Zdravim, jsem majitelem nove externi Lexicon Alpha zvukove karty. Zatim se s ni teprve seznamuji par dni, a pouzivam ji jen jako zvukovku k notebooku bez nahravani. Na kvalitu zvuku si nemuzu opravdu stezovat, oproti integrovane zvukovce na notebooku je to prijemna zmena k lepsimu. Bohuzel, a to proc vlastne pisu je, ze jsem zaregistroval par problemu a pro me docela zavaznych. Dost casto ve sluchatkach lupne parkrat za sebou, neni to nijak na pozadi ale pekny a hlasity neprijemny zalupani az to je fakt neprijemny. Vypozoroval jsem tento jev napriklad pri kazdem posunu casu filmu v prehravaci ale je to i jinde a tak to prehravacem asi nebude. Musim upozornit, ze stejny film na interni zvukove karte nelupa a chova se naprosto normalne na stejnych sluchatkach (SENHEISER HD205). Dalsi problem nastava u nejakych her kdy jsem byl navyklej pustit winampa na pozadi a presto ztlumeny zvuk hry. To zde casto nejde, zvuk se zacne zpozdovat a jednou to i zacalo piskat tak hlasite, ze jsem sluchatka odhodil abych neohluchl.
Ovladace jsem stahl z webu aktualni, nainstaloval dle navodu. Nemam ale zkusenosti se zvukovkami celkove tak nevim, zda to neni softwarovy problem treba s Windows XP nebo se jedna o vadny kousek a mam ho reklamovat. Poradite? Nesetkal se nekdo s podobnym problemem? Dekuji za pripadnou pomoc.
Lexicon alpha a neprijemne lupani
Pravidla fóra
Re: Lexicon alpha a neprijemne lupani
alphu mam. ale priznam se, ze me ani nenapadlo na ni poustet filmy, winamp nebo dokonce hry... k tomu ta karta neni urcena....
(jinyma slovama: promin, odpoved neznam. snad s tim bude mit zkusenost nekdo dalsi....)
edit: nicmene ted jsem to zkusil. nastavit alphu jako default zarizeni, pustit nakou muziku, film, dvd a directx hru. a i hru a film zaroven. zadne lupani, vsechno vcelku v pohode bezi... takze zkus ovladace jeste jednou, jiny usb port, mrkni do spravce zarizeni, jestli nemas nejaky problem s usb... pak zkus jeste kartu pouzit tak k nejakemu nahravani/prehravani s asio drivery ... a kdyz to porad bude spatny, mozna dojde na tu reklamaci...
(jinyma slovama: promin, odpoved neznam. snad s tim bude mit zkusenost nekdo dalsi....)
edit: nicmene ted jsem to zkusil. nastavit alphu jako default zarizeni, pustit nakou muziku, film, dvd a directx hru. a i hru a film zaroven. zadne lupani, vsechno vcelku v pohode bezi... takze zkus ovladace jeste jednou, jiny usb port, mrkni do spravce zarizeni, jestli nemas nejaky problem s usb... pak zkus jeste kartu pouzit tak k nejakemu nahravani/prehravani s asio drivery ... a kdyz to porad bude spatny, mozna dojde na tu reklamaci...
Pokukuji po nějaké externí zvukovce k noťasu na domácí nahrávání. Rád bych z ní dostal obstojný zvuk a chtěl bych s ní primárně nahrávat kytaru, basu případně zpěv. Nechci za ní vyhodit ranec a teď jsem koukal že tato zvukovka se prodává za příjemnou cenu. Máte s ní někdo zkušenost? Doporučili by jste mi jí, či je lepší připlatit a koupit nějakou lepší. Nikdy jsem takovou věc nepožizoval, takže nemám ponění, jestli je rozdíl ve zvuku u zvukovky za 2t nebo za 4t. Také by mě zajímala kompatibilita s W7.
Díky moc
Díky moc
s W7 kompatibilni je. obcas ji k ntb s W7 pripojuju.
Pro nahrávání kytary ti bude určitě stačit. Měl jsem ji a spokojenot. Ale byl tam určitý problém s tím lupáním a sekáním zvuku. Nevím v jakém stádiu je tenhle problém. Myslím, že to řešily nové ovladače a pořádné USB napájení. Jako velice podobná alternativa je M-audio fast track. Tu jsem měl taky a ta mi přišla spolehlivější. Něměl jsem problém vůbec žádný.
Jinak o těch problémech alphy je toho tu napsáno dost. Tak to projdi a uvidíš jak se to vyřešilo. Myslím, ale že neuděláš chybu v zásadě ani s jednou.
Jinak o těch problémech alphy je toho tu napsáno dost. Tak to projdi a uvidíš jak se to vyřešilo. Myslím, ale že neuděláš chybu v zásadě ani s jednou.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Janek: jo ... aplha nema fantoma pro kondenzator. ale nevim, jestli je to pro tebe podstatne...
Toho jsem si vědom a zvažuji to. Rád bych totiž v budoucnu koupil kondenzátorový mikrofon, takže možná lepší koupit rovnou zvukovku s napájením ať to pak nemusím řešit.
Mám ještě vyhlídlou od M - audia fast track, která je sice mírně dražší ale přijde mi co se recenzí týče spolehlivější. Na tu alphu jsem četl už mraky problémů, viz forum...
Mám ještě vyhlídlou od M - audia fast track, která je sice mírně dražší ale přijde mi co se recenzí týče spolehlivější. Na tu alphu jsem četl už mraky problémů, viz forum...