Gibson Flying V
Pravidla fóra
Gibson Flying V
Zdravím pánové, docela mě zajímá tohlé Véčko : http://kytary.cz/gibson-flying-v/HN107654/ Chtěl by se zeptat na váš názor... Pokud jste na něho někdo hráli jaké bylo? Už chvíli hraju a přemýšlím nad něčím lepším který by vyhovovalo mému stylu (Rock, Metal)... Díky předem za všechny odpovědi.
Re: Gibson Flying V
ciao,
začnu klasickou poučkou - nikdo neví co je pro tebe dobrý líp než ty -> zajdi do prodejny a vyzkoušej co nejvíc kytar...pak uvidíš..
jinak na tohohle Flyinga jsem hrál..tvar - někomu sedne někomu ne, mě to moc nesedlo (každopádně nevěř tomu, když někdo bude psát, že na to nejde hrát vsedě - na tohle véčko se hraje vsedě naprosto ndherně, pokud si najdeš tu správnou pozici)...má krásnej zvuk, takovej trochu ostřejší a míň basovej Les Paul bych řekl..
pokud ti sedne, neni důvod to nekoupit, je to dobrá kejtra...
začnu klasickou poučkou - nikdo neví co je pro tebe dobrý líp než ty -> zajdi do prodejny a vyzkoušej co nejvíc kytar...pak uvidíš..
jinak na tohohle Flyinga jsem hrál..tvar - někomu sedne někomu ne, mě to moc nesedlo (každopádně nevěř tomu, když někdo bude psát, že na to nejde hrát vsedě - na tohle véčko se hraje vsedě naprosto ndherně, pokud si najdeš tu správnou pozici)...má krásnej zvuk, takovej trochu ostřejší a míň basovej Les Paul bych řekl..
pokud ti sedne, neni důvod to nekoupit, je to dobrá kejtra...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
basa Ibanez TRB-100
na metal a rock mi prijde V naprosto super. pokud bude hrat dobre a nebude ti vadit tvar (driv mi vadil pri hrani a proto jsem ji nekoupil, ted jsem si nedavno na Vcko zahral znovu a bylo to v pohode - mozna lepsi pas?) tak do toho jdi. je to asi nejhustsi kytarovy design na zemekouli 
- dusty159
- Kontaktovat uživatele:
To je drahé.
P.S. No jo je to Gibson
o takové ceně se mi může jenom zdát.A jinak Gibson je dobrá značka nebudu jako nějak radit když tomu moc nerozumím, ale řekni v hudebninách ať to objednají a vyzkoušej si to.
P.S. No jo je to Gibson
Naposledy upravil(a) dusty159 dne 30.12.2010 19:48, celkem upraveno 1 x.
Kytara El.: AXL Headliner černá Stratocaster
Kytara Ak: Strunal
Kombo: AXL 22WE tranzistorové
Kytara Ak: Strunal
Kombo: AXL 22WE tranzistorové
- ...EDGE...
Je to Gibson, ne Gipson.dusty159 píše:To je drahé.
P.S. No jo je to Gipsono takové ceně se mi může jenom zdát.A jinak Gipson je dobrá značka nebudu jako nějak radit když tomu moc nerozumím, ale řekni v hudebninách ať to objednají a vyzkoušej si to.
Nevím, jestli je to OT, ale chtěl bych se zeptat.
Mezi
http://kytary.cz/gibson-flying-v/HN107654/
a tímto
http://kytary.cz/gibson-flying-v-faded/HN075849/
je rozdíl 6tisíc. Moc to nechápu, jaký je rozdíl mezi něma? Ten druhý je ''Faded'', co to znamená?
Mezi
http://kytary.cz/gibson-flying-v/HN107654/
a tímto
http://kytary.cz/gibson-flying-v-faded/HN075849/
je rozdíl 6tisíc. Moc to nechápu, jaký je rozdíl mezi něma? Ten druhý je ''Faded'', co to znamená?
-
Joe DiMaggio
- Kontaktovat uživatele:
Tak k Faded je jen gigbag a palisandrový hmatník. U Flying V je Gibson kufr a ebenový hmatník. Možná to dělá těch 6 000 Kčs.
Jinak někdo na ty Faded série nadává, ale důvody už si nepamatuju
Jinak někdo na ty Faded série nadává, ale důvody už si nepamatuju
2001 Ibanez RG550EX (EVO /Ibanez S1/EVO)
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
2007 Apollo DST-100
2009 akustika Sounder;
Roland Micro-Cube 2W; Gallistrings 0.9 EG Extra Light; Ernie Ball Hybrid; Dunlop Tortex 1.14 mm
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
Hrál jsem na tu fadded a to co s toho lezlo byl naprostý luxus, říkal jsem si je možné ještě tu kytaru udělat lépe? A proto u mě nastává otázka jestli koupit fadded nebo připlatit šest peněz a koupit plnokrevného hřebce? V čem je tam vlastně rozdíl jen ve hmatníku?
