Kytara->Basa - Guitar Rig
Pravidla fóra
Kytara->Basa - Guitar Rig
Jak v guitar rigu udělám aby kytara zněla jako basa. Napadl mě jen neaký ten octaver ale nevim jestli je to přesně ono. dík
Re: Kytara->Basa - Guitar Rig
tohle se resilo i na forech guitarampmodeling, nikdy neudelas z kytary basu ani naopak, nejlepsim resenim pro tebe muze byt poridit si levnejsi baskytaru a nedelat kompromisy, zadny octaver ti totiz charakter instrumentu neudela 
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
samozřejmě vim, nechci si dělat umělý housle, chci jenom aby to znělo aspoň trochu jako basa. když mi tu basu koupíš tak to potom nemusim řešit.
Ono je tá možnosť, že si na svoju gitaru nainštaluješ špeciálny delený snímač, trebárs http://www.rolandus.com/products/produc ... arentId=55 a pripojíš ho na trebárs niečo také - http://www.rolandus.com/products/produc ... arentId=53 . Potom to bude vedieť znieť ako basa, sláky, klavír, organ .... whatever
Ale myslím si, že tá lacná basa ťa vyjde iste menej, o dosť
.
Ale myslím si, že tá lacná basa ťa vyjde iste menej, o dosť
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
- Slimy
- Kontaktovat uživatele:
Tak v Guitar Rigu 4 je i zesilovač pro basu. Zrovna dnes jsem to náhodou zkoušel 
Teda cpal jsem před to i Octaver, aby to fakt basovalo... jako dá se to, když si hraješ
Teda cpal jsem před to i Octaver, aby to fakt basovalo... jako dá se to, když si hraješ
"Lots of people talk and few of them know..."
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
... a basovy struny a pridas tam basovej krk, ze? Delenej snimac urcite neudela basovej zvuk. Vzdyt kupa bas (JB) ma rovny snimace a nevsim jsem si, ze by nekdo rikal ze to postrada zvuk basy. Ten zvuk totiz dela samotna basovka. A ten z kytary jen tak nedostanes. Zahraj si na tlustym E na kytare druhou oktavu (24. prazec nebo flazolet) a tenky e - stejnej ton ale uplne jina barva tonu. A presne proto to nezni.Predator píše:Ono je tá možnosť, že si na svoju gitaru nainštaluješ špeciálny delený snímač
Jinak samozrejme octaver, bude to roztreseny protoze upravit frekvenci zvuku uplne tak sranda neni - ackoliv u kytar je to specialnejsi pripad, protoze kytara produkuje vcelku dost pravidelnej zvuk. Jinak basovka se da sehnat klidne i za 500-1000 czk
Hodně budem někde...
nevíš, co mluvíš. Delený snímač je tam proto, aby mohl tomu synťáku nabídnout signál každý struny zvlášť. Se snímačema na basu to nemá co dělat 
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Boze, to jsem ale debil! Tak to se omlouvam, jsem to zase pochopil spatne. Smazte me 
Hodně budem někde...
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Jen můj tip:
zkus v guitar rigu vsechny simulace postupne, ktera ti bude sedet nejvic "basove" ke Tve kytaře. Zkus i ruzne polohy a mezipolohy snimacu (me se treba paradoxne osvedcil u strata jen stredový snímač, byt je teoreticky spis tenčí nez treba krkový)
U meho PODu hraju treba rádoby basu s kytarou pres Fender Bassman (tweed) aparat, jde to i bez octaveru (stejne v tehle softwarech neni tak dobrej na to aby zvuk spis nekurvil) jen to chce pohrat si s eq + nezapomenout na relativne silnou kompresi, ta udela hodne prace pro "napodobeni" basy s kytarou...
Občas je dobrý fígl použít Plate reverb, s vyšším nastavením predelaye a nízkým DAMP nastavením, vytvori to takový ala slap echo basový sound..
Proste to jde, chce to jen zkoušet.
Samozrejme, basa je basa, s kytarou to bude vzdy jen "přiblížení se" ale myslim ze se to dá..
zkus v guitar rigu vsechny simulace postupne, ktera ti bude sedet nejvic "basove" ke Tve kytaře. Zkus i ruzne polohy a mezipolohy snimacu (me se treba paradoxne osvedcil u strata jen stredový snímač, byt je teoreticky spis tenčí nez treba krkový)
U meho PODu hraju treba rádoby basu s kytarou pres Fender Bassman (tweed) aparat, jde to i bez octaveru (stejne v tehle softwarech neni tak dobrej na to aby zvuk spis nekurvil) jen to chce pohrat si s eq + nezapomenout na relativne silnou kompresi, ta udela hodne prace pro "napodobeni" basy s kytarou...
Občas je dobrý fígl použít Plate reverb, s vyšším nastavením predelaye a nízkým DAMP nastavením, vytvori to takový ala slap echo basový sound..
Proste to jde, chce to jen zkoušet.
Samozrejme, basa je basa, s kytarou to bude vzdy jen "přiblížení se" ale myslim ze se to dá..
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge