Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)
Pravidla fóra
Re: Jak docíli tohoto zvuku?
No na live používal jen mršála a žábidlo, aspoň já jsem nikdy nic jinýho na fotkách z tý éry neviděl (kouknul jsem ještě do fór, vypadá to, že ani další, tak když tak pošlete fotky), ve studiu tam byl asi fuzz (co jinýho), vedou se o tom léta diskuze, ale povšechně se u Gisraeli gears diskutuje o Rangemasteru a Fuzz Face, který je pravděpodobnější. Na Marshallu to šlo do výškovýho vstupu. U Strange Brew jinak jsou názory shodné u kytar, tj. použil Les Paul na doprovod, na sólo ve Strange Brew použil svoje psychedelický SG:
Chci se co nejvice přiblížit tomuto zvuku
Ahoj,jsem začátečník,levák a koupil jsem si elektrickou kytaru : IBANEZ GRG 170DXL (levoruká) a také k ní kytarové kombo : MARSHALL MG15FX ..
Chtěl bych se co nejvíce přiblížit zvuku téhle kytary , Hlavně té části od 0:05 - 0:15 :
http://www.youtube.com/watch?v=Xi5i0b4j ... re=related
Prosím o rozumnou radu jak dosahnout tohoto zvuku vzhledem k tomu co už mám,děkuju za každou radu.
Chtěl bych se co nejvíce přiblížit zvuku téhle kytary , Hlavně té části od 0:05 - 0:15 :
http://www.youtube.com/watch?v=Xi5i0b4j ... re=related
Prosím o rozumnou radu jak dosahnout tohoto zvuku vzhledem k tomu co už mám,děkuju za každou radu.
Naposledy upravil(a) Shizurow dne 5.12.2010 21:56, celkem upraveno 1 x.
Ibanez GRG 170 DXL,Marshall MG15FX
- 60'Rock_N'_Roll
Re: Chci se co nejvice přiblížit tohoto zvuku
...snímač u kobyly, eqalizer do výšek, gain na max...
A možná taky podladit do H když ta slečna hraje na sedmistrunku
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Re: Chci se co nejvice přiblížit tomuto zvuku
Nepomohl by nějaký efekt? chtěl jsem instalovat EMG 81 ,to by mi dalo hned na ostřejším zvuku,ale zatím nevím 
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
nauc se nejdrive hrat, dost mozna zjistis ze efekt ani nepotrebujes 
- citizen.one
jen poznamka, vzhledem k tomu co mas, toho dosahnout nemuzes...
Pročpak ne?
A jakou kytaru nebo (to něco) bych potřeboval abych toho docilil?
A jakou kytaru nebo (to něco) bych potřeboval abych toho docilil?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
hlavne bys ktomu potreboval odpovidajici aparat a ruce 
- citizen.one
protoze ten marshall je dost srot, kytaru nastesti neznam (neber to spatne, jsem jen uprimnej .) ) , sam jsem ho mel a hralo to prabidne...
takze asi bys potreboval tu Ibanezku, a Rectifiera/Engla nebo na co ta buchta hraje...
jinac kdyz beru v potaz, ze jsi se chtel priblizit nejvic v ramci vybavy, tak sundej stredy, dej basy namax, vysky podle pocitu, snimace dej blizko ke strunam...nejaky EMG to fakt nezachranej, to bys vyhodil penize...jo a jeste jak nekdo prede mnou pise to podlad do H nebo kam se ty sedmy ladej....
takze asi bys potreboval tu Ibanezku, a Rectifiera/Engla nebo na co ta buchta hraje...
jinac kdyz beru v potaz, ze jsi se chtel priblizit nejvic v ramci vybavy, tak sundej stredy, dej basy namax, vysky podle pocitu, snimace dej blizko ke strunam...nejaky EMG to fakt nezachranej, to bys vyhodil penize...jo a jeste jak nekdo prede mnou pise to podlad do H nebo kam se ty sedmy ladej....
já bych se spíš chtěl přiblížit k tý holce než k tomu zvuku... ikdyž buví jak vypadá po tou rouškou. k tématu: z rovna ve zmíněný pasáži je to prostě hodně zkreslení a hlavně ruce podle mě
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
-
real_dead_one
jestli můžu doporučit, tak bych šel raději do zvukové karty v této cenové kategorii
na doma používám line6 ux1... a nouzově se dá použít i na zkoušce s aktivním reprákem.
jinak myslím že podstatný vliv na zvuk mají černé punčocháče...
jinak myslím že podstatný vliv na zvuk mají černé punčocháče...