-
arcilucifer
nejlepsi bude, vzit obe kytary, dole si nastavit amp( doporucuju hned po otviracce dokud tam jeste nikdo neni) a mit dostatek casu na zkouseni.Mjkl píše:Hrál jsem na tu fadded a to co s toho lezlo byl naprostý luxus, říkal jsem si je možné ještě tu kytaru udělat lépe? A proto u mě nastává otázka jestli koupit fadded nebo připlatit šest peněz a koupit plnokrevného hřebce? V čem je tam vlastně rozdíl jen ve hmatníku?
Uvidis, ze si na ty otazky odpovis sam.
priplacenim 6 vsak plnokrevneho hrebce neporidis
-
woro90-1
Vážení majitelé véček, jak jsou na tom tyhle klasické nádhery s vyvážením? Už jsem stihnul zapomenout kde mají těžiště a do hudebnin, kde by je měli, se jen tak nedostanu. Přemýšlím o domabastlu, o véčku, jak by vypadalo, kdyby vzniklo ve stejnou dobu v jiné firmě - konkrétně Danelectro
Ale bojím se o vyvážení, rád bych dodržel polohu těžiště. Můžete pro mě někdo, prosím, položit své V na hranu stolu?
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel véčko ještě nemám doma, ale můžu ti říci, že ve stoje Flájka zaujímá sama od sebe úhel cca 45°.woro90-1 píše:Vážení majitelé véček, jak jsou na tom tyhle klasické nádhery s vyvážením? Už jsem stihnul zapomenout kde mají těžiště a do hudebnin, kde by je měli, se jen tak nedostanu. Přemýšlím o domabastlu, o véčku, jak by vypadalo, kdyby vzniklo ve stejnou dobu v jiné firmě - konkrétně DanelectroAle bojím se o vyvážení, rád bych dodržel polohu těžiště. Můžete pro mě někdo, prosím, položit své V na hranu stolu?
Doufám, že Ti po sobotě budu moci lépe vyhovět.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
- Mjkl
- last.fm: Mjkl666
- Bandzone: Mjkl666
- Kontaktovat uživatele:
hrál jsem na to jen v sedě, ve stoje ne takže neporadím, ale co jsem slyšel, že jen lehce padá na hlavu...
- DL
- Kontaktovat uživatele:
NeMjkl píše:jen lehce padá na hlavu...
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Rozhodně nepadá.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Dočkej času, v sobotu bude mít DL čerstvé dojmy 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Na Kytarách v obchodě měli před časem velmi dobře hrající V Faded, už se mi třásly ruce, nakonec to byl LP 60 Tribute, ale pražce na V...........fuj, ani Číňan po 12h šichtě mezi ředidly by to takhle nezrychtoval.
Woro, KEEP IT REAL! a dotahni to do konce. Nejen verzi, jako to vyrobil někdo jiný, ale pak na to nahraj třeba Sunny nebo něco od Abby, jak by to zahrál Slayer, nebo ještě lépe, jak by to zahrál indický revival Slayeru
Woro, KEEP IT REAL! a dotahni to do konce. Nejen verzi, jako to vyrobil někdo jiný, ale pak na to nahraj třeba Sunny nebo něco od Abby, jak by to zahrál Slayer, nebo ještě lépe, jak by to zahrál indický revival Slayeru
Naposledy upravil(a) Jazzman dne 3.05.2011 21:57, celkem upraveno 1 x.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Přesně potvrzuju. Teď se mi do ruk dostalo Včko a na hlavu rozhodně nepadalo a jako správná balistická V střela bylo namířeno pod úhlem 45°.DL píše:Bohužel véčko ještě nemám doma, ale můžu ti říci, že ve stoje Flájka zaujímá sama od sebe úhel cca 45°.woro90-1 píše:Vážení majitelé véček, jak jsou na tom tyhle klasické nádhery s vyvážením? Už jsem stihnul zapomenout kde mají těžiště a do hudebnin, kde by je měli, se jen tak nedostanu. Přemýšlím o domabastlu, o véčku, jak by vypadalo, kdyby vzniklo ve stejnou dobu v jiné firmě - konkrétně DanelectroAle bojím se o vyvážení, rád bych dodržel polohu těžiště. Můžete pro mě někdo, prosím, položit své V na hranu stolu?
Doufám, že Ti po sobotě budu moci lépe vyhovět.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Rozdíl je GigBag / Hardcase, v potenciometrech, v laku a možná lehce v HW.Joe DiMaggio píše:Tak k Faded je jen gigbag a palisandrový hmatník. U Flying V je Gibson kufr a ebenový hmatník. Možná to dělá těch 6 000 Kčs.
Hmatníky jsou u serie Flying V jak palisandr tak eben, záleží na finiši.
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Ještě k tomu úhlu. Při experimentování jsem zjistil, že Véčko je schopno bez problémů sertvávat i v úhlech kolem 70-80° naprosto bez problémů. Stejně jako drží ve skoro vodorovné poloze. Kytara je skvěle vyvážená a jak ji nastavíte, tak zůstane.
Pozn.: ORX kožený pás
Pozn.: ORX kožený pás