Pedalboardy
Pravidla fóra
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pedalboardy
No právě, většina aparátů nemá spínatelné efektové smyčky. Chvilku jsem ji používal jako jump na solo, nebylo v ní nic zapojené, akorát vytočená, aby pracovala jako jump. Poslední koncert jsem zase zkoušel jump použitím EQ na pitbullu a je to taky v pohodě a asi to tak nechám. S tím zapojením to musím ještě ozkoušet, nic není definitivní 
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Chtělo by to větší kufrbubucci píše:Dneska jsem psal týpkovi na Artec ADL, zvuk je v pohodě a za málo peněz, ještě byl na bazaru ten bílý Digitech. K té MM4 musí být zvlášt trafo, má odběr 1200mA, takže to zabralo taky dost místa a navíc jsem tam přidělal napevno i zásuvku, takže na moc efektů to není, navíc já to každou chvíli celé překopu. Chtěl jsem samostatný chorus, ale když jsem viděl na bazaru tu MM4, tak mi to přišlo jako ideální řešení, když používám dost i phaser. Kompresor jsem dostal od přítelkyně na vánoce, takže tím nepohrdnuBudu to zapojovat wah-tuner-comp před zesilovač a delay+MM4 do smyčky.
...
Hraju na kytary a mašinky
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
S tím kvákadlem to musím nějak vyřešit, footswitch mi pasuje naprosto přesně do futrálu od kytary.
Ten Artec jsem kdysi zkousel a hrozne sumel...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Vy smyčce by to nemuselo tolik vadit. Včera jsem tu MM4 byl ozkoušet a víc se mi líbí před aparátem, takže tam asi zůstane. Akorát ten delay, tahat 6m kabely kvůli jedné krabičce. Asi mu to bude chtít dokoupit kémoša reverba. Zase na druhou stranu není problém nechat zaplou krabičku ležet na zesáku a použít jenom 2 krátké kabely a spínat na FS smyčku.
- Radek Kysely
- Kontaktovat uživatele:
Hele jak vlastně funguje ten Bespeco VM20 "sustain pedal"? Jak se zapojuje a vážně prodlužuje sustain - na jak dlouho? Ten dotaz je asi dost primitivní, ale nějak mit o pořád neleze do hlavy... 1 out, žádný in... DíkCzechJoker píše:http://lh4.ggpht.com/_tCsJwggo_FM/TEs40 ... 0final.jpg
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
Tak jsem to konečně vyfotil a sepsal. Pedalboard je Behringer PB1000, pěnové výplně jsou nahrazeny zátěžovým kobercem pro velcro. Překvapuje mě, že PB1000 tu nikdo nedoporučujete ani nezmiňujete. Mně slouží na pódiu dobře už druhý rok, je lehký, v ceně je docela použitelný 1700 mA zdroj s daisy chainem pro 12 krabiček, a propojky (nepoužívám, podle zahr. recenzí prý nic moc, ale jako provizorium nebo záloha ...).
Fender MIJ Stratocaster / Fender Baja Telecaster > TB looper (zleva doprava): master pro sériové smyčky 1-2-3 > smyčka 1: G. Dennis GD40 Wah Switch+ > EHX Small Stone (phaser) > smyčka 2: EHX Soul Preacher (compressor, boost) > Danelectro Cool Cat Metal I CM1 (základní overdrive-distortion) > Danelectro Cool Cat Transparent Overdrive CTO1 (lehký overdrive, solo boost) > EHX Double Muff (v double módu – overdrive/distortion/fuzz dle volume na kytaře, boost) > EHX Memory Toy (jako slap-back echo) > smyčka 3: Behringer Ultra Shifter/Harmonist US600 (buď v pitch shift módu jako klasický octaver (-1oct) - 12string simulator (+1oct) - organ simulator (+2 oct), nebo jako harmonizér) > Beta Aivin Multi Effects ME-100 (jako chorus nebo flanger + současně jako reverb-delay ovládaný exter. footswitchem) > Behringer Rotary Machine RM600 (simulátor Leslie) > smyčka 4: Ibanez LU 20 (tuner/mute) > Behringer Echo Machine EM600 (univerzální delay s tap funkcí) > EHX Linear Power Booster (clean boost) > Fender Super Champ XD (ch. A – čistý, ch. B – většinou model 6 – „heavily overdriven Fender Blackface” (se singly na Stratocasteru stále dost čistý, pro zkreslení s boost či drive krabičkami lepší než ch. A), příp. simulace akustiky (model 16 – Acoustasonic)
Napájení - Artec Power Brick pro 8 krabiček, zbytek zdroj k PB1000 – daisy chain.
