Jaké bicí????

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Lucyli

Jaké bicí????

Příspěvek od Lucyli »

Dobrý den chtěla bych poradit mezi těmito bicími...
http://kytary.cz/tama-imperialstar-jazz ... 01:0:0:1:0
http://kytary.cz/mapex-q-series-stage-s ... 8:0:0:1:0´

Zajímá mě jaký je rozdíl mezi basovým bubnem 18" s 22" ?
A navíc u těch Tam je napsáno, že jsou spíš na jazz, tak jestli jsou ty bicí oproti těm Mapex nějaké jiné?
Děkuji.
JackLemon
Bandzone: www.bandzone.cz/zadnysmer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Ten rozdíl je v tom že 22´ má takovej hutnější zvuk než těch 18´ a zpravidla míň palců patří do studia za to více na podium..
Bicí Sonor Force 3007 (BD 22" , TT 10", 12" , FT 14"
Snare: Black Panther Blaster
Činely: Jen a jen Anatolian Ultimate,Diamond,
Double-400 od Sonoráku :)
Paličky jen a jen 5A hickor
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

To, že je u nějaké sady napsáno "jazz" ještě neznamená vůbec nic. ladění a blány dělají svoje a znám kopec rockerů, co hrají na ty malé průměry tvrdší muziku a hraje jim to skvěle.
Sama mám raději "klasiku" tedy kopák 22", a takovýhle mimino by mi do soupravy nesmělo :))) ... no proti gustu jiných nenamítám nic. Někomu to holt sedí.

Rozdíl ve zvuku mezi kopáky 18 a 22" samozřejmě větší, než cena a nebo 4 palce na průměr. jde tak trochu o sound. Myslím, že nelze říct, že by jeden byl víc do studia a druhý ne. To považuju za nesmysl.
Opět: blána - ladění a pochopitelně i hloubka korpusu, tedy nejen průměr = to vše dělá zvuk kopáku.
nejlíp je ale zajít někde do obchodu a zkusit si do toho bouchnout... :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Takhle, abych popsal zvuk kopáku.

Za předpokladu, že máme napnutou blánu na obou dvou kopácích stejně

Takže, čím větší průměr, tím hlubší zvuk tam bude, ale samozřejmě je to hodně relativní, záleží strašně moc na tloušťce, přirozeném vytlumení blány, a v neposlední řadě taky na technice hraní.

Naopak hloubka korpusu určuje spíše průraznost toho kopáku a především barvu dozvuku a jeho "hutnost" (laicky řečeno, je to takový přirozený ekvalizér)

Záleží taky na rezonanční schopnosti dřeva a jeho zpracování -> od něj se potom odvíjí i barva daného zvuku

Ovšem vše se dá doladit dobrými blánami, ale důležité je umět ty bubny naladit.

Jak jste sami pochopili, je blbost tvrdit že toto je lepší tam, a toto je lepší tam. Všechno záleží na mnoha aspektech, jejichž výsledné efekty jsou mezi sebou úzce propojeny.

Já používám kopák Basix 20"x18", v něm mám do půlkruhu studiový molitan, aby se zvuk tolik neodrážel, v předu mám díru o průměru 16cm
mám exportní blány (sám jsem se divil, jak až se dá jejich zvuk vyladit) a mám tam jenom hozený terčík od evansu (ten černý, látkový)

A zní to výborně.
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

No já mám javorový 22x18" kopák, na tom Remo Power Stroke 3 clear bass s nalepeným terčíkem od Evans, vpředu jednovrstvou černou blánu s logem a v ní rezonanční otvor 5".
celý buben uvnitř tlumím malým tlumícím sáčkem od REMO a je to zabijácký kanon s velkým attackem, hutným a přesto konkrétním zvukem. Kdykoliv přijedu na kšeft a je tam nějaký zvukař s náma prvně, nemůže si to vynachválit, jak jednoduše se to zvučí. V malých klubech zas to mnohdy není třeba ani přizvučovat.
je sice vrtaný, no nechávám jej volně. na www.gretsch.cz v sekci "hrají na gretsch" se můžeš podívat, tam mám fotku kde to je myslím dobře vidět.... ještě vlastně ... mý jméno je Monika A.
Hraju razantně, no dynamicky a ještě snad dodám, že používám filcové beatery nejvyšší řady double pedálu Gibraltar...
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
LeaD

