Péče o stratovské tremolo

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Re: Péče o stratovské tremolo

Příspěvek od mtmccox »

Tak si to od včerejška zvyklo, sedlo a lehlo, a kupodivu to opravdu funguje :)

Nerozladí se to ani po silnějším zakvedlání, což je celkem plus.
A konečně se mi povedly naladit i oktávy, což je ale pravděpodobně hlavně díky silnějším provázkům (a prsty trpí jako zamlada..), a zlehka sníženému dohmatu.

Je to tedy zajímavé řešení, ale sám nevím, jak moc to budu využívat, možná to zase jednou utáhnu zpátky na jednozvratné, uvidí se :)

Ale worovi díky a plusík.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

krásná práce Woro, už se těším, až to vyzkouším
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
whisoure
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisoure »

všechno parádně funguje....akorát sem měl kobylku v pulce vystredenou, i pri silenostech se mi ladeni nehlo ale to bendovani mi dela starosti, pri tom se to porad zveda....zkousel sem i kobylku dat skoro vodorovne s telem kytary, ale to mi vubec nepomohlo..ostatne jak sem predpokladal, vyresim to tuzsima pruzinama??
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? :D
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Samozřejmě že se ti to při bendu bude hýbat, vždyť zvyšuješ tah strun a aby ho pružiny mohly kompenzovat, musí se natáhnout, a tím se tremolo pohne. Tak funguje každé dvojzvratné tremolo bez středicího mechanismu, dělají to i floydy, kahlery, trans-trem... Důležité je, že se to po uvolnění, u výraznějších bendů po zakvedlání pákou, srovná do původní polohy. Jediná tremola držící i při bendu jsou zatím ibanezácká ZR a Edge Zero.
whisoure
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisoure »

no akorát to dělá trochu problém při větším bendu
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? :D
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
TakJakyhoMeZnas

Příspěvek od TakJakyhoMeZnas »

woro90-1 píše:Jediná tremola držící i při bendu jsou zatím ibanezácká ZR a Edge Zero.
potvrzuji - jsem vlastníkem Edge zero - bendování je s tím příjemnější, člověk se tolik nenadře...
nevýhoda je, že tremolo s s takovým mechanismem nenabízí vychytávku - efekt třesoucího se tremola - když se vyrovnánací pružiny vyndají, tak není problém.
Jinak bezva tremolo - oktávy byly jen dolaďěny, když jsem kytaru přinesl z obchodu a už rok drží stále in - tune.
Mimochodem tahá jako blázen !

K tématu - dnes jsem seřídil squiera na dvojzvrat, moc práce to nedalo a byla to spíš zábava.
Teď páka pěkně tahá, kytara se vůbec nerozlaďuje... Opravdu, tohle jsem od kytary za 2 litry nečekal.
"You feel alright then you hear a music ring"
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

woro90-1 píše:Samozřejmě že se ti to při bendu bude hýbat, vždyť zvyšuješ tah strun a aby ho pružiny mohly kompenzovat, musí se natáhnout, a tím se tremolo pohne. Tak funguje každé dvojzvratné tremolo bez středicího mechanismu, dělají to i floydy, kahlery, trans-trem... Důležité je, že se to po uvolnění, u výraznějších bendů po zakvedlání pákou, srovná do původní polohy. Jediná tremola držící i při bendu jsou zatím ibanezácká ZR a Edge Zero.
Jedna taková trošku lenivá otázka woro, bude potřeba při další výměně strun, tremolo opět seřizovat(počítám s tím, že tam budu dávat stejnou tlošťku). Vím možná trošku lame dotaz, ale chci být do budoucna připraven.
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Pokud půjde o stejnou značku, tremolo bude ve stejné poloze. Pokud o jinou, možná se o kus pohne a je na tobě, jak moc ti ten rozdíl bude vadit.
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

thx
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Dotaz, vyndal sem pružiny z Tremola a tremolo je pořád pevný a pořád "pruží" ? JAk je to možné? Já myslel že ho drží jen ty pružiny ...
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

jaká je velikost toho inbusu, jak se jím nastavuje výška dohmatu..? takový ty malý 2 šroubky na kazdém kameni.

