Kde se vyrábějí Gibsony?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Bhu z Crecelu
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde se vyrábějí Gibsony?

Příspěvek od Bhu z Crecelu »

Jester píše:No já si o sobě myslím, že jsem celkem snobík, ale vždy by u mě rozhodovalo, jak to hraje než kde to bylo vyrobeno. Příkladem mi budiž Vox AC30H2L, která ač vyrobená v Číně, dala boutique kombu vyrobenému v US (BadCat) na zadnici.
Takže tohle téma "kde se vlastně vyrábí Gibson" vlastně moc nechápu. Podotýkám z obou stran.
+1
Blackwell: Instrumental progressive rock
Tonda

Příspěvek od Tonda »

CzechJoker píše: rád bych připomenul i diskuse, které se vedou o konkrétních nástrojích Gibson zde na fóru a většina z nich (jak elektrických, tak akustických) v kvalitě propadá
co je tohle zase za blbost :roll:

jo aha, jakože měla ňáká v laku ťukaneček .. tak to je fakt propadák

já jsem tu za poslední roky většinou čet spíš pár nicneříkajících, vágních odsudků typu "měl jsem několik gibsonů v ruce a zklamaly mě..(a proto se teď o ně budu pořád otírat)" atd., ale jak a kde něco propadalo v kvalitě, to si snad ani nevzpomínám ..

já jsem ke svým kytarám kritický dost a všechny (kromě 2, který se blíží dokonalosti :lol: ) mají nějakou chybku. Fendery, gibsony, jiný.
Ale tyhle pohádky o nekvalitních gibsonech jsou už fakt trochu starý.
I´m wheels... movin´wheels
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Jester píše: by u mě rozhodovalo, jak to hraje než kde to bylo vyrobeno. Příkladem mi budiž Vox AC30H2L, která ač vyrobená v Číně, dala boutique kombu vyrobenému v US (BadCat) na zadnici.
Takže tohle téma "kde se vlastně vyrábí Gibson" vlastně moc nechápu. Podotýkám z obou stran.
Jistěže je podstatný jak co hraje než to ostatní, ale většinou tam je úměra.

Třeba je jiná otázka, kolik let bude ten Vox dávat Bad Catu nas zadnici (než tam něco vyhoří třeba).
BTW Bad Cat je boutique - ale spíš druhá liga.

A to téma má opodstatnění - jak se v úvodu píše, rozmohl se takový folklor v posledních letech ze strany některých prodejců kytar nebo i kytarářů šířit ten nesmysl o čínské produkci.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Tonda píše: Jistěže je podstatný jak co hraje než to ostatní, ale většinou tam je úměra.
Ano s tím se dá souhlasit.
Tonda píše: Třeba je jiná otázka, kolik let bude ten Vox dávat Bad Catu nas zadnici (než tam něco vyhoří třeba).
BTW Bad Cat je boutique - ale spíš druhá liga.
Myslím že ohledně spolehlivosti (výroba Čína x US) bych to bral jako slovo do pranice, když si vzpomenu na problémy, které měl qwer s jedným nejmenovaným handmade kombem. Ale všechno to může být taky dané smůlou na kus. BTW Srovnával jsem zhruba cenově totožné aparáty.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Asi se stejně nikam nedoberem a i kdyby, obchodní politika Gibson, stejně jako jiných firem zůstane stejná. Ovšem co bych chtěl pochopit je, proč by někteří prodejci přesvědčovali zákazníky, tedy zájemce o poměrně drahé nástroje o tom, že se jedná o šmejd z Číny. Ať dělám co dělám, tak na to přijít nemohu. Co se týče kytarářů, tak tam je to celkem jasné. Nedávno si ke mně přijel pro zesilovač týpek s jakousi atrapou od Jurkoviče, marno mluvit. Pokud se nějaký kytarář nestydí poslat do světa takový děs, zřejmě pro svou reklamu udělá cokoli. Ale vždyť ti prodejci, např. z Music Center, by byli proti sobě, ne?
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

