Presonus Studio One

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Blinkbass

Presonus Studio One

Příspěvek od Blinkbass »

Zdravím chci se zeptat používám tento SW ale jsem v tom úplný nováček a mám celkem "hloupý" problém. Pokud si nastavím na hlavní obrazovce zvukovou kartu Presonus Audio Box kterou používám parádně mě fungují vstupy můžu nahrávat a cokoliv. Jenže výstup zvuku nikde nemám a snad se ani nikde nastavit nedá. připadá mi to jakoby výstup byl nastavený z Audio Boxu jenže tam nemám sluchátka ani připojené bedny potřeboval bych aby mi šel zvuk z notebooku. Pokud přepnu Audio Box na zvukovou kartu v PC mohu si nastavit co bude vstup a co bude výstup. Takže tu si v pořádku nastavím vstup přes kartu na kytaru a výstup z bedniček od notebooku jenže je to hrozné zpoždění nefunguje snad ani ASIO je to snad 400ms pokud mám jako hlavní Audio Box je 16ms jenže to zase nic neslyším. Nevíte co s tím?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Presonus Studio One

Příspěvek od pavlii »

Nemůžeš mít vstupy z jedné karty a výstupy z druhé. Je třeba zapojit sluchátka/bedny do Audio Boxu.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Blinkbass

Příspěvek od Blinkbass »

Aha děkuji a přechodkou nic nezkazím? Zapojím bedny z PC ale mají 3,5mm.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Nemůžeš mít vstupy z jedné karty a výstupy z druhé.
u nekterych software to lze nastavit (vstupy a vystupy z ruznych karet), u studia one ale tedy asi ne (nemam, nemohu overit).
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Blinkbass píše:Aha děkuji a přechodkou nic nezkazím? Zapojím bedny z PC ale mají 3,5mm.
momentik. na to je potreba se podivat, jake ma ten audiobox vystupy. mam pocit, ze prechodka to neresi, ze bude potreba Y kabel.

edit: prechodku z velkeho na maly Jack muzes strcit do sluchatkoveho vystupu te karty. pokud ti nevadi, ze si ho tim zaberes, pouzivat se to tak da.

edit2: koukam na vystupy toho audioboxu, jsou symetricke. s tim je potreba pocitat (ohledne propojeni toho Y kabelu), pokud je chces pouzit misto toho vystupu na sluchatka.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2Paris: pokud mě paměť neklame, tak to samozřejmě jde při použití MME ovladače, ale velice lehce se pak lze dostat do problémů se synchronizací (krom toho má MME ovladač zcela nepoužitelnou latenci).

Jestli je tu ještě jiná možnost spárování karet (nepočítám karty stejného typu, kde to obvykle umožňuje ovladač - to je OK a správné), tak o ní nevím, ale dost bych pochyboval, že by to i tak mělo nějaký smysl.

Každopádně jsem si zcela jist, že to žádný SW nebude jako možnost nabízet, pokud nedostane "podklady" od ovladače.

P.

Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ja ted nemohu overit, ale slibuju, ze to zkusim ... mam alphu na usb a audiophile 2496 v pci a myslim, ze v cakewalku mi chodily obe najednou (vstup z aplhy a vystup z 2496).

(ale v blinkbassove pripade to smysl nema, ano)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo - tak to by mě zajímalo. Mrkni na to prosím - neškodí si případně rozšířit obzory. Podstatná bude informace o zavedeném ovladači v Cakewalku. Sázím na MME nebo WDM :wink:

P.

pajaKahan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajaKahan »

Taky mám Studio one, a tohle nejde udělat. Já si zvukové karty přepínám, když si chci poslechnou například skladbu na něčem jiném než na monitorech. Ale to není asi tvůj problém.

Jinak mám s tím jeden problém, a když vidím to téma rád se zeptám. :)

Jedná se o to, že mám zvukovku Presonus FirestudioProject a ve studio ONE se mi přihlašuje pod názve Presonus Firestudio.
Funkce všechny fungují, jen mě to štve, když si to nepřihlásí pod stejným jménem.
Universal control, který byl ke zvukovce taky přibalen mi ale hlásí název zvukovky tak jak má být. Nevíte, jestli je to jen nějaká chybka v programu, nebo jestli skutečně je přihlášena špatně?
V defaultním nastavení zvukovky totiž nemám nstaveno 8 vstupů na mono, ale pouze na výběr 1 stereopár nebo první a druhý výstup mono. Musím poté ručně přidělávat 8 vstupů, abych měl vše, a pak už je vše OK.
Ani mě to tak neštve, jen mě to mate, z důvodu, že poté nevím, jestli správně PC a zvukovka mezi ssebou reagují.
Kytary: Cort EVL K4, stratocaster SX(hand made)
Aparát: ENGL E322 Drive
http://www.bandzone.cz/daystheends
Blinkbass

