NIRVANA

Vše o kapelách a hudebnících ...
jaroslav.celujko
last.fm: http://www.last.fm/user/celujkojaroslav
Kontaktovat uživatele:

NIRVANA

Příspěvek od jaroslav.celujko »

Podle mne jedna z nejlepsich skupin!!! :o
-Charvette 150 Japan;
-Kemper Profiling Amp rack;
-Marhsall 8100 + Marshall 1960A;
-Marshall 8080;
griper

Příspěvek od griper »

joo jooo
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

Ja osobne proti nirvane nic nemam rad si ji poslechnu.............
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
afektband

Příspěvek od afektband »

Miluju nirvanu. Ale mám spíš rád písničky jako negative creep atd.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Popin

Příspěvek od Popin »

moje nejoblíbenější kapela aposlední dobou žeru territorial pissing
Kozanostra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kozanostra »

taky si rád nirvanu poslechnu a nevadí mi ale že by to byla moje nirvana to zrovna ne..... :D
Gibson Les Paul Standard (94´)
Ibanez GRG 270 (SH-2N a SH-4 Duncany)
Mesa Boogie Dual Rectifier 3 Channel
Marshall 1960A
Digitech RP 350
struny LaBella 10ky , trsátka Jim Dunlop Tortex 0,73
a nenaladitelná akustika značky noname :-)

http://mesa1.myminicity.com/
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Zkuste o Nirvane i diskutovat nez jen placat kraviny, ktere jsem zde zatim cetl. Zatim ztrata casu...

Diskutujme ...

Co myslite? Je dobre, ze Nirvana vydrzela pouze do roku 1994, co by jeste mohlo byt?

A ted zapnete mozky ...
vlkodrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodrak »

wikxzen píše:Zkuste o Nirvane i diskutovat nez jen placat kraviny, ktere jsem zde zatim cetl. Zatim ztrata casu...

Diskutujme ...

Co myslite? Je dobre, ze Nirvana vydrzela pouze do roku 1994, co by jeste mohlo byt?

A ted zapnete mozky ...
dobrá otázka do pranice. na jiný server jsem zrovna včera psal o kurtovi..že je asi dobře že si ustřelil hlavu dřív, než stačil napsat vyloženě špatný věci- což nestihl. zbylo po něm spousta materiálu (já mám v počítači 38 složek s nirvanou- co složka to koncík, studiovka, výběrovka oficiálně nevydanejch písniček...
co by ještě mohlo být? asi by se dřív nebo později rozpadli, protože co jsem četl, tak v kapele to moc neklapalo.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

^No co vim tak Novoselic v jedne z mnoha interviews pripustil, ze Nirvana se defacto rozpadla v breznu 94, kdy Kurt v hadce na letisti Krista poslal nekam a to bylo vlastne naposled, co Kurta videl ziveho ... pak ty zvesty o Kurtove prechodu ke kapele Hole se taky siri mnoho let.

No je otazka, zda by dalsi veci, kdyby Nirvana pokracovala byly spatny. Na koncerty v roce 1993-1994 uz nebyly zaplnene stadiony, grunge celkove upadal a Nirvana si to jiste uvedomovala, ackoli Kurt svou kapelu nikdy neradil ke stylu grunge, ale spise k "hard-pop-rocku". Uz v prubehu ledna 94 Kurt odmitl se ucastnit velkeho putovniho tour Lollapolooza, coz by znamenalo pro kapelu dalsi vyznamnou reklamu, penize a prilezitosti. Ja si myslim ze Nirvana uz byla (Kurtem) odepsana uz na konci roku 1992...

A vubec, dovete si jej predstavit dneska, jak drogami "zmrzaceny" hudebnik, vypadajic na 60 let vystupuje nadale? S akustickou kytarou jako pisnickare bych si ho dovedl predstavit, jinak ne. :D
vlkodrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodrak »

wikxzen píše:^No co vim tak Novoselic v jedne z mnoha interviews pripustil, ze Nirvana se defacto rozpadla v breznu 94, kdy Kurt v hadce na letisti Krista poslal nekam a to bylo vlastne naposled, co Kurta videl ziveho ... pak ty zvesty o Kurtove prechodu ke kapele Hole se taky siri mnoho let.

