Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Eizor
Kontaktovat uživatele:

Re: Pedalboardy

Příspěvek od Eizor »

Stačí třeba jen 3, třeba 1- wah (Potřebuješ ho vážně bypassnout? Budeš muset 2x šlápnout.
Chci si nechat předělat Wah na TB, to se potom musí sešlapovat 2x? jsem myslel, že se vymění spínač a bude to fungovat stejně, akorát wah bude TB. A na tu podložku.. to se mi víc vyplatí si na wahu TB udělat, než kupovat tady takovej podstavec.
ten wah bych měl ještě před lištou, právě kvůli výše zmiňovaným důvodům.

Jsem myslel, že na té liště zapojím do každýho switche zapojím jeden efekt, abych mohl měnit kombinace efektů.
(vůbec se v tomhle tématu nevyznám, tak mě omluvte :wink: )

edit: Jaké máte zkušenosti se smčka lištou a widara lištou? je to adekvátní nebo jsou rozdílné? A funguje zdroj od Smrčky na liště Widara?

A když máte pedalboard a v liště efekty, tak jak se zapínáním a vypnínáním? to se dají efekty do lišty, zapnou se efekty a pak se zapínají lištou. Když přestanu hrát, tak to můžu vyndat ze zdroje a potom zase dát do zdroje a zapínat jen lištou? nebo musím znovu všechny efekty zapínat?

takhle si představuju, že to udělám: http://files.uloziste.com/99f2a72ad6e7c ... 5%A1ta.jpg
ale nevím jestli je to tak správně... a omlouvám se za to jak je to udělaný :D to víte malování
Naposledy upravil(a) Eizor dne 5.01.2011 17:20, celkem upraveno 1 x.
tady hraju teď KOSMONOPOL
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

TB lišta a napáječ spolu nemají vůbec nic společného a nějakou jejich "kompatabilitu" nemá smysl řešit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

Nero píše:TB lišta a napáječ spolu nemají vůbec nic společného a nějakou jejich "kompatabilitu" nemá smysl řešit.
jo.. to se omlouvám :) jsem si neuvědomil :oops:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

A v té liště budeš mít efekty pořád zapnuté a switchi v liště je bude bypassovat nebo naopak zapojovat do aignálové cesty. Není ta tom nic komplikovaného.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

a to zapojení http://files.uloziste.com/99f2a72ad6e7c ... 5%A1ta.jpg je v pořádku? fungují takhle pedalboardy že? nebo je to úplna hovadina?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Takhle ti to fungovat bude - akorát bych změnil pořadi (wah - zkreslení - tremolo - delay například)

PetrPeter 1975 - 2008
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

Nero píše:Takhle ti to fungovat bude - akorát bych změnil pořadi (wah - zkreslení - tremolo - delay například)
jojo, to jsem "namaloval" jen tak zhruba.. potom vyzkouším jak to funguje, ale teď to mám taky takhle, že mám wah první a potom až efekty, radši "ohýbám" zvuk kytary než zvuk efektu, ale jak říkám, potom vyzkouším.

