SG Standard X SG Special

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Tonda

Re: SG Standart X SG Special

Příspěvek od Tonda »

petan píše:Já mám teď na LP 10ky a příde mi že tlustší struny by tomu prospěly. Ale tohle je totálně OT

Někde tady padl návrh na sg faded. Znamená to faded, že je uvnitř vydlabaná, jako to dělá gibson u LP? Jenom že si to nedovedu u tak tenký kytary úplně představit...

SG se nedlabou, to už by tam nebylo žádný dřevo :D myslím že ani SG Supreme není dutý
I´m wheels... movin´wheels
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Slimy píše:3, 12tky struny na SG? Já se na LP bál dát 11tky :D ... pak 10tky a nakonec zůstávám u Ernie Ball Super Slinky 9-42. A ať mi nikdo neříká, že to tu mou kytaru nerozhýbe - snad právě James Patrick Page natahuje tyhle struny na své kytary (je pravda, že on je mixuje... a to dost...)
No my ( já, žáci, spoluhráči...) provokujeme a říkáme, že na devítky hrají jen buzny a děti. Když ale hrajeme na gay-párty mého kamaráda, tak to tam neříkáme :wink: Struny začínají od jedenáctek, tenčí nejsou struny, ale nitě. Kvalitní, čistý a lampou nakřáplý zvuk z Gibsona je s tenkými strunami neuskutečnitelný. I holky hrají na jedenáctky :!: a jak jim to hraje. Jazz,blues, latiny, bluegrass, vyžadují pořádný drát a u kytar s HB omotané G. Pravda je, že pro silné zkreslení, příklepy a jiné techniky se nehodí.

Já to mám zatím takhle:

LP,SG,pololubovky - 12 GHS
Strat,7str Strat - 11 DR
Akustiky: D - 12, G - 11 Martin

Ale může se to změnit.
Naposledy upravil(a) Jazzman dne 5.01.2011 1:28, celkem upraveno 1 x.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Na stratovi sem taky dřív míval jedenáctky, ale jednou sem zkusil desítky a nějak se mi to zalíbilo ... Jenže je fakt, že při zvyku na dvanáctky a třináctky z akustiky je to neskutečný máslo ...

Ale abych nebyl OT a zase se to nezamklo tak radši mlčim.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Jazzman píše:
Slimy píše:3, 12tky struny na SG? Já se na LP bál dát 11tky :D ... pak 10tky a nakonec zůstávám u Ernie Ball Super Slinky 9-42. A ať mi nikdo neříká, že to tu mou kytaru nerozhýbe - snad právě James Patrick Page natahuje tyhle struny na své kytary (je pravda, že on je mixuje... a to dost...)
No my ( já, žáci, spoluhráči...) provokujeme a říkáme, že na devítky hrají jen buzny a děti.
nezapomenme jeste na hetero dospele se spatnejma slachama co jsou liny, bendujou a hrajou hodne veci legatama :mrgreen:

ale podobnou hlasku znam s trsatky jazz III - akorat mimo buzerantu tam jsou jeste agrometalisti a petrucci :)

ja to SG mel vlastne jako "zdravotni" kytaru. kdyz jsem mel nejvetsi problemy s rukama a tezko se mi dohraval koncert tak jsem strata s 10-60 odlozil a zbytek dohral na SG s 10-52 ernie ball (mnohem mensi tah) :)
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

to je teda zase nazor, kdyz je kytara dobra, tak hraje dobre i s devitkama. Vetsi vliv rekl bych na zvuk ma material ze ktereho struny jsou. tj ocel/nikl/poniklovana ocel
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Neber to vážně, kluk na gay-akci měl na kytaře taky 11 :D
Ne, vážně, na SG, které se tu řeší bych min. 10 dal. Materiál má vliv, ale sílu a tenzi ničím nenahradíš.
citizen.one

to, na druhou stranu Iommi pokud vim pouzival 9-42 podladeny o ton nebo pul.
a jakej mel a ma zvuk...
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

mam pocit ze Iommi pouzival dokonce i 008. :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Wow, tady ma zas nekdo potrebu ventilovat mindraky a jeste u toho vypadat cool. Zdrzte se prosim invektiv.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

Jazzmane čím dál víc mě překvapuješ...
ať už prominu to, že bych si to mohl vzít osobně, tak mi to příjde uhozený.
Už jen z toho, že člen jako Ty tu spamuje (jasně - psal jsi i k tématu a já se udivil nad 12tkama, ale jak jsi odvětil) a pak svým způsobem vnucuje svůj názor. Ať si Ty a Tvý studenti (i ty holky) natahují třeba struny na baskytary pokud jim to sedne ;)
Já si budu dávat to, co mi sedne také, bez ohledu na rady třeba od Radima Hladíka...
A že nehraju zkresleně (tedy vyjímečně) ani metal ;)
Jinak tyhle .009 používá minimálně Jimmy Page, Jeff Beck, Angus Young a třeba Jach White ;) nemyslím si, že tohle jsou nějaké buzny či děti :mrgreen:

Wohma +1

Můj poslední příspěvek ohledně strun ;)
"Lots of people talk and few of them know..."
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Wohma píše:Wow, tady ma zas nekdo potrebu ventilovat mindraky a jeste u toho vypadat cool. Zdrzte se prosim invektiv.

