Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
panedge

Re: Zhodnoťte naše nahrávky

Příspěvek od panedge »

Mlorenzo-máš reht,v 90 letech to byla moje druhá nej skupina,i proto je moje nejoblíbenější kytara LesPaul :!:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Atkins píše:EDGE: Jsi moc zbrklej, chce to dodržet tempo, lépe frázovat a taky sis vybral špatný tab, mnoho tónů tam chybí a některé naopak, tam nemají co pohledávat. Ale technika se zlepšuje a líbí se mi, že už máš slušnou jistotu.
Jistotou bych to opravdu nenazval...
Edge: Chce to více cítit tu hudbu.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Jistota v orientaci na hmatníku a v úhozech se výrazně zlepšila...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jojo, už si nepamatuju Edgeovy dřívější videa (jen ty ksichty :D ), ale pokud to říkáš zrovna ty, tak tomu věřím.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Moje prvně nahrané video. Hraju tam nejspíš první kytaru. Co na to říkáte? Nějaké chyby tam mám a ty jsou na konci, jinak? Jen mě prosím neukamenujte :oops:
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Rozladěná a-struna, rytmická nepřesnost, jinak jsi tam toho moc nenahrál, takže není co kritizovat :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Tam taky ani není moc co hrát. Ledaže bych zahrál obě kytary najednou :)
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Nejvíce mi tam vadí to ladění. Vždy před hraním si dolaď pořádně kytaru. Když není naladěná, tak můžeš hrát skvěle, ale stejně to bude kazit ta disharmonie.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Toho jsem si fakt nevšiml :( To mě teda mrzí.......
EDIT: Tak jsem se teď díval na kytaru a zkoušel naladit a zrovna tu strunu A (ladím od Cčka, takže F) mám asi nejlépe naladěnou. Možná to je tím, že mám už starší struny. Ale nějak se mi to nezdá. :roll:
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Jestli ono to není tím, že když máš takhle hodně podladěno, tak už ty struny dost plandají a tím pádem neladí - nebo-li, prázdná struna může znít dobře ale když ji zmáčneš v jakékoli poloze - neladí, takřka vždy je o kus výš, což je přesně Tvůj případ a pokud nemáš dobře zvládnutou techniku může se stát, že i malinko "bendneš" - běžný zlozvyk začínajících.
Takže:
1. Při ladění se nespoléhat pouze na naladění prázdných strun ale kontrolovat také ladění v polohách
2. Pro podladění zakoupit správnou tloušťku strun
3. Pozor na náhodný bend
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

jojo na to nahodne bendovani fakt bacha, obcas se sam pristihnu ze nechtene taham struny
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Do mě :oops:
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Mnoo, tak prvně by se to asi chtělo naučit pořádně to hendrixovský držení akordů s palcem na basový struně. To znamená držet jak palcem hluboký éčko tak ostatníma prstama další struny. Takhle že zahraješ nejdřív basu, pak si přehodíš prsty a hraješ to ostatní je jako docela blbý no :)
Druhně mi přijde, že byť to máš třeba dobře naučený z tabů, tak je to jenom takový přehrávání a mačkání správnejch tónu, ale chce to do toho dostat nějakej cit. Líp to frázovat, mít na sebe ty tóny napojený a ne jenom zahrát tón a pak honem přehazovat prsty abys to stihnul.
S tim souvisí asi i to, že to chce držet nějáký prstoklady, příjde mi, že ti tam ta ruka tak lítá různě a pak to nestiháš no.
Zvuk takhle z kamery asi hodnotit nebudu.. mno a... + za hello kitty asi :D
Sorry, že sem tak negativní, ale snažim se ti poradit no
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

