Kombo pro elektro-akustiku

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
uhmi
Kontaktovat uživatele:

Kombo pro elektro-akustiku

Příspěvek od uhmi »

Zdravím,
uvažuju o koupi elektroakustiky (cort earth 70e), a s ní samozřejmě nějakého komba (aby byly slyšet rozklady akordů, vybrnkávání apod..) nepotřebuju nic profi..zajímalo by mě, jestli potřebuju kombo pro akustiku, nebo stačí kombo pro elektriku (omlouvám se, jestli tu už tento dotaz byl kladen)
je potom ve zvuku nějaký velký rozdíl?
děkuju
citizen.one

Re: Kombo pro elektro-akustiku

Příspěvek od citizen.one »

tak jestli staci zalezi hodne na tom jak chces aby to znelo. Jinac na akustiku jsou fajn treba Roland Chorus, GenzBenz, docela i ten Marshall AD nebo jak se to jmenuje...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

na akustiku za me urcite neco sirokopasmoveho (tj nekytarova repra), ja ted treba pouzival ten hnedy akusticky marshall a prisel mi v pohode. akorat na podiu jsem ani tak neresil zvuk jako celkovou pouzitelnost v kapele (teda hlavne vazbeni). ve finale podle me tyhle akusticky komba muze dobre zastoupit i nejaky aktivni odposlech s nejakym multakem (na chorus, reverb atd).
uhmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uhmi »

no chtěl bych, aby to znělo prostě jako zesílená akustika (nebo spíš aby to neznělo jako elektrika s efektem :-D)

a chtěl bych něco co nejlevnějšího, tak max. do 2000, myslel sem nějaký 10-15w...hlavně mě zajímá, jestli stačí kombo k elektrice na clean...děkuu
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

10 - 15W kombo na elektroakustiku nemá smysl, ta akustika sama o sobě bude hrát hlasitěji... a líp. Mno, a kombo na elektriku (nedejbože v této cenové relaci) je uplná blbost. Nepřenese to ty basy a výšky které akustika má a které jsou u elektriky naopak úmyslně potlačené (konstrukcí zesilovače a hlavně reprákem).
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Za tyhle peníze seženeš nejlevnější modely a těm by asi bylo lepší se vyhnout. Jednak budou kvalitativně na poněkud nižší úrovni (což se nelze moc divit - za tu cenu) a pak k čemu? Na cvičení doma ho nepotřebuješ a na veřejnou produkci nestačí.
Komba na elektrické kytary jsou naprosto nevhodná. Sice to nějak hraje a nezničí se to, ale hraje to hodně mizerně. Řešením jsou právě specializovaná komba pro elektroakustiky (obvykle hnědá, leč není podmínkou).
uhmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uhmi »

no stačí, když to ozvučí jednu místnost, s normálním brnkáním nejsou problémy, ale rozklady apod. prostě slyšet nejdou :(
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ale budou, když se do toho pořádně opřeš pravačkou :wink: Normální hraní ti ta kytara uřve...

Jinak pokud jde o levná elektroakustická komba, tak stojí za to vyzkoušet Kustomy a Crate. Z těch dražších samozřejmě AER :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
uhmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uhmi »

no když mě ty rozklady prostě zní potichu, možná je to OT, ale jak mám brnkat aby zněly hlasitějc?
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Ta kytara Cort, kterou sis koupil ( nebo si ji hodláš koupit ) má nižší pořizovací cenu, než je slušný snímač pro akustickou kytaru, takže její vlastnosti asi ceně odpovídají. Pokud ji ještě doma nemáš, tak zkus těch 2000,- ( za které stejně žádné kombo nekoupíš ) přidat a kup si lepší nástroj a na elektrifikaci se vykašli.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

uhmi píše:no když mě ty rozklady prostě zní potichu, možná je to OT, ale jak mám brnkat aby zněly hlasitějc?
Prostě se do toho víc opři. Nebo pokud hraješ prsty, tak vyhrab z pod postele nějaké trsátko...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

