*** Váš Tuning ***

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Re: *** Váš Tuning ***

Příspěvek od Atkins »

tornado reborn...
Nice work!
Pokud chceš vyšší kobylku, stačí podložit krk, takhle jsem to udělal na Gazielle ale pokud chceš použít původní díly a nebudeš používat tremolo, stačí z něj vydloubnout tu pružinu a odšroubovat páku. Původní kobylka je náhodou dobře řešená a oproti levným T-o-M v ní nic nechrastí. Jediná nevýhoda je tlumení dlaní, či malíkem pravé ruky, protože vlastní tělo kobylky převyšuje vlastní uložení struny.
Moc hezká kytara
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
potkanX

Příspěvek od potkanX »

zdana strana je nalakovana rovnako jako predna, teda zrkadlovo obratene.
s tou kobylou nemozem suhlasit, pokladam ju za strasnu. kedze struny su ulozene na cca 4mm ploskach, tak proste drncia pokial nie su v nejakom presnom uhle a zladit na tom presne oktavy sa mi zatial takisto nepodarilo (aj ked velika odchylka tam neni). vyberat strunu s paky nemienim, hentaku paku mam rad a keby som ju tam nechcel, dal by som tam nejaky pevny zaves.
vacsi uhol krku - nie, uz fcil su struhy hodne vysoko a je problem ten HB dat nejako blizko ku strunam. podkladat krk je okrem toho podla mna nedobre, pokial clovek na nastroji mieni aj hrat. od vyroby bol mimochodom podlozeny papierom, cele tornado bolo strasne humpolacky postavene, secko tam rezonovalo, ale ta gitara ma fantasticky pohodlny hrk a preto som sa rozhodol ju dat nejako dohromady.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Patrně máš i špatný kus kobylky - to lože pro strunu má být mírně zkosené, takže struna v důstedku vychází z jednoho úhlu, u tohoto typu kobylek jsem se nesetkal s nejakými resonancemi. ano naladit oktávy je trochu krkolomné ale v pohodě proveditelné.
Něměl jsem na mysli změnu úhlu krku ale podložení celé patky kouskem masivu, zvýšení snímačů se očekává, hrana těla HB může být zároveň s korpusem. Pokud je podložení uděláno správně, nejaké výrazné zvukové změny nelze očekávat.

Nesnažím se zde něco vnucovat, jenom se snažím podělit o zkušenosti s pololubovými Jolanami - mám jich několik.
Např. na jedné jsem dělal "dřevíčko" pod T-o-M z černé klavírní klávesy.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

potkanX píše:
Musim říct, že tak pěknou kytaru jsem na netu fakt už hodně dlouho neviděl. Ty pruhy tam jsou roztomilý. FAkt hezký :!:
kmensik
Rádce

Opražcování bezpražcové kytary

Příspěvek od kmensik »

Koupil jsem na Aukru DiMavery FL-520, bezpražcovou. Tušil jsem, že bezpražec s FloydRose a osazením H-S-H nebude to pravé ořechové. To se potvrdilo, a když jsem si užil neomezeného kvílení, rozdl jsem se ji opražcovat. Bohužel poziční značky z boku už byly vyvrtané - kousek mimo, a s ořechem jsem hýbat nechtěl. Je to moje 1. kompletní pražcování, předtím už jsem 2x přepražcovával.
P1020794.jpg
P1020801.JPG
P1020804.JPG
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Drážky jsem dělal podle šablony z CADu vytištěné na zbytky samolepicího papíru, značil řezákem, řezal plátkem na železo zbroušeným na tl. cca 0,5mm. Drát Gotoh 2,0mm. Zabralo to včerejší večer a dnes dopoledne.
Měl jsem ořech posunout o 2mm ke kobyle, mám teď některé kameny nadoraz vepředu. Při seřízené oktávě na 12.p to je na 24.p dost podladěné, přestože jsem moc neuhnul. Zkusím, co to udělá s tlustšíma strunama.
P1020806.JPG
P1020812.JPG
P1020815.JPG
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Pěkná práce :wink:

DObře zabroušené :!: :P
Dante

Příspěvek od Dante »

