Loopery, novinky od Digitechu vs. Boss atd.
Pravidla fóra
Re: Loopery, novinky od Digitechu vs. Boss atd.
Chcel by som sa spýtať či s týmto máte niekto skúsenosti s Line 6 Backtrack mic, prípadne by ste mi vedeli poradiť niečo lepšie. Hľadám niečo na nahrávanie svojich nápadov(zatiaľ na toto používam iPhone ale mám tam cez 700 nahrávok), ale hlavne na jamovanie, loopovanie a podobne. Využitie doma, príp. skúšobňa.
Line 6 backtrack - kytary.cz
Recenzia na muzikus.cz - dosť dobre hodnotené
Sorry ak to píšem do zlej témy, ale niekoľko podobných tu bolo zamknutých.
Line 6 backtrack - kytary.cz
Recenzia na muzikus.cz - dosť dobre hodnotené
Sorry ak to píšem do zlej témy, ale niekoľko podobných tu bolo zamknutých.
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak je otázka, jestli chceš loopovat a jamovat, nahrávat, nebo oboje.
Loopování a jamování - kup si looper
Nahrávání - kup si audio interface
Loopování, jamování, nahrávání - kup si multiefekt s looperem a USB rozhraním
Loopování a jamování - kup si looper
Nahrávání - kup si audio interface
Loopování, jamování, nahrávání - kup si multiefekt s looperem a USB rozhraním
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
u RC 50 se dá nastavit přesné tempo. Když si potom ukládáš do compu nasmyčkovaný patche, je dobrý si zapsat, jaký pattern a v jakým tampu jsi tam měl, protože uložená nahrávka je jen to, co jsi tam nasmyčkoval bez bicích.bassmag píše:nahodou nevies ci sa na tom bubenikovi da nastavit presne tempo?
Gibson SG-SFWCH
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
ahoj objednal som si zo zahranicia boss rc-50 a zhanam cesky manual, nemate nahodou niekto na predaj?
Máte niekto skúsenosti s looperom v DIGITECHu RP355? Vlastním RP350 a keby som bol vedel, že existuje aj 355,tak neváham...ešte ak by sa tak dal upgradenuť na 355, to by bolo..

FENDER AM Perf Strat HSS RW 3STB, CORT M520 tab, CORT X11 blb, Oscar Schmidt OG8ceB, MARRIS LesPaul, Marshall VM 2266C, Tuner, Dunlop CryBaby Original, Mooer Hustle Drive, FRIEDMAN Dirty Shirley, FX~EHX-SmallStone, JT-AMPS Clean/Boost, MOOER Ensemble King, TCE AnalogDelay, JT-AMPS TBloop, Digitech RP-350
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Zdar chlapi. Dali by sa na výstup Boss RC-2 zapojiť aj slúchadlá? Totiž hrávam doma cez multiefekt a cez slúchadlá a chcel by som kúpiť Boss RC-2 ale ten bude musieť byť zapojený až za multiefektom a tým pádom by som potreboval mať slúchadlá zapojené až z RC-2. Fungovalo by to? Vďaka.
- Nero
- Rádce
Klidně je do toho zapoj, technicky no problem, ale zvuk z ti toho poleze na prd. Ten výstup není koncipovaný jako sluchátkový.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
A co to prohnat skrz kombo, jestli máš s výstupem pro sluchátka?
Gibson SG-SFWCH
este raz to tu skusam, nemate nahodou niekto na predaj alebo poziciat cesky manual k boss rc-50 , alebo popripade ak by mi to vedel niekto oskenovat, zaplatim si to, dohodneme sa
dakujem za odpoved
dakujem za odpoved
Už jsem ti odepisoval na SZ, že to můžu nechat udělat. Na obrázku byl manuál od Voc 4 digitech, ale jak jsem psal, byl to pouze ilustrační obrázek, abys viděl, jak by to udělali.bassmag píše:este raz to tu skusam, nemate nahodou niekto na predaj alebo poziciat cesky manual k boss rc-50 , alebo popripade ak by mi to vedel niekto oskenovat, zaplatim si to, dohodneme sa
dakujem za odpoved
Gibson SG-SFWCH
Zdravím, prosím Vás, chci se jen zeptat těch, kteří přišli do styku s Boss RC20XL. Zkoušel jsem ho a za boha nevím, jak na něm vykouzlit to, aby mě nepřerušil po třetím taktu. Chci si vypnout nahrávání kdy se mi zlíbí a nevim jak na to, ach jo.
Poraďte, prosím.
- Nero
- Rádce
Manuál nepomohl?
