GIBSON J-200
Pravidla fóra
- ibanezfender
GIBSON J-200
Zdravím všechny,
mám takový zvláštní dotaz, nejsem začátečník ale moc to neumím. Mám dvanáctku http://www.audiotek.cz/product-17051-ibanez-v7212e a hraje se mi na ni celkem dobře. Teď bych si chtěl koupit 6ti strunné akustické jumbo. Hraju tak 1x za měsíc . Prosím o radu proč si nekoupit Gibson J-200. Cena není argument.
Dík
mám takový zvláštní dotaz, nejsem začátečník ale moc to neumím. Mám dvanáctku http://www.audiotek.cz/product-17051-ibanez-v7212e a hraje se mi na ni celkem dobře. Teď bych si chtěl koupit 6ti strunné akustické jumbo. Hraju tak 1x za měsíc . Prosím o radu proč si nekoupit Gibson J-200. Cena není argument.
Dík
Re: GIBSON J-200
Nebylo by nejlepší zaběhnout na Pankrác a zkusit si ji, když ji mají na prodejně?
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
- ...EDGE...
Protoze za ty penize dle meho nazoru lze koupit lepsi nastroj.
Fakt divnej dotaz
proč by ti to měl někdo rozmlouvat ?
Snad musíš vědět jestli ti taková kytara bude vyhovovat.. hrál jsi na ni ?
Napadá mě jediný možný negativum (kromě zvuku javorovýho superjumba pro někoho)- je to pořádnej macek
= blbě se na ní hraje v křesle u televize, zvlášť malejm lidem..
A pak to že v našich podmínkách si vyzkoušíš leda jednu, nějaký vybírání z několika
nehrozí. Takže nikdy nebudeš vědět jestli jsi nemoh vybrat líp - chce to zkoušet současně,
akustická paměť je nespolehlivá a hlavně krátkodobá.
Snad musíš vědět jestli ti taková kytara bude vyhovovat.. hrál jsi na ni ?
Napadá mě jediný možný negativum (kromě zvuku javorovýho superjumba pro někoho)- je to pořádnej macek
= blbě se na ní hraje v křesle u televize, zvlášť malejm lidem..
A pak to že v našich podmínkách si vyzkoušíš leda jednu, nějaký vybírání z několika
nehrozí. Takže nikdy nebudeš vědět jestli jsi nemoh vybrat líp - chce to zkoušet současně,
akustická paměť je nespolehlivá a hlavně krátkodobá.
I´m wheels... movin´wheels
- 60'Rock_N'_Roll
ale ne tak krásný../...EDGE... píše:Protoze za ty penize dle meho nazoru lze koupit lepsi nastroj.
imho zadna super rada nebude. kdyz uz nic jineho, mohlo by jit o solidni ulozeni financi. neco jako nakoupit zlato. akorat si netroufam odhadnout, jak moc (a kdy) je to vyhodne...
- ibanezfender
takhle nějak vypada ta moje ibanezka ale jak jsem psal...chtěl bych jumbo....EDGE... píše:Protoze za ty penize dle meho nazoru lze koupit lepsi nastroj.
Člověk by předpokládal,že když někdo chce akustiku za 70 táců, už bude vědět přesně co chce a jde si přesně za tím.Jak si teda na tom ty?
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- ibanezfender
to Tonda: nejsem chcípák, jumbo unesu a ruce mám taky dost dlouhý.
to Paris: nejde mi o investici, vím o lepších příležitostech.
to Panetge: chci dobrou(hidně dobrou) kytaru
to všichniostatní: berte to prosím spíše jako námět k diskuzi, zajímají mě jakékoliv názory, osobní zkušenosti apdb. Většina témet je zde limitována cenou. Mě zajímají jen jumba a neptejte se proč....
to Paris: nejde mi o investici, vím o lepších příležitostech.
to Panetge: chci dobrou(hidně dobrou) kytaru
to všichniostatní: berte to prosím spíše jako námět k diskuzi, zajímají mě jakékoliv názory, osobní zkušenosti apdb. Většina témet je zde limitována cenou. Mě zajímají jen jumba a neptejte se proč....