Tak já do toho jdu.. teď jsem si objednal muffa, počkám si na memory toy, až bude na skladě.. potom dlouho nic a až našetřím, tak ten zbytek...
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Tak já do toho jdu.. teď jsem si objednal muffa, počkám si na memory toy, až bude na skladě.. potom dlouho nic a až našetřím, tak ten zbytek...[/quote]
Než začneš řešit TB lištu, pokud chceš dát do každé smyčky jen jednu krabičku a rozhodl ses pro EHX, konkrétně Little Big Muff a Memory Toy, pak vyhazuješ peníze a nosíš dříví do lesa - obě dvě, srejně jako většina současných modelů EHX, mají TB (snad jen s výjimkou Pocket Metal Muffu, který snad má, bůhví proč, buffered bypass). Jiná věc by byla, a nevím, zda jsi pochopil funkci TB lišty jako looperu, pokud bys chtěl v každé smyčce itněkolik v sérii zapojených krabiček (třeba ve smyčce drive overdrive a distortion či fuzz, ve smyčce modulace chorus a phaser, ve smyčce ambience delay a reverb), před songem si v dané smyčce zapneš požadovanou škatuli (nebo dvě, pokud chceš třeba fuzz zkultivovat a zesílit overdrivem), a pak už jen jedním šlápnutím zapneš tu předvolbu. Pokud máš na liště master pro víc smyček, můžeš mít třeba na sólo předvolené škatule v sekcích drive, modulace a ambience, a při přechodu na sólo je 1 šlápnutím na master switch zapneš všechny 3 najednou.
Jinak k napájení lišty - pokud je to pasivní lišta na bázi mechanických 3PDT přepínačů, jako třeba ty od Smrčky, tak napájení je tam čistě jen kvůli signalizaci zapnutí LEDkou, napájení včetně konektoru je standardních 9 V jako třeba u BOSSe a převážné většiny jiných výrobců (i ty současné EHX). Odběr bude minimální, takže by stačila i baterka, pokud dojde za provozu, přepínání dál nfunguje, jen LED nebudou svítit.
Pokud v tom stále trochu tápeš, doporučuju třeba Smrčkův článek o PB v Muzikusu (http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... rpen~2008/)
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

pak vyhazuješ peníze a nosíš dříví do lesa
jojo, to vím, vím co je TB, spíš jsem myslel mít tu TB lištu na toho rata, bosse, zoom... a další..
a proto byl taky trochu ten dotaz.
Jestli je lepší koupit malou lištu a před ní naházet efekty s TB a potom do "malé" lišty dát efekty bez TB
a nebo koupit rovnou velkou lištu a naházet tam všechny efekty.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Eizor píše: Jestli je lepší koupit malou lištu a před ní naházet efekty s TB a potom do "malé" lišty dát efekty bez TB
a nebo koupit rovnou velkou lištu a naházet tam všechny efekty.
OK. Nevím, zda Rat není taky TB. K pořadí efektů před nebo za lištou - to záleží, v jakém je chceš pořadí, ty TB krabičky bys třeba chtěl mít uprostřed řetězce. Smyčky na liště jsou v sérii za sebou, pokud bys neměl lištu na objednávku s nějakým jiným přáním, jako paralelní smyčkou nebo vyvedenou sériovou smyčkou bez spínače (pro krabičky s TB. Taky můžeš mít místo jedné dlouhé lišty 2 krátké, pokud by TB krabičky měly být uprostřed. Ještě k tomu TB Wahu - máš recht, pak ho samozřejmě nemusíš mít v TB liště a aktivuješ ho 1 šlápnutím, tyhle předělávky na klasické Wahy s mechanickým spínačem snad dělá třeba Smrčka ne Electronic Orange. Já mám wah od G. Dennise, tam je mikrospínač a jiná mechanická konstrukce, navíc trošku zabarvující bypass, proto ho mám v liště a uvažoval jsem o té TB podložce.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

a taky ten Zoom pisou ze potrebuje 300mA zdroj, me teda jel bez problemu i na 250 z Gatora, ale na 100mA nevim jestli bude fungovat, to by pak musel byt ten smrcka zdroj upraveny.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Fořt

Příspěvek od Fořt »

hyenik píše:a taky ten Zoom pisou ze potrebuje 300mA zdroj, me teda jel bez problemu i na 250 z Gatora, ale na 100mA nevim jestli bude fungovat, to by pak musel byt ten smrcka zdroj upraveny.
Pak by pro něj bylo možná lepší tohle: http://kytary.cz/carl-martin-pro-power/HN114251/

