Oprava Ibanez PL5 (distortion efekt)

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
JohnyWM

Oprava Ibanez PL5 (distortion efekt)

Příspěvek od JohnyWM »

Zdravím,
zapomněl sem si tuhle krabičku ve zkušebně, a nějaký ucho mi ju odčadilo AC/AC adaptérem 9V 2000mA.
Cítím spálený u vstupu na adaptér, a polovodicove diody, ktera je mezi inputem a outputem. Aj cín na tišťáku je zčernalej (ne úplně) u té diody sou ocazeny oba jeji konce a u vstupu na adapter vsecky 3 kontakty, co z toho vychazi.. U diody je cisilko 90ta dioda je praskla, takze uplne v cudu. Co stím ? (popřípadě, je tu ňejakej dobrovolník, co by mi to opravil ? :D)
stve me ze nehraje, bez pouzivani adapteru bych se obesel , aby to jelo aspon na baterku
kmensik
Rádce

Re: Oprava Ibanez PL5 (distortion efekt)

Příspěvek od kmensik »

Zdar, to je na přeshubu. Vypadá to nadějně, možná je ta dioda jen proražená, dělá tam zkrat. Zkus ji odcvaknout a pustit to na baterku, případně proletovat očazené spoje a nahradit diodu 1N4002. Jestli to nepojede, bude s tím asi víc práce.
Cisilko u diody je D6, a je tam právě jako ochrana proti přepólování.
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

kmensik píše:Zdar, to je na přeshubu. Vypadá to nadějně, možná je ta dioda jen proražená, dělá tam zkrat. Zkus ji odcvaknout a pustit to na baterku, případně proletovat očazené spoje a nahradit diodu 1N4002. Jestli to nepojede, bude s tím asi víc práce.
Cisilko u diody je D6, a je tam právě jako ochrana proti přepólování.
Na přeshubu by to bylo, kdyby se ti sráči aspoň přiznali kdo to byl... :roll:

Kamaráde, nevím jak se ti odvděčit ! odcvakl sem diodu a je to v cajku !
:) :) :) Díky Díky Díky !
V elektru tu zmíněnou diodu mít asi nebudou že ? na inťasu se dá někde objednat ?

Ani netušíš, jak sem šťastnej. Je to můj první efekt, co sem si koupil a fachá už 8 let :)

EDIT: na inťasu už sem ju našel, ale to by se mi sakra prodrazilo... ty 2kc za diodu a 100 za postovny :D
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Jde o to odkuď jsi, v brně, praze, ostravě a větších městech je třeba GES, GME atd...ale jestli znáš třeba nějakého opraváře televizí, nebo elektra tak bych se ho zkusil zeptat...v šuplíku by třeba měl a ani za to nic nechtěl :)
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Flajtr píše:Jde o to odkuď jsi, v brně, praze, ostravě a větších městech je třeba GES, GME atd...ale jestli znáš třeba nějakého opraváře televizí, nebo elektra tak bych se ho zkusil zeptat...v šuplíku by třeba měl a ani za to nic nechtěl :)
Sem z Lipníka (olomoucko), máme tu dvě elektra, tak se uvidí :)
opraváře bohužel, neznám ... :(
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Hele, pokud ti neporaděj v elektru, zkus nějakýho opraváře televizí etc... buďto ji bude mít, nebo bude schopnej to sehnat... mě takhel za 100Kč sehnal a vyměnil 3kondíky v monitoru :D
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

JohnyWM píše:
Flajtr píše:Jde o to odkuď jsi, v brně, praze, ostravě a větších městech je třeba GES, GME atd...ale jestli znáš třeba nějakého opraváře televizí, nebo elektra tak bych se ho zkusil zeptat...v šuplíku by třeba měl a ani za to nic nechtěl :)
Sem z Lipníka (olomoucko), máme tu dvě elektra, tak se uvidí :)
jestli je to dioda 1N4002 tak je to úplně obyč součástka a když by nebyla 1N4002 tak ji muzes nahradit treba diodou 1N4007 je to stejná dioda jen snese vyšší napeti takze se da v pohode pouzit
EDIT: nebo se s nekym domkuv ad ti ji koupi a posle v dopisu ...
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Jakákoli podobná dioda (1n4007 je běžně) bude fungovat jako ochrana, je to korunová položka, mají je v každých součástkách. Hlavně ji tam dát správně!
mia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mia »

JohnyWM píše:Sem z Lipníka (olomoucko), máme tu dvě elektra, tak se uvidí :)
V Přerově je GME u obchodňáku, já tam občas taky jezdím, z Hulína (tam pracuju) je to blíž než do Brna :-)
If ain't broken, don't fix it!
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

mia píše:
JohnyWM píše:Sem z Lipníka (olomoucko), máme tu dvě elektra, tak se uvidí :)
V Přerově je GME u obchodňáku, já tam občas taky jezdím, z Hulína (tam pracuju) je to blíž než do Brna :-)
Dík moc :)
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

kmensik píše:Jakákoli podobná dioda (1n4007 je běžně) bude fungovat jako ochrana, je to korunová položka, mají je v každých součástkách. Hlavně ji tam dát správně!
to by neměl být problém, na tišťáku je pod ní značka, se směrem jak ju tam dať, ale bude neco takovýho i na součástce ? :D
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Na součástce bude čárka. To je ta čárka co je na schématické značce. V tom směru jak ukazuje ta šipka by měla být zapojená takže + bude na anodě.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Polovodičová_dioda
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Smrťokvítek píše:Na součástce bude čárka. To je ta čárka co je na schématické značce. V tom směru jak ukazuje ta šipka by měla být zapojená takže + bude na anodě.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Polovodičová_dioda
díky moc !
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Takže dneska sem skočil do elektra, kde to neměli. Hned vedle je opravna televizí, a pán byl nakonec chotný a jednu diodu mi střelil :D, Bohužel, pájku si půčil můj bratr, a pájka zůstala v olomouci. Tak to spájim až po novým roce, a napíšu esi se to povedlo ;)

Jinak na diode je takovy Fko v krouzku a je an ni napsany 1N4007 (takže typ) ale žádná šipka tam není ...jenom na jedné straně je bílej pásek... á už to chápu, ještě jednou sem si to přečet od smrťovítka a pochopil to :D
Dík moc :D
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

a puč si i odsávačku na cín jestli máš možnost .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Odsávačka nakonec nebyla potřeba ;). Vše sem napájel tak jak jsem měl, a vše funguje na 100%
A teď bych se chtěl zeptat.. mám si ten efekt vůbec nechat jako "vintige" a jakou má takový efekt cenu ?
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“