Jaké struny používáte???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět

jaký struny používáš???

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Kerrang
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/kerrang

Re: Jaké struny používáte???

Příspěvek od Kerrang »

Nero píše:
Ty EB jsem koupil jednou a naposled. Cena podle mě vůbec neodpovídá kvalitě zvuku a výdrži. Nejvíc mě na nich
štvalo, že ten coating začal po pár dnech slézat a pak se na ty struny strašně nepříjemně hrálo.
Dík, tím pádem jsi mi ušetřil 300,- :wink:
ESP-LTD MH1000NT > LINE 6 RELAY G30 > BOSS TU-3 > MAXON OD808 > ISP DECIMATOR > MESA BOOGIE TRIPLE RECTIFIER 2CH > BOSS GE-7 > BOSS DD-7 > ORANGE PPC412
Bilardy

Příspěvek od Bilardy »

Letos (2010) jsem si v lednu koupil dadaria a zvukově vydželi až do listopadu. A ladil jsem je asi dvakrát. Ale zkouším teď přecházet na ernie bally. Líbí se mi ten zvuk.

P.S. vím že se nemaj nechávat struny tak dlouho, ale když furt hrály tak se mi nechělo kupovat nový a seřizovat kytaru.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kerrang píše: Dík, tím pádem jsi mi ušetřil 300,- :wink:
Hehe, za málo... Já jsem jinak fanda EB a natahuju je na obě kytary, ale ty Coated se jim fakt nepovedly.
Bilardy píše:Letos (2010) jsem si v lednu koupil dadaria a zvukově vydželi až do listopadu. A ladil jsem je asi dvakrát. Ale zkouším teď přecházet na ernie bally. Líbí se mi ten zvuk.

P.S. vím že se nemaj nechávat struny tak dlouho, ale když furt hrály tak se mi nechělo kupovat nový a seřizovat kytaru.
Po půl roce, i kdybys na tu kytaru skoro vůbec nehrál a jen se na ní prášilo, jsou ty struny v takovém stavu, že v podstatě nemůžou ladit ve všech polohách. A to vůbec neposuzuju kvalitu zvuku u adárek, která není žádný zázrak. S tím seřizováním to taky není tak horký :wink: Jednoznačná rada je mnit struny častěji :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Adárka jsem si nedávno kupoval,když jsem si blbec zničil Ečko na nových DR DDT a jako ty struny mi nějak nesedli. Už dávno "nehrají" a ze začátku mi přišli nepříjemné na dotyk.

Dneska jdu na kytaru místo nich nahodit DR NEON(nesmějte se mi :-))
Kerrang
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/kerrang

Příspěvek od Kerrang »

Bilardy píše:Letos (2010) jsem si v lednu koupil dadaria a zvukově vydželi až do listopadu. A ladil jsem je asi dvakrát. Ale zkouším teď přecházet na ernie bally. Líbí se mi ten zvuk.

Šťastnej to člověk :)

Z mých zkušeností můžu říct, že ErnieBall a DR mají fakt skvělej zvuk, ale díky mýmu super-agresivnímu potu mi nikdy dlouho nevydržely (ostatně i jako jiný značky). Pod tím si můžete představit tak maximálně 2 týdny.
Ale nechci na ně rozhodně nějak plivat.

U mně jasně vítězí Elixiry, aji za tu cenu se mi opravdu vyplatí a můžu se jen mlátit do hlavy, že jsem je nevyzkoušel už dřív. Jediný mínus je, že nemají takovou škálu tlouštěk, konkrétně 11-54, co dělá ErnieBall, bych u Elixiru moc rád uvítal :cry:
ESP-LTD MH1000NT > LINE 6 RELAY G30 > BOSS TU-3 > MAXON OD808 > ISP DECIMATOR > MESA BOOGIE TRIPLE RECTIFIER 2CH > BOSS GE-7 > BOSS DD-7 > ORANGE PPC412
Bilardy

Příspěvek od Bilardy »

Nero píše: Jednoznačná rada je mnit struny častěji :wink:
Dobrá polepším se a budu měnit struny každý měsíc a příště koupím elixíry
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zas tak moc to hrotit nemusíš :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Klobouk

Příspěvek od Klobouk »

Menit elixiry kazdej mesic je mozna trochu moc :)

Jinak ja pouzivam Martin SP bronze 11ky na akustice, zkousel jsem i ty jejich fosfor-bronzovy, ale ty mi moc nesedly

