Hammondky?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Pepe.killer
Kontaktovat uživatele:

Hammondky?

Příspěvek od Pepe.killer »

Ahoj, pmohl byste mi někdo, prosím, identifikovat na co to Dylan hraje při svých posledních tours? Když byl minulý rok v Praze, seděl jsem daleko, ale idkybych seděl blízko, tak mi to nepomůže bližší identifikaci. Zvuk to má jako Hammondky (znáte, klasika třeba z Like a rolling stone nebo třeba Positively 4th Street..). Vypadá to skladněji než Hammondky a možná i dostupněji? :D

Když už jsme u toho, kolik zhruba sotjí nějaký průměrný Hammond varhany a dají se ještě vůbec dnes sehnat?
Díky, Pepe

Jo a tady obrázek:
http://commondatastorage.googleapis.com ... 737899.jpg
Obrázek
Obrázek
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Re: Hammondky?

Příspěvek od Atkins »

Tady:
http://www.hammond-organ.com/
Obrázek
Dost výstižné a jenom doplním, že kvalitní starý nástroj neseženeš o mnoho levněji než nový, s Hammondkama se to má totiž dost podobně, jako s Gibsonem - můžeš mít spoustu levných čínských nasamplovaných serepatiček ale Hammond je Hammond a kdo hrál na originál, mi to dozajista potvrdí.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Pepe.killer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe.killer »

Aaa díky :) na tý stránce jsem to hledal, ale toto jsem přehlídl. No, nechám si zajít, ale snad někdy v budoucnu aspoň tyhlety, když už ne ten klasickej model :)
Obrázek
Obrázek
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Existuje poměrně laciná náhražka - jakákoli klávesa a "Native Instruments - Hammond B4" ale je to náhražka, nemáš tam táhla, leslie boxy jsou simulovaný atd. atd...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“