v music center, vsechno jenom chvali :mrgreen: . tyhle jedy pochazej od jinejch prodejcu viz. prvni jazzmanuv prispevek.
kytarari to samy, z obchodniho hlediska by vubec nemeli rozsirovat zadny plky, ktery nekde zaslechli a zrovna se jim hodi to prikrmovat.
minuly rok sem potreboval malou upravu, zajel sem k jednomu"nejuznavanejsimu" jiz tady zminovanemu, popovidali jsme si, vyslechnul jsem vsechno mozny a za tyden mi odevzdal takovy mazec, ze o tom nemam chut ani psat :evil:
takze ted me vubec nezajimaj, zadny chytracky kecy nekterejch kytarmejkru,vratil sem se k puvodnimu osvedcenymu, kde jsem ve vztahu zakaznik,kalkulace,odsouhlaseni,termin,platba bez nejakech zbytecnejch reci.
nikoho nechci zminovat z duvodu mozneho flamu
myslim ze lidi, ktery zkousej kytary, co jsou u nas na kramech a obcas navstivi nektery kytarare dobre vi :wink:
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Jazzman píše:Co bych dělal, kdybych zjistil, že tam doopravdy vyrábí? Už bych si od nich nic nekoupil a a hledal svůj nový nástroj jinde.
Rozumím tomu správně, že více než zvuk tě zajímá nápis Made in U.S.A. a na hlavě kytary logo Gibson???
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Číňani jsou schopni lecco vyrobit stejně, ne li lépe. Co se týče řemeslné práce bývají jejich kytary dost dobře udělané (samozřejmě záleží na cenové relaci - nemůžete čekat od kytary z 2ku, že bude dokonalá) Spíš jde o to z jakých materiálů dělají a jaký na to používají hardware a snímače. Tzn kdyby si Gibson nechal dělat kytary v číně, dovážel tam kvalitní dřevo a číňani by na to dávali kvalitní komponenty, vůbec bych neměl problém s tím, že je na tom made in china. Protože říkejte si co chcete, ale jeden číňan bohužel je, byl a nejspíš i bude mnohem pracovitější než evropan nebo američan. U nich je pracovní morálka úplně něco jiného než u nás. Tzn. udělá víc práce a ještě k tomu za míň peněz... viz stavba české dálnice :-D
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

CzechJoker píše:
Jazzman píše:Co bych dělal, kdybych zjistil, že tam doopravdy vyrábí? Už bych si od nich nic nekoupil a a hledal svůj nový nástroj jinde.
Rozumím tomu správně, že více než zvuk tě zajímá nápis Made in U.S.A. a na hlavě kytary logo Gibson???
To mi přišlo taky (řekněme) úsměvné... ale raději jsem to přešel...
"Lots of people talk and few of them know..."
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Mastr píše:Číňani jsou schopni lecco vyrobit stejně, ne li lépe. Co se týče řemeslné práce bývají jejich kytary dost dobře udělané (samozřejmě záleží na cenové relaci - nemůžete čekat od kytary z 2ku, že bude dokonalá) Spíš jde o to z jakých materiálů dělají a jaký na to používají hardware a snímače. Tzn kdyby si Gibson nechal dělat kytary v číně, dovážel tam kvalitní dřevo a číňani by na to dávali kvalitní komponenty, vůbec bych neměl problém s tím, že je na tom made in china. Protože říkejte si co chcete, ale jeden číňan bohužel je, byl a nejspíš i bude mnohem pracovitější než evropan nebo američan. U nich je pracovní morálka úplně něco jiného než u nás. Tzn. udělá víc práce a ještě k tomu za míň peněz... viz stavba české dálnice :-D
no zajimavej nazor
zajimalo by me kdys posuzujes pracovni moralku u nas, kolik zavodu si navstivil nebo co hodnotis, moralka je casto takova jak povolis......
a to jak pises, ze jeden cinan bohuzel je,byl a bude.......je ultrahovadina :roll:
bohuzel cinan je ledaco schopnej vyrobit stejně neli lepe..........jen me ted zrovna nenapada co :)
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Slimy píše:
CzechJoker píše:
To mi přišlo taky (řekněme) úsměvné... ale raději jsem to přešel...
Nevím, co ti na tom přijde řekněme úsměvné - firma, která mě ojebává (=lže mi o zemi původu, kterým také ospravedlňuje vyšší cenu výrobku) už prostě moje peníze neuvidí. Tak tomu rozumím já.

Je to tak těžké pochopit ? To nemá s nějakým nápisem na hlavě moc společnýho.

