rychlost - trsatkoXprsty

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
humus

rychlost - trsatkoXprsty

Příspěvek od humus »

cim je hra rychlejsi - trsatkem nebo prstama? nemuzem se s kamosem shodnout
Epiphone LP Std, Gibson pickups (neznámej typ)
Marshall Valvestate 8080
http://bandzone.cz/svindl
rianonn

Příspěvek od rianonn »

já si myslím, že asi jak pro koho a kdo je jak naučený...
myslím, že to není jednoznačné, ale pro začátečníky bude asi rychlejší trsátko...
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

I pro profíky...všimni si že i třeba normální prstaři si vezmou na ty extra rychlý riffy (při ktrejch se ale nelítá z G na E) trsátko.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Mr. Pitch

Příspěvek od Mr. Pitch »

Tak tak mám stejný názor Prsty můžeš mít sebe rychlý ale trsátko je trsátko
Já osobně hraju 99% věcí prstama ale trsátko mám píchnutý v base a sem tam ho vytáhnu Hlavně na závěry písní když nastupuje dvojnásobný tempo nebo na ty úplný "endy" Hodí se ho mít po ruce
Nemůžu pomoct hra prstama je hra prstama Můžeš si s tím zvukem víc pohrát
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Dřív jsem hrál trsátkem, tedka taky jen prsty a slap. U vlastníš písniček jsem ještě trsátko nepoužil, ale počítám ho k výbavě :-)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

hrushi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrushi »

Podle mě jsou prsty rychlejší, ale musí se to umět. Já si občas trsátkem pomoct musím, holt to bude ještě chvíli trvat 8)
Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04

http://myspace.com/thievesinstreets
http://bandzone.cz/thievesinstreets
afektband

Příspěvek od afektband »

hrushi píše:Podle mě jsou prsty rychlejší, ale musí se to umět. Já si občas trsátkem pomoct musím, holt to bude ještě chvíli trvat 8)
Jak chceš hrát pilu prstama?
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

afektband píše:
hrushi píše:Podle mě jsou prsty rychlejší, ale musí se to umět. Já si občas trsátkem pomoct musím, holt to bude ještě chvíli trvat 8)
Pokud tím myslíš souvislé hoblování jedné struny, tak to je problém :D ale trsy se dají zvládnout i prstama 8)
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
afektband

Příspěvek od afektband »

Stanley píše:
afektband píše:
Pokud tím myslíš souvislé hoblování jedné struny, tak to je problém :D ale trsy se dají zvládnout i prstama 8)
Jo myslim :D , když jsme s naší skupinou začínali, hráli jsme vždycky jako poslední song breed od nirvany, já jsem ještě hrál jenom na pozoun, ale v týhle písničce jsem hrál na basu, no a hned v prvním refrénu mi spadlo trsátko, takže jsem zbytek drtil prstama. No pěkně jsem tu basu zasral od krve.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

afektband píše:
Stanley píše:
afektband píše: Jak chceš hrát pilu prstama?
Jo myslim :D , když jsme s naší skupinou začínali, hráli jsme vždycky jako poslední song breed od nirvany, já jsem ještě hrál jenom na pozoun, ale v týhle písničce jsem hrál na basu, no a hned v prvním refrénu mi spadlo trsátko, takže jsem zbytek drtil prstama. No pěkně jsem tu basu zasral od krve.
To věřim. :D pod pojmem trsy si představuju tohle: http://www.youtube.com/watch?v=Wy1Z53gOE-E potom ten hobling přibližně po dvou minutách v tý samý frekvenci je prstama nehratelnej, tam už musíš hrát půlku ale ten první motiv je v pohodě.
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

no já si myslím, že profík trsátko nepotřebuje, maximálně kvůli trsátkovému zvuku, ale co si budem namlouvat, prstama zní basa mnohem líp.....a tady je důkaz, že člověk trsátko nepotřebuje na nic :-) http://www.youtube.com/watch?v=wKTinvL2I0w
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

Stanley píše:
afektband píše:
Stanley píše: Pokud tím myslíš souvislé hoblování jedné struny, tak to je problém :D ale trsy se dají zvládnout i prstama 8)
To věřim. :D pod pojmem trsy si představuju tohle: http://www.youtube.com/watch?v=Wy1Z53gOE-E potom ten hobling přibližně po dvou minutách v tý samý frekvenci je prstama nehratelnej, tam už musíš hrát půlku ale ten první motiv je v pohodě.
no to nevím, to zahraju uplně v klidu, chce to cvičit:-) používám techniku 3-2-1-2 dá se to zahrát prstama i dvakrát rychleji... učile sem se to skoro rok, než to bylo jisté, nekolísalo to a dosáhl sem potřebné rychlosti....
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
rianonn

