trsátko

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Re: trsátko

Příspěvek od Mirus »

Pepe píše:
Mirus píše:no já použivám dvě trsátka naráz značky "own -fingers" co se týče tloušťky tak to jsou naprosto ideální , myslím že něco kolo 1,4 cm :) jsou nezlomitelný , vlastně jsou , ale to by je člověk musel strkat bůhvíkam ..
2 trsátka naráz? Nechápu :shock:
1,4 cm tlusté trsátko? Taky nechápu :shock:
To by znamenalo 2,8 cm -> Už vůbec nechápu :) Asi si trochu pleteš pojmy ne?

Pepe tady šlo o prsty :D

2 trsátka naráz = 2 prsty naráz
1,4 cm tlustý = odhad průměru mého ukazováčku
A tím "own-fingers" jsem chtěl vyjádřit mé prsty , ale vidím že se mě vtip nepovedl ... stydím se :D :P
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Mirus píše:Pepe tady šlo o prsty :D

2 trsátka naráz = 2 prsty naráz
1,4 cm tlustý = odhad průměru mého ukazováčku
A tím "own-fingers" jsem chtěl vyjádřit mé prsty , ale vidím že se mě vtip nepovedl ... stydím se :D :P
Tak to sorry já jsem to teda napoprvý nepochopil, ale nebyl jsem jedinej.
Hm, a jak ten tvuj vtip pomůže nějakýmu začátečníkovi, kterej tu bude hledat pomoc při výběru trsátka? :roll:
Na vtipy je tu Undergrund. Tady ten vršek by měl bejt trochu seriozní ne? :wink:
Jestli se chceš o tom pobavit, tak mužem přes SZ, ať tu nespamujem. Myslim, ale že to neni potřeba.

Jinak kdybych já se vrátil k trsátku, tak bych určitě nebral hubenější než 1,3 na který jsem začínal.
Líbilo se mi to, co tu napsal Woro90.
Určitě bych vyzkoušel to kamenný.Takovýhle věci vždycky zkoušim rád.
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
garde

Příspěvek od garde »

Mirus píše:no já použivám dvě trsátka naráz značky "own -fingers" co se týče tloušťky tak to jsou naprosto ideální , myslím že něco kolo 1,4 cm :) jsou nezlomitelný , vlastně jsou , ale to by je člověk musel strkat bůhvíkam ..
.... :D :D :D :lol: ....to bol dobrý heft....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

garde píše:
.... :D :D :D :lol: ....to bol dobrý heft....
Myslíš opravdu nebo ironicky ? :D No ale nechci OTčkovat a já prstař taky občas vezmu do ruky trsátko na sóla při sezení .. protože ve stoje mě absolutně hrát trsátkem nejde , nevím proč , blbě se mi to drží .. jinak co do té ruky beru , tak většinou dunlopky tortex 0,88 takový zeleňoučký , a občas klasický G.Dennis 1,00 mm.
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
heczis

Příspěvek od heczis »

omg prectete si to: "dve trsatka znacky own-fingers"
neni na case zalozit tema s nazvem "vysvetlovani vtipu"?
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
maigret
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maigret »

Zkoušel jsem různé tloušťky trsátek, ale nakonec mi stejně nejlíp sedí v prstech stejný průměr, jaký používám i na kytaru ( španělku ) - tedy 0.73...
adso

Příspěvek od adso »

Tak já s tim měl docela potíž, vybrat něco co by mi sedělo. Zkusil jsem klasický tvary s placatým tělem, ale ty se mi v prstech otáčely. Takže jsem se hraní s trsátkem docela vyhýbal. Dostal jsem se do fáze, kdy hraju prstama rychleji než trsátkem, což dle mého učitele bývá naopak. Naštěstí jsem ale při takové té návštěvě hudebnin, kdy vlastně pro nic koupit nechcete, ale jdete se podívat co je nového, narazil na Stagg Touch trsátka, v tloušťce 2mm. Jsou plastická a mají prohlubeň, díky níž se mi v prstech ani nehne. Ale zas na druhou stranu, ta prohlubeň trsátko neposunuje někam, kam nepatří, jako se mi to stávalo u těchto Everly Star Picks
Obrázek

To od staggu stálo 10,-. Ještě se poohlídnu po jiných variantách tohohle tvaru.

