PEAVEY VALVEKING-SLUCHÁTKA???

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
samedi

PEAVEY VALVEKING-SLUCHÁTKA???

Příspěvek od samedi »

Lidi poradte mi nekdo. Co se stane když pripojim 8 ohmovy sluchatka do toho vystupu na externi reprobox. Je tam 16 ohmu, ale kdyz to nebude odebirat takovej vykon tak to snad nevadi ne?
Naposledy upravil(a) samedi dne 11.09.2007 20:56, celkem upraveno 1 x.
venca.k

Příspěvek od venca.k »

:lol: :lol: :lol:
ten vystup ma 100watu ne?
a ty sluchatka maj tak kolem 20mw, to je proste blbost, To nema vystup na sluchatka?
Kytara: el. Fokus strat, fokus LP , SX telecaster, akustika Johnson
Efekty: Modtone Dyno Drive, Modtone wah
Kombo: Marshall HAZE 40, Roland Microcube
kotyzji

Příspěvek od kotyzji »

Technice opravdu vůbec nerozumim, ale tohle mi přijde jako dost hloupej nápad :shock: ...(nic proti).
Ibanez RG321MH
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
...ladička utopená ve vodce, okousaný trsátka, rozšlapanej kabel...only metal, do peeche
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Až ti schořej ty sluchátka, taxi řekni: jsem wůl... připojit "repro" o výkonu tak 0,5W na 50(nebo100)W lampovej výstup je sebevražda... když ti k tomu schoří i lampy (pochybuju že ty sluchadla mají 8ohmů, spíš tak 2), tak si můžeš ještě nafackovat... a nebo možná to vyskratuje a nafackuje ti to rovnou
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Isachs píše:Až ti schořej ty sluchátka, taxi řekni: jsem wůl... připojit "repro" o výkonu tak 0,5W na 50(nebo100)W lampovej výstup je sebevražda... když ti k tomu schoří i lampy (pochybuju že ty sluchadla mají 8ohmů, spíš tak 2), tak si můžeš ještě nafackovat... a nebo možná to vyskratuje a nafackuje ti to rovnou
:lol: :lol:
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
venca.k

Příspěvek od venca.k »

sluchatka maji sice 32 ohmu, ale stejne to nejde. Obycejny sluchatka maji vykon tak 20-50 mw, coz je 0.02-0.05 w, ale ty velky maji mozna vic. Ale furt to bude nekolik setkrat min nez ma ten vystup.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Samedi seš vůl. Kdyby to šlo (jako že NEJDE) tak by to i bylo v manuálu. Kluci to popsali správně.

PS: ISACHSI,piš prosím česky.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

hele ty prde, to že tomu někdo nerozumí, neznamená, že je vůl jasný? to bylo docela trapný musím říct. myslím, že už se to tady vysvětlilo, tak na tvoje hlody už tu není místo. :evil:
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
samedi

Příspěvek od samedi »

No tak blbej abych tam narval sluchatka a nechal to vokuleny naplno aby mi to roztrhalo hlavu a nasledne i sluchatka zas nejsem. Kdybych mel 16 nebo vice ohmovy sluchatka tak se ani nikoho neptam a klidne je tam pichnu. Problem je jedine v tom ze to nemuze bejt poradne vytaveny a pak tomu odpovida ten zvuk. Ale furt lepsi nez si brnkat jen tak nasucho. 50W z to prece vymacknu prece az kdyz mam volume na max. Pokud to mam na uplne nejmin jen aby to bylo trochu slyset tak takovejdle vykon neodebiram. Nemate nejakej jinej navrh jak tohle vyresit? Jestli sem ranil srdce nejakyho technika tak se mu predem omlouvam. :twisted:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Neranil si nikoho, jen s tu někdo nevidí do huby :twisted:
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
venca.k

Příspěvek od venca.k »

tak to nevim, pichnout to pres pocitacovy repraky do sluchatek, ale to pak zase bude mit uplne jinej zvuk nez v ty hlave, bude to bez zkresleni, atd... Ja mam na kombu rovnou vystup na sluchatka, tak se divim ze to tohle nema. Vim, ze u aktivnich bas to jde pichnout rovnou do kytary, ale u tohohle to je jinak.
milous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milous »

Ale furt lepsi nez si brnkat jen tak nasucho.

