Karma / Thank You mod

Máte nápad na zlepšení? Sem s ním!
Odpovědět
vorech6

Re: Karma / Thank You mod

Příspěvek od vorech6 »

Tak se připojím do diskuze-tohle bych určitě podpořil, i s nějakýma mínusama(ty bych možná, ale zaved jenom s pravomocí pro mody a adminy), protože třeba mě trvalo docela dlouho, než jsem se poučil a vyléčil ze své vševědoucnosti a ty mínusy by pro tohle byly jako dělaný.
Pak by podle mě nebylo od věci tuhle funkci karmy/thank you znemožnit v undergroundu, protože by se zvyšovala karma za příspěvky, které nemají s tím co se tu "doopravdy" řeší nic společného.
Ještě mě tak napadá, že se ve většině thradů po nějakým dobrým příspěvku objeví 5 dalších s citací a +1.Tak by se dalo použít ještě tlačítko Agree. Otázka ovšem je jestli by to byl nějakej velkej rozdíl mezi Thank you a Agree
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Thank you mod je realizován zmáčknutím palce nahoru, poděkování lze pak případně odebrat palcem dolů (nelze ale dát rovnou palec dolů). Takže agree by tímto bylo suplováno.

Vypnout karmu pro určité sekce by mělo jít bez problémů.

Ohledně těch minusů - přesně o tomto mluvím :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pehve

Příspěvek od pehve »

Myslím si že tohle kvalitu příspěvků nijak nezvýší. Kdo a jak přispívá to tady my co sem chodíme častěji víme sami. Kdo to neví měl by sem tedy chodit častěji a svuj názor si udělat i bez "návodu".
Pokud se to stane nástrojem honění si trika a vyřizování si osobních účtů kvalita informací bude navíc ještě takto zkreslena.
S touhle hračkou bych byl moc opatrnej, lidi dokážou být dost blbci :!:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Pehve, přesně tak...

Já zavedení těhle věcí nechci z principu bránit, když po tom je poptávka, nicméně mě štve, jak jsem již psal, že to není řešení problému. Jen se tím nějak obchází fakt, že kopa uživatelů prostě nepřispívá kvalitně a naopak plácá blbosti. Tohle je jen jakási rákoska - a nakonec ani rákoska ne, protože minus body nikdo nechce.

Na druhou stranu - pokud by to bylo funkční, byl by to dobrý signál pro nováčky ohledně toho, komu věřit a komu ne.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pehve

Příspěvek od pehve »

....Na druhou stranu - pokud by to bylo funkční, byl by to dobrý signál pro nováčky ohledně toho, komu věřit a komu ne.
komu věřit a komu ne - právě k tomuto by se měli všichni dopracovat četbou a aktivní účastí, ne se podívat co mi doporučují ostatní uživatelé. Tím si ovlivňuji svuj názor a to ani nevím proč-co všechno za těmi body stojí.
o nováčky se nebojím,forum si blbce ohlídá samo, zkus někam napsat zesrandy kravinu jako třeba že valčík je 5/4 takt tak se hned sesypou lidi s názory. To je ta očista, přečíst si názor a ne spočítat mínusový palce.
Vlastimil

Příspěvek od Vlastimil »

