Gretsch Junior Jet I
Pravidla fóra
Gretsch Junior Jet I
Nemá někdo s tímto Gretschem zkušenosti? Je moc pěkná a zvuk si myslím, že taky nebude k zahození. Jen mě štve, že má šroubovaný krk. A jelikož je tělo z mahagonu, tak se nebojím, že se kytara třeba v metalu ztratí.

Re: Gretsch Junior Jet I
Zkušenost nemám, jen ti můžu říct, že dřevo nevypovídá o tom jestli kytara bude hrát metalově nebo ne, mahagon je tradiční materiál, který se využívá víceméně od začátku el.kytar. A zrovna s osazením téhle krasotinky to do metalu nebude to pravé...ta kytara je směřovaná trochu jinam. 
Mahagon má přeci hutnější zvuk, ne?
Samozřejmě, je tam nějaký mini humbucking, ten by se vyměnil. Mě jde hlavně o to zpracování a o zkušenosti.
Samozřejmě, je tam nějaký mini humbucking, ten by se vyměnil. Mě jde hlavně o to zpracování a o zkušenosti.
- DL
- Kontaktovat uživatele:
.. a proto je hromada hard'n'heavy kytar z lípy nebo olše.speed8 píše:jelikož je tělo z mahagonu, tak se nebojím, že se kytara třeba v metalu ztratí.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
nebudou ladit oktávy na G struně (a když jo, tak pak na žádný jiný struně)
špatná verze kobylky (ne celkově, wraptail je výborná věc, ale tahle konrétní varianta není pro hladký g):
post372034.html#p372034
viz , příspěvky 7 a myslím 12 - foto
P.S. - v metalu máš (skoro úplně) jedno z čeho je kytara, hrajou snímače + zesík
špatná verze kobylky (ne celkově, wraptail je výborná věc, ale tahle konrétní varianta není pro hladký g):
post372034.html#p372034
viz , příspěvky 7 a myslím 12 - foto
P.S. - v metalu máš (skoro úplně) jedno z čeho je kytara, hrajou snímače + zesík
I´m wheels... movin´wheels
Hele, na tvém místě se raději poohlédnu po nějaké standardní kytaře. Tohle by nebyla dobrá volba - pokud o tom Gretsch Junioru vážně uvažuješ. Musel bys řešit jiné snímače (zaručeně by ti pak chyběl i krkový), dále ten zmíněný problém s kobylkou (asi nutno předělat na TOM) a tak dále... Zaměř se na běžné kytary, které kytaristé na foru do metalu užívají.speed8 píše:Mahagon má přeci hutnější zvuk, ne?
- FPC
- last.fm: http://www.last.fm/user/FakePlasticCarl
- Kontaktovat uživatele:
tohle bylo ve stánku s kytaramu na festivalu pohoda¨, párkrát sem si na to brnkal a hrálo se mi na to hezky, zpracování vypadalo taky v klidu
PEAVEY T-40 1979 --> KORG PitchBlack --> BlackAudio FUZZ --> BOSS ODB-3 --> AMPEG VT-40 Head 1972 --> TC Electronic BC410 --> TESLA 115
Takamine G320
Bach ukulele
Takamine G320
Bach ukulele
-
woro90-1
Představuješ si to jak Hurvínek válku. Jak už bylo napsáno:
1. Metal se dá hrát na cokoli, pokud vyhovují snímače. Mahagon nebo lípa, olše, cokoli.
2. Proč by měl být šroubovaný krk nevýhodou?
3. Je blbost upovat Gretsch a předělávat ho na metalovku. Ten miniHB a wraptail té kytaře dávají charakteristický zvuk.
4. Když už, tahle kobylka není špatná, jen je určená pro opředené géčko, stačí ji vyměnit za typ pro holé G.
1. Metal se dá hrát na cokoli, pokud vyhovují snímače. Mahagon nebo lípa, olše, cokoli.
2. Proč by měl být šroubovaný krk nevýhodou?
3. Je blbost upovat Gretsch a předělávat ho na metalovku. Ten miniHB a wraptail té kytaře dávají charakteristický zvuk.
4. Když už, tahle kobylka není špatná, jen je určená pro opředené géčko, stačí ji vyměnit za typ pro holé G.
Tak, a teď mu ještě napiš, kde ji sežene (jinou než orig.gibson za myslím +-200 USD) ...woro90-1 píše: 4. Když už, tahle kobylka není špatná, jen je určená pro opředené géčko, stačí ji vyměnit za typ pro holé G.