- kombo na elektriku hrat bude, ale nic moc (zvlast kdyz je v cenove relaci tech par tisic) je to hlavne kvuli repraku jak zminoval kinx. (elektrika = prevaha stredu, akustika = sirokopasmovy)
- novy drazsi nastroj je v tomto pripade blb*ost, protoze zrejme sice bude hrat lip a mit treba ten lepsi snimac, ale o moc vic nahlas hrat nebude (tj. reseni problemu neslysim = porid si lepsi kytaru (ktera nebude slyset stejne) je .....dosadte si kazdy sam)
- opirat se vic prstama, je rada z podobne kategorie, i kdyz se budes opirat sebevic, tak strumming bude hlasitejsi...... jak to naopak vyuzit tuto dynamiku, to uz je na jine rozsahle tema
- akusticke komba, jak uz podotkli vyse, za malo penez = malo muziky. malinke repracky, nehraje to basy, neda se to zesilit. Ja s rezervou doporucuju jedine male akusticke kombo - Marshall AS50, to hraje v ramci moznosti slusne (ale je to uz nekde jinde s penezama). Taky by bylo vhodne zajit do shopu a vyzkouset si to primo, treba tve pozadavky splni i neco levnejsiho.
- nejlepsi reseni v pomeru cena/vykon je aktivni bedna (odposlech) s malym multackem (Zoom, Korg), ma to v sobe zesilovac i reprak a je nekolikanasobne levnejsi nez akusticke kombo stejneho vykonu (a velikosti repraku) a hraje kolikrat jeste lip. Na multacku dozenes problemy levne kytary ekvalizerem, simulaci (u dobre kytary je to naopak obvykle na skodu) a lehkym efektovanim (chorus, reverb, delay) a hlavne kompresor na to vybrnkavani a garantuju ti ze takovahle sestava strci zvukove do kapsy drtivou vetsinou mistni folkove sceny ;) multacky se daji sehnat na bazaru okolo litru, ale nejsou tam prilis casto, chce to sledovat (ale zadne slevy nikde nejsou zadarmo)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Počkej, Ty chceš říci, že všechny akustické nástroje hrají stejně nahlas? Tak to jsi mi vyrazil dech. Navíc já mu doporučoval AKUSTICKOU kytaru vyšší kategorie, nikoli elektroakustiku s lepším snímačem. Respektive jsem mu doporučil, aby se na elektrifikaci vykašlal. Myslel jsem, že je to dostatečně pochopitelné.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Zkus si nechat narůst nehty na pravačce nebo použij prstýnky na vybrnkávání. Ale jestli potřebuješ přeřvat hospodu, tak to asi ani těma nehtama nezmákneš. A plektr jsem v životě nezkoušel, protože se mi osobně dost příčí, takže zkušenost, jak moc je hlasitý, nemám.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

mmjuz píše:Počkej, Ty chceš říci, že všechny akustické nástroje hrají stejně nahlas? Tak to jsi mi vyrazil dech. Navíc já mu doporučoval AKUSTICKOU kytaru vyšší kategorie, nikoli elektroakustiku s lepším snímačem. Respektive jsem mu doporučil, aby se na elektrifikaci vykašlal. Myslel jsem, že je to dostatečně pochopitelné.
A ty mi chces rict ze vybrnkavani na spickovy nastroj slyset bude, kdyz na levneho Corta neni???
(ktere byvaji obvykle slusne a jak uz se delaji levne kytary aby byly pusobive pro amatery, tj. hlavne hlasite)
Samozrejme, ze vsechny nastroje nehraji stejne nahlas, ale kdyz nestaci kytara ktera je pravdepodobne blizko maxima, tak sebedrazsi kytara to nevyresi. Kdyz navic drahe akustiky jsou drahe pro kvalitu tonu a ne hlasitost.
nemluve o tahani draheho nastroje do hospody.
nic jineho nez zesileni nebo triskani do kytary to neleci (a triskat pri fingerpickingu diplomaticky receno obtizne)
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Levná kytara s mizerným snímačem plus jakýsi bazarový odposlech dávno po záruce plus stejně mizerný mulťák a to vše propojené těmi nejhoršími kábly ( i tak se do 2000,- nedostane ani náhodou) se dohromady rovná jen hlasitější mizernej zvuk. Krom toho spousta problémů s funkčností takovéhoto řetězce. A jestli bude mít v hospodě kytaru za těch 7000,-, nebo tuhle šarádu za stejnou cenu a lidi mu v těch drátech budou šomtat a případně polévat pivem, to co leží na zemi, tak si fakt pomůže.
A co to furt meleš o velikosti repráku? Tahle nemoc postihuje opravdu samé znalce. Výše Nero doporučoval aparát AER. Zkus si někde zahrát na tu nejmenší verzi Alpha s 8´´ a pak to srovnej s nějakým levným univerzálním odposlechem s 12´´, kterej bude pětkrát větší a zvukově to tomu AER nesahá ani po kotníky.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