Tak napiš "mám 100 litrů, poraďte mi nejleší jumbo"...a je toibanezfender píše:chci dobrou(hidně dobrou) kytaru
- ibanezfender
mám 200.............ale o peníze nejderocky77 píše:Tak napiš "mám 100 litrů, poraďte mi nejleší jumbo"...a je toibanezfender píše:chci dobrou(hidně dobrou) kytaru
Naposledy upravil(a) Dark Axel dne 7.01.2011 7:12, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Dark Axel: sloučeny dva příspěvky
Důvod: Dark Axel: sloučeny dva příspěvky
Tak když jsi takovej borec, tak to se vyprdni na Gibson, to je pro masy,
tady máš něco důstojnějšího :
http://www.musik-schmidt.de/Collings-SJ-SALE-.html (showroom model)
nebo (to bych volil já)
http://www.musik-schmidt.de/Santa-Cruz- ... Jumbo.html - je to ale slope shoulder a ne super J.
tady máš něco důstojnějšího :
http://www.musik-schmidt.de/Collings-SJ-SALE-.html (showroom model)
nebo (to bych volil já)
http://www.musik-schmidt.de/Santa-Cruz- ... Jumbo.html - je to ale slope shoulder a ne super J.
I´m wheels... movin´wheels
kup 100 preklizkovych kytar po 2k. muzes kazdou po leti sip savanou demonstrativne rozslapat. jako frajerina to chvili vydrzi a udelas tim zaroven velkou sluzbu...
- ibanezfender
Pánové neblázněte, nechci nic demonstratině rozšlapávat. Nejsem Maťo Durinda. elektricke-kytary/jaka-kytara-je-hodne- ... 70-20.html
No já bych ji nekoupil, protože se mi nelíbí. Je na mě moc přezdobená. Stačí jako argument?ibanezfender píše:Prosím o radu proč si nekoupit Gibson J-200. Cena není argument.
Dík
Zvukově netuším, páč jsem na ni nehrál.
Jinak kromě třeba Santa Cruz nebo Larivee bych zkusil i dražší Taylory. Kdybych šel i po vzhledu, tak PRS.
Ještě by přicházela do úvahy Yamaha LJ36...je to sice menší, ale jumbo
Měl jsem v ruce řadu 16 a už to bylo velmi, velmi dobré...
Ahoj,
v ruce jsem Gibsona J-200 stejně jako asi většina lidí tady na fóru nedržel. Nicméně z toho jak ji znám z nahrávek je to skvělá kytara. Má poměrně svojský zvuk, který je moc dobře slyšet třeba na deskách Rev. Gary Davise (bluesový fingerpicking), nebo v intru Pinball Wizard od Who (v plných akordech). Pokud bude daný kus v dobrém stavu tak s ní nemůžeš šlápnout vedle. Je to vynikající nástroj stejně jako třeba vyšší řady Taylorů nebo Martinek. Jiná věc ovšem je jestli ti sedne zvukově a co do hráčského pohodlí.
v ruce jsem Gibsona J-200 stejně jako asi většina lidí tady na fóru nedržel. Nicméně z toho jak ji znám z nahrávek je to skvělá kytara. Má poměrně svojský zvuk, který je moc dobře slyšet třeba na deskách Rev. Gary Davise (bluesový fingerpicking), nebo v intru Pinball Wizard od Who (v plných akordech). Pokud bude daný kus v dobrém stavu tak s ní nemůžeš šlápnout vedle. Je to vynikající nástroj stejně jako třeba vyšší řady Taylorů nebo Martinek. Jiná věc ovšem je jestli ti sedne zvukově a co do hráčského pohodlí.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
- ...EDGE...
Martin taky vyrabi jumba, aspon vim o J 40...ale to je s tvym kapitalem chcipak
Zadne jumbo Martin jsem bohuzel nezkousel, ale D 18 a D 28, na ktere jsem hral mi napovedely, ze by mohlo stat za to ho zkusit pohledat.
Zadne jumbo Martin jsem bohuzel nezkousel, ale D 18 a D 28, na ktere jsem hral mi napovedely, ze by mohlo stat za to ho zkusit pohledat.
- ibanezfender
proč do toho Všichni ****** ty peníze???
Naposledy upravil(a) Red Bull dne 7.01.2011 12:53, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Cenzura vulgarismu - nejsme někde na vsi v hospodě, tak se podle toho chovej.
Důvod: Cenzura vulgarismu - nejsme někde na vsi v hospodě, tak se podle toho chovej.
- ...EDGE...
Tady se vetsina z nas nenarodila se zlatym nocnikem u zadku, pokud vis, co tim myslim.
Tobe by nebylo lito utratit zbytecne o desitky tisic navic za zbytecne predrazenou kytaru?..
Tobe by nebylo lito utratit zbytecne o desitky tisic navic za zbytecne predrazenou kytaru?..