No je otazka, zda by dalsi veci, kdyby Nirvana pokracovala byly spatny. Na koncerty v roce 1993-1994 uz nebyly zaplnene stadiony, grunge celkove upadal a Nirvana si to jiste uvedomovala, ackoli Kurt svou kapelu nikdy neradil ke stylu grunge, ale spise k "hard-pop-rocku". Uz v prubehu ledna 94 Kurt odmitl se ucastnit velkeho putovniho tour Lollapolooza, coz by znamenalo pro kapelu dalsi vyznamnou reklamu, penize a prilezitosti. Ja si myslim ze Nirvana uz byla (Kurtem) odepsana uz na konci roku 1992...

A vubec, dovete si jej predstavit dneska, jak drogami "zmrzaceny" hudebnik, vypadajic na 60 let vystupuje nadale? S akustickou kytarou jako pisnickare bych si ho dovedl predstavit, jinak ne. :D
navíc si dave grohl taky pomýšlel snad už v tom '92 na sólo. dave o nirvaně moc mluvit nechce, nedivim se mu..byla tam asi hodně tísnivá atmosféra. z knížky si pamatuju třeba hádky o to, jak si rozdělí zisk z prodaných alb..ze začátku totiž si to dělili spravedlivě každému stejně, ale pak kurtovi ruplo v kouli a ostatním nechtěl dát skoro nic, protože to všecko skládal on...asi by se prostě rozpadli, stopro..kurta samotnýho by to určitě nebavilo. je vůbec otázka, jestli by kurt mohl vystupovat, jestli by to jeho tělo vůbec zvládalo.
ale těch drogama zmrzačených je zase tolik..ozzy..al jourgensen..lemmy kilmister..taky jimmy page si docela slušně dával..
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

^No ja muzu klidne rici, ze Kurt Cobain se svymi 50 kg by to nevydrzel rozhodne, ackoli John Frusciante byl rekl bych na tom stejne a jak se pozdeji ukazalo, tak i hur nez K.C. ... jeho celkova vymena chrupu za tisice dolaru je povestna ... takze neberte drogy volove :lol:

Kurt vedel ze Dave je talentovanej a moc se mu nedivim, ze jej pak i nesnasel. To ze Davovi umoznil jeho Marigold na singlu k In Uteru vubec vydat byl zazrak. Taky se rika, ze hlavni zasluhu na skladbe Scentless Apprentice mel taky Dave. To byly jedine veci, ktere Kurt dovolil k In Uteru. Hroznej clovek ...

No vzhledem k tomu ze proti Kurtovi a Courtney sla temer cela konzervativni spolecnost, tak si to proste chtel prachama takhle vynahradit ... jo slava a penize delaji hodne!
vlkodrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodrak »

wikxzen píše:^No ja muzu klidne rici, ze Kurt Cobain se svymi 50 kg by to nevydrzel rozhodne, ackoli John Frusciante byl rekl bych na tom stejne a jak se pozdeji ukazalo, tak i hur nez K.C. ... jeho celkova vymena chrupu za tisice dolaru je povestna ... takze neberte drogy volove :lol:

Kurt vedel ze Dave je talentovanej a moc se mu nedivim, ze jej pak i nesnasel. To ze Davovi umoznil jeho Marigold na singlu k In Uteru vubec vydat byl zazrak. Taky se rika, ze hlavni zasluhu na skladbe Scentless Apprentice mel taky Dave. To byly jedine veci, ktere Kurt dovolil k In Uteru. Hroznej clovek ...

No vzhledem k tomu ze proti Kurtovi a Courtney sla temer cela konzervativni spolecnost, tak si to proste chtel prachama takhle vynahradit ... jo slava a penize delaji hodne!
o scentless apprentice jsem četl, že se na ní podíleli všichni 3 stejně. jasně, na fruscianteho jsem zapomněl..a taky na klávesáka z faith no more. ten si taky slušně dával. basák mu zachránil život. vidíš, o tý výměně chrupu ani nevím :D
já čekal, kdy narazíš na kurta a courtney. jestli za kurta může ona, nebo ne..jestli za rozkol mccartneyho a lennona může yoko ono, jak to bylo s basistkou a jamesem ihou ve smashing pumpkins..nojo, ženská prostě nedělá dobrotu, nebo..je to jen předsudek? fakt nevím. a sláva a peníze bylo to, co kurta štvalo (aspoň teda ta sláva), takže není se čemu divit že byl takovej..změní no :(
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Ja si o Courtney nemyslim nic, pokud narazis na tohle, spousty jinych hudebniku ma zenskou a jedou, aniz by to melo vliv na existenci kapely, ikdyz vliv na tvorbu to urcite bude mit vzdycky, to asi zadnej hudebnik nedovede stoprocentne oddelit. My chlapi s tim mame proste problem, ne zenska, staci ze zenska prijde do zkusebny a ta spravna harmonie je v hajzlu :lol: a to prave nemyslim nijak spatne. Proste my chlapi to nezvladame ...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Kdyz uz jsme nacli pisnicky Nirvany, tak by mozna bylo dobry vepsat, ktery skladby Vam nejvic prirostly k srdci ...