Příspěvek od LeaD »

Co si myslíte o bicích Ludwig?..měli ste někdo možnost si vyzkoušet??
mám zájem o tyto: Bicí ludwig accent combo - prodám sadu ludwig accent combo, barva wine red, 18x22" bass drum, 16x16" floor tom, 11x13" tom, 10x12" tom, 6.5x14" snare drum, hi-hat stand pearl starclassic, bass drum pedal pearl starclassic, + cymbal stand ludwig. Cena 8000 Kč, Rychlé jednání, sleva ! Email: jan.honek@atlas.cz, Tel.: 604867400
Inzerát odeslán do redakce
Paličky: Pell Wood, 5A, MEDIUM, HORNBEAM
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

LeaD píše:Co si myslíte o bicích Ludwig?..měli ste někdo možnost si vyzkoušet??
mám zájem o tyto: Bicí ludwig accent combo - prodám sadu ludwig accent combo, barva wine red, 18x22" bass drum, 16x16" floor tom, 11x13" tom, 10x12" tom, 6.5x14" snare drum, hi-hat stand pearl starclassic, bass drum pedal pearl starclassic, + cymbal stand ludwig. Cena 8000 Kč, Rychlé jednání, sleva ! Email: jan.honek@atlas.cz, Tel.: 604867400
Inzerát odeslán do redakce
Tak přesně na tyhle bubny jsem dělala konkurz do Red Guitars. Můj dojem?? jsou jak ze špejlí a z tvrdého papíru.
nehrálo to, rozbila jsem převozní blánu na kotli, povolila většinu šroubů na stojanek a nějak rozložila během hry hajtku.... to vše během tří písniček na konkurzu!!!

LeaD, teda ty si vybíráš kousky. zapomeň na tyhle nejlevnější sady od známých i neznámých značek. Navíc tohle je z druhý ruky za 8000,-, no když překlikneš na tomhle serveru na e-shop, zjistíš že to nové prodávají asi za 9000,-Kč!!!! Sice tenhle pán tady prodává jiný pedál a jiný hihat stand, no i tak...... ruce pryč, nechceš-li zbůchdarma vyhodit prachy :evil:
zzz

Re: Jaké bicí????

Příspěvek od zzz »

Prominte za blbej dotaz,co je ten tlumící sáček v kopáku?
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

zzz píše:Prominte za blbej dotaz,co je ten tlumící sáček v kopáku?
Proč blbej?? když něco nevím, tak se zeptám... to je přece normálka :wink:
Tlumící sáček od RMO je přesně tohle http://www.remo.com/portal/products/2/6 ... muffl.html
elegantně a účelně to nahrazuje veškeré ty deky, mikyny a jiné hadry, které si bubeníci u pár desítek let zpět navykli do kopáku dávat.
Při dobře zvolené bláně už sice toho tlumení není tolik potřeba, nicméně je stále většina z nás, kteří z praktckých důvodů máme rezo otvor v přední bláně a tam je trošku toho tlumení tedy stále potřeba. :!:

Jinak ten sáček dělají i jiné firmy a v různých provedeních, dokonce pod různými názvy..... tady je třeba jeden kousek hodně většího rozměru http://kytary.cz/rockbag-by-warwick-rb- ... /HN104982/
zzz

Příspěvek od zzz »

A když nemam vepředu tu diru a hraci blanu remo powerstroke tak by to šlo naladit i bez tlumení?Přední blána je převozka,ma to velkej vliv?
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

zzz píše:A když nemam vepředu tu diru a hraci blanu remo powerstroke tak by to šlo naladit i bez tlumení?Přední blána je převozka,ma to velkej vliv?
Několik dotazů v jednom :shock: ... tedy to zkusím postupně.

