FENDER Deluxe PB Special (Mexico)

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
paby

FENDER Deluxe PB Special (Mexico)

Příspěvek od paby »

Dobrý den.http://kytary.cz/fender-deluxe-active-p ... l/HN083046 Máte někdo s tímto nástrojem zkušenosti? :wink: Uvažuju o ní ale raději se vás tady zeptám, jestli je dobrá nebo ne a co si o ní myslíte :D dávám přednost Preclíku, který by byl plus mínus univerzální. Je tu kombinace Jazz a Precision snímačů, čož by mohlo být dobrý. jak jsem psal, pište, pište pište :D
Durin

Re: FENDER Deluxe PB Special (Maxico)

Příspěvek od Durin »

Tak tím nikdy nic nezkazíš. Co bys chtěl, aby to hrálo za hudbu?
paby

Příspěvek od paby »

Tak asi bych preferoval spíš něco ve stylu Green Day (jen příklad.. zhruba nějaký rock, punk rock a všemožně okolo rocku) ale přijde mi jako výcestranná basa, díky aktivní elektronice a Jazz snímači
Durin

Příspěvek od Durin »

paby píše:Tak asi bych preferoval spíš něco ve stylu Green Day (jen příklad.. zhruba nějaký rock, punk rock a všemožně okolo rocku) ale přijde mi jako výcestranná basa, díky aktivní elektronice a Jazz snímači
Jeslti ti imponuje Jazz snímač, tak vezmi v úvahu, že JB je má 2 :mrgreen:
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

S Mexikem zkušenosti mám. A dobré. PB s oběma variantami snímačů je podle mě hodně univerzální.
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
paby

Příspěvek od paby »

JB by mi nevadil, ale spíš bych uvítal univerzální PB :wink:

jen se chci zeptat: nebyli s tím nějaké problémy, když si to kupoval? nemyslím vysloveně tento kus. někdo si stěžuje na Fendery z Mexika, někomu se zas dostane do rukou pěkný kousek. jsem schopen investovat nanejvýš těch 20 tisíc.. za tu cenu už bych chtěl něco, co by mi hrálo :mrgreen:
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Re: FENDER Deluxe PB Special (Mexico)

Příspěvek od aivn86 »

Měl jsem z mexika JB pětistrunku a v mém případě, nebyl jediný problém. Za mě spokojenost. Jak se zpracováním tak se zvukem.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Durin

Příspěvek od Durin »

Já teda na Mexičana PB nehrál, ale hrál jsem na JB a musim říct, že nic krásnějšího jsem v ruce nedržel a to nemluvím o tom zvuku, co to dávalo :D
paby

Příspěvek od paby »

děkuju vám za komenty :) no. než se seženou penízky, než si jí ozkouším.. počítám tak začátek léta. kdyžtak se na fóru pochlubím novou kráskou, ať už to bude PB nebo JB :mrgreen:
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

taky jsem šetřil půl roku. možná i víc... nakonec zlevnili Road Worn v Music-city a jel jsem pro něj. Je to JB a okamžitě jsme si padli do ruky. Zamilovali jsme se do sebe, protože jsem hrál na 2 US Fendery (jeden JB, jeden PB) a hrály, řekněme, stejně. Akorát, že zpracování bylo odfláknutý. V US podle mne moc spoléhají na jméno, v Mexiku jsou dříči. Někde na internetu je video z fabriky. Ty chlapi v Mexiku jedou bez svačiny, jen aby mohli udělat to co mají na stole co nejlíp (asi aby se jim nerozutekly myšlenky nebo co). Okolo mne se pohybuje mraky Fenderů (a kromě jednoho '74 US) jsou všechny vyrobeny po roce 90'. A tam hrajou líp ty co jsou Mexický. A ještě jsou levnější :D

takhle, rozhodně je lepší dražší Mexiko, než nejlevnější USA.
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Celkem rozšířená basa. Kombinace JB - keramika a PB - alnico snímače je zajímavá, ale nástroj ztrácí svůj charakter.
Divná je kombinace PB korpusu a JB krku, ta se nemusí každému líbit. Aktivka ujde. Poměr ceny a kvality dobrý, ale POZOR na kvalitu materiálu na korpusu, často bývá ze špatně vyschlého dřeva a pod lakem za krátkou dobu začnou být vidět spoje jednotlivých kusů, což je v této cenové kategorii hanebné a stále častější.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
paby

Příspěvek od paby »

JB krk by mi nevadil. a nedoporučili by ste mi nějakou baskytaru do těch plus mínus 20 tisíc? já jen že sice o basách vím, ale pochlubte se, co vás v téhle cenové kategorii zaujalo :)
rene

Příspěvek od rene »

Tomas.Tajfun píše:takhle, rozhodně je lepší dražší Mexiko, než nejlevnější USA.
Moc bych mexikánce nepřeceňoval, minimálně to že ať už se snažej sebevíc, tak amíci používaj kvalitnější součástky a to se ti promítne jak do ceny, tak do kvality. Na punk je to celkem šumák, tam je podstatnej hlavně aparát, ale v náročnějších stylech spousta lidí ty rozdíly ocení.
Jazzman píše:Divná je kombinace PB korpusu a JB krku
= Duf Mckaggan signature a ta je náhodou super libová :wink:
Ale chápu že ne každýmu se líbí.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
whisoure
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od whisoure »

Nedávno jsem měl v ruce Japonskej Jazz bass, líbil se mi, ale na můj vkus docela placatej krk. Ten stál kolem 20k ale asi bych šel do am. standard.

Edit: tušim že u PB to bude obdobný, ale Japan Precision sem v ruce neměl
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? :D
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

To byl zjevně můj Geddy Lee v bazaru, ten má placatý krk na jeho požadavek :D je to dobrá basa, ale každému se Japonci nelíbí, mají specifický zvuk, jiný než Ameriky i Mexika. A jsou skoro vždy perfektně vyrobení.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
paby

Příspěvek od paby »

Jazzman píše:Celkem rozšířená basa. Kombinace JB - keramika a PB - alnico snímače je zajímavá, ale nástroj ztrácí svůj charakter.
Divná je kombinace PB korpusu a JB krku, ta se nemusí každému líbit. Aktivka ujde. Poměr ceny a kvality dobrý, ale POZOR na kvalitu materiálu na korpusu, často bývá ze špatně vyschlého dřeva a pod lakem za krátkou dobu začnou být vidět spoje jednotlivých kusů, což je v této cenové kategorii hanebné a stále častější.
ale to na první pohled nepoznám ne? nebo to ovlivní i zvuk nástroje? myslím ten korpus jak jsi psal.
a co jsem měl v ruce tak JB krk mi nevadí ba naopak.
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“