Máš PC tak to tlač tam ,moc sem neporadil .Já bych z tím moc neexperimentoval at neodvalíš hlavu .Ten zvuk se Ti asi líbí a proto chceš i tak zkoušet ,že?
Řešil bych to malým Kombem z výstupem na sluchátka za 5 korun či krabkou .V každém případě napiš jestli to zkusíš ... :shock:zřejmě jedinný pokus..
Peawey studio pro 112 ***LANEY LV 300 H+ reproboxy QUAD ST 412a+b, +
FOKUS-H LP Yamaha R /SH -4+BOSS GT 8+BOSS RC 50
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Hele na doma to asi nebude nejlepší řešení, nenapadá mě žádná brzda výkonu, třeba když stáhneš volume frt do toho půjde třeba 3W což je stále mnohem víc než je povolený výkon sluchátek... na to bys musel mít setsakramensky citlivej Volume poťák a to nemáš... Takže jediná rada, pořiď si něco malýho nadoma... třeba ty malý chrláky Marshall 1W se dají sehnat od 500Kč na bazaru

A kdo má kecy na můj styl psaní = má kecy na mě tzn. bacha abych ti nerozhodil sandál .. ber s humorem :) ale i tak nejsem 13ti letá blogačka, co se po ní můžeš jako možná starší a rozumější vozit...
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

samedi:nebo si porid vykonnovou brzdu..
muze ti omezit treba 70% nebo 90%signalu a pan Horky ti ji postavi za tisicovku na prani podle tvych pozadavku..je to asi ta nejlepsi cesta,jak si zahrat i doma anebo moct vytavit hodne vykonnej zesilovac..
jiny brzdy(attenuatory)jsou napr.Marshall Powerbrake nebo veci od THD,ale ty vyjdou mnohonasobne draz..
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Jo to je hračka co stojí pár tisíc... jako to nvm jestli se vyplatí :) i homemade nebude nejlevnější (nebo Czechmade) .. to bych se spíš přihláněl malýmu aparátku nadoma :)
Ale moje rozhodnutí to není
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Jsem vás nějak rozčertil :twisted: . Mě to holt přišlo jako dost hodně začátečnickej dotaz. Tohle by snad neudělala ani moje mladší dcera. Ale budiž,taky nevím všechno a pak se budu ptát. A ruku na srdce,kolikrát za den použijete to sprostý slovo VŮL?
to ISACHS: já se nechci po tobě vozit,jen že jsme v Česku. Ale musim uznat,že se zlepšuješ :)
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Jo chtěl jsem ti udělat radost :)
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

Isachs píše:Jo to je hračka co stojí pár tisíc... jako to nvm jestli se vyplatí :) i homemade nebude nejlevnější (nebo Czechmade) .. to bych se spíš přihláněl malýmu aparátku nadoma :)
Ale moje rozhodnutí to není
tisicovka mi neprijde moc penez,pokud beres jako alternativu koupi komba...
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Isachs píše:Až ti schořej ty sluchátka, taxi řekni: jsem wůl... připojit "repro" o výkonu tak 0,5W na 50(nebo100)W lampovej výstup je sebevražda... když ti k tomu schoří i lampy (pochybuju že ty sluchadla mají 8ohmů, spíš tak 2), tak si můžeš ještě nafackovat... a nebo možná to vyskratuje a nafackuje ti to rovnou
naopak, sluchatka maj bezne i 32 ohmu :!:

PS: jo a k tematu, je to ta nejvetsi blbost co sem slysel !!! :lol: na to radsi zapomen, pokud tam neni vystup na sluchatka tak je tam nepichej, kluci maj pravdu s tim, ze je akorad odkouris !! Spalis vinuti... pri trose stesti a volume na 0 tak jen ochlipnes membranu :lol: ...
Naposledy upravil(a) JanSpilka dne 12.09.2007 11:25, celkem upraveno 1 x.
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

Njn. člověk se frt učí :) tak jsem se dozvěděl novinku, ale i tak... tak mu neschoří koncový lampy, ale jen ty sluchadla, jakmile se dotkne poťáku volume nebo gain
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“