meles tady ty, protoze kytarou za 7 nevyresis nic.
- zadne LEVNE male repro nehraje dobre (ano, drahe male klidne, ale kolik stoji treba AER???)
- na druhou stranu levne vetsi repro hrajou snesitelne.
- pisu pomer /cena vykon a ne ze to poridi za 2litry. Jenomze ty za 7 si porad tam kdes byl, ale ja uz hraju ;)
- mizerny kabl ... jako by to aktivni piezo snimac zajimalo (coz je sou skoro vsechny na levnych kytarach)
- mizerny multak? je videt ze se v problematice akustickych multiefektu orientujes perfektne.
...a vubec cela tato problematika je zrejme presne tvuj obor, takze se prece akovy obycejny zestarly akusticky amater jako ja, nebude hadat se znalcem ovalnych reproduktoru.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Přítelli, přečti si ještě jednou, co tazatel píše a pak se zamysli a něco konstruktivního napiš, pokud na to máš. Tedy dotaz zní: Kytara za cca 5000,- k tomu aparát za 2000,-. To je celkem 7000,-.Hotovo. Tak mu poraď, co s těmi 7000,- pracně našetřenými má udělat. A takové rady typu: "kdybys, možná bys, za deset, patnáct, třeba velký repro" a pod. jsou úplně k hownu. To on sám ví, na to nepotřebuje tvý cinty. Poraď mu rozumně jak nelépe jeho peníze investovat, pokud nevíš, tak se zdrž.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

kytara 4, multak 1, nejaky odposlech z bazaru 2, hraje, slysi se, i drnkani ....a muze se zesilit.
do hospody ale klidne staci i nejake kombo na elektriku, protoze zvukova kvalita neni to nejdulezistejsi, na to jsem zapomel jak sem uvidel slovo akustika. Ja sem tak hraval hodne let (lampova 30W), kdyz nebylo v šerém dávnověku nic jineho nebylo
.....ja teda za 7 hraju.... ty si sice hrajes taky, dokonce s kvalitnejsim zvukem, ale nejsi slyset.

tolik k tvym konstruktivnim radam typu "mas malo penez na cokoliv slusneho, tak si kup drazsi nastroj a to ze se neslysis neres."
PS: Nejsem tvuj pritel.
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Podle mě - když se vykašlu na teoretizování, co je pro něho lepší a co ne - je řešení relativně jednoduché, např.:

varianta 1) Cort Earth 70 (4000 Kč) + kombo Laney LA12 (2260 Kč) - nějak to hraje a je v limitu
varianta 2) Cort AD850 (3750 Kč) + kombo Laney LA20 (3570) - sice mírně nad limitem, ale kombo má 8" repro a dva vstupy

Ty komba nejsou žádný zázrak, ale hrají. Jejich výhodou je výstup na sluchátka, eq a v případě silnějšího druhý vstup.

Můj tip - Cort Earth 70 + Zoom A2 + sluchátka (PC bedýnky) - stále v limitu, široké možnosti hrátek se zvukem.

No a nakonec se připojím k ostatním - lépe je přišetřit a koupit dobrou kytaru spíš, než levný kompromis. K elektroakustice nepotřebuješ kombo, když nehraješ venku před lidma. Cvičit můžeš i bez komba, v tom je výhoda akustické kytary proti té elektrické ;)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“