u me nejspise Drain You respektive ji mam nejvice oposlouchanou ...
vlkodrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodrak »

wikxzen píše:Ja si o Courtney nemyslim nic, pokud narazis na tohle, spousty jinych hudebniku ma zenskou a jedou, aniz by to melo vliv na existenci kapely, ikdyz vliv na tvorbu to urcite bude mit vzdycky, to asi zadnej hudebnik nedovede stoprocentne oddelit. My chlapi s tim mame proste problem, ne zenska, staci ze zenska prijde do zkusebny a ta spravna harmonie je v hajzlu :lol: a to prave nemyslim nijak spatne. Proste my chlapi to nezvladame ...
právě hodně lidí dává vinu courtney, yoko a tak...ale jistě, v důsledku to pak nezvládnou chlapi, ale za vším hledej ženskou, ta je původem :D a co třeba říkáš na tu teorii, že kurta nechala zabít courtney? říká se, že si na to někoho najala a ten někdo (nebo někdo kdo o tom věděl) s tímhle vystoupil a druhý den byl nalezenej mrtvej. tak nějak to snad bylo, už se to moc nepamatuju. tyhlecty spekulace o kurtově smrti jsou stejně zajímavý, stejně jako třeba spekulace o smrti jima morrisona.
wikxzen píše:Kdyz uz jsme nacli pisnicky Nirvany, tak by mozna bylo dobry vepsat, ktery skladby Vam nejvic prirostly k srdci ...

u me nejspise Drain You respektive ji mam nejvice oposlouchanou ...
tak k tomu se mi váže taková "nesrovnalost"...máš určitě výběrovku with the lights out z roku 2004, že? tak na 2. cd je písnička "verse chorus verse" která se mi hrozně hrozně moc líbí. jenže- když jsem si na ní chtěl najít akordy, taby, cokoliv...tak mi to vždycky našlo písničku sappy (and if you save yourself...you will make them happy...), která je taky nazývaná verse chorus verse. až nedávno se na mě usmálo štěstí:
http://ultimate-guitar.com/tabs/n/nirva ... ar_pro.htm
http://ultimate-guitar.com/tabs/n/nirva ... ar_pro.htm
já upřednostňuju verzi 2, tedy tu první. pak mám slabost například pro aneurysm, nebo D7. jo a mám v oblibě hrát rape me- drhnout ty 4akordy a do toho se krásně řve to "RAPE ME!!!" :D
humus

Příspěvek od humus »

nirvana je tak trochu moje srdcovka je to kapela ktera me odvedla od hudby kterou jsem znal, kdyz mi bylo nejakych 11: techno a tak dal, do ty doby jsem envedel ze muze existovat neco jako nirvana nebo vubec neco kde hrajou kytary....

jinak moc rad mam with the lights out edici, zvlast 2 cd a hlavne pisnicku cislo 15 Endless, Nameless. tyhle dlouhy pisnicky od nirvany, kde je minimum zpevu a jsou tam ty sileny kytary, to me vzdycky uvede do totalniho tranzu a proste je to super :)
ale jinak mam od nirvany rad skoro vsechno, jak jsem rek, vyrost jsem na ni
Epiphone LP Std, Gibson pickups (neznámej typ)
Marshall Valvestate 8080
http://bandzone.cz/svindl
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

No tak leta mezi butlegistama panoval rozpor mezi pojmenovanim skladeb Sappy, Verse Chorus Verse a jeste se k tomu pripletl nazev In His Hands...tehdy Sappy bylo VCV, pak Sappy bylo In His Hands a pak se to samozrejme hezky protocilo. Porad to nebylo do vydani WTLO mezi beznymi fandy jasny, az pak se to srovnalo :lol: Nirvana Sappy hrala hodnekrat na zacatku 90. let, ale asi to Kurtovi moc nesedelo, respektive ji mel porad rozpracovanou. Naposled ji zahrali v Italii 94. Vice se me libej ty verze z roku 1990, kdy to melo poradnou davku energie...
Tady dokonce jedna z ranych verzi...
http://www.youtube.com/watch?v=gMzoF0Ra3g0
http://www.youtube.com/watch?v=gwhYnVabLeo

Verse Chorus Verse zahrali bohuzel jen parkrat ...
http://www.youtube.com/watch?v=vgDGmUzLxEo
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

No a ehm ... takovy ty famy, nekdy vymysly a az fantasticky legendy o Courtney jako osoby ktera nechala zabit Kurta Cobaina jsou spise pro spekulanty a lidi co si radi pohravaji s tematy ...