Eizore, osobně bych ti radil nakoupit nedřív krabičky, vyzkoušet, jak se chovají jejich bypassy (btw, ten Rat - zřejmě nový Rat 2? - je na 100% TB, hledal jsem to na zahr. fórech), a pokuď to bude OK a nechceš využívat funkci looperu, moc bych zatím neřešil TB lištu a postavil zatím PB bez ní. Stejně tak bych nejdřív vyzkoušel levnější variantu napájení, tj. místo galvanicky oddělených zdrojů 1 zdroj + daisy chain, třeba žádné problémy s brumem mít nebudeš. Doporučuju levný Behringer, 1700 mA, daisy chain pro 12 efektů: http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... b-all.html Je i součástí těch jejich PB (viz můj PB1000).
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

Doporučuju levný Behringer, 1700 mA, daisy chain pro 12 efektů: http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... b-all.html Je i součástí těch jejich PB (viz můj PB1000)
a k PSU-HSB-ALL dávají propojky k efektům? nebo si je musím koupit potom další propojky?

CARL MARTIN Pro-Power ten by fungoval i na Zooma i na krabičky zároveň?

tak stejně tu TB lištu budu shánět až budu mít efekty co chci.. takže to mám času :D
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Eizor píše: ... a k PSU-HSB-ALL dávají propojky k efektům? nebo si je musím koupit potom další propojky?
CARL MARTIN Pro-Power ten by fungoval i na Zooma i na krabičky zároveň?
Ne, součástí je jen daisy chain, tj. kabel s 12 standardními napájecími soudkovými konektory se standardní polaritou (tj. na středu -, vně +), + sada redukcí pro jiné konektory včetně nástavce pro obrácení polarity.
Propojky jsou spolu s PSU-HSB-ALL pouze součástí PB (tobě by asi stačila menší varianta PB 600:
http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... b-600.html

Ten C.Martin má mít kromě 9-12 V/100 mA i 2 výstupy pro 350 mA, takže by to mělo ZOOMa utáhnout.
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

A když máš ten PB 600 (nebo 1000) a zapojíš tam třeba boss efekty, tak ti "nežerou" signál? Jak je to tam řešený? Jako že je každý efekt zapojený "samostatně" ?

Právě se bojím, že by se mi do PB 600 nevešlo Crybaby a zoom + ty další efekty co chci časem dokoupit + footswitch od komba.

A nebručí/nešumí? Co jsem se díval na videa na youtube, tak šuměly.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Eizor píše:A když máš ten PB 600 (nebo 1000) a zapojíš tam třeba boss efekty, tak ti "nežerou" signál? Jak je to tam řešený? Jako že je každý efekt zapojený "samostatně" ?
Hele, viděl jsi jsi vůbec někdy pár krabiček zapojených v sérii za sebou? Jak by to mělo být řešený? Ten PB je prostě jen krabice, do které krabičky zapojené propojkami do série naskládáš, na vstup první přivedeš výstup z kytary a výstup z poslední přivedeš do komba, resp. ten vstup a výstup (stereo) jsou napevno na PB (to jsou ty zástrčka na pravé a levé straně PB), takže si neničíš zástrčky na krabičkách, ty jsou na PB napevno. Samozřejmě, že některá krabička může v bypassu žrát signál nebo ho nějak zabarvovat, ale to s PB nijak nesouvisí, maximálně s tím, že ty dodávané propojky asi neboudou moc kvalitní (třeba kvůli vyšší kapacitě kabelu). Dál, když bude těch krabiček (non-TB), navíc třeba od různých výrobců, můžou se jejich buffery vzájemně ovlivňovat, šum z jednoho bufferu je postupně v dalších zesilován, atd. U TB krabiček se zase ve dlouhém řetězci můžou projevit nedokonalosti kabelu (opět ta kapacita), takže může docházet k útlumu na vyšších frekvencích, proto je vhodné mít v řetězci aspoň jeden dobrý buffer (krabičku s ním), nejlépe na konci. Ale tohle všechno už napsal v Muzikusu pan Smrčka.
Eizor píše: Právě se bojím, že by se mi do PB 600 nevešlo Crybaby a zoom + ty další efekty co chci časem dokoupit + footswitch od komba.
Wah se tam vejde, je tam prostor vpravo, jen se musí odšroubovat krycí lišta pro kabel napájení. Na dně jsou pěnové vložky s výřezy pro krabice rozměrů Behr., tj. i Boss, ty se dají buď upravit, nebo úplně vyndat a na dno dát buď koberec či velcro pásy, a ušetříš tím i místo pro 1 krabičku navíc.
Eizor píše: A nebručí/nešumí? Co jsem se díval na videa na youtube, tak šuměly.
Nevím, co jsi na Youtube viděl. Důvody šumu/brumu jsou většinou jinde, singly na high-gain a vyšší volume většinou hučí jak včelín i při sebelepším napájení PB. Mně při napájení daisy chainem při zapojení nešuměl/nebrumil řetězec asi 10 krabiček, s výjimkou jediné krabice, která tam dělala neplechu.
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