mám klasické vintage strat tremolo.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

jakub.kubaaa píše:Dotaz, vyndal sem pružiny z Tremola a tremolo je pořád pevný a pořád "pruží" ? JAk je to možné? Já myslel že ho drží jen ty pružiny ...
To jsi vyndal všechny a nechal napnuté struny? To ho máš nadoraz v přední poloze a neměl bys ho ta nechávat, jinak si ohneš nebo vytrhneš těch šest vrutů, kterými je přišroubované k tělu.
60'Rock_N'_Roll píše:jaká je velikost toho inbusu, jak se jím nastavuje výška dohmatu..? takový ty malý 2 šroubky na kazdém kameni.mám klasické vintage strat tremolo.
Mám dojem že by to mohl být 1.5mm, ale nejsem si jistý. Je to ten nejmenší.
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

woro90-1 píše:Mám dojem že by to mohl být 1.5mm, ale nejsem si jistý. Je to ten nejmenší.
práávě..ten můj arsenál doma uz nenabízí...a to kdyz sem ten soubor imbusů kupoval, tak sem si ríkal, ze ty malé nikdy nepouziju.. :)
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

woro90-1 píše:
jakub.kubaaa píše:Dotaz, vyndal sem pružiny z Tremola a tremolo je pořád pevný a pořád "pruží" ? JAk je to možné? Já myslel že ho drží jen ty pružiny ...
To jsi vyndal všechny a nechal napnuté struny? To ho máš nadoraz v přední poloze a neměl bys ho ta nechávat, jinak si ohneš nebo vytrhneš těch šest vrutů, kterými je přišroubované k tělu.
Struny tam nemám samozřejmě, sundal sem struny, pak vyndal všechny tři pružiny a stejně to je nadoraz a bez páčky se to ani nehne a s ní to pruží docela silně pořád.

A ještě jeden dotaz, ta páčka tam tak nějak úplně nesedí, mám dvě, ale s každou je tam troška vůle že se to v tom trošičku viklá. Pomůže když tu páčku ještě o jednu otáčku utáhnu, ale to už se zase volně nehoupe ... Neví někdo nějakou fintu co s tim?
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Buď rád že ti nepadá, je lepší když ji musíš odstrčit než když pro ni musíš sahat daleko.

Pokud se pořád vrací do nějaké mezipolohy, patrně máš příliš dotažené vruty, které ho drží. Pokud v poloze s hmatníkem nahoře lehá na tělo, vinil bych gravitaci :wink:
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Tak tremolo odmontováno. Docela šok když sem vlastně zjistil, že se celé tremolo "kýve" jenom přes ty šrouby... Já myslel že tam je alespoň nějakej váleček, nebo tak něco.

Jinak tedy plánuju na tý kytaře celé tremolo vyčistit tak nějak, co půjde rozebrat a taky vyčistit (předchozí majitel jí snad měl někde v dílně s traktorama) a pak to zkusim seřídit podle toho návodu co tady je... Snad se mi to povede a bude šlapat tak jak má...
Obrázek
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

Takovej drobnej dotaz-chtěl jsem začít se seřizováním a tak jsem chtěl sundat páku. Protože jsem předpokládal, že je tam normálním šroubovice, tak jsem s tim točil doleva.Chvíli v pohodě, vypadalo to, že páka jde normálně. Ale pak to začalo krást docela slušný odpor, z toho jsem došel k domněnce, že jsem páku místo povolování utahoval. Tak jsem začal točit doprava a stalo se to samý. Že se páka utahuje jenom jednim směrem je mi jasný, ale nějak jsem neměl odvahu zkusit se přes ten odpor dostat, nerad bych si s tim něco udělal. Páku mam utaženou tak normálně nejezdí tam, ale když si ji potřebuju přitáhnout, tak moc odpor neklade. Nevíte kde může bejt problém?
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Chjo. Prostě máš konec závitu v hajzlu, závit je tam pochopitelně obyčejný pravý, jen se to holt musí trochu ochodit. Ostatně proč myslíš že ta páka má závit a není tam napevno?
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

Ok páku už jsem ven dostal a zjistil sem, že ty závity sou jakoby zpečený-je to problém?
Sorry za blbej dotaz, ale když si nejsem jistej nebo o tom nic nevim, tak ze sebe radši udělám vola debilní otázkou, než abych si něco pomrvil.

EDIT:Tak to problém je protože ta páka nejde zašroubovat zpět. Ale tremolo jsem úspěšně seřídil na dvojzvrat(nevim proč jsem se toho tak bál, nic na tom není) a nic se nerozlaďuje struny si krásně sedly, pravda, že přitom hejbání tam ta páka držela silou vůle, ale co tak se koupí nová :D
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To si serval závit nebo to je jen něčím zasviněný?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“