Obrázek
http://www.twenga.co.uk/search.php?hx=1 ... 9&start=20
Technika osvobozuje :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To samý najdeš u Dunlopa - Big Stubby.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
adso

Příspěvek od adso »

Super, snad bude z příjemnějšího materiálu.
Technika osvobozuje :)
woro90

Příspěvek od woro90 »

adso píše:Super, snad bude z příjemnějšího materiálu.
I ten Stagg vypadá že je z Lexanu, tedy ze stejného materiálu jako Dunlop Big Stubby. Ale zkus od Dunlopu sehnat nějaké velké z řady Primetone.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Mormo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mormo »

Trsátka používám občas, a jen na nějaké skladby, ale osvědčilo se mi oranžové George Dennis 1.05 Sharp. Dobře zdrsněné, neklouže a navíc se jen tak nezbrousí...
SANDBERG California JJ 5.string, PeLe Bass Custom Fretless (http://pelebass.com/), Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT-410HE, Ampeg SVT-15E
4string86

Příspěvek od 4string86 »

taktiez Dunlop 0.88 mm, niekedy 1.0 mm
lukapa

Příspěvek od lukapa »

Brain 0,88 - 1 protože u nás v hudebninách nic jiného není :mrgreen:
Jassem

Příspěvek od Jassem »

já používám hodně netradičně

Dunlop palcový prstýnek http://kytary.cz/dunlop-palcovy-prstynek/HN021374/ velikosti L a je to fakt super věc :wink: :D
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Zdravím všechny mistry basů,

mám takový specifický dotaz. Švagr hraje v kapele na basu a manželka si usmyslela, že bychom mu mohli věnovat k narozeninám něco na hru... A jelikož žena má ráda netradiční a originální věci, zaujalo ji, když jsem jí tuhle vyprávěl, že existují i trsátka z netradičních materiálů - dřevo, kámen (achát), bůvolí roh, ocel,...

Máte někdo zkušenost s něčím takovým? Tedy zda se s tím vůbec dá hrát... Jelikož švagr je dost individualista, šance, že se mu trefíme do vkusu, je podle mne dosti malá, ale vysvětlujte to doma :D Takže když už, tak bych rád pořídil něco, u čeho je největší pravděpodobnost, že se to bude dát použít... Já hraju jen na akustiku a tam se držím standardních materiálů, takže budu rád za každou radu... Díky moc.
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
permooon

Příspěvek od permooon »

já používám Jim Dunlop USA M(fialově průhledný)je to něco kolem asi těch 0.9 mm jinak náš kytarista má to kamenný a nemůže si to vynachválit.akorát tedda neztratit nebo sou 3 kila v pr..... :D
Warwick Corvette $$ NT ASH 5str., Harley Benton PJ5DeLuxe
MarkBass LM250 Black, Warwick WCA 210,Warwick BlueCab 60
Mirus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirus »

rocky77 píše:Zdravím všechny mistry basů,

mám takový specifický dotaz. Švagr hraje v kapele na basu a manželka si usmyslela, že bychom mu mohli věnovat k narozeninám něco na hru... A jelikož žena má ráda netradiční a originální věci, zaujalo ji, když jsem jí tuhle vyprávěl, že existují i trsátka z netradičních materiálů - dřevo, kámen (achát), bůvolí roh, ocel,...

Máte někdo zkušenost s něčím takovým? Tedy zda se s tím vůbec dá hrát... Jelikož švagr je dost individualista, šance, že se mu trefíme do vkusu, je podle mne dosti malá, ale vysvětlujte to doma :D Takže když už, tak bych rád pořídil něco, u čeho je největší pravděpodobnost, že se to bude dát použít... Já hraju jen na akustiku a tam se držím standardních materiálů, takže budu rád za každou radu... Díky moc.
Pořídit se toho dá dost , a objednávky a prodej netradičních trsátek vedli basáci z baskytara.com fóra , tam se po tom podívej , určitě tam něco najdeš..
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“