě nemají tu šťávu ( sám bohužel ješte mám, ale celkem dobrej ) a já doporučím aspoň v případě kytary bazar, za 10 tisíc už najdeš moc pěkné kousky, já měl štěstí a koupil supr ibanezku s průchozákem za 7500...ještě teď tam 2 jsou a cena nešla pod 11 tisíc, prostě to musíš vyhmátnout ;) Skus našetřit a pak se porozhlédní, to je moje rada...ale ještě se vyjádří i jiní ;)
Jaké např. kombo?
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Z nových bych volil toto http://www.audiotek.cz/product-37538-laney-cub-10 jestli je na bazaru nějaká dobrá nabídka teď nevím, ale tak zběžně jsem narazil na toto a nemuselo by to být špatné, ikdyž kdo ví...to laney je dobré. http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... =50&order=

Ještě nedávno byl na kytarách výprodej, a byl tam blackheart supr kombo s 12 reprakem za 3800, snažil jsem se do toho uvrtat kamoše, ale neměl prachy...teď už je za zase za 8 nebo kolik. Doporučuju pročíst Nerův článek ;) Dobrý říct, že jsou to komba na doma, takže to z vás kalhoty nesundá a pro metal to bude chtít zkreslovací krabičku ;)
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Jojo jen škoda, že ten Laney nemá více potenciometrů, takže tam nemůžeš nakroutit výšky, basy, středy. Kdyby to byla třeba 5W lampička za stejnou cenu, ale s více možnosti (taky by se hodila sluchátka), tak není co řešit - až po vyzkoušení. V týdnu snad ještě pojedu do Brna, tak bych to vyzkoušel.
Ten Blackheart, to jsem viděl a je i designově velice pěkný. Teď někdo na bazaru prodává hlavu + reprák za pětku myslím. To bude určitě dobrý kauf.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

speed8 píše:Jojo jen škoda, že ten Laney nemá více potenciometrů, takže tam nemůžeš nakroutit výšky, basy, středy. Kdyby to byla třeba 5W lampička za stejnou cenu, ale s více možnosti (taky by se hodila sluchátka), tak není co řešit - až po vyzkoušení. V týdnu snad ještě pojedu do Brna, tak bych to vyzkoušel.
Ten Blackheart, to jsem viděl a je i designově velice pěkný. Teď někdo na bazaru prodává hlavu + reprák za pětku myslím. To bude určitě dobrý kauf.
No tak to je opravdu dobrý kauf ;) Za ty prachy, jestli hodláš něco podobného pořizovat je to tutovka a bral bych dokud se dává :D
dusty159
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dusty159 »

Taky chtěl jsem chtěl jít první do toho Cortu.Asi udělám to nejmoudřejší letos pořádně našetřím a potom se uvidí.A opravdu mě to baví :D hraji asi 6 let na akustiku a teďka jsem tedy přešel na elektriku.A krabičku mám.

Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

dusty159 píše:Taky chtěl jsem chtěl jít první do toho Cortu.Asi udělám to nejmoudřejší letos pořádně našetřím a potom se uvidí.A opravdu mě to baví :D hraji asi 6 let na akustiku a teďka jsem tedy přešel na elektriku.A krabičku mám.
Jestli hodláš hrát doma, tak mrkni na bazarové Blackhearty ;) za 3800 je tam kombo a nabídek je víc...tu hru by ti to hodně zpříjemnilo. A myslím, že je jedno jestli to pořdíš teď, nebo až později, protože stejně věřím, že bys u nějakého blackhearta nakonec skončil :D
dusty159
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dusty159 »

A značka ESP-LTD taky není k zahození ne?Do těch 10K?