pehve píše:
....Na druhou stranu - pokud by to bylo funkční, byl by to dobrý signál pro nováčky ohledně toho, komu věřit a komu ne.
komu věřit a komu ne - právě k tomuto by se měli všichni dopracovat četbou a aktivní účastí, ne se podívat co mi doporučují ostatní uživatelé. Tím si ovlivňuji svuj názor a to ani nevím proč-co všechno za těmi body stojí.
o nováčky se nebojím,forum si blbce ohlídá samo, zkus někam napsat zesrandy kravinu jako třeba že valčík je 5/4 takt tak se hned sesypou lidi s názory. To je ta očista, přečíst si názor a ne spočítat mínusový palce.
Já vidím problém v těch příspěvkach které jsou napsány na první pohled pro lajka rozumně, ale přitom je pár lidí napadne že to je nesmysl. Jak mám jako lajk zhodnotit kdo má pravdu? To bych se právě musel stát odborníkem a tím jsem se nestal ani po roce pročítání různých příspěvků. Samozřejmě mi to přineslo spoustu informací, ale rozhodně bych si netroufnul říct že jsem odborník. Nejhorší pro mě je právě to že se musím prokousávat nesmyslama než narazim na dobrej příspěvek. Ale opravdu je příspěvek, kterej jsem vyhodnotil jako dobrej, tak dobrej jak vypadá? Chci převážnou část volnýho času(a moc ho nemám) trávit hraním a když potřebuju nějakou informaci tak ji chci získat pokud možno efektivně. Pročítání všeho je docela ztráta času. Život je fakt krátkej na to abysme seděli na zadku u kompu. I když tak před deseti lety jsem si to taky nemyslel.
Pořád je to tu ale nejjednodušší přístup k obrovskýmu množství informací(což je super), takže pro mě ani nemá cenu chodit někam jinam a porovnávat informace s dalšími zdroji(ani bych na to neměl čas).

Ještě chci doplnit poděkování všem kteří sem píší hodnotné informace zcela zdarma ve svém volném čase. Škoda že ne všichni tady si toho váží a zanášej to tu občas nesmyslama. I kvůli těm poctivým by stálo za to se pokusit jejich příspěvky více odlišit. Možná by to brali jako příjemnou motivaci.
Naposledy upravil(a) Vlastimil dne 2.01.2011 18:21, celkem upraveno 1 x.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

S tím souhlasím. Určitě je na tom hodně pravdy.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

K tomu nespravedlivýmu plusování a možnýmu mínusování-to by snad šlo zjistit kdo naklikává nesmyslům plusy, popř schválně mínusuje dobrý rady nebo ne?
No a chycenýho "zkreslovače" potrestat banen a ostatní by si už snad dali pozor.

ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Samozřejmě. A ustanovíme komisi, která bude posuzovat, které názory jsou správné a které špatné!
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

No tak nebuď ironickej, já se snažim pomoct :evil: :lol:
Banovat sem samozřejmě myslel jenom nějakýho notorika, kterej to dělá schválně, zmýlit se může každej.

Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

vorech6 píše:No tak nebuď ironickej, já se snažim pomoct :evil: :lol:
Banovat sem samozřejmě myslel jenom nějakýho notorika, kterej to dělá schválně, zmýlit se může každej.
Pokud bude daný příspěvěk uživatelům připadat přínosný, tak ty body prostě bude mít a pár "notoriků" nemá šanci. Kverulanti jsou všude.
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Myslím si, že je tady zase touha být papežštější než papež...
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Nesst píše:Myslím si, že je tady zase touha být papežštější než papež...
Amen!

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Takze jsme si uz asi potreti zduvodnili, proc nechceme minusove body, muzeme uz konstruktivne hovorit aspon o tech plusovych?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Wohmo, a co že to teď na nich vlastně chceš řešit?

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Treba jestli chceme globalni rating nebo za jednotlivy posty, na ktery sekce by se to melo vztahovat, anebo treba jak je tam osetreno podvodne pridavani thanku.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Vlastimil

Příspěvek od Vlastimil »

Nero píše:
Nesst píše:Myslím si, že je tady zase touha být papežštější než papež...
Amen!
No vzhledem k tomu, že běží anketa, předpokládám že asi vznikla na základě snahy o získání majoritní skupiny návrhů na zlepšení o které je zájem. Přece to není jen o tom že se admini a modi dozvědí že to dělaj dobře vs. špatně.

Pokud by byl zájem zlepšit kvalitu fóra, tak eliminace nesmyslů a zvýraznění kvalitních přízpěvků je evoluční, nebo spíše revoluční směr zlepšení. Každá databáze s naplněním narazí na problém jak získat ty správné informace a jak je efektivně třídit a tyto možnosti jsou tu celkem omezené.

Všichni víme jak zdůvodnit proč to nejde, ale co takhle zkusit prodiskutovat jak by to šlo, jak by to šlo alespoň částečně v nějakém rozumném termínu, pořádně si analyzovat co od toho přesně očekáváme a zda je to technicky možný. Já nevím nakolik se dá forum doprogramovat.