TB lišta (looper) je vlastní výroby – použit 5-footswitch Marshall, vykuchán vnitřek, přepínače nahrazeny 3PDT Cliff.
Propojky – vlastní výroba, pájené, většinou s kovovými plochými jacky, jaké dřív nabízel Smrčka.
Footswitch – Marshall 2-footswitch upravený pro SXCD: 1. channel A-B, 2. efekt (dig. simulace Fender spring reverb), přidán 3. switch: reverb-delay on-off pro Beta Aivin ME-100.
Repro v SCXD je nahrazeno Eminence Ragin Cajun.
Při nazvučení se mi osvědčil Hughes&Kettner Red Box Classic. Ani ne tak kvůli kvalitě mikrofonů, SM57 je dnes standard už skoro všude, spíš kvůli jejich umístění. Zavěšení na kombo je k ničemu, na malém pódiu zas může překážet i stojan před kombem. Red Box mám trvale na kombu přivelcrován vedle transportního ucha. I zvukaři jsou spokojení.
Fender MIJ Stratocaster / Fender Baja Telecaster > TB looper (zleva doprava): master pro sériové smyčky 1-2-3 > smyčka 1: G. Dennis GD40 Wah Switch+ > EHX Small Stone (phaser) > smyčka 2: EHX Soul Preacher (compressor, boost) > Danelectro Cool Cat Metal I CM1 (základní overdrive-distortion) > Danelectro Cool Cat Transparent Overdrive CTO1 (lehký overdrive, solo boost) > EHX Double Muff (v double módu – overdrive/distortion/fuzz dle volume na kytaře, boost) > EHX Memory Toy (jako slap-back echo) > smyčka 3: Behringer Ultra Shifter/Harmonist US600 (buď v pitch shift módu jako klasický octaver (-1oct) - 12string simulator (+1oct) - organ simulator (+2 oct), nebo jako harmonizér) > Beta Aivin Multi Effects ME-100 (jako chorus nebo flanger + současně jako reverb-delay ovládaný exter. footswitchem) > Behringer Rotary Machine RM600 (simulátor Leslie) > smyčka 4: Ibanez LU 20 (tuner/mute) > Behringer Echo Machine EM600 (univerzální delay s tap funkcí) > EHX Linear Power Booster (clean boost) > Fender Super Champ XD (ch. A – čistý, ch. B – většinou model 6 – „heavily overdriven Fender Blackface” (se singly na Stratocasteru stále dost čistý, pro zkreslení s boost či drive krabičkami lepší než ch. A), příp. simulace akustiky (model 16 – Acoustasonic)
Napájení - Artec Power Brick pro 8 krabiček, zbytek zdroj k PB1000 – daisy chain.
TB lišta (looper) je vlastní výroby – použit 5-footswitch Marshall, vykuchán vnitřek, přepínače nahrazeny 3PDT Cliff.
Propojky – vlastní výroba, pájené, většinou s kovovými plochými jacky, jaké dřív nabízel Smrčka.
Footswitch – Marshall 2-footswitch upravený pro SXCD: 1. channel A-B, 2. efekt (dig. simulace Fender spring reverb), přidán 3. switch: reverb-delay on-off pro Beta Aivin ME-100.
Repro v SCXD je nahrazeno Eminence Ragin Cajun.
Při nazvučení se mi osvědčil Hughes&Kettner Red Box Classic. Ani ne tak kvůli kvalitě mikrofonů, SM57 je dnes standard už skoro všude, spíš kvůli jejich umístění. Zavěšení na kombo je k ničemu, na malém pódiu zas může překážet i stojan před kombem. Red Box mám trvale na kombu přivelcrován vedle transportního ucha. I zvukaři jsou spokojení.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Hodně dobrý "rozsáhlý low budget" pedalboard! 