Flajtr píše:Dobře zabroušené :!: :P
Taky jsem si všiml ,jak jsi to dělal ?
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Na předposlední fotce v minulém postu je to jenom nahrubo dlouhým pilníkem podél krku, pak jsem to ještě bral jemným šmirglem 400, zakulacoval hrany (jen trochu, aby neřezaly), a nakonec možná šmirglem 800. Hranu jsem pak přelakoval, i celý hmatník je přebroušený a přelakovaný. Všechno jen co dům dal, žádné speciální nářadí ani přípravky nemám. Štípačky, kladívko.
Pro srovnání fotka s jumbo pražcem, tyhle jsou vážně uzounké, ale relativně vysoké.
ne moc zakulacené konce
ne moc zakulacené konce
pražec jumbo 2.8 a klasik 2.0 mm
pražec jumbo 2.8 a klasik 2.0 mm
Smile

Příspěvek od Smile »

jeste bych se vratil k tomu bigsby... dela se kobylka s piezo snimanim a rolnama? koukal jsem na web Fishman a tam maj tohle ale uz sme se shodli, ze tohle struny nerady, takze co s tim? :-D poprosil bych bez odpovedi "nevymejslet picoviny", "vykaslat se na piezo/bigsbyho" atd :-D dekuju
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nejsem si jistý, jestli je vůbec technicky možné zabudovat do kobylky s ložiskama piezosnímače - teda, zabudovat je tam půjde, ale bylo z toho pohybu ložisek by asi ten snímač chytal strašného mechanického bordelu. Rozhodně jsem se nikdy s ničím takovým nesetkal...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Rolny a piezo? Asi neexistuje. Neřešil bych to, ty piezo kobylky mají hezky zakulacený ten aktivní element na kamenu, to struny mají rády.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Podle mě je kombinace Bigsbyho a pieza nesmysl, při použití páky to bude snímat jakékoli zavrzání či zaškrábání struny na kobylce.
Smile

Příspěvek od Smile »

tak to je ale nemile :-( woro no to by resily ty rolny, ale asi se to nedela takze mam smulu. ale zas jak rika kmensik pokud by ta kobylka s piezo snimanim nervala struny... chtelo by to nekde zkusit... akorat to asi nikdo nikdy neudelal takovouhle blbost :-( :-D
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Myslím že ty rolny by také trochu vrzaly a piezo by to bralo, ale neber to jako potvrzený fakt, je to jen moje domněnka (co jsem zkoušel pár kytar s rolnami a tremolem, občas se z toho něco ozvalo něco, co by piezo nejspíš nabralo).
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Piezo nemusí být nutně v kobylce, může být i fixováno v korpusu, tam ale hooodně záleží na akustických vlastnostech materialu (zjednodušeně řečeno, záleží na tom jak kvalitně a hlasitě kytara hraje na sucho) a taky je nutné počítat s tím, že výstup z takto umístěného snímače bude slabší.
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

tak jsem tady spachal mensi tuning, na ten bili PG se uz nedalo divat :mrgreen:
před:
Obrázek
a po upravě:
Obrázek
EDIT: dalsi fotky tady http://sharpet.rajce.idnes.cz/kytara/
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
Dante

Příspěvek od Dante »

vrablc.v píše:EDIT: dalsi fotky tady http://sharpet.rajce.idnes.cz/kytara/
Ten nulák (pozice) k barvě hlavy je tedy HC, jinak změna k lepšímu.
Čím jsi to stříkal ?
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

Dante píše:
vrablc.v píše:EDIT: dalsi fotky tady http://sharpet.rajce.idnes.cz/kytara/
Ten nulák (pozice) k barvě hlavy je tedy HC, jinak změna k lepšímu.
Čím jsi to stříkal ?
:mrgreen: to je samolepici nalepka z obi za 25kč :lol: ale z blizka tak jsou videt male nedostatky, ale tak z mettru neni mozne rozeznat, ze je to obalene :D
co se ti nelibi na nulaku? jenom barva?
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
Dante

Příspěvek od Dante »

vrablc.v píše:co se ti nelibi na nulaku? jenom barva?
Ta mezera mezi ním a červenou barvou.
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“