Možná bych se přikláněl k vytvořrní nějaké osnovy a podle té psát návrhy jak by si kdo změnu představoval.
Jestli je to možné, měl by se vyjádřit někdo z IT kdo to bude přeprogramovávat a vysvětlit nám jaký jsou možnosti abychom si nemalovali nějaký úžasný možnosti a ono se to pak nedalo naprogramovat.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Wohma píše:Treba jestli chceme globalni rating nebo za jednotlivy posty, na ktery sekce by se to melo vztahovat, anebo treba jak je tam osetreno podvodne pridavani thanku.
Vzhledem k tomu, že stěží najdeme něco lepšího, než co si postoval, tak bych se držel toho...

Jeho možnosti jsou popsány zde - http://www.phpbb.com/customise/db/mod/thanks_for_posts/ Nic víc s tím asi nevymyslíme.

Podvodné přidávání plusů tam není asi řešeno nijak.

Vztahovat by se to mělo na všechny sekce kromě Hudby, UG, Tržiště, asi Kytaráři a spol. a Stránky (možná s výjimkou pro sekci HudebníFórum.cz).

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Vlastimil píše: No vzhledem k tomu, že běží anketa, předpokládám že asi vznikla na základě snahy o získání majoritní skupiny návrhů na zlepšení o které je zájem. Přece to není jen o tom že se admini a modi dozvědí že to dělaj dobře vs. špatně.

Pokud by byl zájem zlepšit kvalitu fóra, tak eliminace nesmyslů a zvýraznění kvalitních přízpěvků je evoluční, nebo spíše revoluční směr zlepšení. Každá databáze s naplněním narazí na problém jak získat ty správné informace a jak je efektivně třídit a tyto možnosti jsou tu celkem omezené.

Všichni víme jak zdůvodnit proč to nejde, ale co takhle zkusit prodiskutovat jak by to šlo, jak by to šlo alespoň částečně v nějakém rozumném termínu, pořádně si analyzovat co od toho přesně očekáváme a zda je to technicky možný. Já nevím nakolik se dá forum doprogramovat.

Možná bych se přikláněl k vytvořrní nějaké osnovy a podle té psát návrhy jak by si kdo změnu představoval.
Jestli je to možné, měl by se vyjádřit někdo z IT kdo to bude přeprogramovávat a vysvětlit nám jaký jsou možnosti abychom si nemalovali nějaký úžasný možnosti a ono se to pak nedalo naprogramovat.
Nevím, co je majoritní skupina návrhů, nicméně anketa se bude vyhodnocovat potom, co skončí. Že se tu řeší něco i mimoběh s tím nemá zas tak tolik společného. To se může řešit bez jakékoli ankety.

Eliminace nesmyslů nikdy nedosáhneme, pokud to tu pořád budeme chtít mít jako diskuzní fórum a dokud nebudou uživatelé dostatečně "na úrovni". Nějaké palce nahoru jsou jen náhražkou, ne řešením v pravém slova smyslu.

Ohledně doprogramování - prakticky nemožné. Řešme jen věci, jejichž realizace je nenáročná na provedení, tzn. jde vyřešit za pár (desítek) minut. Doporučuju pročíst thready v této sekci - jasně si pak uděláš názor, jaké zde máme možnosti na doupravení.

Bohužel někteří uživatelé si to tu představují jako Hurvínek válku - tady ale slogan Toyoty "Nic není nemožné" opravdu neplatí.

PetrPeter 1975 - 2008
Vlastimil

Příspěvek od Vlastimil »

Wohma píše:Treba jestli chceme globalni rating nebo za jednotlivy posty, na ktery sekce by se to melo vztahovat, anebo treba jak je tam osetreno podvodne pridavani thanku.
Co z těch návrhů lze jednoduše aplikovat a zkusit otestovat neumím si detailně představit jak to bude vypadat a jak to pak půjde využít. bude třeba možnost řazení příspěvků podle toho vyhodnocení? Pokud to bude jen informativní hodnota, tak se na ni sice podívám u příspěvku, ale příspěvky s horším hodnocením asi neodfiltruju??
Odpovědět

Zpět na „HudebníFórum.cz“