Na elektrice mam ted natazeny D´Adario EXL110 a dvakrat nadsenej z nich zrovna nejsem, tak se chci zeptat, chtel bych pekne cinkavej zvuk, co by mi kdo doporucil, premyslel jsem ze jeste zkusim ProSteelky , tak mi muzete rovnou rict, jestli si pomuzu nebo ne :) . Pokud mozno tak budu rad za neco levnejsiho (precejenom jako chudy student nemam zrovna na to abych zkousel od nejdrazsich). Takovy 200-300 Kc by bylo idealni. Predem diky za rady, pokud rada nebude tak prosim aspon o srovnani tech dvou D´Adarek co jsem postnul. :)
Cort Earth 70
Cort G210 + Roland Cube 20x
.... že ta výbava stojí za prd? Kdybyste slyšeli jak hraju, tak řeknete, že si tak skvělý nástroje nezasloužím...
Ctibi

Příspěvek od Ctibi »

tak jsem si dneska udělal radost a koupil si tyto struny: http://kytary.cz/ghs-boomers-nickel-pla ... /HN073575/ zatim dobrý, tak snad hned nezreznou :D
sepulturix

Příspěvek od sepulturix »

zdarec,lidi potřeboval bych poradit jake struny si koupit??!!jelikož nemam kytaru tak dlouho tak se zatim moc neoryjentuju!borec me prodal kytaru ale nevim co tam je za struny kytara je značky ESP na takovej ten tvrdši zvuk!!předem dik za radu!!
Klobouk

Příspěvek od Klobouk »

Cau predpokladam ze mas na mysli elektrickou kytaru - v tom pripade zajdi do hudebnin a rekni, ze chces struny na elektriku, devitky (tloustka 9), melo by jim to stacit a tobe na zacatku taky... a pokud te od hrani zacnou bolet prsty, tak si dej od kytary jedno odpoledne pokoj a makni na cestine :twisted:
Cort Earth 70
.... že ta výbava stojí za prd? Kdybyste slyšeli jak hraju, tak řeknete, že si tak skvělý nástroje nezasloužím...
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Na začátek bych si pořídil desítky, nejsou tak tvrdý na nevytvrdlý prsty a zase nejsou tak šíleně měkký jako devítky...
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

I já jsem spíš pro desítky, na takových shredostrojích se obvykle dává dohmat dost nízko a devítky pak pod prsty vůbec nejsou poznat, navíc takové to lehké třísknutí o pražce u desítek, aby to mělo lehce perkusivní nádech, často na devítkách vychází jako hnusný pazvuk.
sepulturix

Klobouk píše:Cau predpokladam ze mas na mysli elektrickou kytaru - v tom pripade zajdi do hudebnin a rekni, ze chces struny na elektriku, devitky (tloustka 9), melo by jim to stacit a tobe na zacatku taky... a pokud te od hrani zacnou bolet prsty, tak si dej od kytary jedno odpoledne pokoj a makni na cestine :twisted:
jj čeština me nikdy moc nešla :? ale tak to sem se zrovna neptal hlavně že to přečteš ne :wink: ??a co třeba značku tu bys me mohl poradit hodně sem tady četl že DR sou docela dobry ale borec me radi že prej ELIXIR je dobra značka no tak trochec nevim !!
sepulturix

[quote="woro90-1"]I já jsem spíš pro desítky, na takových shredostrojích se obvykle dává dohmat dost nízko a devítky pak pod prsty vůbec nejsou poznat, navíc takové to lehké třísknutí o pražce u desítek, aby to mělo lehce perkusivní nádech, často na devítkách vychází jako hnusný pazvuk.[/quot

no a jakou značku borec me radi ELIXIR a tady sem čel že DR sou docela cajk cajk
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Elixir je urcite dobra znacka, nicmene nez se zorientujes, koupil bych nejake levne. At nekoupis za 350 struny, ktere te pak budou stvat, protoze jsou napriklad moc mekke ci tvrde. Z levnejsich s zadnymi moc zkusenosti nemam, krom znacky D'Addario, ty stoji za pikacu..
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

obyč ernie ball desítky za 170kč na začátek rozhodně nic nezkazí :-)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
speedy12

Příspěvek od speedy12 »

a co pouzivate za velikosti strun na jekem ladeni? ja ted mam na kytare ernie ball devitky a ladim do E mam superstrata od cortu. asi ted zkusim tvrdsi rikam si ze by mi to pomohlo s prestnosti pri alternate pickingu kdyz budou tvrdsi ale bojim se ze pujde spatne bendovat. obcas potrebuji vytahnout treba o 1 1/5 tonu co je na mich tvrzeni za pravdu? :?:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Pro tyhle případy existují hybridní sady strun. Například já používám v E standard Ernie Ball 10-52, což jsou vlastně opletené dvanáctky a neopletené desítky.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Klobouk

Příspěvek od Klobouk »

Jo hybridni sady by ti v tomhle mely vyjit vstric, ale nemusis se bat ani obyc. sady, ale zase zalezi jak silne. Urcite to bude horsi nez s devitkama, ale ze by byl na 10kach bending problem bych nerekl.
Cort Earth 70
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“