Lze zlepšit zvuk kytary vložením el. sou. mezi HB a jackem?
Pravidla fóra
Lze zlepšit zvuk kytary vložením el. sou. mezi HB a jackem?
Mám takový malý dotaz, ale nevím zda sem patří, nebo zda mi někdo pomůže. Chci se zeptat jestli mohu zlepšit zvuk kytary napojením nějaké el. součástky mezi HB a jackovou samici. Doufám že mi někdo poradí. Díky..
Všem doporučuju kouknout na film It might get loud.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lze zlepšit zvuk kytary vložením el. sou. mezi HB a jackem?
Jakou součástku bys tak měl na mysli?
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
nějakou určitou namysli nemám, ale chtěl bych aby to udělalo takovej ostřejší zvuk, ale zase ne moc aby to nebylo moc řvavý...Atkins píše:Jakou součástku bys tak měl na mysli?
- ...EDGE...
Ekvalizerem na kombu? Vyndat spunty z usi? Ekvalizerem mezi kytarou a kombem? Jáj.. 
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Existuje taková aktivní sr*čička, jmenuje se to midboost a dělá to tuším Michalík.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Připoj si třeba na mezipolohu přepínače mp3 přehrávač, pak to bude hrát jak jen chceš
Naposledy upravil(a) jakub.kubaaa dne 29.12.2010 20:56, celkem upraveno 1 x.
Nebo špuntová sluchátka zapojená v mp3 přehrávači přilep na pólové nástavce.
Díky ti..Atkins píše:Existuje taková aktivní sr*čička, jmenuje se to midboost a dělá to tuším Michalík.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Jakub.kubaaa, Prejdák: Vy šašci, normálně se zeptal a jediný kdo si z něj nedělal p***l je Atkins.
Iacub: Ještě EMG dělá malý preamp, který zapojíš mezi snímače a při sepnutí (přepínačem, který si dáš na kytaru) to zvuk pěkně nakopne. O Michalíkovi vím, ale ještě jsem neměl tu čest.
Iacub: Ještě EMG dělá malý preamp, který zapojíš mezi snímače a při sepnutí (přepínačem, který si dáš na kytaru) to zvuk pěkně nakopne. O Michalíkovi vím, ale ještě jsem neměl tu čest.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Díky..Fade píše:Jakub.kubaaa, Prejdák: Vy šašci, normálně se zeptal a jediný kdo si z něj nedělal p***l je Atkins.![]()
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
No tak to je taková otázka typu "co mám přidat do motoru aby auto jelo líp?"Fade píše:Jakub.kubaaa, Prejdák: Vy šašci, normálně se zeptal a jediný kdo si z něj nedělal p***l je Atkins.![]()
-
woro90-1
Ty ji stavíš? A co se vybodnout na onboard midboost (stejně ho můžeš mít na podlaze v krabičce, je to stejná elektronika) a radši to vyřešit vhodnou konstrukcí, volbou materiálů a výběrem snímačů?Iacub píše:Díky..Fade píše:Jakub.kubaaa, Prejdák: Vy šašci, normálně se zeptal a jediný kdo si z něj nedělal p***l je Atkins.![]()
Iacub: Ještě EMG dělá malý preamp, který zapojíš mezi snímače a při sepnutí (přepínačem, který si dáš na kytaru) to zvuk pěkně nakopne. O Michalíkovi vím, ale ještě jsem neměl tu čest.Jen jsem se ptal, neboť stavím kytaru (lubovku) a chci zlepšit zvuk v zapojení v útrobách kytary, a ne pedálama..
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Tak zrovna tohle je blbé přirovnání, neboť u auta je těch možností spoustajakub.kubaaa píše:No tak to je taková otázka typu "co mám přidat do motoru aby auto jelo líp?"
Mě to jen napadlo jestli by to nějak šlo.woro90-1 píše:Ty ji stavíš? A co se vybodnout na onboard midboost (stejně ho můžeš mít na podlaze v krabičce, je to stejná elektronika) a radši to vyřešit vhodnou konstrukcí, volbou materiálů a výběrem snímačů?Iacub píše:Díky..Fade píše:Jakub.kubaaa, Prejdák: Vy šašci, normálně se zeptal a jediný kdo si z něj nedělal p***l je Atkins.![]()
Iacub: Ještě EMG dělá malý preamp, který zapojíš mezi snímače a při sepnutí (přepínačem, který si dáš na kytaru) to zvuk pěkně nakopne. O Michalíkovi vím, ale ještě jsem neměl tu čest.Jen jsem se ptal, neboť stavím kytaru (lubovku) a chci zlepšit zvuk v zapojení v útrobách kytary, a ne pedálama..
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Tý jo, šoupni to do vlákna "home made" a postni nějaké fotky, jsem upřímně zvědav (mám rád lubovky) a tři Gretche resp. TVJonesy, můžou být very, very nice.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
A pak jsou různé "ekvalizační" vychytávky typu Varitone, které taky ledacos umí.Atkins píše:Existuje taková aktivní sr*čička, jmenuje se to midboost a dělá to tuším Michalík.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Hele, když si šikovný, tak si můžeš do kytary zapojit klidně distortion či cokoliv už jsem to někde viděl, kdy měl frajer v kytaře asi 5 efektů...
No taky mě to napadlo jestli tam hodit něco co by trošku přehlcovalo signál...Uncle píše:Hele, když si šikovný, tak si můžeš do kytary zapojit klidně distortion či cokoliv už jsem to někde viděl, kdy měl frajer v kytaře asi 5 efektů...
jo.. proč né. .vté kytaře je místa dost.. nebo aspon v některých
- 60'Rock_N'_Roll
midboost od emg vlastním....
gainu taj pozvolně, hlasitostně to pridá az az...mám tu variantu, kde potenciometr je push/pull a pri sepnutí si potenciometrem určujete míru zesíleného signálu....je to fajn věc
gainu taj pozvolně, hlasitostně to pridá az az...mám tu variantu, kde potenciometr je push/pull a pri sepnutí si potenciometrem určujete míru zesíleného signálu....je to fajn věc