Nemít v rezonanční bláně otvor je ZVUKOVĚ o kus lepší než s otvorem, také ale je to veliká "machrovinka" naldit!! :!: :roll: Bohužel je to také větší "machrovinka" nazvučit a ne každý zvukař se s tím umí poprat k dobrému výsledku. Proto to také při živém hraní má 99% bubeníků z otvorem (alespoň rockoví, metaloví, popíkoví,...) a bez otvoru jsem s tím živě viděla pár světových jazzových hvězd.
(pro šťourali: ´mluvím o akustickém zvuku kopáku, je určitá kategorie bubeníků, kteří mají kopák také uzavřený, ovšem uvnitř hodně zatlumený ale výsledný zvuk řeší elektronicky, tedy natriggerováním... to ale není předmětem tohoto tématu). :wink:

To že nemáš jako hracízrovna REMO Power Stroke nevadí :D Co se líbí mě, nemusí se líbit tobě, a vůbec už ne ostatním bubeníkům. A proto je poměrně široký výběr blan všech možných druhů od rozličných firem. Co ale vadit nejspíš bude, je, jestli tam necháš ty převozní bláy. Jednak nemají výdrž a také jsou z podstaty svého účelu "ošizené", tedy je to v praxi docela nenaladitelné.
Opět pro šťourali: naladit s převozkou to samozřejmě chce, i když se přitlumení nejspíš nevyhne nikdo, ale výsledný zvuk je tak trochu kompromis. S nějakou standardní blánou by se z bubnu dalo dostat o moc víc!!
takže shrnuto odpově´d: ANO, převozka má na zvuk a ladění velký vliv. :idea:

Teď si pročítám znovu tvůj dotaz.... ty máš na kopáku rezonančku převozní a hrací ne??? Jakou blánu tam tedy máš a jak buben máš (typ, značka a rozměry)?
Každopádně vliv převozní rezonančky je o trochu menší a výsldný zvuk, než kdyby převozky byly obě. 8)
A jak si zkušený v ladění, respektive jak dlouho se bubnování věnuješ? To jen tak pro info..
zzz

Příspěvek od zzz »

Jsem úplný začátečník a moc se vladění nevyznám. :oops: Soupravu mam asi měsíc,předtím sem cvičil na padu.Mam mapex voyager 22,12,13,16,14.Vyměnil sem hrací převozky.Snare remo emperor,tomy remo pin stripe,kopák remo power stroke.Rezonanční sem nechal převozky.Rad bych se dopracoval k nějakymu hlubšímu zvuku ve stilu hard rock.Je to vůbec možný i u levný soupravy?
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

zzz píše:Jsem úplný začátečník a moc se vladění nevyznám. .......Rad bych se dopracoval k nějakymu hlubšímu zvuku ve stilu hard rock.Je to vůbec možný i u levný soupravy?

Všechno jde, když se chce. Ovšem jako si volil kompromis mezi nabídkou souprav na trhu a svoji peněženkou, tak úplně stejně budeš muset hledat kompromis v tom, jaké zvukové možnosti ti tvoje kategorie bubnů za ty prachy může nabídnout. :!:

že se nevyznáš v ladění??? každý nějak začínal a věř, že ač existuje kopec rad a pouček, existuje i jakási obecná "Bible ladění" http://freeboard.atlasweb.cz/biblecz.htm takvěz, že je sice dobré to přečíst, ale stejně si časem nalezneš vlastní způsob jak ladit buben. :)
Vlstně neznám 2 bubeníky, kteří by ladili stejným způsobem :roll: :D

Trpělivos, hodně času a metoda "pokus-omyl", to bude nějaký čas tvoje práce..... 8) :)
zzz

Příspěvek od zzz »

Dík moc za radu,myslím že hodně času zabere jen přečíst ten odkaz :) seženu trpělivost a budu ladit třeba se k něčemu doladím :)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Vždyť píšu: ČAS, TRPĚLIVOST,.... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“