Tak, dnes jsem našel na bazaru výhodnou nabídku na efekty, tak jsem si je nechal poslat, tak snad začnu stavět :)

Jinak toho ZOOMa, ohledně zdroje. Mám 2 adaptéry 9V jeden ZOOM a jeden Dunlop. Zoom adaptér používám na zoom G2 a dunlop adaptér na Crybaby. Když jsem adaptéry přehodil, tak to fungovalo. Takže ten smrčka power suply by to mohl zvládnout. Zooma, crybaby, muffa, jackhammera atd..
johnbell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnbell »

Kytara -> chromatic Tuner TU3 -> Crybaby -> compresor sustainer CS3 -> Power Stack ST2 -> Harmonist PS6 -> Digital Delay DD7 - vše v pedalboardu U-600, DD7 jde do EFX smyčky.
Kytary a jiné
Blackstar Series one 50W
Fender Telecaster deluxe blackout
Manson MA1
Tenson mandolin
band
http://bandzone.cz/zamcenahlava
http://www.zamcenahlava.cz
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Eizor píše:Tak, dnes jsem našel na bazaru výhodnou nabídku na efekty, tak jsem si je nechal poslat, tak snad začnu stavět :)
Tak gratuluju a přeju šťastnou ruku při výběru.
Jinak toho ZOOMa, ohledně zdroje. Mám 2 adaptéry 9V jeden ZOOM a jeden Dunlop. Zoom adaptér používám na zoom G2 a dunlop adaptér na Crybaby. Když jsem adaptéry přehodil, tak to fungovalo. Takže ten smrčka power suply by to mohl zvládnout. Zooma, crybaby, muffa, jackhammera atd..
Zdroj to může zvládat, ale pokud se odběr efektu blíží nebo dokonce převyšuje nominální (tj. těch 100 mA co Smrčka uvádí, maximální při krátkodobém provozu je jistě vyšší), bude se ti zdroj přehřívat, pokud má v sobě pojistku, bude se neustále přepalovat. Je lepší mít rezervu a zdroj netrápit. Zatím bych to neřešil a ten ZOOM napájel tím jeho původním adaptérem, zbytek krabiček multizdrojem, třeba Smrčkovým. Stejně se vsadím, že dřív nebo později ten ZOOM z PB vyhodíš a nahradíš ho separátními krabičkami. Co z efektů z něj vlastně používáš?[/quote]
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

Stejně se vsadím, že dřív nebo později ten ZOOM z PB vyhodíš a nahradíš ho separátními krabičkami. Co z efektů z něj vlastně používáš?
jo jo.. to mám v plánu, ale teď už na to nejsou peníze, používám ho na delay a jako ladičku (teď už používám víc klipovou na krk)
Jak ty efekty příjdou, tak si stejně budu muset koupit lištu nebo TB box, protože ten Zoom strašně žere signál a bude tam i Jackhammer (ten není TB) + ještě ten wah (ale ten bude brzo taky TB)
to bude ještě hodně přemýšlení.. ze Zooma dočasně udělám delay station a efekty budu napájet baterkama nebo tím daisy chainem.

Musím říct.. není to žádná sranda 8)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“