PetrPeter 1975 - 2008
Jo, už jsem na to přišel. Měl jsem moc plnou paměť. Teď mě zas udivuje jiná věc, ale s tím asi nic neudělám. Když chci uložit nějakou frázi, do interní paměti, tak se stopne přehrávání a ukládá se to. Jenže co má dělat člověk, když chce hrát všecho naživo? 
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
- Nero
- Rádce
On to Boss vzal z grundu - krom RC3 představil i novou RC30 (http://www.thomann.de/cz/boss_rc_30_dua ... looper.htm)
PetrPeter 1975 - 2008
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
co se mi dneska neobjevilo v odběrech?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Zdravím. Mám v plánu zakoupit Boss RC30, ale mám problem dopídit se jedný konkrétní informace. Potřeboval bych do toho looperu auxem dostat bicí podklad a pak do něj v reálnym čase hrát a vrstvit smyčky. Nejsou mi ale jasný možnosti, jak se do toho podkladu trefovat:
Funkce loop quantize - teoreticky bych si moh v krabičce pustit ty svý bicí, naklepat podle nich tempo a pak začít vrstvit normálně nástroj s tim, že by držel rytmiku podle naklepanýho tempa, který ty bicí kopíruje. Nevim ale, zda se mi to po chvilce stejně nerozjede díky miniaturním nepřesnostem v rytmice naklepání tempa, který se pak opakovánim nasčítaj a rozhoděj skladbu.
Nebo nemáte s tim někdo zkušenost jak tohoto docílit. jde mi právě o to využít ten vlastní podklad, kterej obsahuje i předem vytvořený samply a spoustu přechodů a zároveň do toho vrstvit nový patterny, ale tak aby to na sobě sedělo. Případně máte tipy na jiný loopery v podobný cenový relaci, který by to zvládaly?
Funkce loop quantize - teoreticky bych si moh v krabičce pustit ty svý bicí, naklepat podle nich tempo a pak začít vrstvit normálně nástroj s tim, že by držel rytmiku podle naklepanýho tempa, který ty bicí kopíruje. Nevim ale, zda se mi to po chvilce stejně nerozjede díky miniaturním nepřesnostem v rytmice naklepání tempa, který se pak opakovánim nasčítaj a rozhoděj skladbu.
Nebo nemáte s tim někdo zkušenost jak tohoto docílit. jde mi právě o to využít ten vlastní podklad, kterej obsahuje i předem vytvořený samply a spoustu přechodů a zároveň do toho vrstvit nový patterny, ale tak aby to na sobě sedělo. Případně máte tipy na jiný loopery v podobný cenový relaci, který by to zvládaly?
Zdravím,
uvažuji o koupi nějakého jednoduchého ale solidního looperu. Dva hlavní kandidáti jsou BOSS RC 3 a Digitech JamMan solo.
Na netu je ale k nalezení jen srovnání s RC 2 - a to je samozřejmě něco úplně jiného.
Oba za stejnou cenu, oba umí cirka totéž.. (BOSS je navíc stereo, ale to asi v nejbližší době nevyužiju)
BOSS by prý neměl mít problémy s připojením k PC (nevyžaduje software), kdežto JamMan s tím problémy má/měl..
Na druhou stranu při přepnutí nahraných frází (2 růzvných pozic paměti) je u Bosse lag a tak se to nedá použít při živém hraní - u JamMana tohle funguje? (s přidaným FS)
Použít bych to chtěl hlavně na hraní/cvičení doma + na skládání a export nahraného - to je pro mě důležité (jinak bych šel třeba do TC Electronic Flashbacku), ale event. bych se nebránil i živému využití, nicméně to je až druhotné.
Takže... který byste spíš doporučili?
uvažuji o koupi nějakého jednoduchého ale solidního looperu. Dva hlavní kandidáti jsou BOSS RC 3 a Digitech JamMan solo.
Na netu je ale k nalezení jen srovnání s RC 2 - a to je samozřejmě něco úplně jiného.
Oba za stejnou cenu, oba umí cirka totéž.. (BOSS je navíc stereo, ale to asi v nejbližší době nevyužiju)
BOSS by prý neměl mít problémy s připojením k PC (nevyžaduje software), kdežto JamMan s tím problémy má/měl..
Na druhou stranu při přepnutí nahraných frází (2 růzvných pozic paměti) je u Bosse lag a tak se to nedá použít při živém hraní - u JamMana tohle funguje? (s přidaným FS)
Použít bych to chtěl hlavně na hraní/cvičení doma + na skládání a export nahraného - to je pro mě důležité (jinak bych šel třeba do TC Electronic Flashbacku), ale event. bych se nebránil i živému využití, nicméně to je až druhotné.
Takže... který byste spíš doporučili?