Klobouk

Příspěvek od Klobouk »

Podivej, levnejsi kytaru je lepsi brat od "horsi" znacky, protoze u te lepsi ti velkou cast ceny dela proste znacka. K tomu jestli vzit spis kombo nebo kytaru bych byt tebou bral oboji, i kdyz to je zase problem financi. Nevim jestli ti levna lampa udela z te setove kytary neco extra, stejne tak ti sebelepsi kytara nebude s tim kombem hrat zrovna uzasne. Nejlepsi by podle me byla nejaka levna lampa z bazaru a neco prihodit a koupit lepsi snimace.
Cort Earth 70
Cort G210 + Roland Cube 20x
.... že ta výbava stojí za prd? Kdybyste slyšeli jak hraju, tak řeknete, že si tak skvělý nástroje nezasloužím...
John M. William

Mysíš, aby do staré kytary za 2000 kupoval nové snímače? To se mi nezdá jako moudré řešení.. I když vymění snímače, bude tam mít na nic všechno ostatní - hmatník, mechaniku.. Lepší ať koupí lampu a pak si našetří další peníze a za 5000 ať koupí něco z bazaru..
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Klobouk

Příspěvek od Klobouk »

Snimace muze potom pripadne dat do novejsi kytary. Spis me ted napadlo, ze ta kytara ma 3 singly a on by chtel asi spis neco s humbuckerama, takze snimace taky nebudou idealni reseni.
Cort Earth 70
Cort G210 + Roland Cube 20x
.... že ta výbava stojí za prd? Kdybyste slyšeli jak hraju, tak řeknete, že si tak skvělý nástroje nezasloužím...
John M. William

Jde o to, co si pak koupí.. Do nové kytary nebude cpát starý snímač :) Záleží na ceně no.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

John M. William píše:Jde o to, co si pak koupí.. Do nové kytary nebude cpát starý snímač :) Záleží na ceně no.
Pokud si koupí kvalitní snímače, tak jejich instalace téměř do jakékoli nové kytary v cenové relaci do 15 tisíc (a u některých značek i výše) bude plus.
Flajtr píše:Kombo vol lampu, jak jsem psal...ty tranďáky prostě nemají tu šťávu
To je sice hezké, ale autor chce hrát hardrock a metal. Na to mu ty malé levné lampičky stačit nebudou, pokud si k nim nedokoupí nějakou krabičku. Navíc s malým reprem to nebude na hi-gain optimální tak jako tak.
John M. William píše:Za ty peníze rozhodně ne Ibanezku. Ibanezka nová je záležitost okolo 15 000, aby to mělo cenu. Platíš hlavně za značku, proto do 10 000 je nejlepší Cort
Ále kdepak - za 10 000 se dá koupit kvalitní Ibanez stejně jako kvalitní Cort. Naopak v téhle cenové relaci bych osobn spíš volil Ibaneze než Corta.
dusty159 píše:A značka ESP-LTD taky není k zahození ne?Do těch 10K?
LTD za 10k rozhodně ne.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
John M. William

Ále kdepak - za 10 000 se dá koupit kvalitní Ibanez stejně jako kvalitní Cort. Naopak v téhle cenové relaci bych osobn spíš volil Ibaneze než Corta.
Já myslel, že jsou ty ibanezky záležitostí spíš nad 10 000 nu.
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Nero píše: To je sice hezké, ale autor chce hrát hardrock a metal. Na to mu ty malé levné lampičky stačit nebudou, pokud si k nim nedokoupí nějakou krabičku. Navíc s malým reprem to nebude na hi-gain optimální tak jako tak.
Proto jsem psal, že to potřenuje krabici a co si budem povídat, i trandy nemají vždy 12 repro...je to tak nastejno, a kdyby sehnal malého blackhearta + zkreslení k tomu tak mu to doma hraje moc dobře a 12 repro to má taky...i s Laney Cub 10 a 10" reprem se dá doma vyžít, 8 a 6,5" to je vážně bída.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

John M. William píše:
Já myslel, že jsou ty ibanezky záležitostí spíš nad 10 000 nu.
Ne nutně - třeba takové RG42, 320, 321, SA 260, ART 120 nebo AF / AS / AK 70 jsou dost slušný nástroje za daný prachy.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“