Proč mi chrastí jedna struna?
Pravidla fóra
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Proč mi chrastí jedna struna?
Zdravim, tak nějak mi chrastí D struna když jí zmáčnku na zejména na vyšších pražcích. A neni to jak když chrastí normálně když mlátí o hmatník, tohle má vyšší frekvenci ... ale pořád je to chrastění. Co to může být?
-
charliealpha
Re: Proč mi chrastí jedna struna?
Buď uvolněná ladící mechanika, a nebo to může být uvolněné opletení struny, čili pokud jsou struny starší, tak vyměnit.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Nene, ani jedno ... ono je možný že to mlátí o pražce, ale fakt jen nějak podivně ... sem zkoušel povolit nebo utáhnout krk ... ale tolik to nepomohlo ... a moc povolenej je na prd ...
- ...EDGE...
Struny jsi menil od te doby co jsme to kupovali?
Vyměnit struny, jinak nevim.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, struny sem měnil asi týden nebo dva po tom co sme tam byli
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
zkontroluj všechny šroubky na kytaře.....třeba se klepou snímače.....to sem jednou slyšel že se kamarádovi klepal snímač......a nebo pokud máš strata tak zezadu pružiny u tremola....
Máš to klasiku nebo western kytaru?
Obecně se ozývají nepříjemné pazvuky, když se struny dotýkají (ať už na hlavě nebo, v případě klasiky, u kobylky). Taky povolený kroužek na mechanikách u klasiky mi jednu dobu hodně pil krev.
Obecně se ozývají nepříjemné pazvuky, když se struny dotýkají (ať už na hlavě nebo, v případě klasiky, u kobylky). Taky povolený kroužek na mechanikách u klasiky mi jednu dobu hodně pil krev.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
To je westernová kytara. O sebe ty struny nemlátěj ... A šroubky všechny vypadaj v pohodě ..
-
charliealpha
Hmmm... a co takhle kabel od pieza uvnitř těla kytary? Nebo nezastřižený struny na hlavě kytary?
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Velmi často kryt na baterku, u jedné kytary jsem to vyřešil vyhozením těch pružinek a nahrazením běžnou drátovou spojkou. V některých případech to může být i uvolněné (odklížené) žebro.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
A nebo to zkus dát ke kytaráři a on ti to už seřídí.
- ...EDGE...
Je to cista akustika. Neni mozne ze by byla spatne uchycena struna v kobylce?
Mám stejný problém,akorát s vrchní strunou,jde vidět že to bud chrastí o pražec a nebo to bude tou kobylkou,asi to hodim ke kytaráři tedy no:)
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Zkus si jen na zkoušku něčím vypodložit kobylku, šoupnout pod tu kost, či plast nebo z čeho to je něco ve výšce kreditky - třeba nějakou starou kartičku pojišťovny, nebo tak, vyřízni to aby tam seděla a zkus to tam dát, občas to pomůže... Ale spíš to chce zabrousit pražec no, jestli tu kytaru máš ještě v záruce tam bych to tam donesl a oni by to měli pořešit snadno.
-
woro90-1
Kubo, ještě zkontroluj, jestli se ti neseschla a nezaklonil se krk - tzn. hrb kolem 14. pražce. Pak to může být skutečně nějaký povylezlý pražec, to zjistíš pohledem z boku se strunou na pražci, kde se to děje. Struna to ale rozhodně může být, pokud je starší než měsíc. Pokud s tím nehneš, klidně se stav na Strahově - kdyžtak mě sháněj přes Kamahla, vybil se mi mobil a nemám s sebou nabíječku.
- Jimator
- Bandzone: krbanda
- Kontaktovat uživatele:
Rozhodne nicim nepodkladat slonovinovou vlozku v kobyle
Hele podivej se na drazky prave v ty vlozce, stejne tak na drazku v orechu. mela by bejt zacistena, bez bordela ... pripadne vymenit oboji, ale to uz po shlednuti nekym v obchode.
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
-
woro90-1
Jo, drážky by to mohly být, ačkoli na westernovce jsou dost mělké na docela ostré hraně, takže je ta pravděpodobnost poměrně malá. Ale nejspíš pořád vyšší než přeschlý krk.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Já s tim nemám problém, tohle sem psal už asi před tři čtvrtě rokem ... Problém byl akorát v tom jednom povylezlém pražci no, byl druhý pražec, tak to kytarář v kytarách jen trošku vybrousil a od tý doby je to v pohodě.woro90-1 píše:Kubo, ještě zkontroluj, jestli se ti neseschla a nezaklonil se krk - tzn. hrb kolem 14. pražce. Pak to může být skutečně nějaký povylezlý pražec, to zjistíš pohledem z boku se strunou na pražci, kde se to děje. Struna to ale rozhodně může být, pokud je starší než měsíc. Pokud s tím nehneš, klidně se stav na Strahově - kdyžtak mě sháněj přes Kamahla, vybil se mi mobil a nemám s sebou nabíječku.
Na strahově se určitě stavim v blízký době na pivo ...
A ještě mi poraď, čim si řikal že "matláš" hmatník aby neseschnul a nenasával pivo??
- ...EDGE...
Dunlopem 65 Ultraglidem, stejne jak ja. Jinak me Washburna pivo nesaje, zajimave
Muzem se nekdy na Strahov stavit ve stejny cas- v dohledne dobe
Muzem se nekdy na Strahov stavit ve stejny cas- v dohledne dobe