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Řekl bych, že to je nějaký footswitch nebo momentary switch pro delay tapping (?)Radek Kysely píše:Hele jak vlastně funguje ten Bespeco VM20 "sustain pedal"? Jak se zapojuje a vážně prodlužuje sustain - na jak dlouho? Ten dotaz je asi dost primitivní, ale nějak mit o pořád neleze do hlavy... 1 out, žádný in... DíkCzechJoker píše:http://lh4.ggpht.com/_tCsJwggo_FM/TEs40 ... 0final.jpg
- Radek Kysely
- Kontaktovat uživatele:
Áj... no joFořt píše:Řekl bych, že to je nějaký footswitch nebo momentary switch pro delay tapping (?)Radek Kysely píše:Hele jak vlastně funguje ten Bespeco VM20 "sustain pedal"? Jak se zapojuje a vážně prodlužuje sustain - na jak dlouho? Ten dotaz je asi dost primitivní, ale nějak mit o pořád neleze do hlavy... 1 out, žádný in... DíkCzechJoker píše:http://lh4.ggpht.com/_tCsJwggo_FM/TEs40 ... 0final.jpg
Dík. "Low budget" - musel jsem se při výběru držet na uzdě, to víš, rodina, hypotéka... Počet krabiček jsem redukovat nechtěl, využiju všechny, i když některé jsou de facto jen "one song" záležitost . Ale myslím, že i za málo peněz se dá udělat dost muziky. Třeba ty EHX a Dano mají TB, EHX jsou de facto kopie původních osvědčených předloh ze 70. let, Dano Cool Cat prý kopčí boutique předlohy. Na Behringerovy pastičky nedám dopustit, myslím, že dělají +/- to, co jejich předlohy od BOSSe nebo Line6, navíc podle mého ucha a v mém řetězci mají absolutně neutrální buffered bypass.Dark Axel píše:Hodně dobrý "rozsáhlý low budget" pedalboard!
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Fořt: naprosto chápu tvé důvody výběru
má dobrý že jsi za slušné peníze sehnal to co chceš a bez problému to i umístil do nějakého kufru
má dobrý že jsi za slušné peníze sehnal to co chceš a bez problému to i umístil do nějakého kufru
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Radek Kysely
- Kontaktovat uživatele:
Fořte: Jak jsi spokojený s tím Behringerem US-600 Ultra Shifter/Harmonistem?
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Jo, je to v podstatě pouze spínač bez aretace, v principu stejný, jako je na klávesy (nebo na domovní zvonek). Kvalita je ovšem odstrašující...Radek Kysely píše:Áj... no joJá blbec si myslel, že to prodlužuje sustain tónu, protože někteří lidi používaj sustainery právě když tapují (v tomto případě technika hry), protože rukama neumí udržet plnohodnotné tóny...
Pro mé aplikace bez problémů. Používám ho v Pitch Shift módu jako klasický octaver (-1 oct), kde funguje líp než EHX Octave Multiplexer, který jsem z PB vyhodil kvůli výraznému volume drop-u při zapnutí. Tracking je v pohodě. Na YouTube je srovnání Pitch Shift módu US-600 s "originálem" BOSS PS-5 (http://www.youtube.com/watch?v=6vbxYnRW6lE), Behringer z toho vychází líp. Já osobně jsem neměl možnost s BOSSem srovnat, ale pro přeladění (100% wet signál) bych ani Behringer asi nepoužil, ta "digitalizace" je přeci jenom slyšet, zvlášť, když je v řetězci až za dalšími krabičkami. V mixu s dry signálem (cca 50% a víc) je to OK, a myslím, že i třeba simulace basy by se v mixu s kapelou snesla. Dál ho používám pro simulaci Hammondek (+2 oct), nezní to sice tak pěkně jako třeba EHX POG či HOG, které můžou přimíchat najednou +/- 2 oktávy a umožňují postupný náběh tónu (já pro tento účel používám kompresor - EHX Soul Preacher, sustain na max, fast attack), ale ve spojení se simulací Leslie (Behringer RM 600) je to docela super. Harmonizér nemám zatím moc prozkoumaný, ale co jsem potřeboval, udělal. Pěkná je funkce Detune, kdy se dá udělat nádherný teplý chorus. Moc mě nepřesvědčil Trem Bar mód, třeba přirozeně znějící dive bomb jsem nastavit nedokázal, jako Whammy to asi nebude (nepoužívám ale k US-600 expression pedál). Mód Flutter jsem zatím nezkoumal. Buffered bypass je podle mě naprosto OK, transparentní, neutrální, jako u ostatních Behringerů, které jsem kdy měl a zkoušel. S jinými krabičkami (viz můj PB) se snáší dobře.Radek Kysely píše:Fořte: Jak jsi spokojený s tím Behringerem US-600 Ultra Shifter/Harmonistem?
