Pull offy

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Pikus

Re: Pull offy

Příspěvek od Pikus »

Nero píše:
Pikus píše:Pokud to nezní tak, jak má, tak je většinou problém v levé ruce (jak jinak :D). Ale není ani tak důležitá práce samotného prstu, ale hlavně celé ruky, zejména lokte, který se musí také hýbat...
Hýbat při příkepech nebo odtazích loktem? To jsem v životě neslyšel ani neviděl... :roll:
No, nevím, jak to popsat... řeknu ale, jak jsem na to přišel...

Hraju na klasickou kytaru a když jsem s s učitelem učil odthy a příklepy, říkal, ať nemám dřevěnou ruku, ale ať tomu trošku pomůžu pohybem a vahou celý ruky a ať hraju uvolněně... Když jsem se to takhle naučil, tak se ten pohyb opravdu minimalizoval a při rychlých odtrzích a příklepech tam prakticky není...

Až budu někdy v Praze, tak se sejdeme a já ti tu ukážu... neumím to správně popsat :D

EDIT: Taky nemám zmáklou anatomii těla, takže to je možná něco jinýho :D
Klobouk

Příspěvek od Klobouk »

Pokud nemyslíš prsty nebo zápěstí, tak to asi není zrovna technicky správně. Pohybem lokte (předloktí?) sis možná ze začátku pomáhal, protože jsi neměl takovou sílu a přesnost v samotném prstu, to ale nemusí znamenat, že to tak má vypadat, ergo bych tuto techniku nebral jako radu ke zvladnutí pull-offů, je to spíš způsob jak je "obejít".
Cort Earth 70
Cort G210 + Roland Cube 20x
.... že ta výbava stojí za prd? Kdybyste slyšeli jak hraju, tak řeknete, že si tak skvělý nástroje nezasloužím...
ASmith

Příspěvek od ASmith »

Klobouk píše:Pokud nemyslíš prsty nebo zápěstí, tak to asi není zrovna technicky správně. Pohybem lokte (předloktí?) sis možná ze začátku pomáhal, protože jsi neměl takovou sílu a přesnost v samotném prstu, to ale nemusí znamenat, že to tak má vypadat, ergo bych tuto techniku nebral jako radu ke zvladnutí pull-offů, je to spíš způsob jak je "obejít".
Taky si myslím - způsob jak si ulehčit námahu při cvičení..
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
Pikus

Příspěvek od Pikus »

ASmith píše:
Klobouk píše:Pokud nemyslíš prsty nebo zápěstí, tak to asi není zrovna technicky správně. Pohybem lokte (předloktí?) sis možná ze začátku pomáhal, protože jsi neměl takovou sílu a přesnost v samotném prstu, to ale nemusí znamenat, že to tak má vypadat, ergo bych tuto techniku nebral jako radu ke zvladnutí pull-offů, je to spíš způsob jak je "obejít".
Taky si myslím - způsob jak si ulehčit námahu při cvičení..
no, ale teď je umím a tou rukou nehejbu :lol:... někdy se kluci sejdeme a já to musím předvést... snad by mě neučil učitel kraviny :lol:
ASmith

Příspěvek od ASmith »

:lol: Třeba je to podle něj dobrej postup a naučíš se to na něm, ale podle mě tochce dělat tak jak se má už od začátku :), hlavní je když to umíš a máš dobrej pocit :wink:
Squier classic Vibe 50's Stratocaster Olympic White HSH /Squier Affinity '04 Stratocaster 3TSB HH / Stagg S200 natural relic / Squier Affinity '99 Stratocaster AW / Cremona Luby / Line 6 Micro Spider / Superlux HD681B
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Je to možná rozumný návod na naučení se, když člověk nemá tak dobrý švih a sílu v úhozu, ale správný příklep by dle mého měl být veden pouze prstem a zápěstím - to bohatě stačí k jeho řádnému provedení.

To máchání loktem / předloktím si neumím představit z principu už kvůli tomu, že ti levá ruka drží krk, takže jakékoli zamávání by ti nutně házelo s celou kytarou :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

To máchání loktem / předloktím si neumím představit
A je to nesmysl, úhoz má vycházet z prstu, už jenom kvůli úspoře energie.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“