od Gretsche ji nedostane, to jsem zjišťoval když jsem chtěl koupit tenhle Gretsch (ale s DeArmondama2000)
Počkej počkej, vždyť v sadě strun bývá opředené Gčko.
na akustiku ledaspeed8 píše:Počkej počkej, vždyť v sadě strun bývá opředené Gčko.
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Opředené G se dělá i na elektriku 
Například Ernie Ball 2204, 2206, 2208, 2210.
to je hezké že mě vzděláváš, protože zrovna EB 2210 mám připravený k natažení, ale Gčko je 20kaCzechJoker píše:Opředené G se dělá i na elektriku
takže se hůř vytahuje a neznám momentálně ve svym okolí nikoho, kdo by na tyhle sady hrál.
Jistěže se dělají i na elektriku, ale v 10kách asi jen EB a používají se (na hudbu, kterou tady většina lidí hraje) minimálně. Myslím, že kdo by to zkusil (bendování, v normálním ladění), tak rychle přejde zpátky na běžný sady.
EDIT hele je:
Naposledy upravil(a) Tonda dne 2.01.2011 13:31, celkem upraveno 1 x.
kolk stojí ten gretsch?
Cort evlz6 (EMG81,60), Ibanez s420 (SD sh13,sh1) , Squier custom shop stratocaster (RM F1)----> crybaby, MT2, CH1----> Rivera knucklehead KR55, Orange PPC 212
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
V Musiccenter stojí 163 korun. Kdysi jsem na ně hrál, měl jsem nějaký problém s tom kobylkou a zkoušel jsem to jako řešení. Nejsou to univerzální struny, stejně jako Gretch není univerzální kytara 
Mě teda bendy od g k tenčím nejde ani na 11tkách v normálním ladění, resp jde, ale pak bolí prsty a jde to hodně z tuha...a opředený g, byť desítky taky bude podobný. Hybridy budou pro mě 
Jinak má někdo na akustice hladké g ? Já mám jedenáctky opředený a vytahovat na tom taky nejde...a desítky nemají žádnej zvuk a hraje se mi na to blbě...stejně jak na elektrice. Rád bych to zkusil dát hladký, ale nevím jestli by to pak ladilo, je to normál westernka.
Jinak má někdo na akustice hladké g ? Já mám jedenáctky opředený a vytahovat na tom taky nejde...a desítky nemají žádnej zvuk a hraje se mi na to blbě...stejně jak na elektrice. Rád bych to zkusil dát hladký, ale nevím jestli by to pak ladilo, je to normál westernka.
-
woro90-1
Neladilo. Na 12. pražci by to bylo asi o 15 centů mimo. Musel bys předělat kobylku.Flajtr píše:Rád bych to zkusil dát hladký, ale nevím jestli by to pak ladilo, je to normál westernka.
Dík, to sem si myslel
-
woro90-1
Mělo by tam jít tohle nebo tohle.Tonda píše:Tak, a teď mu ještě napiš, kde ji sežene (jinou než orig.gibson za myslím +-200 USD) ...woro90-1 píše: 4. Když už, tahle kobylka není špatná, jen je určená pro opředené géčko, stačí ji vyměnit za typ pro holé G.![]()
od Gretsche ji nedostane, to jsem zjišťoval když jsem chtěl koupit tenhle Gretsch (ale s DeArmondama2000)
No dobrá
, tak pokud je to standardní LP rozteč, tak tu jednokusovou.