Pěkný pedalboard
taky si plánuju pedalboard a chci použít TB lištu (asi od smrčky) a nevím, jestli si koupit tu větší a dát všechny efekty (i ty který mají TB) do té lišty, nebo koupit menší verzi a ty efekty co mají TB tak hodit před lištu. (na wah udělám TB a ten bude před lištou na 99%, ale co zbytek například. EHX Memory Toy/Boy
ono už je celkem jedno jestli kupuju lištu 3 nebo 5 (7 už je moc, na tolik efektů nenašetřím snad nikdy
)
taky si plánuju pedalboard a chci použít TB lištu (asi od smrčky) a nevím, jestli si koupit tu větší a dát všechny efekty (i ty který mají TB) do té lišty, nebo koupit menší verzi a ty efekty co mají TB tak hodit před lištu. (na wah udělám TB a ten bude před lištou na 99%, ale co zbytek například. EHX Memory Toy/Boy
ono už je celkem jedno jestli kupuju lištu 3 nebo 5 (7 už je moc, na tolik efektů nenašetřím snad nikdy
tady hraju teď KOSMONOPOL
Lišty od Smrčky jsou určitě super, ale budeš na ni asi dlouho čekat, já se vlastně kvůli tomu vrhnul do výroby sám, nic složitého to není. Jinak teď už najdeš u nás i další výrobce (třeba http://widaraefekty.cz/speciality/).Eizor píše:Pěkný pedalboard![]()
taky si plánuju pedalboard a chci použít TB lištu (asi od smrčky) ...
Nemusíš mít pro každý efekt jednu smyčku. Stačí třeba jen 3, třeba 1- wah (Potřebuješ ho vážně bypassnout? Budeš muset 2x šlápnout. Tady mi přijde super tohle http://kytary.cz/g-lab-true-bypass-wah- ... /HN098719/, uvažuju o tom), 2-comp,drive, 3-modulace,delay. Dobrý je mít k nim Master switch, tj. zařadíš předvolené smyčky jedním šlápnutím. Jak už jsem psal jinde, lišta mi přijde výhodná právě kvůli téhle funkci looperu, TB bych řešil, až když zjistím, že bypass krabičky, které se nechci vzdát, dělá neplechu.... a nevím, jestli si koupit tu větší a dát všechny efekty (i ty který mají TB) do té lišty, nebo koupit menší verzi a ty efekty co mají TB tak hodit před lištu. (na wah udělám TB a ten bude před lištou na 99%, ale co zbytek například. EHX Memory Toy/Boy
ono už je celkem jedno jestli kupuju lištu 3 nebo 5 (7 už je moc, na tolik efektů nenašetřím snad nikdy)
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Fořt: proc by musel dvakrat cvakat wah? kdyz mam neco v TB liste tak to ma zaple a jen to zapinam na liste ne?
Jasně, blbě jsem se vyjádřil, myslel jsem tím samozřejmě 1 cvak, pak dát nohu na wah a začít kvákat. To je zdržení, navíc když budeš mít wah už aktivován, bude ten přechod na zvuku znát. Ta podložka s TB by tohle měla řešit.McKozias píše:Fořt: proc by musel dvakrat cvakat wah? kdyz mam neco v TB liste tak to ma zaple a jen to zapinam na liste ne?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jo tak tojono...ale to je problem snad u kazdeho wahu ktere se spina tlacitkem..abys to zapl musis dupnout na spicku a stejne musis nejak navazat...a nez kupovta wah a tb listu dokupy za 3000 to uz ma lepsi si koupit ten crybaby, ktery ma pruzinku co to vraci do puvodni polohu a zapne se jenom vychylenim te kolibky