Nepotřebuje, to byla reakce na to, že se tak divil. :D
Mě jen před časem překvapilo, jak silné dráty si ty děti natahují na kytary, zjevně pod tlakem toho, že zase jejich vzory ( na rozdíl od jiných, zde jmenovaných výborných muzikantů ) je používají.
Třeba John Scofield, Jimmy Bruno, Joe Pass.....Nic ve zlém, ani v nejmenším.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Teď jsem v Ostravě u Brauna hrál na SG Standard a nevím no... Bylo tam tuším za 39 tisíc. Ta kytara je snad starší než já s Demilichem dohromady (jak jsme se shodli :D ) a hrála zajímavě, ale ty prachy bych za to asi nedal... Možná to bylo i strunami, protože na mě byly moc tvrdé. Bych řekl, že tak jedenáctky snad. Ale z asi pěti, šesti kytar na které jsem tam hrál (kolem 15 tisíc) hrála nejbarevněji.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
arcilucifer

Fade píše:Teď jsem v Ostravě u Brauna hrál na SG Standard a nevím no... Bylo tam tuším za 39 tisíc. Ta kytara je snad starší než já s Demilichem dohromady (jak jsme se shodli :D ) a hrála zajímavě, ale ty prachy bych za to asi nedal... Možná to bylo i strunami, protože na mě byly moc tvrdé. Bych řekl, že tak jedenáctky snad. Ale z asi pěti, šesti kytar na které jsem tam hrál (kolem 15 tisíc) hrála nejbarevněji.

ta kytara, jestli to byl ten Gibson Sg standard cervenej co maj u Brauna za 34 900 je rocnik 2006. :lol:
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

arcilucifer píše:
Fade píše:Teď jsem v Ostravě u Brauna hrál na SG Standard a nevím no... Bylo tam tuším za 39 tisíc. Ta kytara je snad starší než já s Demilichem dohromady (jak jsme se shodli :D ) a hrála zajímavě, ale ty prachy bych za to asi nedal... Možná to bylo i strunami, protože na mě byly moc tvrdé. Bych řekl, že tak jedenáctky snad. Ale z asi pěti, šesti kytar na které jsem tam hrál (kolem 15 tisíc) hrála nejbarevněji.

ta kytara, jestli to byl ten Gibson Sg standard cervenej co maj u Brauna za 34 900 je rocnik 2006. :lol:
Jo, to bylo samozřejmě nadnesené :D Myslel jsem, že je ale starší, protože staře celkem vypadala :D Tak se omlouvám za mystifikaci :) Dokonce cenu jsme spletl. Ta devítka tam ale byla no :D
Co ty na něj říkáš, hrál jsi na něj?
arcilucifer

ne nehral jsem na ni, jenom se divam pro prehled co je u nas na kramech za Sgecka, kdyby nahodou.
cena je vysoka, bud je to fakt neco vydarenyho :mrgreen: , nebo to je prepaleny naschval.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

No, jak říkám, za mě je to přepálené... Nehrálo to tak, že bych si uchcával...
citizen.one

tak dneska je to bohuzel nastaveny tak, ze kolikrat neni zadnej zazrak ani kytara za sto tacu, coz uz by clovek cekal... :(
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Bohužel máš celkem pravdu... Určitě si jednou pořídím Flying V. Co bych dal za to, abych se dostal do nějakého skladu a tam si vybral svůj kousek. Bohužel už kvalitou nevěřím ani Gibsonu. Musel bych si vybírat i tam.
Faja

Příspěvek od Faja »

Z dosavadnich zkusenosti vím ze je stejne 70% zvuku v kombu :-)
Filomen

Příspěvek od Filomen »

Chci se zeptat, uvažuju o koupi týhle kytary. Vím že je možná lepší našetřit víc a koupit standard, ale přece jen cena standarda je v tuhle chvíli o nějákejch 11 k navíc než special. A to je dost. Takže se ptám - stojí za to koupě speciála ? :|
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“