Ja se drzim te verze ze se strelil sam a hotovo ... stejne to nema cenu resit, jeho to nevrati a pokud by prece jen v tom byl jeste nekdo, tak me to bude uz celkem jedno ...

Je mrtvej a nesmrtelnej, to je jediny ceho prustrelem hlavy dokazal. Samozrejme za sebou nechal velku odkaz(i dceru), ktery dodnes fascinuje lidi a stale nachazi nove a nove priznivce ... dokonce je bohatsi nez Elvis ... atd.
vlkodrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlkodrak »

humus píše:nirvana je tak trochu moje srdcovka je to kapela ktera me odvedla od hudby kterou jsem znal, kdyz mi bylo nejakych 11: techno a tak dal, do ty doby jsem envedel ze muze existovat neco jako nirvana nebo vubec neco kde hrajou kytary....

jinak moc rad mam with the lights out edici, zvlast 2 cd a hlavne pisnicku cislo 15 Endless, Nameless. tyhle dlouhy pisnicky od nirvany, kde je minimum zpevu a jsou tam ty sileny kytary, to me vzdycky uvede do totalniho tranzu a proste je to super :)
ale jinak mam od nirvany rad skoro vsechno, jak jsem rek, vyrost jsem na ni
endless nameless je skrytý track na nevermindu, ale to asi víš :) jinak mě se ten afektovanej konec (2. polovina písničky? :D ) moc nelíbí.. :roll:
taky u mě by se dalo říct, že moje první rockový kapely, který jsem si fakt rozpitval, jsou metallica a právě nirvana.
wikxzen píše:No tak leta mezi butlegistama panoval rozpor mezi pojmenovanim skladeb Sappy, Verse Chorus Verse a jeste se k tomu pripletl nazev In His Hands...tehdy Sappy bylo VCV, pak Sappy bylo In His Hands a pak se to samozrejme hezky protocilo. Porad to nebylo do vydani WTLO mezi beznymi fandy jasny, az pak se to srovnalo :lol: Nirvana Sappy hrala hodnekrat na zacatku 90. let, ale asi to Kurtovi moc nesedelo, respektive ji mel porad rozpracovanou. Naposled ji zahrali v Italii 94. Vice se me libej ty verze z roku 1990, kdy to melo poradnou davku energie...
Tady dokonce jedna z ranych verzi...
http://www.youtube.com/watch?v=gMzoF0Ra3g0
http://www.youtube.com/watch?v=gwhYnVabLeo

Verse Chorus Verse zahrali bohuzel jen parkrat ...
http://www.youtube.com/watch?v=vgDGmUzLxEo
díky za ty odkazy, zejtra je projedu spolu s foo fighters z jinýho topicu od tebe (live earth london), teď mi tu spí sestra. je vidět, že toho víš víc, než já :D ale okolo nirvany je toho tolik, že to nemůžu pobírat všecko, a pamatovat si to, atd...jinak k té sappy, líbí se mi pomalá verze na akustiku, akorát nevím, ve který z těch třiceti osmi složek jsem jí sebral :roll:
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Ohledne te Sappy, mozna to znas, ale pro ostatni, ktere to tema Sappy zajima, prikladam odkaz, kde je podrobne popsano, jake verze teto pisnicky existuji(definitvni verze je na kompilacnim CD "No Alternative":
http://www.livenirvana.com/songguide/bo ... ?songid=82

A pak pro srovnani o skladbe Verse Chorus Verse:
http://www.livenirvana.com/songguide/bo ... songid=140

Jinak co se tech skladeb na druhem disku ve WTLO tyce, tak z te Nevermind session, ze skupiny vyrazenych pisnicek, se mi libi nejvice Old Age. To je dalsi takova zahadna vec, kterou Kurt neustale nemohl dodelat do definitivni podoby. Rika se, ze ji Nirvana mela zarazenou na setlistu pred unplugged koncertem, a behem zkousek ji dokonce udajne hrali, skoda, ze nakonec z toho nic nebylo. Nakonec ji zahrala Courtney na svem unplugged o par let pozdeji a jeste je na jejim albu Hole:
http://www.livenirvana.com/songguide/bo ... songid=141
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“