Příspěvek od rianonn »

Nomak píše:no já si myslím, že profík trsátko nepotřebuje, maximálně kvůli trsátkovému zvuku, ale co si budem namlouvat, prstama zní basa mnohem líp.....a tady je důkaz, že člověk trsátko nepotřebuje na nic :-) http://www.youtube.com/watch?v=wKTinvL2I0w
:shock: , tak to je mazec, ale podle mně to už pomalu ztrácí melodii....
Mr. Pitch

Příspěvek od Mr. Pitch »

rianonn píše:
Nomak píše:no já si myslím, že profík trsátko nepotřebuje, maximálně kvůli trsátkovému zvuku, ale co si budem namlouvat, prstama zní basa mnohem líp.....a tady je důkaz, že člověk trsátko nepotřebuje na nic :-) http://www.youtube.com/watch?v=wKTinvL2I0w
:shock: , tak to je mazec, ale podle mně to už pomalu ztrácí melodii....
Sem stejného názoru vůbec tam neni pořádně slyšet co hraje Úplně stejně by to vyznělo kdyby tam do toho řezal dva/tři akordy ... Tenhle styl muziky nemusím
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Já taky. Hrajou valstně hrozně rychle jsou užasní atd, ale přitom nikdo ani neví co tam hrajou, nem áto žádnou melodii a připadá mi to prsotě ratata at všichni čumí :?

hrushi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrushi »

Zase opatrně hoši, ať nenaštvete metalisty, oni by nám tady v tom flamewaru ukázali, co je total metal :twisted:
Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04

http://myspace.com/thievesinstreets
http://bandzone.cz/thievesinstreets
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Nomak píše:
Stanley píše:
afektband píše: Jo myslim :D , když jsme s naší skupinou začínali, hráli jsme vždycky jako poslední song breed od nirvany, já jsem ještě hrál jenom na pozoun, ale v týhle písničce jsem hrál na basu, no a hned v prvním refrénu mi spadlo trsátko, takže jsem zbytek drtil prstama. No pěkně jsem tu basu zasral od krve.
no to nevím, to zahraju uplně v klidu, chce to cvičit:-) používám techniku 3-2-1-2 dá se to zahrát prstama i dvakrát rychleji... učile sem se to skoro rok, než to bylo jisté, nekolísalo to a dosáhl sem potřebné rychlosti....
Tak to seš frajer :) Já hraju tak maximálně ten první motiv dvouprstově, pak už musim hrát půlku, třema prstama to fakt jde, asi si to nastuduju, ten parchant prsteníček je pěkně línej :lol:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

hrushi píše:Zase opatrně hoši, ať nenaštvete metalisty, oni by nám tady v tom flamewaru ukázali, co je total metal :twisted:
Já jen říkám, jak mi to připadá. jestli je tím naštvu, tak prosím :-)

Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

KIWI píše:
hrushi píše:Zase opatrně hoši, ať nenaštvete metalisty, oni by nám tady v tom flamewaru ukázali, co je total metal :twisted:
Já jen říkám, jak mi to připadá. jestli je tím naštvu, tak prosím :-)
v pořádku, jen jsem chtěl ukázat Vám, co považujete za vrchol komerci jako RHCP, že jsou daleko, daleko a daleko větší machři na basu, než Flea :-) nic ve zlém :-) jo a s tou melodií, ono to těžko posoudí člověk, který to slyší poprvé a o deathmetalu nic neví, není to žadný popík, který se zalíbí hned, tohle se poslouchá protože je to instrumentální nářez
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Nomak píše:v pořádku, jen jsem chtěl ukázat Vám, co považujete za vrchol komerci jako RHCP, že jsou daleko, daleko a daleko větší machři na basu, než Flea :-) nic ve zlém :-) jo a s tou melodií, ono to těžko posoudí člověk, který to slyší poprvé a o deathmetalu nic neví, není to žadný popík, který se zalíbí hned, tohle se poslouchá protože je to instrumentální nářez
Samozřejmě e existují větší borci než Flea. Jenže tohle nebyl jeden z nich :-) Tohle bylo jen a jen o rychlosti. Na Fleam se zdaleko neobdivuje rychlost. Na něm se obdivuje jaký má cit pro hudbu, dokáže skvěle improvizovat a je to jeden z růkopníků slapu.
Ne že valí rychle na jedné struně...
Máš pravdu slyšel jsem to poprvé a o deathmetalu nic nevím, jenže přece nepotřebuju o deathmetalu něco vědět abych poznal to co vidím ne? A bah! Nezačínej RHCP jsou komerce... Časem, když kapela už stárne a nemá holt ty alba tak syrový jako ty první hned se začne mluvit o komerci...

Odpovědět

Zpět na „Hraní na baskytaru, tabulatury“