Ibanez nebo Cort?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Re: Ibanez nebo Cort?

Příspěvek od tadeasp »

Flajtr píše:
Nero píše: To je sice hezké, ale autor chce hrát hardrock a metal. Na to mu ty malé levné lampičky stačit nebudou, pokud si k nim nedokoupí nějakou krabičku. Navíc s malým reprem to nebude na hi-gain optimální tak jako tak.
Proto jsem psal, že to potřenuje krabici a co si budem povídat, i trandy nemají vždy 12 repro...je to tak nastejno, a kdyby sehnal malého blackhearta + zkreslení k tomu tak mu to doma hraje moc dobře a 12 repro to má taky...i s Laney Cub 10 a 10" reprem se dá doma vyžít, 8 a 6,5" to je vážně bída.
Blackhearta bych nebral na metal a hard rock vůbec, je to hlava na krásný rock a podle mě nějákou hi-gain krabičkou akorát zmrší celkový zvuk toho aparátu.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

tadeasp píše:
Flajtr píše:
Nero píše: To je sice hezké, ale autor chce hrát hardrock a metal. Na to mu ty malé levné lampičky stačit nebudou, pokud si k nim nedokoupí nějakou krabičku. Navíc s malým reprem to nebude na hi-gain optimální tak jako tak.
Proto jsem psal, že to potřenuje krabici a co si budem povídat, i trandy nemají vždy 12 repro...je to tak nastejno, a kdyby sehnal malého blackhearta + zkreslení k tomu tak mu to doma hraje moc dobře a 12 repro to má taky...i s Laney Cub 10 a 10" reprem se dá doma vyžít, 8 a 6,5" to je vážně bída.
Blackhearta bych nebral na metal a hard rock vůbec, je to hlava na krásný rock a podle mě nějákou hi-gain krabičkou akorát zmrší celkový zvuk toho aparátu.
To si ale jen myslíš :wink:
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

Blackhearta bych nebral na metal a hard rock vůbec, je to hlava na krásný rock a podle mě nějákou hi-gain krabičkou akorát zmrší celkový zvuk toho aparátu.[/quote]
To si ale jen myslíš :wink:[/quote]

Prostě z těch lamp co tam jsou nenakroutí pořádný metalový zvuk. Bude to takové nijaké.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Malé blackhearty mají předzes a konec úplně normální marshallovský, skus se podívat na JCM800, osazení je stejný a JCM je sakra pojem v rocku a metalu, prostě jednokanál je nejlepší volba na zkreslení z krabičky, proto nevím co je na těch lampách špatného.

Tím samozřejmě nedělám z blackherta jcm :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Dobrý, jen není tohle sekce Elektrické kytary a thread se jménem Ibanez nebo Cort? Možná by stálo za to přesunout se s debatou o aparátech do příslušné kategorie.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Flajtr píše:Malé blackhearty mají předzes a konec úplně normální marshallovský, skus se podívat na JCM800, osazení je stejný a JCM je sakra pojem v rocku a metalu, prostě jednokanál je nejlepší volba na zkreslení z krabičky, proto nevím co je na těch lampách špatného.

Tím samozřejmě nedělám z blackherta jcm :D
coze?!
marshall ma konec EL34, blackheart EL84,coz je kuuuuuuuuu.va rozdil a to higian zkresleni tam zni docela marne oproti marshalu....tak si zkus nejdrive aspon precist cim to je osazene
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Sorry, tohle bude poslední příspěvek, ale musím...EL34 se používá v aparátech většího výkonu, bývají to dvojčinné v AB, EL84 v malých aparátech třídy A, nic to ale nemění na tom, že to jsou elektronky ryze marshallovského zvuku a jsou si zvukově dost podobné, neříkám, že stejné ! A jasný, že nějakej hi-gain vytáhlej z nějaký krabky nebude na malým blackheartu to samý jak na velkým a dospělým marshallu, nehrají jenom lampy, ale i obvody atd atd. To je důležitý si uvědomit, to jsem neřekl. Ale prostě tyhle prcci jsou krabičkám otevřené a na doma to stačí, kdo chce higain ala Kerry king, tak prostě má smůlu ať si koupí jeho stack !

Zas tak mimo jsem snad nic nenapsal si myslím.

EDIT: a že jsem napsal JCM je taky fuk, marshally to mají na jedno brdo
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“