Mě přijdě zase úsměvná ta vaše snaha dělat z majitelů gibsonů blbečky, který jsou zhypnotizovaný logem a Made in U.S.A., a který nechápou, že nejlepší výrobce kytar je pilný Číňan :lol: (jo, bacha: "práce kvapná málo platná" :mrgreen:

Kytara není jen kus dřeva s nataženejma strunama, musí mít něco co se těžko definuje, co pohladí na duši když jí vemeš do ruky a zahraješ na ní něco.. Má (mít) nějakou osobnost, charakter, kterej si sám určuje, co na ní zní nejlíp, co "chce hrát" .. Kromě technickýho hlediska -aby všude tóny zněly, ladila atd..
Takže asi hlavní důvod, pročgibsony vyhovujou, je to, že se mi na ně nejlíp hraje (a nejlíp mi zní) hudba, kterou jsem vždycky poslouchal, a která taky byla nahraná většinou právě s nima. To má snad nějakou logiku - prostě to nejlíp do sebe zapadá.

Vůbec s Gibsonem jako značkou je to úplně totéž jako třeba s Harley-Davidsonem - silná brand image, vyšší cena, - a mraky majitelů japonských plagiátů, který furt prudí s tím jak jsou jejich kopie lepší, a že jen hlupák cvaká za originál. A stejný kecy o "hodnotě za jednotku měny"...jako by se to dalo nějak měřit. :roll: Přitom je to spíš tak, že obě firmy během těch 100+ let, co existujou, nějak vyhmátly, jak dělat výrobky s vysokým "feel good" faktorem. To není PR, to je něco, co si každej může vyzkoušet. Prostě pozitivní vibrace.. a to ještě číňan neumí :D
mmjuz píše: proč by někteří prodejci přesvědčovali zákazníky, tedy zájemce o poměrně drahé nástroje o tom, že se jedná o šmejd z Číny. Ať dělám co dělám, tak na to přijít nemohu.
Já to zažil ve 2 obchodech - který ale Gibsony neprodávaj. Takže tam je to jasný. Jinak to smysl opravdu moc nedává, možná šlo o nějakou osobní úchylku (nebo přípravu na vlastní podnikání v oboru :?: )
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

Zkus se nad tím zamyslet.
Kdyby se dnešní kytary Gibsonu, tedy kytary, které máte a chválíte si je, dělaly v Čině a Vy to zjistlili, tak na je ihned zavrhnete? Tedy kytary, které Ti ladí, dobře se Ti na nich hraje, mají feeling a hraje to tu hudbu, co miluješ... změna jen země původu.
To mi příjde úsměvný.

To, že by lhali by mě taky štvalo, ale to by bylo asi vše. Byl by to furt Gibson.

A nemysli si, že to je nějaký hon na uživatele Gibson kytar. Sám na jinou značku - jiný tvar (LP) - nedám dopustit. Jen teď (v 17 letech) nebylo tolik peněz a LP Studio jsem nechtěl.
Zároveň si nemysli, že jsem milovník komunistické Číny a jejího přemnoženého obyvatelstva... opak jest pravdou ;)

Docela mě mrzí to, že se třeba v tomhle s Tebou musím hádat, protože jak si vážím Tebe za Tvou znalost právě ohledně Gibsonu, tak bych nerad, aby jsi si to vzal špatně. Chtěl bych totiž do budoucna (až bude dost peněz) s výběrem trochu pomoct...
"Lots of people talk and few of them know..."
Tonda

Příspěvek od Tonda »

v pohodě, nejsem tak útlocitnej :mrgreen:
když budu vědět, rád poradím
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Tak je pravda, že moc z těch fabrik osobně neznám. Akorát Hyundai ten je sice jihokorejský, ale známý tam dělá a říká, že evropani vůbec nemají představu o tom co je to pracovní morálka :-D sice jsou to magoři, kteří ve 40 jdou do invalidního důchodu nebo umřou na následky práce (teď nemám na mysli hyundai), ale makají jak šrouby. Čína a Jižní korea jsou prý země kde páchá nejvíce lidí na světě sebevraždu z důvodu pracovního tlaku co na ně vyvíjí zaměstnavatel. Taky je to ráj podnikových psychologů...
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

