potřebuji radu ke koupi komba
Pravidla fóra
Re: potřebuji radu ke koupi komba
Nechápu jak to myslíš JVM je celolampa a jesli bude tahat po zábavách tak jak to znám bude co chvílu v servisu. Na zábavy bych vzal Line6 kdo tam pozná jesli hraješ na Vox nebo na model.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Hlavně ten, kdo na to hraje - a není to náhodou i o tom?
Jinak lampám od Ashtonu bych se vyhnul - neprověřené levné lampičky vždy smrdí průšvihem.
Jinak lampám od Ashtonu bych se vyhnul - neprověřené levné lampičky vždy smrdí průšvihem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jesli hraju 6 hodin zábavu každý týden tak věř tomu že rychle bude egál jesli hraješ takový nebo makový: hlavní je spolehlivost a rozumně se v tom slyšet jesli se hrajou covery sou stejně zabitý spěvem což je největší slabina zábavičů co hrajou od lidovek po Metallicu.
To jste mě moc nepotěšily že na zábavy se celolampa nehodí.Ja chci spíš nějaký lepší zvuk než to co mám a co je lepší jak celolampa? Momentálně mám Marshalla AVT Valvestate 2000 50W a ten zvuk mi moc nesedí.Jak jsem na zábavě u jiné kapely slyšel Marshalla celolampu tak to bylo sto a jedno než ten muj AVT.
No tak samozřejmě záleží na tom, jak se o ten aparát budeš starat, že? Když ho budeš držet dál od piva a ožralů a pořídíš mu pěkně vystlaný case, tak nevím, co by se mu mohlo přihodit.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Tak to zase jo.To se k tomu budu chovat jak ke vlastnímu děcku! 
Já bych si toho vážil tak, že by mě přišlo líto na to vůbec hrát
Heleď, nejsem nějaký zastánce jen toho a toho typu, taky bych chtěl lampu, ale ta lampa nesplňuje žádné moje představy vzhledem k mojemi finančnímu rozpočtu. Jestli můžu doporučit, tak nějaké slušné kombo, co toho umí dost (např. Peavey Vypyr, VOX VT, VT Plus, atd.), přikoupit reprobox, zesilovač...a jedeš 
Furch S20-CM
BaCH Les Paul
Pandora PX-4D multiefekt
BaCH Les Paul
Pandora PX-4D multiefekt
-
carodejdobrodej
nevim proc by se celolampa na zabavy nemela hodit
to jako ze nektery zabavovky hrajou na ho*no neznamena ze bych si neporidil lampu abych taky hral na ho*no nebo co?ja zabavy hraju a mam lampu za 40 litru kejs je samozrejmost no a lidi samozrejme nemaj u aparatu vubec co pohledavat no a s pivkem na aparatu? to nesmel mit nikdo nikdy ani na kombu za 1000 no a jestli je to u vas jinak tak ste asi hooodne bohaty.
Je totalni blbost resit co se hodi na zabavy de o to jakej zvuk chces a jestli hrajes v hospode doma nebo na stadionu je snad jedno nebo ne?
Je totalni blbost resit co se hodi na zabavy de o to jakej zvuk chces a jestli hrajes v hospode doma nebo na stadionu je snad jedno nebo ne?
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Nějak mi také nedotéká co je špatné na lampě k zábavě? Na normální koncert si taky berete tranďáky za pětikilo, protože by někdo mohl rozlít pivko u aparátu? A na lampy jen doma pro potěšení...
Jasně, že drtivá většina publika nepozná na co hraješ, ale důležité snad je, že to poznáš ty sám. Největší radost a požitek z toho musí mít hráč, ne posluchač.
Jasně, že drtivá většina publika nepozná na co hraješ, ale důležité snad je, že to poznáš ty sám. Největší radost a požitek z toho musí mít hráč, ne posluchač.
Super Super.To jsem chtěl slyšet.Já chci zvuk který mi bude pasovat.A jak říkáte většina lidi pozna prd a je jim jedno na co hraju.
Zdarec.Ještě jedna věc.Stačí mi na skušebnu a na hraní malých zábav 30watu celolampa? Já osobně myslím že jo poněvadž mám 50w pololampu a nikdy jsem nešel přes pulku jak na skušebně tak na zábavě.
Zdravím.Chci si koupit celolampu Laney lc30.Nemam s celolampovími komby zatím žádné skušenosti.Ted jsem četl že u některých lampových komb se při výměně lamp nastavuje i bias.Musí se to nastavovat i u tohoto komba nebo stačí lampy jen vyměnit? Nevíte někdo?
- Nero
- Rádce
U LC by se měl bias seřizovat. Nicméně to by neměl být faktor, podle kterého by se měl člověk rozhodovat, jestli koupí nebo ne.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
To ne podle toho se nerozhoduju.Toto kombo jsem se rozhodl koupit tak jen chci vědět co mě čeká.Doufám že snad samé dobré věci co se zvuku týče.Za pár dní ho jdu vyskoušet tak jsem zvědav. 
- Nero
- Rádce
Určitě - je to dobrý aparát 
PetrPeter 1975 - 2008
Jesli máš rád ten středový nosový zvuk tipický pro kombo Laney neváhej. Málo se to kazí akorád reverb trochu vrní ale kdo ho používá naplno že.
Zdravíčko. Tak jsem se teda opravdu zamyslel na tím, že ten VOX je celkem drahý. Koupil jsem Marshalla Valvestate 8040. Myslíte, že je to dobrá volba na rock n roll, blues, rock 70. léta? Díky 
Furch S20-CM
BaCH Les Paul
Pandora PX-4D multiefekt
BaCH Les Paul
Pandora PX-4D multiefekt
- Nero
- Rádce
Je.
PetrPeter 1975 - 2008
Tak to mě spadl kámen ze srdce. Díky! 
Furch S20-CM
BaCH Les Paul
Pandora PX-4D multiefekt
BaCH Les Paul
Pandora PX-4D multiefekt