Robert Křesťan a Druhá tráva

Vše o kapelách a hudebnících ...
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Robert Křesťan a Druhá tráva

Příspěvek od pavel68 »

Tak rockeři a metalisti!
Při jejich poslechu taju,přiznám se,že je dost žeru.Instrumentálně na vrcholu a Křesťanovo poetika mě vždycky dostane a nutí k zamyšlení.

Z pravdou ven-kdo v tom jede se mnou :?: :?: :?:

http://www.youtube.com/watch?v=3Td0HB9KJhs&NR=1
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
du-lo

Příspěvek od du-lo »

trochu jina vekova kateegorie ..
nezeru :wink: ale proc ne..
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
pehve

Příspěvek od pehve »

no ono to není o věku ale o muzice, a tu má Robert co se týká bluegrassu bezkonkurenčně nejlepší u nás a troufám si tvrdit že i jednu z nejlepších na světě. Ať to vezmu ze strany textů nebo skladby, instrumentálního projevu nebo různých zahraničních aktivit jsou prostě jedničky - svědčí o tom řada ocenění i ze Států od špiček světovýho bluegrassu.
Myslím že nad tím co Robert s kapelou všechno v muzice dokázal není možný jinak než smeknout a díky za to že takoví lidi jsou
impact

Příspěvek od impact »

Jo, jsou neuvěřitelný. Akorát místo Praha Bolestivosti bych vybral třeba písničku Smuteční marše - je neuvěřitelný, co jsou schopný zahrát - nejdřív banjo zahraje melodii, pak jí zopakuje -mírně pozměněnou- dobro a nakonec jí dotáhne elektrická kytara do neskutečných výšin. A tak dál a dál, oni se skvěle doplňují a je vidět, že narozdíl od většiny ostatních folkařů fakt umí hrát rychle a přesně i v momentech, kdy si člověk myslí, že už to snad ani nejde. Prostě jak kdyby zařadili další rychlost.

Mimochodem je to taky dobrá ukázka toho, že debata "feeling" vs rychlost: co je důležitější? je naprosto nesmyslná, důležitý je totiž oboje. :)

Letní Romance nebo Španělský Nebe jsou taky povedený písně.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Tak Druhou trávu taky můžu,a dost (ten basák je fakt supr,i Malina..). Nej (pro mě) jsou ty první dvě desky. Ten klasickej Blúgráss už moc nežeru.

Já začínal folkem a klasikou,Pak folk-rockem a teď jsem dozrál do bigbítu :twisted:
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
pehve

Příspěvek od pehve »

impact: tu Prahu bolestivosti si vybral Pavel jistě jako odpověď na ten duševní průjem nedávno tady na foru, ten text prostě sedí....
jinak Smureční marše jsou typický pro Druhou Trávu - dokonalý aranže odpovídají tomu co ti chlapi uměj na ty svoje vercajky vyloudit, je vidět že muziku montujou společně.
Robert sám o sobě říká že to z něho všechno leze jak z chlupatý deky, neustále se k něčemu vrací a spravuje to než se konečně odhodlá pustit to dál. Myslím že o to více má jeho muzika úroveň...
kromě toho klasickýho bluegrassu asi nejvíc žeru jejich Starodávný svět (1994), všechno co tam je je vlastně špička- Honigovy citlivě napasovaný bicí, Meisnerova basa....nemá cenu pokračovat, je to škola rytmů a muziky vůbec...
ovšem můj největší dík patří Robertovi za to co provedl s Knopflerovým Telegraph Road ještě v dobách Poutníků - myslím že ti chlapi brněnský to zvládli líp než celý Dire Straits :D
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Poslední věta - naprostý souhlas
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Jimator
Bandzone: krbanda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

Hele rpidavam se, ja se netajim svymi folkovymi koreny. A k folku patri i ten bluegrass, trampska (mimochodem poetika Mikiho Ryvoly na CD Bedna od Whisky !!!!NEPLEST SI S PISNICKOU!!! je taky paradni, krom toho ty jeho jazzovoswingovy pochody. Obcas nad tim rozum zustane stat). Tak RK je machr ... ta nejlepsi sestava kdy basu s nima hral Meisner je neprekonatelna. Mimochodem z tehle sestavy vzeslo album CZECHMATE, a to je LIGA!!! Takovej Spain v jejich podani, nebo Skocna :-) Doporucuji :-D
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
pehve

Příspěvek od pehve »

......mimochodem poetika Mikiho Ryvoly na CD Bedna od Whisky !!!!NEPLEST SI S PISNICKOU!!! je taky paradni, krom toho ty jeho jazzovoswingovy pochody......
no voni někteří ti staří kotlíkáři nemaj k jazzíku moc daleko, a když se sejdou třeba 4 a sednou jim vocály tak je to masooo,ale tohle je pro mě už moooc oldies 8)
Jimator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

pehve píše:
......mimochodem poetika Mikiho Ryvoly na CD Bedna od Whisky !!!!NEPLEST SI S PISNICKOU!!! je taky paradni, krom toho ty jeho jazzovoswingovy pochody......
no voni někteří ti staří kotlíkáři nemaj k jazzíku moc daleko, a když se sejdou třeba 4 a sednou jim vocály tak je to masooo,ale tohle je pro mě už moooc oldies 8)
pehve nejsem si jistej jestli vis, co mam na mysli. Ale skladby jako Zari, Nedohrana nebo Co zbejva si moc kotlikaru nezahraje :-) Vsadim se ze i spoustaexpertu tady by mela celkem problem. Zkus si ty skladby najit, nebo teoreticky bych ti je i mohl poslat, abys vedel co presne mam na mysli. :-D
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
pehve