arcilucifer píše:
Mastr píše:Číňani jsou schopni lecco vyrobit stejně, ne li lépe. Co se týče řemeslné práce bývají jejich kytary dost dobře udělané (samozřejmě záleží na cenové relaci - nemůžete čekat od kytary z 2ku, že bude dokonalá) Spíš jde o to z jakých materiálů dělají a jaký na to používají hardware a snímače. Tzn kdyby si Gibson nechal dělat kytary v číně, dovážel tam kvalitní dřevo a číňani by na to dávali kvalitní komponenty, vůbec bych neměl problém s tím, že je na tom made in china. Protože říkejte si co chcete, ale jeden číňan bohužel je, byl a nejspíš i bude mnohem pracovitější než evropan nebo američan. U nich je pracovní morálka úplně něco jiného než u nás. Tzn. udělá víc práce a ještě k tomu za míň peněz... viz stavba české dálnice :-D
no zajimavej nazor
zajimalo by me kdys posuzujes pracovni moralku u nas, kolik zavodu si navstivil nebo co hodnotis, moralka je casto takova jak povolis......
a to jak pises, ze jeden cinan bohuzel je,byl a bude.......je ultrahovadina :roll:
bohuzel cinan je ledaco schopnej vyrobit stejně neli lepe..........jen me ted zrovna nenapada co :)
Bubláš z mrákot, nemáš mapu a nevíš kde je sever :roll:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
panedge

Příspěvek od panedge »

Tondo já tě obdivuju,že na to máš tady ještě nervy-klobouk dolů :mrgreen:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

A já zase obdivuju, že má někdo nervy se pořád zastávat Gibsonu jako výrobce...

Tondo, opravdu nepochybuju o tom, že tvé kytary jsou skvělé, ale myslím si, že to asi nebudou Gibson LP Studia. A nebo se pletu? Myslím, že většina lidí zde na foru dosáhne finančně tak na to Studio a promiň, ale většina tě kytar, co jsem držel v ruce, je blbě udělaná po vizuální stránce a rozhodně na mě z nich naprosto nic "nedýchá". A proto se tady žeší i to, že nápis "made in USA" někdy neznamená mnoho. Opravdu nepochybuju o tom, že kytaru, kterou si koupíš za 50-300t. Kč někdo vymazlí, Studio asi nevymazlí nikdo a o tom je tady řeč.

Ano, USA je země, kde se vyrábějí nejmodernější přístroje a amíci umí, ale když jsi nakousnul ty motorky - jel jsi někdy v USA made autě a nebo jsi ho měl? Jeden člověk v mém opravdu velice blízkém okolí má filii na americká auta a musí je skupovat. Dle mého názoru jsou tyhle auta o 5-10 let pozadu oproti vozům evropským a nebo japonským, korejským - tvrdé plasty, naprosto nekomunikativní řízení, větší kazivost, zastaralá technika. Opravdu bych to neviděl tak, že vše z USA je prostě skvělé a ostatní země na tomhle světě jsou prostě ti ňoumové, kteří neumí.

Chapů, že je podle tebe Bad Cat ldruhá liga... Co je ta první? Trainwreck za 20t. dolarů a nebo stačí jen Two Rock? A nebo stačí i něco levnějšího?
Naposledy upravil(a) qwer dne 2.01.2011 20:47, celkem upraveno 1 x.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Víte co by byla sranda. Nevím jestli to už někdo udělal, je možné že ano... ale bylo by zajímavé kdyby nějaký výzkumný ústav udělal širokosáhlý průzkuzm českého obyvatelstva. Něco jako kolik procent věcí používaných v českých domácnostech je made in china :-D

Sorry za ot
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mne osobne by teda taky hodne vadilo, kdyby firma tvrdila, ze vyrabi v USA, a nakonec se provalilo, ze je to Cina. Uz jen z principu. Svoje PRSo bych kvuli tomu asi nezahodil, ale kdybych si mel priste porizovat nejakou kytaru, tak bych se asi dival jinym smerem.

Mastr: Spis by bylo zajimavejsi udelat prehled, kdy ma spotrebitel na vyber... Spotrebni elektronika se uz temer jinde nedela, tak nevim, co by pak clovek mel delat.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Bhu z Crecelu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bhu z Crecelu »

Tak. A teď zpět k tématu.

Má někdo z vás podloženou informaci, že se Gibson -z větší části, kdy už teda- nevyrábí v USA?
Blackwell: Instrumental progressive rock
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“