- bazmekgrat
ved to je chlapshmootik píše:já bych se spíš chtěl přiblížit k tý holce než k tomu zvuku... ikdyž buví jak vypadá po tou rouškou. k tématu: z rovna ve zmíněný pasáži je to prostě hodně zkreslení a hlavně ruce podle mě
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
Není to chlapbazmekgrat píše:ved to je chlapshmootik píše:já bych se spíš chtěl přiblížit k tý holce než k tomu zvuku... ikdyž buví jak vypadá po tou rouškou. k tématu: z rovna ve zmíněný pasáži je to prostě hodně zkreslení a hlavně ruce podle mě
Yamaha FG700MS --- Dowina D555
Harley Benton HB-35PLus Lemon --- Squier Affinity Telecaster
HUGHES & KETTNER TubeMeister Deluxe 20
"Jsem gentleman, ale pokud se jedná o ženy, je třeba přiložit ruku díru."
Harley Benton HB-35PLus Lemon --- Squier Affinity Telecaster
HUGHES & KETTNER TubeMeister Deluxe 20
"Jsem gentleman, ale pokud se jedná o ženy, je třeba přiložit ruku díru."
Tak toho zvuku asi tezko dosahnes kdyz mas gear za nejakych 8 litru a ona za deseti tisice 
Jak zde jiz psali: vykasli se na nejaky napodobovani a radeji poradne cvic...
Jak zde jiz psali: vykasli se na nejaky napodobovani a radeji poradne cvic...
podle čeho tak soudíš? neřikam že to neni možný, ale zdroj tvý jistoty by mě zajímalbazmekgrat píše:ved to je chlap
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
ano, presne tak se to nedela.60'Rock_N'_Roll píše:...snímač u kobyly, eqalizer do výšek, gain na max...
G´N´R-better...
Jaká krabička na tuhle pecku....do o to intro nějak to ze svý G1 nevytáhnu...
Merry X-mas....
Merry X-mas....
Hate, something, sometimes!!!
I have only one love...Music...
I have only one love...Music...
Re: G´N´R-better...
Kreslítko, ekvalizér a wah...?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
-
Jassem
Jaký efekt je použit?
Zdravím všechny,
ze všeho nejdřív doufám, že jsem trefil správně sekci a nikoho nenaštval tím, že to bude muset přesouvat (kdyby tak tak se předem omlouvám
).
Ale teď proč píšu. Při poslechu mé nejoblíbenější hudební skupiny - Oasis - jsem narazil v písni "Where Did It All Go Wrong?" na jednu pro mě zajímavou věc. Když jsem jí jenom poslouchal tak jsem si říkal, že se tam v jedné části objevují nějaké flétny (whistle nebo panova flétna), ale když jsem se podíval na video zjistil jsem, že tu část hraje Gem Archer na kytaru.
Mohl by mi někdo z vás vysvětlit jakým efektem dosáhl tohohle zajímavého zvuku? V tomhle se moc nevyznám a tak semnou mějte trpělivost jestli je to na první pohled jasné.
část začíná v 2:55
http://www.youtube.com/watch?v=nF6LX8U5 ... re=related
Díky za odpovědi
ze všeho nejdřív doufám, že jsem trefil správně sekci a nikoho nenaštval tím, že to bude muset přesouvat (kdyby tak tak se předem omlouvám
Ale teď proč píšu. Při poslechu mé nejoblíbenější hudební skupiny - Oasis - jsem narazil v písni "Where Did It All Go Wrong?" na jednu pro mě zajímavou věc. Když jsem jí jenom poslouchal tak jsem si říkal, že se tam v jedné části objevují nějaké flétny (whistle nebo panova flétna), ale když jsem se podíval na video zjistil jsem, že tu část hraje Gem Archer na kytaru.
Mohl by mi někdo z vás vysvětlit jakým efektem dosáhl tohohle zajímavého zvuku? V tomhle se moc nevyznám a tak semnou mějte trpělivost jestli je to na první pohled jasné.
část začíná v 2:55
http://www.youtube.com/watch?v=nF6LX8U5 ... re=related
Díky za odpovědi