Příspěvek od pehve »

ok, popátrám..
Jimator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

Kdyz tak dej vedet, muzu ti to v nejhorsim poslat :-)
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
pehve

Příspěvek od pehve »

Jimator píše:Kdyz tak dej vedet, muzu ti to v nejhorsim poslat :-)
díky, tak jsem to vyhrabal , to CD znám už dlouho, jenom jsem ty názvy songů zapoměl...
chtěl jsem vlastně taky říct, že Ryvola a i někteří ostatní trempíci mají skvělý a někdy ne zrovna lehký songy...
z tohoto výběru mám nejraději Mrtvej vlak, s tím jsem strašíval na potlachách v noci holky :D ,byla to docela sranda když všichni do noci zachrčeli MRTVEJ VLAK,MRTVEJ VLAK :lol:
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Jo ta Praha byla záměrně a vybrat by se dozajista dalo,těch pecek neuvěřitejnejch je akosi neúrekom...
Na Ryvolech jsem taky vyrůstal po vandrech coby elév...Mrtvej vlak...Můj vlak má zelenou...to byly časy :lol: 8)
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
fixja
last.fm: http://www.last.fm/user/predatorjf
Bandzone: http://bandzone.cz/letrourou

Re: Robert Křesťan a Druhá tráva

Příspěvek od fixja »

Rád bych oživil tohle staré téma. Druhou trávu jsem si také poslední dobou strašně oblíbil a v žebříčku oblíbených kapel šplhá výše a výše. Všichni to jsou nesmírně úžasní hudebníci, Křesťan perfektní zpěvák a skladatel...
Zná tuhle kapelu vůbec ještě někdo? :)
Jinak mohu jen doporučit. Na youtube toho moc není, abych mohl hodit ukázku, těch, dle mě, nejlepších, ale aspoň jednu: http://www.youtube.com/watch?v=T2IU_MCCyKI
shoooter

Příspěvek od shoooter »

fixja píše:Rád bych oživil tohle staré téma. Druhou trávu jsem si také poslední dobou strašně oblíbil a v žebříčku oblíbených kapel šplhá výše a výše. Všichni to jsou nesmírně úžasní hudebníci, Křesťan perfektní zpěvák a skladatel...
Zná tuhle kapelu vůbec ještě někdo? :)
Jinak mohu jen doporučit. Na youtube toho moc není, abych mohl hodit ukázku, těch, dle mě, nejlepších, ale aspoň jednu: http://www.youtube.com/watch?v=T2IU_MCCyKI
Asi nejoblíbenější moje kapela, resp. Křesťan
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
jastud

Příspěvek od jastud »

Křesťan je podle mě jeden z nejlepšich českých textařů a Druhá Tráva je plná špičkových muzikantů. Je to radost poslouchat. Moc rád mám třeba Odpočiň si Sáro, Než zazvoní hrana nebo Až si jednou (sundám klišé). Jedna z mála věcí která se jim nepovedla je předělávka Wild Horses od Stounů :-)

Jinak nedávno jsem si koupil Dylanovky a například Ještě není tma (Not Dark Yet) nebo Seňore (Seňor – Tales of Yankee Power) považuju za jedny z vůbec nejlepších coverů Dylana co znám.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

jastud píše:Křesťan je podle mě jeden z nejlepšich českých textařů a Druhá Tráva je plná špičkových muzikantů. Je to radost poslouchat. Moc rád mám třeba Odpočiň si Sáro, Než zazvoní hrana nebo Až si jednou (sundám klišé). Jedna z mála věcí která se jim nepovedla je předělávka Wild Horses od Stounů :-)

Jinak nedávno jsem si koupil Dylanovky a například Ještě není tma (Not Dark Yet) nebo Seňore (Seňor – Tales of Yankee Power) považuju za jedny z vůbec nejlepších coverů Dylana co znám.
Myslím, že i třeba Wayfaring Stranger, zazpívá líp než všechny hvězdy U.S. dohomady
třeba tady: http://www.youtube.com/watch?v=jMh5QCS1FX0
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
jastud

Příspěvek od jastud »

shoooter píše: Myslím, že i třeba Wayfaring Stranger, zazpívá líp než všechny hvězdy U.S. dohomady
jj, je to moc hezký. I když u téhle písničky preferuju Jacka Whita http://www.youtube.com/watch?v=8ZXBw-9gyc0 , má to príma rozvrzanej zvuk :-)

O tom jak dobří Robert Křesťan a Druhá Tráva jsou docela vypovídá to, že s nimi občas spolupracují takoví machři jako právě Charlie McCoy. McCoy je v bluegrassu (a vůbec v americké hudbě) hodně těžká váha. Jinak třeba Tony Trischka nebo Peter Rowan (taky žádný ořezavátka).
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

jastud píše:
shoooter píše: Myslím, že i třeba Wayfaring Stranger, zazpívá líp než všechny hvězdy U.S. dohomady
jj, je to moc hezký. I když u téhle písničky preferuju Jacka Whita http://www.youtube.com/watch?v=8ZXBw-9gyc0 , má to príma rozvrzanej zvuk :-)

O tom jak dobří Robert Křesťan a Druhá Tráva jsou docela vypovídá to, že s nimi občas spolupracují takoví machři jako právě Charlie McCoy. McCoy je v bluegrassu (a vůbec v americké hudbě) hodně těžká váha. Jinak třeba Tony Trischka nebo Peter Rowan (taky žádný ořezavátka).
Tak Whitův projev teda nemusím
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“