5 pokusů o nahrátí bez chyby... :D Pokaždé jsem to pos..kakal alespoň někde, u pátého a nejméně povedeného pokusu mi došla trpělivost...
Nejsem zvyklej hrát před kamerou.
Snad se vám bude líbit aspoň něco.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Prejdak: Hodně mimo rytmus.
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

tele.kom píše:Mnoo, tak prvně by se to asi chtělo naučit pořádně to hendrixovský držení akordů s palcem na basový struně. To znamená držet jak palcem hluboký éčko tak ostatníma prstama další struny. Takhle že zahraješ nejdřív basu, pak si přehodíš prsty a hraješ to ostatní je jako docela blbý no :)
Druhně mi přijde, že byť to máš třeba dobře naučený z tabů, tak je to jenom takový přehrávání a mačkání správnejch tónu, ale chce to do toho dostat nějakej cit. Líp to frázovat, mít na sebe ty tóny napojený a ne jenom zahrát tón a pak honem přehazovat prsty abys to stihnul.
S tim souvisí asi i to, že to chce držet nějáký prstoklady, příjde mi, že ti tam ta ruka tak lítá různě a pak to nestiháš no.
Zvuk takhle z kamery asi hodnotit nebudu.. mno a... + za hello kitty asi :D
Sorry, že sem tak negativní, ale snažim se ti poradit no
Máš ve všem pravdu :), díky za názor.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Atkins píše:Prejdak: Hodně mimo rytmus.

mě spíš přišlo (hlavně jde špatně slyšet ten backing) že je špatně nastavenej delay vůči tempu a to je pak rozhozené. Cimz nerikam ze tam nejsou i rytmicke chyby :D
Prejdáku, hod link na ten backing. Jinak zvouček se mi líbí ;)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Mtmccox: nevim proc, ale to co hrajes se mi proste nelibi a strasne nezda, ale podle zdejsi kritiky je chyba asi nekde ve me :-| Co takhle si jit nekdy zahrat spolecne? ;) Do toho zadkova - eeeh, RK :D , treba klidne dorazim (behem zkouskovyho dost castu :) ). A nekdy budu muset asi taky sem neco pichnout, ta uprimnost se mi libi, jen se ji tak trosku desim (uz to vidim - mimo rytmus, nalad si oktavy, nejisty prsty, vzdej to a pokracuj v programovani - poradite mi nekdo neco co se naucit a ukazat zde a nechat se zkritizovat? )
Hodně budem někde...
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Určitě bych si zahrál, to jo :) Ale vůbec nevím kde, pač u nás doma je pořád kupa rodiny, pokoj sdílím s bratrem, a je tady vždycky hroznej kravál, mám ještě 3letou a 6letou sestru :lol:

Sice vím, o jednom prostoru, kde se občas sejdem s bejvalými spolužáky, ale to oni jakoby pronajímaj u někoho, a musel bych se domlouvat přes ně, a netuším, jestli by mě tam třeba nechali nebo by tam někdo byl ... ale za optání nic nedám, až budeš vědět že máš volno, tak klidně napiš, zkusím se poinformovat.
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Vlastně můžu hodit i sem ty backingy.
Na toto jsem použil - http://www.youtube.com/watch?v=5eNHLImC ... re=related
Moc rád mám - http://www.youtube.com/watch?v=1vJsfUO3 ... re=related a ostatní audiomosaicovy backingy, jsou parádní. Někdy tu zkusím hodit toto latino, to hodně baštím.
Gamerohanovy backingy taky baštím - http://www.youtube.com/watch?v=3TQmts_M ... re=related
Zblitek je třeba dohledat, např. funky backingy, apod. Na youtube jsou parádní backingy. Jestli tu zná ještě nějaký server, kde jsou backingy ve skutečně dobré kvalitě, tak sem s ním.

Jinak jak jsem to nahrával, tak mi to až tak hrozně neznělo. Teď když to poslouchám, tak od té minuty dál je to dost mimo beat no. Nejhůře mi tam zněly občasné "přehmaty" apod. Hlasitost nahrávky a komba jsem měl takto, kvůli kameře. Buď bych ji přebudil, nebo bych zase nešel pořádně slyšet já (a úplně potichoučku mne nebaví hrát :D )
Jestli Pupack myslí, že to dost dělá i ten delay, tak ho natapuji na ten backing.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“