Příspěvek od Blinkbass »

No raději si koupím sluchátka ať mohu poslouchat a až si zase jednou vydělám něco navíc koupím si monitory. Tak děkuji za radu.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

pavlii píše:Jo - tak to by mě zajímalo. Mrkni na to prosím - neškodí si případně rozšířit obzory. Podstatná bude informace o zavedeném ovladači v Cakewalku. Sázím na MME nebo WDM :wink:

P.
Sice nerozumím vašemu tech-talku o MME / WDM, nicméně to opravdu jde... Určitě mi šlo v audacity, cakewalk i cubase LE používat tímto způsobem interní a externí zvukovku (jako externí Lexicon Alpha nebo Ionix).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2Nero: ano - já neříkal, že to nejde vůbec :wink: záleží na ovladači. Steinberg má dokonce k Cubase utilitku pro otestování synchronizace v případě používání Win systémových ovladačů (pak lze více karet použít), nicméně to prostě není seriózní řešení.

Jak je na tom jiný SW jsem osobně nezkoušel.

P.

pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Parisi - co to ověření? :wink:

P.

Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

zatim mi nevyslo :) nenasel sem ten soft, co me k tomu tenkrat pustil ... a cw5 me vypek, zkusim cw 4, az nastartuju na starym systemu. a do fseho se mi tu montujou naky interkonekty od reaperu. budu hledat dal ;)

(resp, v MME me pusti ke vsemu, ale kvuli latenci to smysl nema. nebo jo, to se da kompenzovat, ale musim pouzit hw monitor...)
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Navážu na tento thread a položím se možná poněkud obecnější otázku, která se u mě týká právě tohoto programu. Uvažuji o tom, že bych bicí smyčky do programu posílal přes MIDI z Alesis SR-16. Předpokládám, že by to neměl být problém, ale raději se ptám, abych se pak nedivil. Samozřejmě že celý track (nebo i smyčku) můžu nahrát jako audio, ale potom to trošičku (ale ne zase tak moc :wink: ) ztrácí využitelnost.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Zkonkretizuj popis plánovaného zapojení - zatím v tom nevidím žádný háček :wink:

P.

CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Ale tak nějak mě napadlo, že by šlo automatického bubeníka využít k tvorbě nových loopů. Šlo by to samozřejmě dělat čistě analogově a po jednotlivých taktech vytvářet nové loopy s "reálnými" zvuky toho kterého rytmeru a pak jsem si řekl, že by to přece mohlo jít přes MIDI a zvuky bych si namapoval až v PC. Trochu nad tím teoretizuji, protože k té bundlované verzi je jenom maličko bicích smyček a ve verzi pro je jich sice proklamovaných 1400, ale když to podělím styly, několika tempy a různými verzemi včetně přechodů a konců, zase tak moc to není (spíš maximálně do stovky).
torst

Příspěvek od torst »

Máte někdo zkušenost se softem Studio one 2, tedy starší verze, poslední fungující na Win XP?
Začal jsem si s tím trochu hrát, mám ořízlou free verzi, a jde mi o ten ampsimulátor Ampfire. Ta ořezaná verze je dost solidní, jen jeden amp a box, ale docela Mesa a strouhá dobře !
No a pak jsem našel ´neofiko´full verzi, tam je i ten Ampfire, tentokrát už komplet, ale zvukově je to všechno běs, zkreslení nějak zapatlaný, místo Clean spíš Crunch, jakby pod tím byl ještě nějakej nevypnutelnej distortion. Ale třeba je to jen problém té ´neofikové´verze. Jen kdyby náhodou jste někdo měl podobnej problém i u normální velké verze.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

Mám obavy že je to jen důsledek Murphyho zákona "každá změna je k horšímu". Takže místo Ampire stejně používám Guitar Rig co mi zbyl ze starého Cakewlaku. A i ten GR mám ve verzi 4, protože pětka zní příšerně :-D
Naposledy upravil(a) kelley dne 31.03.2020 9:39, celkem upraveno 1 x.
torst

Příspěvek od torst »

díky.Mě to nijak nepálí, v plném SO si můžu otevřít libovolnej plugin. Jen mě to zarazilo, ten propad zvuku u plného Ampfire. Je to už doba, co jsem blbnul s GR, ale taky si nějak vybavuju, že mě ty upgrady neoslovily.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“